-
Η μέση κατανάλωση στο δικό μου, μετά από 6000 klm, δε λέει να κατέβει από τα 9.5 lt/100 klm. με χρήση μάλιστα αποκλειστικά 100ρας αμόλυβδης.
Κατανομή διαδρομών : 50% πόλη - 50% αυτοκινητόδρομος.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι θα κατέβει σταδιακά περίπου μισό λίτρο ακόμη.
Κοινώς, καμμία σχέση με τις εργοστασιακές τιμές...
Το τίμημα της τουρμπίνας... -
Είναι λογικό το 9.5 αν κυκλοφορείς σε κίνηση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο δεν οδηγείς προνοητικά ώστε να μη χρειάζεται να επιταχύνεις και να φρενάρεις συχνά. Βαρύ αμάξι, τουρμπίνα, κακές συνθήκες κυκλοφορίας, δε θέλει και πολύ Πάντως τιμές κοντά στις εργοστασιακές θα μπορέσεις να δεις σε αυτοκινητόδρομο οδηγώντας όσο πιο σταθερά γίνεται με περίπου 100χλμ και προσοχή στο γκάζι.
-
Αν ήθελα να πηγαίνω με 100 χλμ/ώρα στην εθνική θα έπαιρνα yaris. Η κατανάλωση στα 9.5 είναι με συνετή οδήγηση και 140-150 σε ανοιχτό δρόμο. Πάντως πέρα από θέμα κατανάλωσης, ο κινητήρας άρχισε να ανοίγει μετά τα 5000 χλμ αρκετά και σε συνδυασμό με το πολύ καλό στήσιμο, τα ταξιδάκια είναι σκέτη απόλαυση. Κατεβαίνεις πραγματικά ατσαλάκωτος. Η Renault έκανε μεγάλο άλμα με το Megane III.
-
Ο χρήστης bger έγραψε:
Αν ήθελα να πηγαίνω με 100 χλμ/ώρα στην εθνική θα έπαιρνα yaris. Η κατανάλωση στα 9.5 είναι με συνετή οδήγηση και 140-150 σε ανοιχτό δρόμο. Πάντως πέρα από θέμα κατανάλωσης, ο κινητήρας άρχισε να ανοίγει μετά τα 5000 χλμ αρκετά και σε συνδυασμό με το πολύ καλό στήσιμο, τα ταξιδάκια είναι σκέτη απόλαυση. Κατεβαίνεις πραγματικά ατσαλάκωτος. Η Renault έκανε μεγάλο άλμα με το Megane III.αλμα
παντα τα renault στα σουπερ μινι και μικρομεασια ηταν κορυφαια απο ολες τις αποψεις
ισως ομως εννοεις την χαλια αξιοπιστια/ποιοτητα σε βαθος χρονου του meganeII, αλλα αυτο ηταν μια εξαιρεση -
καλα και συ κορυφαια, το παρακανες...
-
γιατι? απο το τελος του '80 που ξερω σιγουρα μεχρι το 2000 ηταν σιγουρα κορυφαια...
και σημερα ειναι σιγουρα απο τα κορυφαια -
στην κατηγορια σουπερ μινι ο βασιλιας ηταν και ειναι το πουντο και στα μικρομεσαια μαλλον
το γκολφ . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
στην κατηγορια σουπερ μινι ο βασιλιας ηταν και ειναι το πουντο και στα μικρομεσαια μαλλον
το γκολφ .Αn μιλαμε για Fun to Drive χαρακτηρα τοτε Clio .Ευχαριστιεσαι οδηγηση βρε παιδι μου...
Στη κατηγορια 130 αλογων οντως ειναι μονο του το Punto αλλα στις υπολοιπες κατηγοριες ειναι πολυ σκληρος ο ανταγωνισμος και ολα τα αυτοκινητα ειναι πολυ καλα.
-
oxι ,μιλαω συνολικα σαν αμαξια.
