-
Ευχαριστώ μάγκες, να ΄στε καλά...
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πες μου ότι έβαλες και σωστή ζάντα και όχι την 13αρα που πασάρουν!Μπα, δεν είχα άνεση οικονομική να κάνω τέτοιες παρεμβάσεις... Την exression πήρα με το τάσι... Λίγα-λίγα θα γίνουν αυτά γιατί θα πέσουμε έξω
-
Ωραιος!! Καλοριζικο και καλοταξιδο!!
τελικα δεν πηρες εκεινο που ελεγες απο τον ανεξαρτητο εισαγωγεα?
-
καλοταξιδο...σε βλεπω το Πασχα να το παιρνεις και να αλωνιζεις...ωραια εποχη για καινουριο αυτοκινητο τωρα που ανοιγει ο καιρος...
-
Πες μου ότι έβαλες και σωστή ζάντα και όχι την 13αρα που πασάρουν!
13?? Νομίζω οτι η μικρότερη διάμετρος με την οποία βγαίνει είναι η 15αρα...
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Πες μου ότι έβαλες και σωστή ζάντα και όχι την 13αρα που πασάρουν!
13?? Νομίζω οτι η μικρότερη διάμετρος με την οποία βγαίνει είναι η 15αρα...
Έ όχι και 13 αρα!!! 13αρα φοράγανε κάποτε τα RENAULT 5, τώρα αυτή η διάμετρος έχει τελείωσει τουλάχιστον για μοντέλα της κατηγορίας του Μεγκάνε.
-
Πλάκα κάνω ρε σεις, απλώς η 15αρα και η 16αρα φαίνονται πολύ μικρές σε τόσο ογκώδη μοντέλα.
Να βάλεις την εργοστασιακή, αν και βλέπω να σου πιάνουν τον κ@λο ως after market και όχι ως μαμά.
-
Πλάκα κάνω ρε σεις, απλώς η 15αρα και η 16αρα φαίνονται πολύ μικρές σε τόσο ογκώδη μοντέλα.Να βάλεις την εργοστασιακή, αν και βλέπω να σου πιάνουν τον κ@λο ως after market και όχι ως μαμά.
Σωστά τα λές, η Οπελ ας πούμε τοποθετεί στα καινούργια ΑΣΤΡΑ των 1400 κυβ. 18αρες και όντως ένα που είδα ήταν πανέμορφο και στα Ινσίγκνια 20αρες
Και ρωτάω εγώ τώρα.
Ακόμα και αν στο θέμα άνεσης δεν παίζουν ρόλο αυτές οι τερατώδεις διαστάσεις (που σίγουρα παίζουν) ή και στην οδική συμπεριφορά επίσης (λόγω μεγαλύτερου μη αναρτώμενου βάρους) έχει σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα θα χρειαστεί κάποιος για να αντικαταστήσει αυτά τα λάστιχα; -
Ευχαριστώ μάγκες για τις ευχές... Για ανταπόδοση θα σας δώσω το ρεπορτάζ από το long-test-drive...
Ο χρήστης rafi έγραψε:
τελικα δεν πηρες εκεινο που ελεγες απο τον ανεξαρτητο εισαγωγεα?Ναι, από εκεί το πήρα... Πάντως δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν. Η ταλαιπωρία και η αβεβαιότητα που έχουν οι ανεξάρτητοι έμποροι αντισταθμίζει πλήρως τα όποια οικονομικά οφέλη, τα οποία στο τέλος κιόλας εξανεμίζονται. Πας στο επίσημο και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...
Πλάκα κάνω ρε σεις, απλώς η 15αρα και η 16αρα φαίνονται πολύ μικρές σε τόσο ογκώδη μοντέλα.
Ναι, προφανώς και έκανες πλάκα και η αλήθεια είναι ότι με το τάσι και την 15' φαντάζει πολύ φτηνιάρικο, αλλά αν ήθελα αλουμίνια κτλ με τα λεφτά που είχα έπρεπε να πήγαινα στο clio...
