-
badboy.... τι λεει? παλι λαμακιες λεμε? Ευλογαμε τα γενια μας παλι?
Μεταξυ μας τωρα... αστα αυτα, αφου συντομα θα το δωσεις για το STi που λεγαμε
-
Πάντως είναι πολύ καλή επιλογή το Ignis..σε πολύ καλή τιμή.
Σε στροφές είναι λίγο απότομο κ ίσως όχι το ιδανικότερο,αλλά να χάνει σε επιδόσεις απο το G6 μου φένεται απο απίθανο έως αδύνατο..
Το μοτέρ του ignis ξύριζει και η καρότσα του είναι πολύ ελαφριά. -
Το να χάνει IGNIS σε επιδόσεις απο G6 είναι πολύ μα πολυ γενική πρόταση..
Σε τελική ταχύτητα to ignis χάνει από G6 ενώ και σε ρεπριζ παλί οι δοκιμές βγάζουν λίγο ταχύηττερη th G6. Στο συγκριτικό YARIS TS-IGNIS φαίνεται το IGNIS να υστερεί στις ρεπρίζ από Υaris TS και πως έχει δύναμη κυρίως ψηλά.Στην δοκιμή της G6 αναφέρεται ότι η αίσθηση είναι ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυνατότετο σύνολο κινητήρα-σαζμάν. Αν αντιπαραθέσουμε τις επιδόσεις της G6 με αυτές της π.χ 147 120ps φαίνεται ότι πάλι h G6 υπερέχει (σε όλες.. πλην τελικής που είναι ισοδύναμα). Είναι γνωστό ότι μοτέρ 1.6 vvti της G6 είναι πολύ πιο ροπάτο στις χαμηλο μεσσάιες.. άνετα στήνονταν με FSI ενώ διατηρει στο εύρος 5400-6400rpm σταθερά 103ps στο τροχό... Η διαφορά βάρους εξαλείφεται από αισθητά μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλο μεσσαίες...άρα δεν νομίζω να υπερέχει το IGNIS σε επιδόσεις.. μάλλον είνα περίπου στα ίδια πλαίσια.. Σκεφτείτε το είναι.. πιο ελαφρύ αλλά έχει και πιο μικρό κινητήρα..
Aπό την άλλη το ignis απο στάση είναι ταχύτερο από corolla G6 1.6 σίγουρα ..(G6 9,8 Ιgnis 9,3). Πάντως στα πολλά Km φαίνεται η corolla να μαζεύει πιο καλά ..ισως καλύτερη αεροδυναμική...
-
ΣταύRRoΣ46
To δικό σου είναι καλύτερο συνολικά!
Φίλε μου έχεις πολύ καλό αυτοκίνητο,και μάλλον θα δυσαρεστηθείς σε βάθος χρόνου από την αλλαγή στο διασκεδαστικό,σε γενικές γραμμές,Ignis...
Περίμενε το Swift Gti!
-
Tις μετρήσεις περιοδικών πάντως δν της εμπιστεύομαι και τόσο..μάλλον ενδεικτικές είναι.
Αν πάρεις 2-3περιοδικά οι μετρήσεις παίζουν σε όλα..Ειδικά αν μιλάμε για μετρήσεις που πήρε ένα περιοδικό πριν4-5 χρόνια με σημερινές.Σκέψου ότι το ένα αυτοκίνητο μπορεί να ήταν λίγο πριν ανάψει το λαμπάκι ενώ το άλλο γεμάτο βενζίνη.Στη μία δοκιμή μπορεί να είχε καύσωνα και στην άλλη 5βαθμούς.Μετά οι ρεπρίζ που μετράνε τα περιοδικά πιο πολύ την ελαστικότητα του κινητήρα δείχνουν(προσωπική μου γνώμη)και όχι τι γίνεται σε πραγματικές συνθήκες που ζητάς τη μέγιστη επιτάχυνση,εν κινήσει απ το τουτού σου.
Ας πούμε σε ρεπρίζ(όχι σε όλες,κυρίως στις μεσαίες στροφές)το SportKa μου είναι στα περιοδικά ταχύτερο και απο το Ignis και από το μικρό RX8 ακόμα,αφού εκεί το μεν ignis είναι άδειο,το δε RX8 είναι εντελώς άδειο.
