-
Δεν έχω καταλάβει εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε αυτό, αλλά αφήνοντας κατά μέρος την αθλητική επίδοση που μπορεί να εξαρτάται από 1002 παράγοντες, η επίδραση των στεροειδών αναβολικών πάνω σου είναι καταλυτική στους τομείς της δύναμης, της αντοχής και της ανάρρωσης.
Άλλωστε, όλοι όσοι κάνουν χρήση δεν παραλείπουν να τονίζουν το μέγεθος των αλλαγών που παρατήρησαν στο σώμα τους (σε αυτό το πρώτο στάδιο με την καλή ας πούμε έννοια).
Ή για να το θέσω πιο παραδειγματικά, με την εξαίρεση μεγάλων διαφορών στο γεννετικό δυναμικό, ανάμεσα σε δύο άτομα που γυμνάζονται είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις ποιος έχει κάνει χρήση αναβολικών.
Εφ' όσον λοιπόν η χρήση στεροειδών αναβολικών συνοδεύεται από εμφανέστατη βελτίωση σε δύναμη και αντοχή (σε πρώτο στάδιο- γιατί μετά περιπλέκεται λίγο), προσωπικά πιστεύω πως σε ορισμένα τουλάχιστον αθλήματα είναι απλά αδύνατον να είσαι ανταγωνιστικός με φυσικό αποκλειστικά τρόπο.
Δηλαδή, φαντάζεται κανείς πως μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό στην άρση βαρών χωρίς χρήση φαρμάκων; Για στίβο δεν παίρνω κατηγορηματικά θέση, μιας και από τον προαναφερθέντα χώρο γνωρίζω κανά 2 αθλητές και ομιλώ με μεγαλύτερη βεβαιότητα, αλλά φαντάζομαι δεν διαφέρουν και πολύ οι προκείμενες του πρωταθλητισμού...!
Και κατά τη γνώμη μου, μιλώντας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, και σύμφωνα πάντα με έξωθεν μαρτυρίες, επαναλαμβάνω πως η χρήση φαρμάκων δε συντελεί σε βελτίωση επιπέδου 2% και μόνο... και μάλιστα όταν είσαι ήδη στο 98%.
Αν 'ποτίσουμε' έναν άνθρωπο με στεροειδή και τον βάλουμε να γυμναστεί, πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τους γυμνασθέντες επί σειρά ετών σε απόδοση. Η επίδραση του φαρμάκου είναι καταλυτική. Ποιος θα ρίσκαρε άλλωστε χωρίς απτά οφέλη (από τους ερασιτέχνες τουλάχιστον!);
Ιδεολογικά, μπορώ να δεχτώ τη χρήση φαρμάκων για τη βελτιστοποιήση της ανθρώπινης επίδοσης/ απόδοσης. Απλά θεωρώ πως πρέπει να είσαι ελαφρόμυαλος και κοντόφθαλμος ώστε να κάνεις κάτι τέτοιο, δεδομένης της σωρευτικής αρνητικής επίδρασης που θα εκδηλωθεί νομοτελειακά στο μέλλον.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με αλλα λογια, ξανα, τα αναβολικα, απο μονα τους δεν κανουν ΤΙΠΟΤΕ. Πρεπει να εισαι στο 98% και να θες να πας στο 100% και να εχεις ran out of ideas and will to focus και να παρεις ενα φαρμακο για να πετυχεις το 100% που σου δινει και το πρωταθλημα.
Επειδή στο 98% είναι πολλοί αλλά πρωταθλητές λίγοι...
Μήπως απλά δέχεσαι πως όλοι οι πρωταθλητές ντοπάρονται ? (που λίγο-πολύ είναι αυτό που σου λένε πολλοί εδώ)
Για τα υπόλοιπα που λες προφανώς έχεις δίκιο και σίγουρα δεν είναι τα αναβολικά το παν, αλλά αν αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός άριστου αθλητή (με ταλέντο, προπόνηση, διατροφή, ψυχικά αποθέματα κτλ.) και ενός πρωταθλητή, τότε...
Εχεις στοιχεια για το οτι 'ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε'? Πως τολμας να κανεις τετοια δηλωση? Καμια ντροπη δηλαδη?
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Ή για να το θέσω πιο παραδειγματικά, με την εξαίρεση μεγάλων διαφορών στο γεννετικό δυναμικό, ανάμεσα σε δύο άτομα που γυμνάζονται είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις ποιος έχει κάνει χρήση αναβολικών.
Ειναι πολυ ευκολο? Πως ειναι δηλαδη τοσο ευκολο?
Εαν ηταν ευκολο, τοτε δεν θα χρειαζοταν επιστημη και τεστ αντι-ντοπινγκ. Θα λεγαμε, 'Για να σε δω? Α ναι! Περνεις αναβολικα. Δωσε πισω το μεταλλιο!'
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εφ' όσον λοιπόν η χρήση στεροειδών αναβολικών συνοδεύεται από εμφανέστατη βελτίωση σε δύναμη και αντοχή (σε πρώτο στάδιο- γιατί μετά περιπλέκεται λίγο), προσωπικά πιστεύω πως σε ορισμένα τουλάχιστον αθλήματα είναι απλά αδύνατον να είσαι ανταγωνιστικός με φυσικό αποκλειστικά τρόπο.
.
Η χρηση στεροειδων δεν συνοδευεται απο ΤΙΠΟΤΕ!
Η χρηση των καταλληλων στεροειδων (και αλλων μη στερωειδων αλλα απαγορευμενων ουσιων) ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με τα παραπανω τρια καιρια σημεια που ανεφερα, συνοδευεται απο βελτιωσεις. Οι οποιες βελτιωσεις ΙΣΩΣ να ηταν καλυτερες απο αυτες που θα ερχουντω χωρις τις απαραιτητες απαγορευμενες ουσιες (ολα τα απαγορευεμενα δεν λειτουργουν το ιδιο για ολους).
