-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Στην τροχαια κηφησιας δεν παιζουν χαρες αν ειναι ακομη εκει μια μεγαλοκαρση κυρια+1
Σήμερα που ήμουν για κάτι δουλειές στην εφορία που πέταξαν και μια ωραιότατη οφειλή από πρόστιμο του 2006 που από 237 είχε γίνει 333€!!
-
θα πηγαινω στον δοιηκητη καθε 2 μερες , θα του σπασω τα α........ ,
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Σκέψου εγώ πήγα με πιστοποιητικό θανάτου μερικές ώρες πριν την παράβαση (έτρεχα γιατι δεν την πάλευε ο πατέρας μου, ειχε χάσει τη μάνα του) και τιποτα, μόνο για αιμοκάθαρση επιστρέφονται τα διπλώματα πλέον.Ζώα απάλευτα
Όντως! Εντάξει ρε γμτ, δώσε το δίπλωμα σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού το πληρώσαμε το πρόστιμο...
Σε αντίστοιχη περίπτωση πριν από 10 χρόνια εμένα, πάντως, έδειξαν κατανόηση και μού επέστρεψαν τις πινακίδες (παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο - έφταιγα), πληρώνοντας απλά το κανονικό πρόστιμο που μού αναλογούσε.
Επίσης πριν 2 εβδομάδες είχαμε βγει με την κοπέλα μου και τα είχαμε ψιλοπιεί και είχε αφήσει αμάξι σπίτι μου και το πήρε 6 η ώρα να πάει σπίτι της (Μεταμόρφωση---> Διόνυσος = 10-15 λεπτά εκείνη την ώρα). Έπεσε σε μπλόκο στη Βαρυμπόμπη, της κάνανε αλκοτέστ, τη γράψανε για 700€ και 3 μήνες δίπλωμα και την παράτησαν 1 ώρα στο σημείο του μπλόκου ακινητοποιημένη με σκοπό και καλά να ξεμεθύσει και να της ξανακάνουν τεστ για να την αφήσουν να φύγει με το αμάξι. Έχουμε βάλει λυτούς και δεμένους αλλά δίπλωμα δεν πρόκειται να δούμε ούτε μέρα πριν τη λήξη των 3 μηνών όπως μας διεμήνυσε ο αξιωματικός.
Να με συγχωρείς, αλλά τα είχατε 'ψιλοπιεί' και έβγαλε το μηχάνημα πάνω από 0.25? Κατά τη γνώμη μου, σωστά πράττουν και δεν επιστρέφουν το δίπλωμα. Αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό από το κόκκινο φανάρι που παραβίασε ο elio21.
Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μπορούμε να μιλάμε για κατανόηση από την τροχαία μόνο για πιο ειδικές συνθήκες, και το λιγότερο, για ειδική ανάγκη χρήσης του αυτοκινήτου για εργασία. Από την άλλη, αν τα πίνατε και μετά πιάσατε στο χέρι σας τιμόνι, τότε... 'όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς'.
Πιστεύω ότι πρέπει να γίνουμε λίγο περισσότερο σαν τις Η.Π.Α., που το 'DUI' είναι πολύ κοινωνικά κατακριτέο. Κοινώς, αν πει κανείς ότι 'τα ήπια και οδήγησα', να δέχεται κανονική κατακραυγή από όλους!
-
Πολύ καλά πράττουν και δε δίνουν τα διπλώματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το να παραβιάζεις κόκκινα ή να οδηγείς μεθυσμένος (εκτός του ότι 'δεν μπορεί να είσαι τόσο άτυχος και να το έκανες πρώτη φορά') δείχνει ανευθυνότητα από την πλευρά του οδηγού.
Ίσως να ταλαιπωρηθεί και να συνετιστεί με αυτόν τον τρόπο και να σταματήσουμε το βράδυ να παίζουμε ρώσικη ρουλέτα (ιδιαίτερα κάθε βράδυ Σαββάτου με τα μεθυσμένα κοτόπουλα που πολλαπλασιάζονται και κάνουν ότι τους κατέβει )Ακόμα και η περίπτωση του silencer51 υπό συζήτηση είναι γιατί ποιος ορίζει τους σημαντικούς λόγους ώστε να παραβιάζεις τον ΚΟΚ. Επίσης, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος δεν περιορίζεται από τους σημαντικούς μας λόγους. Απλά είναι προς συζήτηση, στην περίπτωση που έτρεχε με μικρές αποκλίσεις από το όριο...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στην τροχαια κηφησιας δεν παιζουν χαρες αν ειναι ακομη εκει μια μεγαλοκαρση κυρια
+1
Σήμερα που ήμουν για κάτι δουλειές στην εφορία που πέταξαν και μια ωραιότατη οφειλή από πρόστιμο του 2006 που από 237 είχε γίνει 333€!!