Να βάλεις την εργοστασιακή, αν και βλέπω να σου πιάνουν τον κ@λο ως after market και όχι ως μαμά.
Ναι, το έχω υπόψη μου και μόλις το κάνω θα έχω εξασφαλίσει μεγάλο 'κονδύλι'... Ίσως γίνει με την πρώτη αλλαγή ελαστικών.
-
Πολύ καλή περίπτωση θα είναι και η νέα σειρά GT-Line για όλες τις εκδόσεις megane που θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι και με τον TCE 130 όπου εκτός από τις αλλαγές εξωτερικά, εσωτερικά θα φορά και τα καθίσματα του RS κάτι που έλειπε κυρίως στο coupe
και καλοτάξιδο στον pvnrt
-
Καλοτάξιδο
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ακόμα και αν στο θέμα άνεσης δεν παίζουν ρόλο αυτές οι τερατώδεις διαστάσεις (που σίγουρα παίζουν) ή και στην οδική συμπεριφορά επίσης (λόγω μεγαλύτερου μη αναρτώμενου βάρους) έχει σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα θα χρειαστεί κάποιος για να αντικαταστήσει αυτά τα λάστιχα;Εμένα το λες για τις τεράστιες ζάντες; Πολέμιος έναντι οτιδήποτε άνω του 225/45/17! Με 700 ξεκίνησα τα 17αρια, στα 550 ευρώ πλέον τα SporKodak στο Leon. Με την 16αρα θα γλιτώνεις όμως αρκετά;
Χώρια που άλλο το Astra και άλλο εμφανισιακά το Megane Coupe.
-
οι 19αρες των astra-insignia ειναι παρα πολυ υπερβολικες. καλο το look αλλα πνιγονται κιολας οι επιδοσεις και απο καταναλωση χαλια ( μη μου πει κανεις για ταξιδι-πορεια με 100km/h). εδω η 911 turbo φοραει 19αρες με 4πλασια ιπποδυναμη. και φυσικα μην τυχον σου χτυπησει σε κανα πεζοδρομιο η ζαντα και πρεπει να την επισκευασεις ή να αλλαξεις το λαστιχο ή οπως ειπε το παλλικαρι πιο πανω να πας να τα αλλαξεις κανονικα στην ωρα τους! maximum 17αρα λοιπον σε μοντελα που θελουν να προσδωσουν κατι πιο σπορτιφ (μιλαμε για μοντελα με 120-140 ιππους), και 16αρα σε κατι πιο οικογενιακο.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οι 19αρες των astra-insignia ειναι παρα πολυ υπερβολικες. καλο το look αλλα πνιγονται κιολας οι επιδοσεις και απο καταναλωση χαλια ( μη μου πει κανεις για ταξιδι-πορεια με 100km/h). εδω η 911 turbo φοραει 19αρες με 4πλασια ιπποδυναμη. και φυσικα μην τυχον σου χτυπησει σε κανα πεζοδρομιο η ζαντα και πρεπει να την επισκευασεις ή να αλλαξεις το λαστιχο ή οπως ειπε το παλλικαρι πιο πανω να πας να τα αλλαξεις κανονικα στην ωρα τους! maximum 17αρα λοιπον σε μοντελα που θελουν να προσδωσουν κατι πιο σπορτιφ (μιλαμε για μοντελα με 120-140 ιππους), και 16αρα σε κατι πιο οικογενιακο.+1
-
Αγαπητοί φίλοι του forum, χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη. Είχα τάξει το ρεπορτάζ από τις πρώτες μέρες με το megane coupe και αυτό σκοπεύω να κάνω ευθύς αμέσως. Βέβαια, δεν διαθέτω την ευγλωττία του bger και θα επικεντρωθώ κυρίως στα προβλήματα που έχω παρατηρήσει, αλλά και αυτό πιστεύω χρήσιμο είναι και παραγωγικό.
