-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Το άθλημα που μετρούνται οι πόντοι με μπάλες είναι το γκολφ;
(άσχετο με την ερώτηση αλλά απαντάει σε παλιότερη δική σου!)Οχι ειναι το σλαλομ στο θαλασσιο σκι σε συνδυασμο μηκους σχοινιου και ταχυτητος.
-
Σιγά παιδιά γιατί μου φαίνεται τα έχετε ολίγον μπλέξει
Ο Ηράκλειος είχε πράγματι αδερφό το Θεόδωρο στον οποίο είχε ιδαίτερη αδυναμία, του είχε δώσει το ύπατο αυλικό αξίωμα του 'κουροπαλάτη' και του είχε αναθέσει την αρχιστρατηγία των βυζαντινών δυνάμεων πολλές φορές . Πράγματι επίσης είχε πολλές στρατιωτικές επιτυχίες κατά των περσών.
Ο Θεόδωρος αδερφός του Ηράκλειου υπέστη ήττα από τους Άραβες το 634 στη μάχη του Ajnadain και όχι στο Γιαρμούκ.
Η μάχη του Γιαρμούκ έλαβε χώρα στις **20 Αυγούστου του 636 **και τα βυζαντινά στρατεύματα ήταν υπό την ηγεσία του **Θεόδωρου Σακελλάριου **(και όχι του αδερφού του Ηράκλειου), ο οποίος και σκοτώθηκε.
Άρα ο αδερφός του Ηράκλειου δεν σκοτώθηκε στο Γιαρμούκ. Αλλά :
Αντιγράφω από την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα :
'Ο Ηράκλειος κατηγόρησε τον αδερφό του για σκόπιμη αδιαφορία και ανέθεσε στον γιο του Κωνσταντίνο να διαπομπεύσει τον θείο του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος'.Οι πηγές που αναφέρονται στο τέλος του Θεόδωρου αδερφού του Ηράκλειου είναι ελάχιστες. Δες και αυτό :
'Theodore, the brother of Heraclius, was put in command of the army confronting the first Muslim raiders invading Syria-Palestine. His army was thoroughly routed, and he was sent home in disgrace.'
http://www.zeno.ru/showphoto.php?photo=14202Α Επίσης σχετικά με τη ΜΗ συμμετοχή του Θεόδωρου αδερφού στο Γιαρμούκ :
In 636, from his temporary palace at Antioch, Heraclius ordered the recruitment of the largest army he could afford and **put another Theodore - Theodore the Treasurer - in charge of it....**The decisive moment arrived on August 20, when a sandstorm began to blow from the south and into the faces of the Roman troops. The impetuous Saracens seized the moment and charged the Roman line, which gave way and was cornered in a position from which no escape was possible. They fell nearly to a man, and Theodore was among the dead.
Σχετικά με τον Κολοκοτρώνη δεν ήξερα τον αριθμό του Συντάγματος αλλά νομίζω ότι η κρίσμη πληροφορία ήταν ότι επρόκειτο για Σύνταγμα Ελλήνων εθελοντών.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητώ την πλήρη αποκατάσταση του ανόματός μου το οποίο τόσο φριχτά διεσύρθη εν απουσία μου!!. Ακούς εκεί ντεφορμέ!!
Χάλια είμαι όχι απλώς ντεφορμέ
-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Ποιο ηταν το πρωτο 'Ολυμπιακο χωριο' στους συγχρονους Ολυμπιακους αγωνες ?
Γι'αυτην θα περιμενω απαντηση,οχι σαν και τις ερωτησεις που εβαλα προ δεκαπενθημερου που τις περασατε στο ντουκου.The first Olympic Village was built in Los Angeles for the 1932 Summer Olympics.. απο wikipedia!Βαζω?
Οχι,συμφωνα με εντυπο του ΕΟΤ που βγηκε για τους Ολυμπιακους του 2004,σαν πρωτο χωριο θεωρειται το Ζαππειο μιας και φιλοξενησε αθλητας απο διαφορες χωρες στους Ολυμπιακους του 1896.
-
ετυχε να δω ενα ντοκυμαντερ στο history channel που ειχε σχεση με τη περιοδο της αραβικης επεκτασης...
εκει αναφεροταν οτι στο θεμα του θεοδωρου ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει συγχυση λογω ενδοαυλικων εριδων...και αυτο γιατι, αν θυμαμαι καλα, ενας ευγενης οπως αυτος που λες koutsan ειχε ηδη σκοτωθει στον περσικο πολεμο...αλλωστε, ελεγε το ντοκυμαντερ η μαχη στο Αινανταιν δεν ηταν ηττα του βυζαντινου στρατου (αν δε κανω λαθος και γω)...ηταν μαλλον Χ...αρα ενας στρατηγος και αδελφος του αυτοκρατορα με τοσες επιτυχιες εναντιον των περσων ειναι λιγο δυσκολο να επεσε σε δυσμενεια γιαυτο το λογο...
ολα αυτα με επιφυλαξη γιατι ποτε δε ξερεις...
για τον κολοκοτρωνη νομιζα οτι εννοειται οτι θα ηταν σε συνταγμα ελληνων εθελοντων...