Στο δρόμο όμως,όσες φορές έχω ανοίξει εν κινήσει με Ignis μου ρίχνει για πλάκα 5000 καρότσες(για το RX8 ΔΕν το συζητάω καν)Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα τα μοτέρ έχουν μια περιοχή στροφών που δουλεύουν καλά.Οι μετρήσεις αυτές των ρεπρίζ κάποια αυτοκίνητα δεν τα βοηθάνε.Μπορεί η κλιμάκωση του κιβωτιόυ τους να τα έχει εντελώς έξω απτην καλή περιοχή τους.Όταν θες να επιταχύνεις δε θα εξακριβώσεις τις ρεπριζ των περιοδικών επειδή θα βάλεις την κατάλληλη ταχύτητα που θα βοηθήσει το τουτού σου.
Άρα η G6 μπορεί να είναι πιο ελαστική(καλύτερους χρόνους σε ρεπρίζ)απ΄το Ignis,αλλά πιο γρήγορη σε μιά κόντρα(είτε απο στάση,είτε εν κινήσει) αποκλείεται.Σε τελική ταχύτητα μπορεί η G6 να υπερέχει,αλλά είναι μία μέτρηση που δε με αφορά καθόλου.
Όλα αυτά βέβαια είναι απλά η γνώμη μου και τα θέτω απλά προς συζήτηση εντελώς φιλικά.
Για να μας λυθεί η απορία δεν ανοίγεις με ένα ignis?Φίλε tsilis αν αναφέρεσαι στο Ka μου για μένα είναι όντως καλύτερο στους τομείς που με ενδιέφερε,γι αυτό κ το πήρα άλλωστε.Σε γκάζι όμως το Ignis είναι αλλόυ.Τον κινητήρα του τον ζηλέυω..τίποτα άλλο όμως.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Περίμενε το Swift Gti!Όμως σίγουρα, δυστυχώς, θα είναι όμως πιο ακριβό...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
ΣταύRRoΣ46To δικό σου είναι καλύτερο συνολικά!
Φίλε μου έχεις πολύ καλό αυτοκίνητο,και μάλλον θα δυσαρεστηθείς σε βάθος χρόνου από την αλλαγή στο διασκεδαστικό,σε γενικές γραμμές,Ignis...
Περίμενε το Swift Gti!
Δε θα δυσαρεστηθει καθολου και ιδιαιτερα σε βαθος χρονου αφου οταν το G6 θα εχει 200000χλμ και θα αρχισουν οι ''ζημιες'', το IS θα εχει 100000 μονο και ελαχιστα εξαρτηματα (ισως και κανενα) θα χρειαστουν αλλαγη...
Για το γκαζι του IS σε 400αρι ξεφτιλιζει ανετα την G6 ομως σε ροπες χαμηλα δε λεει τιποτα αλλα σε μεσαιο-υψηλες στροφες σκοτωνει...Οσο για το Swift Sport (οταν ερθει τελικα..., γιατι ακομα ερχεται...) οποιος θελει να δωσει κανα 17αρι χιλιαρικα αντι 12χιλιαρικα για ιδιο γκαζι με το IS, ε τοτε τι να πω...
Ασε που θα εχει και esp μονιμο οποτε στα φαναρια θα τρωει ''ξυλο''... [/list] -
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Φίλε tsilis αν αναφέρεσαι στο Ka μου για μένα είναι όντως καλύτερο στους τομείς που με ενδιέφερε,γι αυτό κ το πήρα άλλωστε.Σε γκάζι όμως το Ignis είναι αλλόυ.Τον κινητήρα του τον ζηλέυω..τίποτα άλλο όμως.That's the point...
Ότι αρέσει στον καθένα. Το Ignis, καλό, χρυσό, αξιόπιστο, γρήγορο αλλά μέχρι εκεί. Παραπάνω δεν έχει να πει και πολλά...
Αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτωνΟσο για το Swift Sport (οταν ερθει τελικα..., γιατι ακομα ερχεται...) οποιος θελει να δωσει κανα 17αρι χιλιαρικα αντι 12χιλιαρικα για ιδιο γκαζι με το IS, ε τοτε τι να πω...
Μόνο το γκάζι, όμως, θα είναι ίδιο... Στους άλλους τομείς;
-
Για ομορφια το IS γινεται πολυ πιο ωραιο αν μπουνε τα εξτρα της εταιριας οπως προβολακια (τι προβολακια, τερατα ειναι... ), λασπωτηρες SWT, μασκα με σητα, πεταλιερες Suzuki Sport, 2 επιλογες μοχλου στο κιβωτιο (καρμπον και ασπρο)
Το car ειναι και εχει αγωνιστικο στιλακι, οποτε οποιος δεν ειναι γκ@βλωμενος, φυσιολογικο ειναι να πει οτι δε του αρεσει...Το Swift Sport ειναι πιο πολιτισμενο στο look, ωραιο μεν, αλλα αν δε κανει κατω απο 17 δε λεει...υπαρχουν και αλλα με τα ιδια χρηματα και πιο ωραια...