Με την κάρτα Renault λοιπόν ανά χείρας (αντικειμενικά το πιο γκατζεταδικο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου) ξεχύθηκα στην ελληνική επαρχία να κυκλοφορήσω τα 130 μου άλογα και να δω που στο διάτανο πήγαν εκείνα τα 19.000Ε (περίπου) που έδωσα για το αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι τα αξίζει. Δυνατός κινητήρας, αμίμητη εμφάνιση που συγκεντρώνει το απόλυτο σε θετικές γνώμες, υπέροχο εσωτερικό που χαίρεσαι να βρίσκεσαι, επαρκέστατοι χώροι, ευχάριστα στην αφή και στην όψη υλικά. Μοναδικά μειονεκτήματα, ένας ήχος που ακούγεται μόλις αφήνω το πεντάλ του γκαζιού (που παίζει να οφείλεται στο τούρμπο, αν και διαφέρει αισθητά από το 'σφύριγμα' που είχα υπόψη μου ότι κάνουν τα τούρμπο, και μοιάζει περισσότερο σαν να βάζεις κοφτές τις ταχύτητες) και η ξεπερασμένη θύρα (κόκκινο-άσπρο) για το ηχοσύστημα.
Αυτά όσον αφορά το αυτοκίνητο σαν μοντέλο και την κατασκευή του. Γιατί από εδώ και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον εισαγωγέα τους και την διανομή των αυτοκινήτων. Τα παρακάτω εξηγούν γιατί η Renault είναι εκεί που είναι στην Ελλάδα και πουλάει λιγότερα αυτοκίνητα από την ΚΙΑ. Οι περισσότεροι από εσάς, όπως και εγώ, θα γνωρίζουν ότι στον εξοπλισμό της έκδοσης Expression περιλαμβάνεται το ESP με ASR, οι αερόσακοι οροφής κτλ που δεν περιλαμβάνονταν στην έκδοση comfort που εισαγόταν και πωλούνταν το καλοκαίρι σε χαμηλότερη βεβαίως τιμή. Κάπου το φθινόπωρο λοιπόν η εισαγωγική αναβάθμισε τιμή και έκδοση βάζοντας τα παραπάνω στο βασικό εξοπλισμό. Το αυτοκίνητο λοιπόν που παρέλαβα, ενώ είχε παραγγελθεί και πληρωθεί σαν expression, ήταν comfort και προφανώς έλειπε το ESP, οι αερόσακοι οροφής κτλ. Προφανώς επίσης, δεν είχα καμιά ενημέρωση για αυτό, και το διαπίστωσα μόνος μου, όταν έπαιρνε τις στροφές με τις πάντες λες και ήταν Yugo του 90.(μια χαρά ήταν τα Yugo του 90, αλλά δεν έκαναν 19.000Ε) Πήγα λοιπόν τρίτη πρωί-πρωί στον πωλητή και μου είπαν ότι πωλούνται και expression χωρίς τα παραπάνω και κάνουν μια πιστωτική επιστροφή της τάξης των 500Ε. Ζήτησα διευκρινήσεις και γραπτώς (τις οποίες φυσικά δεν έχω πάρει) και έχω πάρει και κάποια τηλέφωνα στην εισαγωγική (χωρίς φυσικά άμεσο αποτέλεσμα). Πάντως το θέμα θα το ψάξω γιατί το ESP είναι πιστεύω το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που διακρίνει τα αυτοκίνητα που πωλούνται τώρα από αυτά που πωλούνταν πριν τρία χρόνια και δεν έχω σκοπό να χαρίσω το αντίτιμό του σε κανέναν πόσο μάλλον για 500Ε. Ευχαριστώ για την προσοχή, γιατί παρατηρώ ότι μου βγήκε πολύ μεγάλο το post και περιμένω να ακούσω σχόλια και προτάσεις.
-
Ο χρήστης pvnrt έγραψε:
Ευχαριστώ μάγκες για τις ευχές... Για ανταπόδοση θα σας δώσω το ρεπορτάζ από το long-test-drive...τελικα δεν πηρες εκεινο που ελεγες απο τον ανεξαρτητο εισαγωγεα?