Με αλλα λογια, το θεμα αναβολικα, στεροειδες, απαγορευμενες ουσιες γενικα, ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ πολυπλοκο απο οτι νομιζει το κοινο!
Το κοινο το παρουσιαζει το θεμα σαν να εναι μαγικο χαπι. Το παιρνεις και ξυπνας Σβαρτζενεγκερ και δεν εχεις ουτε ιδρωσει.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δηλαδή, φαντάζεται κανείς πως μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό στην άρση βαρών χωρίς χρήση φαρμάκων;
Χωρις την χρηση φαρμακων οχι, αλλα χωρις την χρηση απαγορευμενων ουσιων, ασφαλως!
Εδω εγω αρχισα να κανω αρασε πριν 9 μηνες και εχω ανεβει κατα 50% μεσα σε αυτους τους 9 μηνες με κρεατινη (και αυτη τελευταια δεν την παιρνω σωστα), πρωτεινη, πολυβιταμηνες και fish oil. Δηλαδη με αερα απο πλευρας φαρμακων. Σιγουρα στην αρχη η βελτιωση ειναι τεραστια, μετα κολλας, σε ολα τα αθληματα, ομως οσο σινεχιζω να ειμαι focused σε αρση βαρων γενικα τα τελευταια 2.5 χρονια, τοσο το σωμα μου αμεσως αντιδρα προς το καλυτερο. Παιζει τεραστιο ρολο το ποσο αναρωνεις, τι κανεις στο γυμναστηριο και πως, και οχι μονο τι και ποσο τρως, αλλα ΠΟΤΕ (η οξεια στο 'ο') τρως αυτα που τρως!
Και κατά τη γνώμη μου, μιλώντας σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, και σύμφωνα πάντα με έξωθεν μαρτυρίες, επαναλαμβάνω πως η χρήση φαρμάκων δε συντελεί σε βελτίωση επιπέδου 2% και μόνο... και μάλιστα όταν είσαι ήδη στο 98%.
Ποσο δηλαδη λες οτι κανει διαφορα?
Ξανα το παραδειγμα μας ειναι:
-
Αθλητης 1: Κανει τα παραπανω τρια κριτηρια σωστα και παιρνει σημπληρωματα, οπως πρωτεινη, πολυβιταμινες κτλ αλλα οχι απαγορευμενα σημπληρωματα.
-
Αθλητης 2: Κανει ακριβως τα ιδια πραγματα στο γυμναστηριο στην κουζινα και στο κρεβατι ομως παιρνει και καποιες απαγορευμενες ουσιες. Τα αλλα ολα κριτηρια keep them fixed, οπως γενετικη κτλ.
Εγω λεω κατα μεσο ορο ενα 2 με 3% διαφορα θα υπαρξει στο τελος. Υπαρχει περιπτωση μαλιστα ο πρωτος αθλητης να ειναι καλυτερος στο τελος διοτι ο δευτερος να πηρε φαρμακο που ο οργανισμος του να το απεβαλε με αρνητικες παρενεργιες καταβολισμου στο τελος. Ή οτι τα φαρμακα που πηρε δεν τον βοηθησαν για το συγκεκριμενο αθηλημα συνδυαζοντας την προπονηση που εκανε. Το θεμα ειναι ΠΟΛΥ πολυπλοκο και γιαυτο ΛΙΓΟΙ! περνουν τα σωστα απαγορευμενα φαρμακα την σωστη στιγμη και οντως οφελουντε απο αυτα. ΛΙΓΟΙ εινια αυτοι!
-
-
Εννοώ το πολύ προφανές για όποιον έχει μπει σε γυμναστήριο, πως είναι αρκετά σαφές το ποιοι από αυτούς που ασχολούνται με το body building χρησιμοποιούν στεροειδή, εξ΄αιτίας της απίστευτης και αφύσικης μυικότητας τους. Είναι τόσο απλό και αυτονόητο. Μιλάμε για επίπεδα τα οποία δεν προσεγγίζεις άνευ έξωθεν βοηθείας.
Όσο για τα στεροειδή, είναι επίσης αυτονόητο πως η χρήση τους αφορά σε αυτούς που ούτως ή άλλως γυμνάζονται σκληρά και σε επίπεδο που να δικαιολογεί την περαιτέρω αύξηση των ορίων.
Γυμναζόμενος αρκετό καιρό, σε διαβεβαιώ πως ουκ ολίγες φορές έχω συνδιαλεχθεί με χρήστες στεροειδών, οι οποίοι δυστυχώς ή ευτυχώς πίνουν νερό στο όνομα τους.
Αντίστοιχα, από τον αθλητικό χώρο, ακόμη σε αθλήματα όπως το βόλευ, οι ενέσεις δίνουν και παίρνουν. Τώρα, εάν ψεύδονται οι ίδιοι οι αθλητές- τι να πω. Όσο για τα αντι- ντόπινγκ, υπάρχουν και οι 'μάσκες' ξέρεις (α ρε θεέ Σαμπάνη!).
Δεν είμαι θιασώτης της χρήσης τους- το αντίθετο. Πιστεύω πως μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά με φυσικό τρόπο- η επίδραση όμως των φαρμάκων σε πρώτο στάδιο είναι εντυπωσιακή. Φυσικά, εάν παίζεις μπάλα, δεν πρόκειται να σε κάνουν πιο έξυπνο και τεχνικό- αν όμως μιλάμε για μυική δύναμη και αντοχή, είναι δεδομένα τα οφέλη.