-
Ε πιστευω ο ανατγωνισμος ειναι τοσο σκληρος σε αυτη τη κατηγορια που δυσκολα θα πεις οτι καποιο δεν ειναι καλο.Ειναι ολα τους πολυ καλα.
Εγω πιστευω 207 με Mito ειναι λιγο πιο πανω απο τα αλλα αλλα γενικα οι διαφορες ειναι ελαχιστες....
-
ο ανταγωνισμος σημερα ειναι σκληρος γιατι τα αμαξια ειναι ολα ιδια πανω κατω και κερδιζουν ειτε στις λεπτομερειες ειτε λογω μαρκετινγκ.
παλιοτερα ομως δεν ηταν δυσκολο να κρινεις ποιο ειναι καλυτερο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το γκολφ .ναι στην ΕΛΛΑΔΑ, αν και αν θυμαμαι καλα κατι saxo/xsara/206 ειχαν σαρωσει στις πωλησεις.. τεσπα, μπορεις να συνεχισεις να ζεις στον κοσμο σου , αλλα πιο πετυχημενο σουπερ μινι απο το clio και οχι μονο απο θεμα πωλησεων δεν υπαρχει.. απο το megane σαφως και ειναι το golf πιο πετυχημενο, ειδικα μετα την 5η γενια, αλλα ολα αυτα θεωρητικα και μονο απο θεμα πωλησεων..
την αληθεια τη δειχνουν τα συγκριτικα τεστ της καθε εποχης, την οποια προφανως και αγνοεις
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
γιατι? απο το τελος του '80 που ξερω σιγουρα μεχρι το 2000 ηταν σιγουρα κορυφαια...
και σημερα ειναι σιγουρα απο τα κορυφαιαε δεν λεω μια χαρα ειναι (οντως απ τα καλυτερα στην κατηγορια) αλλα το κορυφαια καπως υπερβολικο μου ακουστηκε. Οσον αφορα τωρα για βασιλιαδες μπορουμε να πουμε ο καθενας μας το μακρυ και το κοντο του...! Τεσπα ξεφευγουμε...
Οσο αφορα το 9.5 καταναλωση του bger, εχει μεγαλη διαφορα με τα νουμερα του surudos...
bger να σου κανω και μια ερωτηση...τα επιπεδα θορυβου στα 140-150 πως ειναι γιατι διαφορα εχουν ακουστει...
-
τα πατάκια που κουμπώνουν πόσο κάνουν για το megane 3 1600ρι?
οταν το πήρα μου έβαλαν κάτι μικρά, απο clio μάλλον -
bger να σου κανω και μια ερωτηση...τα επιπεδα θορυβου στα 140-150 πως ειναι γιατι διαφορα εχουν ακουστει...
Το μοτέρ είναι σχετικά ήσυχο αλλά το αυτοκίνητο παρουσιάζει αεροδυναμικούς θορύβους (ελαφρύ σφύριγμα στα παράθυρα) από τα 70-80.
-
Ο χρήστης vagpart έγραψε:
οταν το πήρα μου έβαλαν κάτι μικρά, απο clio μάλλονΚάποια σαν τα παρακάτω δηλαδή;
( ÉVOLUTION)
(EXPRESSION)
(CONFORT ÉVOLUTION)
40-80 € κοστίζουν στη Γαλλία, αλλά επιβεβαιώνω πως κάποια αξεσουάρ ίσως τα βρεις φθηνότερα στην ελληνική αντιπροσωπεία ... -
Ποσα ξερεις govus...;
-
Σχετικά με ποιο θέμα ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
οταν το πήρα μου έβαλαν κάτι μικρά, απο clio μάλλονΚάποια σαν τα παρακάτω δηλαδή;
( ÉVOLUTION)αυτο ειναι το καλυτερο...τα αλλα μπορει να κολλησουν πανω στο γκαζι οταν και αν ξεκολλησουν απο την μοκετα
-
Εισαι ψαγμενος και εμπειρος. Δουλευεις σε καμια αντιπροσωπεια γαλλικων;
Renault Megane III