Ναι, από εκεί το πήρα... Πάντως δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν. Η ταλαιπωρία και η αβεβαιότητα που έχουν οι ανεξάρτητοι έμποροι αντισταθμίζει πλήρως τα όποια οικονομικά οφέλη, τα οποία στο τέλος κιόλας εξανεμίζονται. Πας στο επίσημο και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο...
Το πήρες ή δεν το πήρες εκτός αντιπροσωπίας;
-
πληρωσες την expression και σου φερανε confort ?
-
Τις περισσοτερες φορες ακουω να εχουν κατι παραπανω, συνηθως αχρηστα πραγματακια αλλα τα εχουν και χαιρεσαι γιατι περιμενες να μην τα εχει...
Αλλα η απουσια ESP ειναι πολυ σοβαρο θεμα οχι μονο για τα λεφτα αλλα ειναι και κριτηριο επιλογης ενος αυτοκινητο πλεον...
-
καλησπερα,σε ολους.καινουργιος στην παρεα αλλα κατοχος ρενο εδω και 4 χρονια.προκειται να αγορασω καινουργιο αμαξι και κοιταω τον νεο megane(κατοχος megane cabrio 02) αλλα με αυτα που διαβαζω γινομαι ολοενα και πιο επιφυλακτικος.Να αναφερω και εγω την εμπειρια μου απο τις αμαρτωλες αντιπροσωπιες της ρενο:α.στην πρωτη που πηγα μου ειπαν για το ιδιο μοντελο (megane 1.4 tce expression) 600 euro περισοτερα απο την δευτερη.
β.οταν ρωτησα για την βασικη εκσοση με τα 100 hp μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν στην ελλαδα αυτοκινητα με αυτη την εκδοση(προοριζονται για τριτοκοσμικες χωρες δηλ τουρκια(!!!!!!!!)-χωρις σχολιο- που παιρνουν αυτες τις εκδοσεις,λεει,και η τιμη ειναι για λογους μαρκετινγκ).
γ.οταν ρωτησα για ανταλλαγη με το τωρινο μου ρενο μου ειπαν οτι επειδη το αυτοκινητο ειναι οκταετιας εχει δικαιωμα να παρει ο καινουργιος κατοχος μονο 2 χρονια δανειο καθως οι τραπεζες υπολογιζουν δανειο+ηλικια αυτοκινητου=10 χρονια.Γι' αυτο τον λογο μου αγοραζουν το αυτοκινητο 2.000.
αστεια πραγματα δηλαδη.
Ολα αυτα πιστευω πως οφειλονται στην κακη λειτουργια του δικτυου renault.Η οποια με την σειρα της οφειλεται στην υφεση των πωλησεων την τελευταια 6ετια που οδηγεσε στα γνωστα γεγονοτα με τις αντιπροσωπιες.Αν λιγο πολυ αυτα ειναι προφανει αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τα αργα αντανακλαστικα τις εισαγωγικης εταιριας(προσφορες,διαφημιση,προώθηση/υποστιριξη προιοντος).
Κλεινοντας θελω να πω πως ενα απο τα χαρακτηριστικα τον ελληνων καταναλωτων ειναι η εμμονη σε προιοντα που εχουν εμπιστευτει στο παρελθον.Η μετοχη αυτη λοιπον που ειχε η renault με τα επιτυχημενα παλαιοτερα μοντελα αποδειχτηκε φουσκα με τα πιο προσφατα προβληματικα αυτοκινητα και την λαθος τιμολογιακη πολιτικη που συνοδευαν αυτα.Το μεγαλο προβλημα της renault ειναι η χαμενη εμπιστοσυνη για μενα απο το ελληνικο κοινο και δεν νομιζω οτι βρισκεται στη σωστη κατευθηνση για να την ξανακερδισει.Αυτα.