Ενταξει θα στριβει λιγο πιο πολιτισμενα και πιο ανετα (οχι απαραιτητα πιο γρηγορα) αλλα και το IS με ζαντουλα φαρδυτερη και αναρτηση μπορει να κανει θαυματα...
Δε μπορουμε με μαμα car (τετοιας κατηγοριας τουλαχιστον) να μπαινουμε με τα οσα!!! Αν δε βαλουμε το χερακι μας και στην οδηγηση και στο tuning ε τοτε μη περιμενουμε πολλα...Α και το IS ειναι το τελευταιο καθαρα Ιαπωνικο αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Για ομορφια το IS γινεται πολυ πιο ωραιο αν μπουνε τα εξτρα της εταιριας οπως προβολακια (τι προβολακια, τερατα ειναι... ), λασπωτηρες SWT, μασκα με σητα, πεταλιερες Suzuki Sport, 2 επιλογες μοχλου στο κιβωτιο (καρμπον και ασπρο)
Το car ειναι και εχει αγωνιστικο στιλακι, οποτε οποιος δεν ειναι γκ@βλωμενος, φυσιολογικο ειναι να πει οτι δε του αρεσει...Σε (σχεδόν) όλα τα αυτοκίνητα, αν κάνεις τα παραπάνω θα δείξουν κάτι παραπάνω. Αλλά το ωραίο είναι υποκειμενικό. Μπορεί το IS να έχει αγνωνιστικό στιλάκι, αλλά δεν παύει να βασίζεται σε ένα μικρό πολυμορφίζον κουβαδάκι (για να μην νομίζεις ότι είμαι προκατειλλημένος, είμαι από αυτούς που τους αρέσει πολύ το Ignis )
Δε μπορουμε με μαμα car (τετοιας κατηγοριας τουλαχιστον) να μπαινουμε με τα οσα!!! Αν δε βαλουμε το χερακι μας και στην οδηγηση και στο tuning ε τοτε μη περιμενουμε πολλα...
Μα το θέμα δεν είναι σε όλους η κόντρα ή το να μπαίνουν με τα όσα-τόσα.... Κοιτάμε κι άλλα πράγματα Και όπως και να το κάνουμε, το IS δεν έχει να πει και πολλά σε τομείς όπως άνεση, σταθερότητα, εξοπλισμός, σχεδίαση εσωτερικού κτλ...
Α και το IS ειναι το τελευταιο καθαρα Ιαπωνικο αυτοκινητο...
Συμφωνώ... Από κει και πέρα άρχισε ο εξευρωπαισμός... (ίσως και να'ναι καλύτερα έτσι)
-
badboy, οτι σου ειπε και ο Tony.... το μονο κοινο μεταξυ του Ignis και του Swift ειναι το σηματακι... ειναι αμαξια τα οποια τεχνολογικως απεχουν καμια δεκαετια με οτι σημαινει αυτο.
Θα μου πεις πως εχουν 5 χιλιαρικα διαφορα.... εεεε ναι, αφου το τελευταιο δεν εχει καμια σχεση με ακαμπτους αξονες κλπ κλπ... ειναι ποιο αμαξι. -
Η μεταπωληση του αυτοκινητου ειναι εξαιρετικα δυσκολη κ αυτο θα το δειτε στην συνεχεια....Μιλαω απο πρωτο χερι μιας κ ειχαμε ignis για 1 χρονο περιπου...
Το πισω μερος θα σε προβληματισει παρα πολυ,σε ανωμαλιες πεταγεται ο αξονας κ γενικα θα το χαρακτηριζα πολυ δυστροπο.....Κοπαναει παααρα πολυ....Σε εθνικη οδο ειναι ευπαθες στους ανεμους λογω της αεροδυναμικης του
Κινητηρας καταπληκτικος,φρενα καλουτσικα,κιβωτιο ακριβες,εσωτερικο τυπικο Γιαπωνεζικο.....Αρκετα τριξιματα ειχαν αρχισει να κανουν την εμφανιση τους προς το τελος της συμβιωσης μας με αυτο...
