Σιγά παιδιά γιατί μου φαίνεται τα έχετε ολίγον μπλέξει
Ο Ηράκλειος είχε πράγματι αδερφό το Θεόδωρο στον οποίο είχε ιδαίτερη αδυναμία, του είχε δώσει το ύπατο αυλικό αξίωμα του 'κουροπαλάτη' και του είχε αναθέσει την αρχιστρατηγία των βυζαντινών δυνάμεων πολλές φορές . Πράγματι επίσης είχε πολλές στρατιωτικές επιτυχίες κατά των περσών.
Ο Θεόδωρος αδερφός του Ηράκλειου υπέστη ήττα από τους Άραβες το 634 στη μάχη του Ajnadain και όχι στο Γιαρμούκ.
Η μάχη του Γιαρμούκ έλαβε χώρα στις **20 Αυγούστου του 636 **και τα βυζαντινά στρατεύματα ήταν υπό την ηγεσία του **Θεόδωρου Σακελλάριου **(και όχι του αδερφού του Ηράκλειου), ο οποίος και σκοτώθηκε.
Άρα ο αδερφός του Ηράκλειου δεν σκοτώθηκε στο Γιαρμούκ. Αλλά :
Αντιγράφω από την Πάπυρος Λαρούς Μπριτάννικα :
'Ο Ηράκλειος κατηγόρησε τον αδερφό του για σκόπιμη αδιαφορία και ανέθεσε στον γιο του Κωνσταντίνο να διαπομπεύσει τον θείο του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος'.
Οι πηγές που αναφέρονται στο τέλος του Θεόδωρου αδερφού του Ηράκλειου είναι ελάχιστες. Δες και αυτό :
'Theodore, the brother of Heraclius, was put in command of the army confronting the first Muslim raiders invading Syria-Palestine. His army was thoroughly routed, and he was sent home in disgrace.'
http://www.zeno.ru/showphoto.php?photo=14202
Α Επίσης σχετικά με τη ΜΗ συμμετοχή του Θεόδωρου αδερφού στο Γιαρμούκ :
In 636, from his temporary palace at Antioch, Heraclius ordered the recruitment of the largest army he could afford and **put another Theodore - Theodore the Treasurer - in charge of it....**The decisive moment arrived on August 20, when a sandstorm began to blow from the south and into the faces of the Roman troops. The impetuous Saracens seized the moment and charged the Roman line, which gave way and was cornered in a position from which no escape was possible. They fell nearly to a man, and Theodore was among the dead.
Σχετικά με τον Κολοκοτρώνη δεν ήξερα τον αριθμό του Συντάγματος αλλά νομίζω ότι η κρίσμη πληροφορία ήταν ότι επρόκειτο για Σύνταγμα Ελλήνων εθελοντών.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητώ την πλήρη αποκατάσταση του ανόματός μου το οποίο τόσο φριχτά διεσύρθη εν απουσία μου!!. Ακούς εκεί ντεφορμέ!!
Χάλια είμαι όχι απλώς ντεφορμέ