-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εξαιρετικά σχόλια στο τελευταίο Drive για το 1.5 dci Megane
Πρωτεύει σε πολλά απο τα τεστ που το υποβάλει το περιοδικο στο συγκριτικό με τον αναταγωνισμο της κατηγορίαςόντως καταπληκτικά σχόλια! Αν το μεγκαν ήταν με τον 1.6 θα τα γ@μ@γ3 όλα!
-
κοιταζοντας τον επισημο τιμοκαταλογο μεταξυ 1.5 και 1.6 πιστευω πως η επιλογη για καποιον, θα ειναι καθαρα βαση κοστους.
τα περιπου 3 χιλιαρικα που εχουν διαφορα, δικαιολογουνται εν παρα πολλοις απο τον κινητηρα καθως -και λογω εκδοσης- απο τον καλυτερο εξοπλισμο.
το μονο αβανταζ του 15αρη ειναι τα μηδενικα τελη κυκλοφοριας.
κατα τ' αλλα ακομα και αυτος (1.5) ειναι απολυτα ικανοποιητικος, και εν τελει πιστευω πως απευθυνονται ο καθενας σε διαφορετικο προφιλ αγοραστων. -
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Πρωτεύει σε πολλά απο τα τεστ που το υποβάλει το περιοδικο στο συγκριτικό με τον αναταγωνισμο της κατηγορίαςόντως καταπληκτικά σχόλια! Αν το μεγκαν ήταν με τον 1.6 θα τα γ@μ@γ3 όλα!
Καλα δεν συζηταμε καν τι θα γινόταν τότε
-
Μια σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει (στο δρόμο) είναι με το νέο ceed/proceed με τον 1.6 diesel της Hyundai. Αν και έχει ονομαστικά χαμηλότερη ροπή, ίσως και ιπποδύναμη, είμαι περίεργος τι θα προέκυπτε.
-
Δοκιμή του 1.5 DCi από το gocar:
http://www.gocar.gr/test-drives/test/93 ... iesel.html
Ο jlian που είναι? Παρέλαβε το gt line και εξαφανίστηκε?
-
ακομα το τεσταρει, δε θα το εχει ευχαριστηθει και λογικο ειναι
-
Παρών! Περιμένω να κάνω μερικά χλμ ακόμα (το ανοίγω προοδευτικά) έτσι ωστε να μπορέσω να γράψω κυρίως για τον 1.6 dci στο GT Line. Αν και εχω κάνει test drive μόνο το coupe TCe 1.4 διακρίνω μερικές λεπτομέρειες, βασικά ειναι πάνω κάτω αυτά που έχω γράψει στο test drive που έκανα. Απο diesel δεν είχα εμπειρία (εκτός απο μερικές βόλτες στο τετράγωνο ενός ταξί που είχε ο θείος ) οπότε είναι καινούργιο εργαλείο και θέλει ενασχόληση.
Σίγουρα δεν οδηγιέται όπως η βενζίνη, δηλαδή γεμίζεις τις ταχύτητες διαφορετικά. Κατα τα άλλα ταιριάζει στο στυλ οδήγησης μου και μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Η ροπή επική είτε 1 άτομο είτε 4 μέσα πάνω-κάτω το ίδιο στις ρεπρίζ, το αμάξι δεν καταλαβαινει τίποτα απο ανωμαλίες του δρόμου και πλευρικούς ανέμους, το προηγούμενο ήτανε βάρκα στο κύμα... τι να λέμε τώρα. Μόλις ανοίξει λίγο η μηχανή θα σας γράψω πιο αναλυτικά τι λέει σε πάτημα και κράτημα, αν και απο τώρα φαινονται οι αρετές του. Η κατανάλωση δεν έχει ξεπεράσει τα 6 λτ μέσα στην Αθήνα. -
Ο χρήστης jlian έγραψε:
Η κατανάλωση δεν έχει ξεπεράσει τα 6 λτ μέσα στην Αθήνα.Βαλε και καμια φωτο!!