Τελικα πουληθηκε σε πολυ χαμηλη τιμη( 9200) με ελαχιστα χλμ(~13000)
-
[quote='bad boy']Ιgnis Sport Rulezzzzzzz
αεροσακοι οδηγου-συνοδηγου
ABS ΜΕ EBD
immobiliser
a/c
0-100 σε 8,9
Τελικη πολλοι απο το club 215km/h
14 kgm ροπη στις 6100!
vvt (vvti)
109 αλογα (αντιπροσωπειας) 118 πραγματικα σε δυναμομετρο
Τρελο (αγωνιστικο) λουκ
Αξιοπιστια (μοτερ,κιβωτιο κορυφαια)
τριμεταλλικη φλαντζα οπως τα 106 ραλι
ανετοι οι χωροι για τους πισω παρολο που ειναι τριθυρο
διαθεσιμα χρωματα: ασημι (μεταλλικο), κιτρινο,μαυρο(μεταλλικο),κοκκινο
δε το βλεπεις ευκολα στο δρομο και συνεπως θα εχεις ιδιαιτερο αμαξιΤωρα αυτο πιστευετε οτι ειναι καλο για τη μετακινηση στην πολη; Ο ανθρωπος θελει ροπη και χαμηλα οχι μονο πριν τα κοκκινα.
-
μονο?
σορυ αλλα δεν αντεξα!
-
Δε μπορουμε με μαμα car (τετοιας κατηγοριας τουλαχιστον) να μπαινουμε με τα οσα!!! Αν δε βαλουμε το χερακι μας και στην οδηγηση και στο tuning ε τοτε μη περιμενουμε πολλα...Κάποτε, μια γαλλική εταιρεία είχε βγάλει ένα αυτοκινητάκι που κόστιζε λιγότερο από το ignis, που έτσι όπως το έπαιρνες από την αντιπροσωπεία, του φόραγες ένα κλουβάκι και έτρεχες αναβάσεις αν ήθελες. Φίλε μου, για μένα αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο, κι ας μην έχει carbon look λεβιέδες και λασπωτήρες.
Και για να μη με παρεξηγήσεις, σου γράφει άνθρωπος που του αρέσει πολύ το ignis sport
Σοβαρά τώρα, τα 118 άλογα ποιο δυναμόμετρο τα έδειξε;
-
Aν δεν περιμένουμε απο μαμά αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας(προσιτά GTi)
να στρίβουμε με ''όσα'',απο ποίο αυτοκίνητο περιμένουμε?
Όχι και να δικαιολογούμε μόνοι μας ελαττώματα ρε παιδιά.. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Δε μπορουμε με μαμα car (τετοιας κατηγοριας τουλαχιστον) να μπαινουμε με τα οσα!!! Αν δε βαλουμε το χερακι μας και στην οδηγηση και στο tuning ε τοτε μη περιμενουμε πολλα...
Κάποτε, μια γαλλική εταιρεία είχε βγάλει ένα αυτοκινητάκι που κόστιζε λιγότερο από το ignis, που έτσι όπως το έπαιρνες από την αντιπροσωπεία, του φόραγες ένα κλουβάκι και έτρεχες αναβάσεις αν ήθελες. Φίλε μου, για μένα αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο, κι ας μην έχει carbon look λεβιέδες και λασπωτήρες.
Και για να μη με παρεξηγήσεις, σου γράφει άνθρωπος που του αρέσει πολύ το ignis sport
Τα 118hp:
http://www.aas.com.sg/features/archive/f02044.htm
115bhp = 118 hp
Eπισης, ενα παιδι απο το club δυναμομετρησε το IS του σε φιλο του (Αθηνα) αρα δεν ειχε λογο να τον δουλεψει...Οσο για την οδικη συμπεριφορα και την κωλια που πεταει στο οριο, ε τι να κανουμε το IS ειναι για πραγματικους οδηγους και οχι για αυτους που θελουν να στριβουν με τα απειρα ηλεκτρονικα συστηματα και να το παιζουν τσαμπα μαγκες...
Και πιστεψτε με οτι το IS στριβει μια χαρα και το οριο του ειναι πολυ ψηλα...Υ.Γ.: Τρεχω saxoralla (ΜΑΜΑ ομως), οποτε θελετε...και οπου θελετε (στροφες-400αρι)
Y.Γ.: Τα saxoralla ειναι 1600 και πιο ελαφρια αλλα και παλι στα μαμα (οχι οτι υπαρχει και κανενα μαμα...) ''ξυλο'' ριχνω...