Ειδάλλως, γιατί να τα χρησιμοποιήσει κανείς; Γιατί να ρισκάρει; Γιατί τόσος ντόρος για τόσο μικρές διαφοροποιήσεις;
Είναι δεδομένη η απάντηση κατ' εμέ. Βέβαια, υπάρχει πάντα κι ένας εύκολος τρόπος να μάθουμε (ποιος προσφέρεται ως πειραματόζωο;;;)
-
Γύρω απο το θέμα πάντως υπάρχει ομίχλη και έτσι πιστεύω οτι λίγοι πραγματικά μπασμένοι ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει..
Οι υπόλοιποι κάνουμε απλά υποθέσεις..
Όσον αφορά τα συμπληρώματα βιταμινών,μετάλλων και ιχνοστοιχείων όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε άνθρωπο κάθε ηλικίας και δραστηριότητας..
Στις μέρες μας η διατροφή όσο καλή και άν είναι αδυνατεί να μας θρέψει με τα απαραίτητα στοιχεία..
Για παράδειγμα οι ημερίσιες ανάγκες σε Βιταμίνη C υπολογίζονται απο έρευνες στα 500mg και πάνω(η ΣΗΔ είναι 60mg ) τη στιγμή που ένα ιδανικό πορτοκάλι(μόλις το κόψεις απο το δέντρο) έχει γύρω στα 60-70mg.
Φανταστείτε να έχει κοπεί το πορτοκάλι πριν δύο μήνες και να είναι στην καταψυξη..Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι που παίρνουν 10.000mg,20.000mg και παραπανω βιταμίνης C για χρόνια χωρίς να παθαίνουν τίποτα.
Επομένως τα συμληρώματα βιταμινών,μετάλλων και ιχνοστοιχείων είναι απαραίτητα.. -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Εννοώ το πολύ προφανές για όποιον έχει μπει σε γυμναστήριο, πως είναι αρκετά σαφές το ποιοι από αυτούς που ασχολούνται με το body building χρησιμοποιούν στεροειδή, εξ΄αιτίας της απίστευτης και αφύσικης μυικότητας τους. Είναι τόσο απλό και αυτονόητο.
Οχι δεν ειναι καθολου κατανοητο. Για αυτους που πιστευουν σε conspirace theories, ισως να'ναι.
Πρωτον, τι διαλο παει να πει 'μυικοτητα'? Εννοεις καποιος που εχει μεγαλους μυς? ΟΚ, ποσο μεγαλος πρεπει να ειναι ενας μυς για να σημενει οτι χτιζεται μονο με αναβολικα? Εχεις νουμερο μαζας? Αν ειναι δυαντον!
Δευτερον, τωρα που το σκεφτομαι δεν χρειαζεται δευτερο επιχειρημα για το παραπανω.
Μιλάμε για επίπεδα τα οποία δεν προσεγγίζεις άνευ έξωθεν βοηθείας.
Και ποια ειναι αυτα ΑΚΡΙΒΩΣ?
Ξανα εαν εσυ τα ξερεις, τοτε εχει ληθει το θεμα αντι-ντοπινγκ.
Όσο για τα στεροειδή, είναι επίσης αυτονόητο πως η χρήση τους αφορά σε αυτούς που ούτως ή άλλως γυμνάζονται σκληρά και σε επίπεδο που να δικαιολογεί την περαιτέρω αύξηση των ορίων.
Ναι αλλα 'το κοινο' ειδικα το everything is a conspiracey τυπου κοινο, το εχει κανει το θεμα, μαγικο χαπι, εξωγηινο. Παρτο και ξυπνησες Γκατλιν.
Ναι καλα! Προσπαθησε εσυ, με ολα τα φαρμακα του κοσμου να τρεξεις 10.00 τα 100μ να δουμε ποσο καιρο θα παρει. ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! Θα σου πω εγω τι σημενει φτυνω αιμα και τιποτε δεν γινετε.
Γυμναζόμενος αρκετό καιρό, σε διαβεβαιώ πως ουκ ολίγες φορές έχω συνδιαλεχθεί με χρήστες στεροειδών, οι οποίοι δυστυχώς ή ευτυχώς πίνουν νερό στο όνομα τους.
Δηλαδης?
Αντίστοιχα, από τον αθλητικό χώρο, ακόμη σε αθλήματα όπως το βόλευ, οι ενέσεις δίνουν και παίρνουν.
Σιγα τις ενεσεις. Deca(derabolin) περνουν και οι κοτες. Οι Νταντε (Αμαραλ) ποσοι ειναι?
Με αλλα λογια, επηδει καποια ατομα (και ναι ειναι πολλα), ειδικα ερασιτεχνες, παιρνουν διαφορα φαρμακα τα οποια ειναι ευκολα να βρεθουν, δεν σημενει οτι ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε. Ο πρωταθλητης δεν γινετε απαραιτητα απο ντοπα, και συνηθως δεν εχει καμια σχεση με ντοπα.
Τωρα εγω οταν ειμουν 16 και πηγεναμε για Πανελληνιο σχολικο για να περασουμε Γυμναστικη ΑΚαδημια χωρις εξεταισεις και ακουγαμε σαν τους χαψες οτι ελεγε ο καθενας και βαρουσαμε ενεσεις, αυτο δεν σημενει οτι ολοι ντοπαροντε. Ειδικα αυτοι οι οποιοι ειναι σοβαροι για το θεμα μακροπροθεσμος αθλητισμος και πρωταθλητισμος.
Τώρα, εάν ψεύδονται οι ίδιοι οι αθλητές- τι να πω. Όσο για τα αντι- ντόπινγκ, υπάρχουν και οι 'μάσκες' ξέρεις (α ρε θεέ Σαμπάνη!).
Ναι. Ολα τοσο απλα ειναι.
Δεν είμαι θιασώτης της χρήσης τους- το αντίθετο. Πιστεύω πως μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά με φυσικό τρόπο-
Ακριβως.