Υ.Γ.Οσο για εμας που επιμενουμε renault ειναι γιατι οι ομορφες αυτες γαλλιδουλες δεν συγκρινονται με κανενα clean-cut γερμανικων-απωανατολικης κουλτουρας ιαπωνικων-αγευστων και αχρωμων κορεατικων ή punto-ιδων ιταλικων! -
μην νομιζεις οτι ειναι αποκλειστικοτητα του δικτυου renault τα παραπανω, απλως οπως λες, για να κερδιθει η εμπιστοσυνη ξανα απο τον κοσμο, θα επρεπε να ειναι πιο αψογοι και απο τους αψογους (αν υπαρχουν στην Ελλαδα).. απο εκει και περα πιστευω πως πρεπει να γυρισεις οσες περισσοτερες αντιπροσωπειες μπορεις, και οπωσδηποτε να πας στις καινούριες που θα ειναι σιγουρα πιο εξυπηρετικοι!
τελος, η αντιπροσωπεια κατα τη γνωμη μου βρίσκεται σε καλοδρομο,δεδομενου του 5-5-5 και της μικρης εκπτωσης, αλλα σιγουρα μπορει και καλύτερα!γιατι δεν σκεφτεσαι αντι για ανταλλαγη να το πουλησεις σε ιδιωωτη?
@pvnrt δηλαδη πληρωσες expression ενω επρεπε να δωσεις λιγοτερα για χαμηλοτερη εκδοση? επειδη ειχε γινει εδω κουβεντα, για το αν αξιζει να παρεις απο τα κανούρια με esp η να παρεις απο τον ανεξαρτητο εμπορο, απο αυτα που ειχαν ερθει το καλοκαιρι χωρις, και νομιζα οτι πηρες απο τα δευτερα..
παντως αν σε φαγανε καλα θα κανεις να τρεξεις και να μην το αφησεις -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το πήρες ή δεν το πήρες εκτός αντιπροσωπίας;Το παρήγγειλα από μη εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, αλλά το τιμολόγιο κόπηκε από αντιπροσωπεία της Renault. Στα χαρτιά (τιμολόγιο, συμβόλαιο χρηματοδότησης) δηλαδή φαίνεται ότι το έχω πάρει από αντιπρόσωπο ο οποίος βρίσκεται σε άλλη πόλη από την δική μου... Ξαναλέω ότι δεν συμβουλεύω κανέναν να κάνει αυτό το μπέρδεμα και συνιστώ όποιος ενδιαφέρεται για Renault να πηγαίνει στον εξουσιοδοτημένο και να έχει το κεφάλι του ήσυχο....
πληρωσες την expression και σου φερανε confort ?
Ακριβώς αυτό... Και δεν μου είπαν και κουβέντα. Αν δεν το καταλάβαινα εγώ, θα κοιμόμουν το ύπνο του δικαίου. Τελικά μάλλον θα καταλήξουμε σε μια επιστροφή χρημάτων η οποία μου είπαν ότι θα είναι 1400Ε. Και πάλι κοροϊδία είναι και αν ήταν στο χέρι μου θα προτιμούσα το ESP, αλλά τώρα την έχω πατήσει μεγαλοπρεπέστατα και δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγει κάτι καλύτερο.
αλλα με αυτα που διαβαζω γινομαι ολοενα και πιο επιφυλακτικος.
Συγνώμη, αλλά δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου... Απλώς αν θέλετε να είστε πιο προσεχτικοί γιατί τα πράγματα είναι ακόμα λίγο ο κλέψας, του κλέψαντος. Και έχω και εγώ ευθύνη που δεν πήγα σε εξουσιοδοτημένο, αλλά όπως μου είπαν και στο τηλέφωνο, έχουν ακόμα confort και τα πουλάνε φουλ... Τώρα αν το λένε, ή γίνεται στα μουλωχτά, όπως κακή ώρα σε εμένα, δεν ξέρω και γι΄ αυτό ενημερώνω...
Renault Megane III