-
Επειδή βλέπω ότι είσαστε αρκετά δυνατοί στην ιστορία, και δυστυχώς δεν με τιμήσατε να βρείτε τις προηγούμενες ερωτήσεις σας βάζω μια που πιστεύω ότι θα βρείτε:
**Ποιός είναι ο γνωστός διπλωμάτης και μυθιστοριογράφος (του οποίου τουλάχιστον ένα έργο του το ξέρετε οπωσδήποτε) που είχε κατηγορηθεί για βιασμό αλλά επειδή οι κατηγορίες αποσύρθηκαν ποτέ κανείς δεν έμαθε αν ευσταθούσαν? (αν και πολλοί λένε ότι ήταν αλήθεια!) **
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι είσαστε αρκετά δυνατοί στην ιστορία, και δυστυχώς δεν με τιμήσατε να βρείτε τις προηγούμενες ερωτήσεις σας βάζω μια που πιστεύω ότι θα βρείτε:**Ποιός είναι ο γνωστός διπλωμάτης και μυθιστοριογράφος (του οποίου τουλάχιστον ένα έργο του το ξέρετε οπωσδήποτε) που είχε κατηγορηθεί για βιασμό αλλά επειδή οι κατηγορίες αποσύρθηκαν ποτέ κανείς δεν έμαθε αν ευσταθούσαν? (αν και πολλοί λένε ότι ήταν αλήθεια!) **
O Γιωργος Σεφερης??
-
δεν ηξερα για κατηγορια βιασμου...για πειτε..
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
[O Γιωργος Σεφερης??
Όχι βέβαια...
-
Τωρα ειδα τη λεξη 'μυθιστοριογραφος'
Ζητω συγνωμη απο το Φορουμ γαι την αθλια υβρι που εξαπελυσα εναντιον του Μεγαλου μας ποιητη
-
Ίσως να μη το έγραψα πολύ σωστά εγώ.....αντί μυθιστοριογράφος αντικαταστήστε με άνθρωπος των γραμμάτων (για να είναι και οι ποιητές μέσα).....για να μην μπερδεύεστε/-ομαι...
-
Εγώ είμαι σίγουρος ότι στο αρχικό σου ποστ EP3 είδα ποιητής... Ψάχνω ψάχνω αλλά σε συνδυασμό με τη φαντασία μου..δεν...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Εγώ είμαι σίγουρος ότι στο αρχικό σου ποστ EP3 είδα ποιητής... Ψάχνω ψάχνω αλλά σε συνδυασμό με τη φαντασία μου..δεν...Έτσι είναι....προσπάθησα να τα συμπεριλάβω όλα, αλλά μάλλον τα έκανα χειρότερα......
hint: Βασικά είναι γνωστός για τα ποιήματά του αλλά έχει γράψει και σε πεζό λόγο....
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Πάθεευχαριστώ
και ακόμα δεν ξεδιπλώθηκα ε
χαχα λοιπόν τότε για να σε βοηθήσω να ξεδιπλωθείς θέλω να μου λύσεις μια απορία. Αν το Χ αυτοκίνητο αποδίδει, πες, μέγιστη ροπή 200ΝΜ στις 2500σ.α.λ και το Ψ αυτοκίνητο αποδίδει μέγιστη ροπή 150 ΝΜ στις 5500σ.α.λ (Vtec style ), τότε το Ψ αυτοκίνητο αποδίδει μεγαλύτερη ροπή στους τροχούς απ'ότι το Χ;;
-
Πάθε
σου είπα ότι ακομα δεν εχω ξεδιπλωθεί. γιατί μου βάζεις δύσκολα??
ρώτα με για ψάρεμα να σου πω τα πάντα
-
Πάθεσου είπα ότι ακομα δεν εχω ξεδιπλωθεί. γιατί μου βάζεις δύσκολα??
ρώτα με για ψάρεμα να σου πω τα πάντα
Τα shimano είναι καλά;
-
Πάθε με ποδήλατο ψαρεύεις εσύ;;
-
Πάθε με ποδήλατο ψαρεύεις εσύ;;χαχαχα αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου την εικόνα να ψαρεύω με ποδήλατο
Για δες αυτό όμως
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι είσαστε αρκετά δυνατοί στην ιστορία, και δυστυχώς δεν με τιμήσατε να βρείτε τις προηγούμενες ερωτήσεις σας βάζω μια που πιστεύω ότι θα βρείτε:**Ποιός είναι ο γνωστός διπλωμάτης και μυθιστοριογράφος (του οποίου τουλάχιστον ένα έργο του το ξέρετε οπωσδήποτε) που είχε κατηγορηθεί για βιασμό αλλά επειδή οι κατηγορίες αποσύρθηκαν ποτέ κανείς δεν έμαθε αν ευσταθούσαν? (αν και πολλοί λένε ότι ήταν αλήθεια!) **
Μήπως ο Καρυωτάκης; Αλλά δεν νομίζω να ήταν διπλωμάτης
-
Πάθε ψάρωσες ωσάν άλλος shimano!!
μέχρι και στο Αγιο Ορος έχω ψαρέψει, λες να μην τα ήξερα;;
Βασικά εκεί ήταν τραγικα ευκολο να τα πιασεις αλλά νταξ
-
Ο χρήστης EP3 έγραψε:
Eλληνας;
Quiz γενικών γνώσεων