-
Γεια χαρά!
Αγόρασα ελαστικά από το ιντερνετ και πρέπει να τα περάσω σε κάποιο βουλκανιζατέρ. Ξέρει κανείς κάποιο σωστό μαγαζί , έτσι ώστε να μην γίνει ζημιά στις ζάντες? Στο παρελθόν σε παρόμοια αλλαγή μου έκαναν σημάδι στις τρείς από τις τέσσερες ζάντες!!! -
Γεια χαρά!
Αγόρασα ελαστικά από το ιντερνετ και πρέπει να τα περάσω σε κάποιο βουλκανιζατέρ. Ξέρει κανείς κάποιο σωστό μαγαζί , έτσι ώστε να μην γίνει ζημιά στις ζάντες? Στο παρελθόν σε παρόμοια αλλαγή μου έκαναν σημάδι στις τρείς από τις τέσσερες ζάντες!!! -
Γεια χαρά!
Μάλλον έπεσες σε άχρηστους. Βρες κάποιον που να πουλάει ζάντες ο ίδιος. Δεν μπορεί να περνάει τις καινούριες ζαντούλες και να τις παραδίδει με γρατζουνιές, θα το ξέρει το αντικείμενο.
-
Aυτό που είναι αδύνατο να βρεις, δυστυχώς, είναι βουλκανιζατέρ ή συνεργείο που να σου σφίγγει τα μπουλόνια με ροπόκλειδο (υπολογίζοντας ακριβώς την απαιτούμενη ροπή που λέει ο κατασκευαστής στο Fucking Manual) και όχι με αερόκλειδο. Μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά από το υπερβολικό σφίξιμο.
Ροπόκλειδο έχω δει να παίζει μόνο στο Quick Fit του Μάκη Ζευγώλη, κοντά στην Αμφιθέας (κατόπιν αιτήματός μου, πάντως).
-
Πότε είχε ρυθμιστεί τελευταία φορά το ροπόκλειδο?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πότε είχε ρυθμιστεί τελευταία φορά το ροπόκλειδο?σκυλε80 ψηνεσαι για μπρος πισω θολομπαρες για το σανταφε και πισω φωτα λεξους σε πολυ καλη τιμη??Το δινω και αν τα θες σου κανω καλη τιμη..
Re για τοποθετηση ελαστικων σωστα σε ζαντες ελα στον Κυριαζη(γεφυρα Ν.Χαλκηδονας Αθηνα) κ θα σου βαλω και αζωτο τσαμπα και τσαμπα ζυγοσταθμιση και τσαμπα σετ μπουλονια ασφαλειας απο τον Random.message me//
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Re για τοποθετηση ελαστικων σωστα σε ζαντες ελα στον Κυριαζη(γεφυρα Ν.Χαλκηδονας Αθηνα) κ θα σου βαλω και αζωτο τσαμπα και τσαμπα ζυγοσταθμιση και τσαμπα σετ μπουλονια ασφαλειας απο τον Random.message me//Σωστός ο ράντομ για τον Κυριαζή θα έλεγα κι εγώ
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά από το υπερβολικό σφίξιμο.Οι δίσκοι στα καινούρια αυτοκίνητα είναι λεπτεπίλεπτοι και το υπερβολικό σφίξιμο τους παραμορφώνει (runout). Η παραμόρφωση μπορεί να είναι μέσα στα όρια και τα τακάκια ακολουθούν το δίσκο δεξιά-αριστερά αλλά μετά από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, εκεί που αλλάζουν κατεύθυνση τοπικά φθείρουν το δίσκο από τη μια πλευρά και αλλάζει το πάχος του. Τότε αρχίζει να κλωτσάει το πεντάλ στο φρενάρισμα.
Σωστός ο dog80 για τη ρύθμιση.
-
Επαναφέρω το θέμα μιας που πλέον με απασχολεί κι εμένα σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφέρομαι στο αυτονόητο (κανονικά) αλλά και ζητούμενο (δυστυχώς) να σου αλλάξουν λάστιχα χωρίς να σου κάνουν την οιαδήποτε ζημιά στις ζάντες. Όταν αναφέρομαι σε ζημιά εννοώ τόσο στο σφίξιμο των μπουλονιών όσο και αναφορικά με την πρόκληση φθορών γρατζουνιών κλπ κατά τη διαδικασία αλλαγής ελαστικών. Για παράδειγμα μου είχε κάνει κακή εντύπωση σε λαστιχά όταν είχα δει πως αφαιρούσε παλιό ελαστικό από 17άρα ζάντα μετά την αφαίρεση του αέρα. Με ένα μεταλλικό μακρύ λοστάρι περιφερειακά της εσωτερικής αυλάκωσης της ζάντας σχεδόν βίαζε τη ζάντα για να το αφαιρέσει. Φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ενδεδειγμένος τρόπος αλλαγής ελαστικού. Από την εμπειρία σας, γνωρίζετε μαγαζιά-επαγγελματίες που να κάνουν καθαρή δουλειά ως προς το ξεζαντάρισμα; Οι ζάντες μου είναι 3 ετών αλλά εντελώς αγρατζούνιστες και κάπου με τρελαίνει η σκέψη ότι θα σκάσω 700 ευρώ για λάστιχα και θα κάνω το σταυρό μου ταυτόχρονα να μη μου τις φάει ο λαστιχάς...