η επίδραση όμως των φαρμάκων σε πρώτο στάδιο είναι εντυπωσιακή.
Σε πρωτο σταδιο και η καταλληλη προπονηση ειναι εντυπωσιακη. Μετα κολλας, οπως εγραψα.
Φυσικά, εάν παίζεις μπάλα, δεν πρόκειται να σε κάνουν πιο έξυπνο και τεχνικό- αν όμως μιλάμε για μυική δύναμη και αντοχή, είναι δεδομένα τα οφέλη.
Ειδάλλως, γιατί να τα χρησιμοποιήσει κανείς; Γιατί να ρισκάρει; Γιατί τόσος ντόρος για τόσο μικρές διαφοροποιήσεις;
Διοτι σκεφτοταν οπως σκεφτομουν και εγω. Ή μαλλον, ΔΕΝ σκεφτομουν.
Τελος, δεν σημενει οτι ΟΣΟΙ ΝΤΟΠΑΡΟΝΤΕ ΟΦΕΛΟΥΝΤΕ απο αυτο.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Γύρω απο το θέμα πάντως υπάρχει ομίχλη και έτσι πιστεύω οτι λίγοι πραγματικά μπασμένοι ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει..
Οι υπόλοιποι κάνουμε απλά υποθέσεις..Ακριβως.
Όσον αφορά τα συμπληρώματα βιταμινών,μετάλλων και ιχνοστοιχείων όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για κάθε άνθρωπο κάθε ηλικίας και δραστηριότητας..
Ακριβως ξανα!
-
Μας λες δηλαδή φίλε Gavriil ότι τα γομάρια που κάνουν body building δεν παίρνουν διάφορες ουσίες?
Σε γυμναστήρια μέσα είμαι 4-5 χρόνια..απ'όσο ξέρω 9στους 10 που κάνουν συστηματικά βάρη παίρνουν κάτι.
Είτε απλά πρωτείνη-κρεατίνη,είτε άλλα ''φάρμακα''.Τώρα αν οι διάφορες ουσίες είναι απαγορευμένες ή όχι δεν μου λέει κάτι.
Το ότι δεν είναι απαγορευμένες δε σημαίνει πως η χρήση τους σε θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ποσο δηλαδη λες οτι κανει διαφορα?Ξανα το παραδειγμα μας ειναι:
-
Αθλητης 1: Κανει τα παραπανω τρια κριτηρια σωστα και παιρνει σημπληρωματα, οπως πρωτεινη, πολυβιταμινες κτλ αλλα οχι απαγορευμενα σημπληρωματα.
-
Αθλητης 2: Κανει ακριβως τα ιδια πραγματα στο γυμναστηριο στην κουζινα και στο κρεβατι ομως παιρνει και καποιες απαγορευμενες ουσιες. Τα αλλα ολα κριτηρια keep them fixed, οπως γενετικη κτλ.
Εγω λεω κατα μεσο ορο ενα 2 με 3% διαφορα θα υπαρξει στο τελος.
Η ουσία του πρωταθλητισμού είναι αυτό το 2-3%.
Στο δρόμο 100 μέτρων, η διαφορά του 9.84 από το 10.15 είναι 3%.
Σε αγώνα ποδηλασίας διάρκειας 5 ωρών, διαφορά 3% είναι 9 λεπτά. -
-
Με αλλα λογια, ξανα, τα αναβολικα, απο μονα τους δεν κανουν ΤΙΠΟΤΕ. Πρεπει να εισαι στο 98% και να θες να πας στο 100% και να εχεις ran out of ideas and will to focus και να παρεις ενα φαρμακο για να πετυχεις το 100% που σου δινει και το πρωταθλημα.
Μήπως απλά δέχεσαι πως όλοι οι πρωταθλητές ντοπάρονται ? (που λίγο-πολύ είναι αυτό που σου λένε πολλοί εδώ)
Για τα υπόλοιπα που λες προφανώς έχεις δίκιο και σίγουρα δεν είναι τα αναβολικά το παν, αλλά αν αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά μεταξύ ενός άριστου αθλητή (με ταλέντο, προπόνηση, διατροφή, ψυχικά αποθέματα κτλ.) και ενός πρωταθλητή, τότε...
Εχεις στοιχεια για το οτι 'ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε'? Πως τολμας να κανεις τετοια δηλωση? Καμια ντροπη δηλαδη?
Μάλλον τα Ελληνικά σου δε σε βοηθούν, φίλε μας από την Αμερική. Δεν έκανα καμία δήλωση. Και πως θα μπορούσα άλλωστε, δεν έχω, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, άμεση σχέση με πρωταθλητές, και άρα δεν ξέρω προσωπικά τι 'παίζεται' και δεν έχω, ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ, απόδειξη είτε για το ένα είτε για το άλλο.
(Βέβαια άλλοι που ήταν στο κύκλωμα του πρωταθλητισμού, όπως ο Krusenstern, σου λένε κάποια πράγματα που κάνεις πως δεν τα ακούς...)
Απλά ρώτησα:
Μήπως απλά δέχεσαι πως όλοι οι πρωταθλητές ντοπάρονται ?
Διάβασε τα γραφόμενά σου που φαίνονται παραπάνω (gavriil1: '98% πας με προπόνηση, ταλέντο, διατροφή, το υπόλοιπο 2% που κάνει τον πρωταθλητή στο δίνουν τα φάρμακα') και είτε τα ανασκευάζεις είτε τα διευκρινίζεις είτε τα επιβεβαιώνεις. Διότι εγώ από αυτά που έγραψες αυτό κατάλαβα.