Τοση καταναλωση εχει το QQ οταν οδηγαω εγω.. Οταν το οδηγαει ο πατερας... παιρνει την ανιουσα!
-
Ο χρήστης surudos έγραψε:
Να σας πω, μιας και κοιτάζω ποια για diesel, έχω καταλήξει στο Μεγκάν και το Φόκους, στην έκδοση 1600.
Τι λέτε, υπάρχει κάποιος που να τα έχει οδηγήσει; -
Αν θες να οδηγάς παρε το Megane
Αν θες να μετακινησε το Focus
Για μενα ειναι σαφης ο διαχωρισμος σε αυτό
Στα υπολοιπα είναι πανω κατω στα ίδια -
Στα υπολοιπα είναι πανω κατω στα ίδιασαφως και δεν υποτιμω το μεγκαν, αλλα γιατι εχω την εντυπωση πως το φοκους ειναι πιο συμμετοχικο?
εκτος και αν στην τελευταια του εκδοση εχει ξενερωσει!υπ' οψιν πως δεν εχω οδηγικη αποψη για κανενα απο τα δυο.
-
Στα υπολοιπα είναι πανω κατω στα ίδιαTo θέμα είναι είναι ότι έχω το προηγούμενο Φόκους που δεν υστερεί καθόλου από το Μεγκάν στο δρόμο, ενώ το ΜΕγκάν χάνει κατά κράτος στην αίσθηση τιμονιού. Αλλά κατά τα άλλα με έχει απογοητεύσει το Φόρντ
-
Το focus ακόμα και στην τελευταία του εκδοχή είναι ένα από τα πιο ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το τιμόνι του δεν συγκρίνεται με το απίστευτο τιμόνι του MK1 που είχα, χάνει και από αυτό του MK2 σε απόλυτη αίσθηση (λίγο είναι η αλήθεια) αλλά overall συνδυάζει με πολύ καλό τρόπο κράτημα, άνεση, ποιότητα κύλισης και παραμένει συμμετοχικό και διασκεδαστικό (πλασάρεται πολύ ευχάριστα και απόλυτα ελεγχόμενα). Για το megane δεν έχω άποψη γιατί δεν το έχω οδηγήσει αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια στα διάφορα reviews. Αλήθεια το focus πόσο βγαίνει?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το focus ακόμα και στην τελευταία του εκδοχή είναι ένα από τα πιο ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα της κατηγορίας.Ε όχι δα... Παρτάλι είναι σε σχέση με κάτι Giulietta, Leon κλπ...
Αλλά κατά τα άλλα με έχει απογοητεύσει το Φόρντ
Το Focus Mk2? Γιατί;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το focus ακόμα και στην τελευταία του εκδοχή είναι ένα από τα πιο ευχάριστα στην οδήγηση αυτοκίνητα της κατηγορίας.
Ε όχι δα... Παρτάλι είναι σε σχέση με κάτι Giulietta, Leon κλπ...
Έγραψα από τα πιο ευχάριστα, όχι το πιο ευχάριστο ή το καλύτερο ή το πιο αποτελεσματικό στην πίστα. Σίγουρα η alfa κερδίζει στα σημεία (τιμόνι, κλίσεις στις στροφές) αλλά με τίμημα ένα πιο σφιχτό set up,χειρότερη άνεση και πιο απόλυτη συμπεριφορά όταν το focus το πλασάρεις όπως θες και πιο απολαυστικά για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον (είναι περισσότερο tail happy). Το leon κοπανάει άσχημα και η ποιότητα κύλισης είναι πολύ κατώτερη από των 2 άλλων χωρίς να δίνει τόσο απίστευτη αίσθηση στο οδηγικό κομμάτι. Άλλωστε είναι στην αγορά από το 2006... Να δούμε το καινούριο τι θα κάνει, απ' ότι διαβάζω παραμένει σπορτίφ αλλά σαφώς πιο πολιτισμένο και άνετο από το προηγούμενο, όπως το τελευταίο focus ένα πράγμα.