-
Εμένα πάντως κατάφεραν και τις σημάδεψαν, όχι κάτι το τραγικό αλλά όπως και νάχει φαίνεται, σε όλες τις ζάντες! Βέβαια τα άκουσαν μιας και το θεώρησαν αδιανόητο όταν το ανέφερα πριν αρχίσουν την οποιαδήποτε εργασία! No hard feelings αλλά εγώ δεν ξαναπερνάω ούτε από έξω...
PS αξίζει η ιστορία με το άζωτο ή τσάμπα τρέξιμο? Με τα παλιά μου λάστιχα μέσα σε ένα 6μηνο, από 32psi μπροστά αριστερά και πίσω δεξιά η πίεση έπεφτε μέχρι και 26 psi, στα άλλα έπεφτε μέχρι 28-29! Αφού όταν έκανα έλεγχο και φούσκωνα κάθε φορά ευχαριστιόμουν το 'νέο' μου αυτοκίνητο (τρομερή διαφορά πάνω στο δρόμο + στο τιμόνι)
-
Έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε μήνα, όχι 6μηνο. Εκτός από την πολύ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά (και την ασφάλεια φυσικά), το ξεφούσκωτο λάστιχο επιβαρύνει σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμου.
-
Εκτός από τη ζημιά σε ζάντα εμένα μου έχουν χαλάσει τις βόλτες σε 2 ρόδες (από μια τρύπα χαλασμένη σε κάθε ρόδα). Το ίδιο έχει συμβεί σε 2 αυτοκίνητα σε 2 διαφορετικούς λαστιχάδες.... το κακό φαίνεται είναι συνηθισμένο....Αφού δεν μπορείς να την κάνεις καλά τη δουλειά με το εργαλείο μην την κάνεις σε βάρος μάλιστα του πελάτη.... Το κακό είναι μου χαλάσαν τις βόλτες στο μουαγιέ (πλύμνη?) οπότε η ζημιά είναι πιο σημαντική και δεν είναι απλά τα 2 μπουλόνια....
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για παράδειγμα μου είχε κάνει κακή εντύπωση σε λαστιχά όταν είχα δει πως αφαιρούσε παλιό ελαστικό από 17άρα ζάντα μετά την αφαίρεση του αέρα. Με ένα μεταλλικό μακρύ λοστάρι περιφερειακά της εσωτερικής αυλάκωσης της ζάντας σχεδόν βίαζε τη ζάντα για να το αφαιρέσει. Φαντάζομαι ότι δεν είναι αυτός ενδεδειγμένος τρόπος αλλαγής ελαστικού.Αυτό είναι το πιό καλό βίντεο που μπόρεσα να βρώ:
Youtube VideoΣτο 2:50 δείχνει πώς βάζει το λοστό που λές. Ο λοστός δέν ακουμπά πάνω στη ζάντα αλλά πάνω στο νύχι του ξεζανταριστή. Στη συνέχεια, στο βίντεο λανθασμένα o μάστορας αφαιρεί το λοστό. Εμείς τον αφήνουμε πάνω, οπότε αναγκαστικά μετά ακουμπάει πάνω στη ζάντα κατα το γύρισμα του τροχού, όμως οι λοστοί έχουν πλαστική επένδυση (την δείχνει στο 0:42) οπότε αυτή η επαφή δέν αφήνει σημάδι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε μήνα, όχι 6μηνο. Εκτός από την πολύ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά (και την ασφάλεια φυσικά), το ξεφούσκωτο λάστιχο επιβαρύνει σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμου.Δύο εβδομάδες το αργότερο και κάθε φορά πρίν απο μεγάλο ταξίδι
-
Μπορείτε να αναφέρετε επαγγελματίες, λαστιχάδες που μείνατε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που σας κάναν στα πλαίσια της αντικατάστασης παλαιών ελαστικών αναφορικά με την προσοχή που επέδειξαν κατά τη διαδικασία ξεζανταρίσματος-ζανταρίσματος;
-
Κανείς;
-
Κανείς;Κοντά στην γειτονιά μου, ο Κυριαζής (γέφυρα Ν.Χαλκηδόνας Αθήνα) και ο Μάκης Ζουγανέλης στην Αγίων Αναργύρων
-
Οι συγκεκριμένοι κάνουν μόνο τοποθέτηση (τους πας εσύ τα ελαστικά) ή κάνουν και εμπόριο ελαστικών;
-
Οι συγκεκριμένοι κάνουν μόνο τοποθέτηση (τους πας εσύ τα ελαστικά) ή κάνουν και εμπόριο ελαστικών;Εμπόριο
Αλλαγή ελαστικών χωρις ζημιά στις ζάντες. Που??????