(Διορθώνω, το 'όλοι' που έγραψα ήταν λάθος. Αλλά πολλοί, αυτοί που εσύ λες 'ran out of ideas and will to focus')
Οσο για το αν 'έχω αποδείξεις' (επιλεκτικά τις απαιτείς, στο Ιράκ σε έπεισαν οι 'αποδείξεις' του Powell για WMDs...), σε ρωτάω:
- Eχεις αποδείξεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
- Πιστεύεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
Και πες μου πόσοι εχέφρονες άνθρωποι πιστεύουν πως η απάντηση στο (2) είναι 'όχι' και αν ακόμα η απάντηση στο (1) είναι 'όχι'.
-
Ο χρήστης ΣταύRRoΣ46 έγραψε:
Μας λες δηλαδή φίλε Gavriil ότι τα γομάρια που κάνουν body building δεν παίρνουν διάφορες ουσίες?
Σε γυμναστήρια μέσα είμαι 4-5 χρόνια..απ'όσο ξέρω 9στους 10 που κάνουν συστηματικά βάρη παίρνουν κάτι.
Είτε απλά πρωτείνη-κρεατίνη,είτε άλλα ''φάρμακα''.Τώρα αν οι διάφορες ουσίες είναι απαγορευμένες ή όχι δεν μου λέει κάτι.
Το ότι δεν είναι απαγορευμένες δε σημαίνει πως η χρήση τους σε θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα.
-
Στο αθλημα του bodybuilding τα διαφορα αναβολικα που ειναι απογορευμενα σε αλλα αθληματα χρισημοποιουντε περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο αθλημα. Ομως υπαρχουν τελευταια καινουργια πρωταθληματα, συγκεκριμενα για 'καθαρους' αθλητες τους σπορ.
-
Δηλαδη για σενα οι πολυβιταμηνες και τα απαγορευμενα ειναι τα ιδια? ΟΚ τοτε διαφωνουμε.
-
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Ποσο δηλαδη λες οτι κανει διαφορα?
Ξανα το παραδειγμα μας ειναι:
-
-
Εγω λεω κατα μεσο ορο ενα 2 με 3% διαφορα θα υπαρξει στο τελος.
Η ουσία του πρωταθλητισμού είναι αυτό το 2-3%.
Στο δρόμο 100 μέτρων, η διαφορά του 9.84 από το 10.15 είναι 3%.
Σε αγώνα ποδηλασίας διάρκειας 5 ωρών, διαφορά 3% είναι 9 λεπτά.Δεν διαφωνω σε αυτο.
-
-
- Στο αθλημα του bodybuilding τα διαφορα αναβολικα που ειναι απογορευμενα σε αλλα αθληματα χρισημοποιουντε περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο αθλημα.
Όπως το έγραψα στις πρώτες σελίδες: πειραματόζωα για τα αναβολικά των ολυμπιακών αθλημάτων
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλλον τα Ελληνικά σου δε σε βοηθούν, φίλε μας από την Αμερική.
Κατι τετοιο ειναι γνωστο, φιλε μου απο την Ελλαδα!
Δεν έκανα καμία δήλωση.
Και αυτο τι ειναι?
ΟΚ. Δηλωση σε μορφη ερωτησης. Το'χεις ξαναπει αλλωστε. Οτι πιστευεις, εσυ και οι περισσοτεροι εδω, οτι ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε. Δεν το πιστευεις?
Και πως θα μπορούσα άλλωστε, δεν έχω, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, άμεση σχέση με πρωταθλητές, και άρα δεν ξέρω προσωπικά τι 'παίζεται' και δεν έχω, ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ, απόδειξη είτε για το ένα είτε για το άλλο.
-
Εγω και η χωρα που ζω, πιστευουμε στο οτι καποιος ειναι αθωος μεχρι να αποδηχθει ενοχος. Εσυ τους εβγαλες ολους ενοχους χωρις ουτε καν δικη. Ουτε στο Αφγανισταν δεν γινετε κατι τετοιο πια
-
Και που ξερεις σε ποια γυμναστηρια παω και εχω παει εγω? Ξερεις ποιοι γυμναζοντε εκει που παω? Το ξερεις και αυτο ετσι?
(Βέβαια άλλοι που ήταν στο κύκλωμα του πρωταθλητισμού, όπως ο Krusenstern, σου λένε κάποια πράγματα που κάνεις πως δεν τα ακούς...)
Επηδει ο Κρους εκανε πρωταθλητισμο δεν σημενει οτι ξερει οτι 'ολοι οι πρωταθλητες τα παιρνουν'. Δεν σημενει οτι ξερει τι συμβαινει στις ΗΠΑ.
Απλά ρώτησα:
Διάβασε τα γραφόμενά σου που φαίνονται παραπάνω (gavriil1: '98% πας με προπόνηση, ταλέντο, διατροφή, το υπόλοιπο 2% που κάνει τον πρωταθλητή στο δίνουν τα φάρμακα') και είτε τα ανασκευάζεις είτε τα διευκρινίζεις είτε τα επιβεβαιώνεις. Διότι εγώ από αυτά που έγραψες αυτό κατάλαβα.
Τοτε σορρυ αλλα δεν καταλαβες καλα.
Με το 2% επιχειρημα μου δεν παω να πω οτι ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε για αυτο το 2%. Αγγιζω αλλο θεμα στο γενικο θεμα του Στιβου και ντοπινγκ. Το ποσο δηλαδη βοηθανε τα φαρμακα. Που το κοινο νομιζει οτι σε κανουν γοριλλα σε ωρες! Αλλο υπο-θεμα μεσα στο θεμα ντοπινγκ. Καλυτερα κατανοητο τωρα ?
(Διορθώνω, το 'όλοι' που έγραψα ήταν λάθος. Αλλά πολλοί, αυτοί που εσύ λες 'ran out of ideas and will to focus')
Α! Αλλαζουμε γραμμη τωρα. ΟΚ. Διορθωση δεκτη. Οταν λες ομως 'πολλοι' τι εννοεις? Ποσοι απο πλευρας ποσοστου και για ποια αθληματα μιλας? Παιζουν καιριο ρολο και τα δυο.