-
Το καινούριο Focus, ακόμα και με την σπορ ανάρτηση, είναι πολύ μαλακό (για σπορτίφ χατς - όχι σε σύγκριση με Hyundai)! Το λες και βάρκα σε μεταφορά βάρους και φρενάρισμα από πολλά. Επίσης εκτελεί σε 2ο χρόνο (πρώτα το σκέφτεται και μετά παίρνει μια κλίση και σέρνει ουρά), αλλά δεν το κάνει ενστικτωδώς όπως τα 1 και 2 αλλά ως αποτέλεσμα της μεταφοράς βάρους που αδυνατούν να ελέγξουν οι αναρτήσεις. Επίσης το τιμόνι είναι απλά αποδεκτό και η ελκτική πρόσφυση αστεία με απενεργοποιημένο το ASR (μιλάω για το μοντέλο των 150 ίππων όπου με κάθε πάτημα έφευγε ευθεία).
Το Leon αν και πιο σκληρό (έτσι πρέπει) είναι σαφώς πιο υπάκουο. Το καινούριο δεν ξέρω τι λέει...
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Στα υπολοιπα είναι πανω κατω στα ίδιασαφως και δεν υποτιμω το μεγκαν, αλλα γιατι εχω την εντυπωση πως το φοκους ειναι πιο συμμετοχικο?
εκτος και αν στην τελευταια του εκδοση εχει ξενερωσει!υπ' οψιν πως δεν εχω οδηγικη αποψη για κανενα απο τα δυο.
Το καινουριο ένα χάλι είναι.Ειδικά με την κανονικη αναρτηση είναι ότι πιο μαλακο και άνετο υπαρχει στην κατηγορία
Πολυ καλυτερο το Megane οδηγικά(εκτος απο το τιμονι ίσως) χωρις καμια αμφιβολία σαν overall παντα.Αν θες άνεση παιρνεις το Focus με την κανονικη αναρτηση.
Επίσης το Megane είναι παρα πολυ φθηνό.Παρα πολυ πλεον με την τελευταία προσφορα
1.2tce full extra παίρνεις με λιγο πανω απο 15500 με εξοπλισμο full extra -
Tail happy το νεο Focus;
-
To megane coupe στην έκδοση GT Line πρέπει να έχει λίγο βελτιωμένο τιμόνι σε σχέση με το απλό. Απ όσο θυμάμαι απο το test drive που είχα κάνει στο TCe 1.4, το βρίσκω λίγο πιο σφιχτό και λίγο πιο πληροφοριακό. Τώρα αυτό μπορεί να οφείλεται και στις ρυθμίσεις της ανάρτησης του GT Line. Αν θέλετε να σας την περιγράψω, φανταστείτε την ανάρτηση του απλού coupe σε sport mode. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι ξερή και κοπανάει, αλλά θα το συγκρίνω με το παλιό που είχα οπότε μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός.
Ίσως το hatch GT Line σαν οικογενειακό αυτοκίνητο tour να μην σας ικανοποιήσει η ανάρτηση του. Πάντως θα σας έλεγα να κοιτάξετε να οδηγήσετε το 5θυρο 1.6 dci GT Line προτού καταλήξετε αν θέλετε Renault ή Ford. Επειδή υπήρχε στην οικογένεια Focus I sedan για 8ετία, θα σας έλεγα ότι σε γενικές γραμμές ήμουν ευχαριστημένος, αν εξαιρέσεις φυσικά τον κινητήρα, κάτι το οποίο τώρα φαίνεται πως έχει αλλάξει. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Tail happy το νεο Focus;Σε σχέση με Giulietta και megane σαφώς περισσότερο, το τονίζω συγκριτικά.
Renault Megane III