Υ.Γ: Ειναι 14Kgm στις 4.100 (λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα του υπογραφοντα...) -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μονο?
σορυ αλλα δεν αντεξα!
215 (εννοειται κοντερισια για τους κακεντρεχεις...)
Αν δε θες μη πιστευεις τι να κανουμε τωρα...
-
Ο χρήστης ANTREAS25 έγραψε:
Θα θελα να ακούσω γνώμες για το suzuki ignis sport στα 12000 ευρω..είναι προσφορα μεχρι 31/7/2006.Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω.. έχει κανείς να πει κάποια γνώμη;;
Τώρα έχω μια Corolla G6 1.6 μοντ. 2000 και επειδή κινούμαι συχνά στην πόλη λέω να την δώσω (θα πιάσει κάνα 8-9000) θα βάλω και 3-4000 και θα πάρω το μικρο ignis...
Εσωτερικά μου άρεσε..από οδικη συμπεριφορά και προβλήματα θέλω να μάθω τι γίνεται;
Θα δόσεις τη COROLLA να πάρεις αυτό το πράμα??? Υποτίθεται καταρχήν ότι όταν και αν αλλάζουμε αμάξι κάνουμε και ένα βήμα προς τα μπροστά. Εσύ θα πας πίσω?
Από την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (και όχι μόνο) στον άκαμπτο άξονα? -
Κάποτε, μια γαλλική εταιρεία είχε βγάλει ένα αυτοκινητάκι που κόστιζε λιγότερο από το ignis, που έτσι όπως το έπαιρνες από την αντιπροσωπεία, του φόραγες ένα κλουβάκι και έτρεχες αναβάσεις αν ήθελες. Φίλε μου, για μένα αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο, κι ας μην έχει carbon look λεβιέδες και λασπωτήρες.
Τα 118hp:
http://www.aas.com.sg/features/archive/f02044.htm
115bhp = 118 hp
Eπισης, ενα παιδι απο το club δυναμομετρησε το IS του σε φιλο του (Αθηνα) αρα δεν ειχε λογο να τον δουλεψει...Οσο για την οδικη συμπεριφορα και την κωλια που πεταει στο οριο, ε τι να κανουμε το IS ειναι για πραγματικους οδηγους και οχι για αυτους που θελουν να στριβουν με τα απειρα ηλεκτρονικα συστηματα και να το παιζουν τσαμπα μαγκες...
Και πιστεψτε με οτι το IS στριβει μια χαρα και το οριο του ειναι πολυ ψηλα...Υ.Γ.: Τρεχω saxoralla (ΜΑΜΑ ομως), οποτε θελετε...και οπου θελετε (στροφες-400αρι)
Y.Γ.: Τα saxoralla ειναι 1600 και πιο ελαφρια αλλα και παλι στα μαμα (οχι οτι υπαρχει και κανενα μαμα...) ''ξυλο'' ριχνω...
Υ.Γ: Ειναι 14Kgm στις 4.100 (λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα του υπογραφοντα...)επειδη οταν γραφουμε κατι, καλο ειναι να ειμαστε διαβασμενοι....
http://www.answers.com/topic/horsepower
http://www.pumaracing.co.uk/power1.htmBHP and HP
All the B means is 'brake'. The old word for a dyno - because the engine torque was measured by applying a brake to the flywheel rather than a torque converter or electrical motor which is how it's done nowadays. There's no other difference between the two and they both just mean horsepower.
αλλα το παραβλεπω αυτο, και λεω οτι μαλλον εννουσες PS και οχι BHP...
ωπ, 115bhp= 115*1.01387=PS=116.59ps και οχι 118.
Δεν εχουν καμια σημασια ολα αυτα, ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του...
απο το site που δινεις, το οποιο δεν εχει δυναμομετρηση αλλα παραθεση τεχνικων στοιχειων, ξεχασες να πεις οτι η τελικη ειναι 185... Α ναι, ειπες οτι ειναι 215 στο... κοντερ!
επισης το οτι τα ορια του ειναι πολυ υψηλα, δες κανα γυρολογιο στα Μεγαρα να δεις τις πλευρικες τιμες πιανει, και ελα μετα να το ξανασυζητησουμε...
Τωρα για το τι κανεις στα ΣαξοΡαλλα, ασε να μην γραψω τιποτα, θα στα πουν οι κατοχοι...
προσφορά suzuki ignis sport