Οσο για το αν 'έχω αποδείξεις' (επιλεκτικά τις απαιτείς, στο Ιράκ σε έπεισαν οι 'αποδείξεις' του Powell για WMDs...),
Α! Τοσο εχεις ran out of arguments? ΠΟυ με καθε αλλο ασχετο θεμα θα το πηγενεις πισω στο Ιρακ και WMDs? Τοσο σε πονεσε καημενε?
Αμερικη ειμαστε οτι θελουμε κανουμε. Παρτο ετσι τοτε μπας και σου περασει.
(το παραπανω θα μου το κανει quote ο Νασος για περιπου 352 χρονια τωρα, κατσε να δεις ξυλο που εχω να φαω)
σε ρωτάω:
-
Eχεις αποδείξεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
-
Πιστεύεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
Ρωτας εσυ εμενα? ή εγω εσενα?
Και πες μου πόσοι εχέφρονες άνθρωποι πιστεύουν πως η απάντηση στο (2) είναι 'όχι' και αν ακόμα η απάντηση στο (1) είναι 'όχι'.
Τωρα σιγα να μην περιμενεις να ξερω εγω τι σημενει εχεφρονες.
Οσο για την ιστορια Κεντερη/Θανου ομως. ΑΠο αυτα που ξερω και σιγουρα δεν ειναι ολα:
Σιγουρα ειναι πολυ πιθανο οι δυο αθλητες να ειχαν κατι να κρυψουν οσον αφορα το αντιντοπινγκ κοντρολ. Ομως ποτε δεν tested positive για απαγορευμενες ουσιες. Και επηδει δεν ετρεξαν αφου αρνηθηκαν να τεσταριστουν, αρα δεν υπαρχει θεμα αποδειξης του οτι καποιος αγωνισθηκε και πηρες ενα μεταλλιο ντοπαρισμενος σε αυτη την περιπτωση.
Σιγουρα ομως αναρωτιεμαι, γιατι αφου τα designer drugs (για αυτα που δεν εχουμε αντι-ντοπινγκ τεστ ακομη) ειναι τοσο διαδεδομενα, τοτε γιατι οι δυο αθλητες δεν εννιωθαν ανετοι για το θεμα αντιντοπινγκ. Πηραν γνωστα απαγορευμενα φαρμακα? Γιατι? Τοσο χαζοι ειναι?
Αρα, somoething is missing to the story που λενε.
Για μενα, το ολο θεμα ειναι πολυ μικροτερο απο οτι το εκανε οι τυπος και το περισσοτερο κοινο. ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΑΝ, και τι και εαν ηταν ντοπαρισμενοι? Η προσοχη μας πρεπει να στρεφεται σε αυτους που αγωνιζοντε/καν.
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
- Στο αθλημα του bodybuilding τα διαφορα αναβολικα που ειναι απογορευμενα σε αλλα αθληματα χρισημοποιουντε περισσοτερο απο οποιοδηποτε αλλο αθλημα.
Όπως το έγραψα στις πρώτες σελίδες: πειραματόζωα για τα αναβολικά των ολυμπιακών αθλημάτων
Διαφωνω με οποιονδηποτε τους ονομαζουν πειραματοζωα. Το κανεις και ακουγεται σαν να 'τους βαζουν οι αλλοι των αλλων αθληματων στο κρεβατι και να τους κανουν τεστ'.
Επισης, το bodybuilding ως αθλημα εχει στοχο απλα την αυξηση της μυικης μαζας και το χασιμο λυπους ετσι ωστε να φανουν αυτοι οι μυς.
Το 99% των αλλων αθληματων οχι μονο δεν νοιαζοντε για την αυξηση της μυικης μαζας, αλλα μαλιστα στα περισσοτερα αθληματα, οι μεγαλυτεροι μυς ειναι μειωνεκτημα διοτι ερχεται με αυξηση του ολικου βαρους του αθλητα κατι το οποιο ειναι μεγαλα ντισαβανταζ για αποδοση.
Τελος, σχετικο με το παραπανω:
Η 'δυναμη' και η 'ισχυς' ειναι διαφορετικα θεματα οσον αφορα το πως αντιδρουν οι μυς για τις δυο παραπανω εννοιες.
Η δυναμη ειναι directly related με την μυικη μαζα, ομως η ισχυς οχι. Εδω κατι μικρο που εγραψα για το ολο θεμα οταν το ερευνησα πριν μερικα χρονια:
-
Διαφωνω με οποιονδηποτε τους ονομαζουν πειραματοζωα. Το κανεις και ακουγεται σαν να 'τους βαζουν οι αλλοι των αλλων αθληματων στο κρεβατι και να τους κανουν τεστ'.
Επισης, το bodybuilding ως αθλημα εχει στοχο απλα την αυξηση της μυικης μαζας και το χασιμο λυπους ετσι ωστε να φανουν αυτοι οι μυς.
Το 99% των αλλων αθληματων οχι μονο δεν νοιαζοντε για την αυξηση της μυικης μαζας, αλλα μαλιστα στα περισσοτερα αθληματα, οι μεγαλυτεροι μυς ειναι μειωνεκτημα διοτι ερχεται με αυξηση του ολικου βαρους του αθλητα κατι το οποιο ειναι μεγαλα ντισαβανταζ για αποδοση.
Eίσαι 1.000.000% λάθος στο bold κομμάτι. Στην πλεοψηφία των αθλημάτων, νοιάζονται ακριβώς γι'αυτό: την αύξηση της μυϊκής μάζας που φυσικά ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πράγμα από την αύξηση του ολικού βάρους, καθώς ταυτόχρονα φροντίζουν για τη μείωση του λίπους.
Παράδειγμα: κάποτε υπήρξα 65 κιλά με 13% λίπος και λίγους μήνες μετά ήμουν 65 κιλά με 7% λίπος. Αύξησα τη μυική μου μάζα ή όχι?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Eίσαι 1.000.000% λάθος στο bold κομμάτι. Στην πλεοψηφία των αθλημάτων, νοιάζονται ακριβώς γι'αυτό: την αύξηση της μυϊκής μάζας που φυσικά ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό πράγμα από την αύξηση του ολικού βάρους, καθώς ταυτόχρονα φροντίζουν για τη μείωση του λίπους.
Παράδειγμα: κάποτε υπήρξα 65 κιλά με 13% λίπος και λίγους μήνες μετά ήμουν 65 κιλά με 7% λίπος. Αύξησα τη μυική μου μάζα ή όχι?
Krus, Krus, ηρεμησε με τα νουμερα ποσοστου λαθους. Το θεμα που εγραψα μεσα σε μια δυο σειρες ειναι πολυ πολυπλοκο και ειναι ευκολο να παρεξηγηθει.
Power traning σιγουρα φερνει καποια αυξηση μυικης μαζας, ειδικα οταν συγκρινεται με απροπονητο αθλητη. Ομως απο εκει και περα, δηλαδη οταν εισαι τρεχεις 10.00 τα 100μ και θες να πας για το ρεκορ (9.76 ας πουμε), η αυξηση μυικης μαζας δεν ειναι αυτο που θα φερει το αποτελεσμα.
Ξανα, διαβασε τα βασικα για τον ορισμο και διευκρινηση power vs strength στο λινκ μου πιο πανω για παραπανω λεπτομεριες πλιζ.
-
Δεν έκανα καμία δήλωση.
Και αυτο τι ειναι?
ΟΚ. Δηλωση σε μορφη ερωτησης. Το'χεις ξαναπει αλλωστε. Οτι πιστευεις, εσυ και οι περισσοτεροι εδω, οτι ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε. Δεν το πιστευεις?
(Δεν ξέρω τι εφευρέσεις είναι αυτά 'δήλωση με μορφή ερώτησης'... )
Οχι δεν πιστεύω ότι ΟΛΟΙ οι πρωταθλητές ντοπάρονται. Πιστεύω όμως ότι ντοπάρονται αρκετοί ώστε ούτε εξαίρεση να αποτελεί ούτε να είναι μικρό πρόβλημα.
Για το τι πιστεύω, μάλλον θυμάσαι λάθος. Δες πχ. εδώ τι πίστευα στις 09/11/05 (και δεν έχει αλλάξει): http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=437123#437123
Και πως θα μπορούσα άλλωστε, δεν έχω, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, άμεση σχέση με πρωταθλητές, και άρα δεν ξέρω προσωπικά τι 'παίζεται' και δεν έχω, ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ, απόδειξη είτε για το ένα είτε για το άλλο.
- Εγω και η χωρα που ζω, πιστευουμε στο οτι καποιος ειναι αθωος μεχρι να αποδηχθει ενοχος. Εσυ τους εβγαλες ολους ενοχους χωρις ουτε καν δικη. Ουτε στο Αφγανισταν δεν γινετε κατι τετοιο πια
Γίνεται στο Gitmo
Ασε το κήρυγμα και κάνε τον κόπο να διαβάζεις όλα όσα γράφουν οι άλλοι πριν απαντήσεις.
- Και που ξερεις σε ποια γυμναστηρια παω και εχω παει εγω? Ξερεις ποιοι γυμναζοντε εκει που παω? Το ξερεις και αυτο ετσι?
Υπεκφεύγεις. Οχι, δεν το ξέρω, αλλά το υποθέτω βάσιμα. Διότι, πολύ απλά, ως ερασιτέχνης που είσαι, είναι απίθανο να προπονείσαι στο ίδιο μέρος, ίδιο προπονητή, ίδια μεθοδολογία κτλ. με επαγγελματίες (= πρωταθλητές) και άρα να ξέρεις τα πράγματ από μέσα. Ισως τα ξέρεις από 'πιο μέσα' από μένα, αλλά πραγματικά από μέσα αμφιβάλλω πως τα ξέρεις.
Εξήγησα γιατί πιστεύω αυτό που πιστεύω, μπορείς εύκολα να αποδείξεις ότι κάνω λάθος
Επηδει ο Κρους εκανε πρωταθλητισμο δεν σημενει οτι ξερει οτι 'ολοι οι πρωταθλητες τα παιρνουν'. Δεν σημενει οτι ξερει τι συμβαινει στις ΗΠΑ.
Για ποιό λόγο οι ΗΠΑ να είναι διαφορετικές στο θέμα του doping από τον υπόλοιπο κόσμο ? Ισα-ίσα, λόγω της τεχνολογικής και επιστημονικής τους πρωτοπορίας, θα υπέθετα πως, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, ΚΑΙ στο doping θα είναι #1.
Εξάλλου η Balco στις ΗΠΑ ήταν.
Εξάλλου ο Tim Montgomery ΗΠΑμερικάνος είναι.Απλά ρώτησα:
Τοτε σορρυ αλλα δεν καταλαβες καλα.
Με το 2% επιχειρημα μου δεν παω να πω οτι ολοι οι πρωταθλητες ντοπαροντε για αυτο το 2%. Αγγιζω αλλο θεμα στο γενικο θεμα του Στιβου και ντοπινγκ. Το ποσο δηλαδη βοηθανε τα φαρμακα. Που το κοινο νομιζει οτι σε κανουν γοριλλα σε ωρες! Αλλο υπο-θεμα μεσα στο θεμα ντοπινγκ. Καλυτερα κατανοητο τωρα ?
Φυσικά με αυτό που λες, πως δεν σε κάνουν ΜΟΝΟ τα φάρμακα πρωταθλητή, συμφωνώ. Αν όμως το doping είναι η ειδοποιός διαφορά, αυτό που θα δώσει το έξτρα 2% που θέλει ένας άριστος αθλητής για να μετατραπεί σε πρωταθλητή (και είπαμε, είναι η διαφορά του 9.8 με το 10+ στα 100 μέτρα...) τότε έχει τεράστια σημασία.
Α! Αλλαζουμε γραμμη τωρα. ΟΚ. Διορθωση δεκτη. Οταν λες ομως 'πολλοι' τι εννοεις? Ποσοι απο πλευρας ποσοστου και για ποια αθληματα μιλας? Παιζουν καιριο ρολο και τα δυο.
Αρκετοί ώστε να μην είναι μεμονωμένο φαινόμενο ή εξαίρεση αλλά σοβαρό πρόβλημα. Και στις ΗΠΑ και παντού.
Προφανώς σε μερικά αθλήματα έχει μεγαλύτερη σημασία (πχ. άρση βαρών ή ποδηλασία) από μερικά άλλα (πχ. ιστιοπλοία ή σκάκι).
Οσο για το αν 'έχω αποδείξεις' (επιλεκτικά τις απαιτείς, στο Ιράκ σε έπεισαν οι 'αποδείξεις' του Powell για WMDs...),
Α! Τοσο εχεις ran out of arguments? ΠΟυ με καθε αλλο ασχετο θεμα θα το πηγενεις πισω στο Ιρακ και WMDs? Τοσο σε πονεσε καημενε?
Εμένα ? Εσύ έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα και άλλα έλεγες τότε και άλλα λες τώρα. Εγώ είμαι που αποδείχθηκα σωστός. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.
Αμερικη ειμαστε οτι θελουμε κανουμε. Παρτο ετσι τοτε μπας και σου περασει.
(το παραπανω θα μου το κανει quote ο Νασος για περιπου 352 χρονια τωρα, κατσε να δεις ξυλο που εχω να φαω)
Και όμως, συμφωνώ: δηλαδή αφού μπορείτε (βλ. παραπάνω για την τεχνολογική και επιστημονική πρωτοπορία) γιατί να μην το κάνετε ?
Μη μας τρελλάνεις όμως πως όλα είναι καθαρά και άσπιλα στις ΗΠΑ με το doping και πως το doping είναι εξαίρεση στις ΗΠΑ.
σε ρωτάω:
-
Eχεις αποδείξεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
-
Πιστεύεις πως ο Κεντέρης και η Θάνου ήταν ντοπαρισμένοι ?
Ρωτας εσυ εμενα? ή εγω εσενα?
Τι έχουν τα Ελληνικά μου και δεν είναι σαφές το 'σε ρωτάω' ?
Τωρα σιγα να μην περιμενεις να ξερω εγω τι σημενει εχεφρονες.
Οσο για την ιστορια Κεντερη/Θανου ομως. ΑΠο αυτα που ξερω και σιγουρα δεν ειναι ολα:
Σιγουρα ειναι πολυ πιθανο οι δυο αθλητες να ειχαν κατι να κρυψουν οσον αφορα το αντιντοπινγκ κοντρολ. Ομως ποτε δεν tested positive για απαγορευμενες ουσιες. Και επηδει δεν ετρεξαν αφου αρνηθηκαν να τεσταριστουν, αρα δεν υπαρχει θεμα αποδειξης του οτι καποιος αγωνισθηκε και πηρες ενα μεταλλιο ντοπαρισμενος σε αυτη την περιπτωση.
Εχέφρονες = λογικοί.
Ξέρεις τι λέει ο Τζέκος (υποθέτω το γνωρίζεις τον 'κύριο') ? 'Αν δεν σε πιάσουν, δεν είσαι ντοπέ'.
Ουσιαστικά συμφωνείς μαζί του ? Ή κατάλαβα λάθος ?Σιγουρα ομως αναρωτιεμαι, γιατι αφου τα designer drugs (για αυτα που δεν εχουμε αντι-ντοπινγκ τεστ ακομη) ειναι τοσο διαδεδομενα, τοτε γιατι οι δυο αθλητες δεν εννιωθαν ανετοι για το θεμα αντιντοπινγκ. Πηραν γνωστα απαγορευμενα φαρμακα? Γιατι? Τοσο χαζοι ειναι?
Ισως τους είχαν υποσχεθεί (ποιός ? Δεν ξέρω... Η Adidas ίσως ? ) πως δεν θα τους έκαναν έλεγχο.
Ισως περίμεναν να γίνει αργότερα ο έλεγχος (μην ξεχνάς πως θα άρχιζαν να αγωνίζονται σε μία εβδομάδα) ενώ τότε δεν ήταν 'καθαροί'.Αρα, somoething is missing to the story που λενε.
Για μενα, το ολο θεμα ειναι πολυ μικροτερο απο οτι το εκανε οι τυπος και το περισσοτερο κοινο. ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΑΝ, και τι και εαν ηταν ντοπαρισμενοι? Η προσοχη μας πρεπει να στρεφεται σε αυτους που αγωνιζοντε/καν.
Ναι αλλά πολλές φορές έχουν εκ των υστέρων αποδειχθεί ντοπαρισμένοι (πχ. Tim Montgomery) οπότε εσύ δεν έχεις καμία αμφιβολία αν όταν είχαν πάρει το μετάλιο ήταν 'καθαροί' ή όχι ?
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις πως οι επιδόσεις της συγχωρεμένης της Griffith-Joyner ήταν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε 'παρέμβαση' ? Δηλαδή το 10.49 σου φαίνεται ΟΚ επίδοση ?
Στιβος