Επίσης πριν 2 εβδομάδες είχαμε βγει με την κοπέλα μου και τα είχαμε ψιλοπιεί και είχε αφήσει αμάξι σπίτι μου και το πήρε 6 η ώρα να πάει σπίτι της (Μεταμόρφωση---> Διόνυσος = 10-15 λεπτά εκείνη την ώρα). Έπεσε σε μπλόκο στη Βαρυμπόμπη, της κάνανε αλκοτέστ, τη γράψανε για 700€ και 3 μήνες δίπλωμα και την παράτησαν 1 ώρα στο σημείο του μπλόκου ακινητοποιημένη με σκοπό και καλά να ξεμεθύσει και να της ξανακάνουν τεστ για να την αφήσουν να φύγει με το αμάξι. Έχουμε βάλει λυτούς και δεμένους αλλά δίπλωμα δεν πρόκειται να δούμε ούτε μέρα πριν τη λήξη των 3 μηνών όπως μας διεμήνυσε ο αξιωματικός.
Ειλικρινά εύχομαι να συνεχίσουν να παίρνουν από τα τρία το μακρύτερο οι λυτοί/δεμένοι που βάζετε. Δεν φτάνει που οδήγησε μεθυσμένη, έχετε και την απαίτηση να της επιστραφεί το δίπλωμα. ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Επίσης, το ότι η απόσταση είναι 10-15 λεπτά ΔΕ λέει τίποτα. Πολλά μπορούν να συμβούν σε 2 λεπτά οδήγησης. Τους τελευταίους μήνες εγώ και ο αδελφός μου έχουμε εμπλακεί σε ατύχημα 1 & 2 λεπτά αντίστοιχα από τη στιγμή που ξεπαρκάραμε.
Υ.Γ.: Δεν είμαι αναμάρτητος, μικρότερος είχα οδηγήσει κάποιες φορές πιωμένος αλλά ΠΟΤΕ δε θα προσπαθούσα με πλάγια μέσα να αποφύγω τη ΔΙΚΑΙΗ τιμωρία μου.
-
Και τώρα θα ακούσεις 2-3 δικαιολογίες...
Όσο και αν μας ενοχλούν κάποιες διατάξεις του ΚΟΚ, ζώνη/αλκοόλ/κόκκινο είναι ζωώδες να τα παραβιάζεις. Ακόμα πιο αηδιαστικό η προσπάθεια να παρακάμψεις την 'τιμωρία' σου.whatever
-
Είστε τόσο σκληροί.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ειλικρινά εύχομαι να συνεχίσουν να παίρνουν από τα τρία το μακρύτερο οι λυτοί/δεμένοι που βάζετε. Δεν φτάνει που οδήγησε μεθυσμένη, έχετε και την απαίτηση να της επιστραφεί το δίπλωμα. ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Επίσης, το ότι η απόσταση είναι 10-15 λεπτά ΔΕ λέει τίποτα. Πολλά μπορούν να συμβούν σε 2 λεπτά οδήγησης. Τους τελευταίους μήνες εγώ και ο αδελφός μου έχουμε εμπλακεί σε ατύχημα 1 & 2 λεπτά αντίστοιχα από τη στιγμή που ξεπαρκάραμε.
Υ.Γ.: Δεν είμαι αναμάρτητος, μικρότερος είχα οδηγήσει κάποιες φορές πιωμένος αλλά ΠΟΤΕ δε θα προσπαθούσα με πλάγια μέσα να αποφύγω τη ΔΙΚΑΙΗ τιμωρία μου.
Καλά καλά...όπως πολύ σωστά λες ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο...κτλ!! Εγώ απλά παρέθεσα ένα υπαρκτό συμβάν για να απαντήσω στο φίλο για την τακτική που ακολουθούν στις αστυνομίες πλέον! Κατακριτέα η πράξη μας αλλά ξέρω να χτυπάω και μόνος μου το κεφάλι στον τοίχο...δεν περιμένω διαδικτυακούς αφορισμούς κτλ!!
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Πολύ καλά πράττουν και δε δίνουν τα διπλώματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το να παραβιάζεις κόκκινα ή να οδηγείς μεθυσμένος (εκτός του ότι 'δεν μπορεί να είσαι τόσο άτυχος και να το έκανες πρώτη φορά') δείχνει ανευθυνότητα από την πλευρά του οδηγού.
Ίσως να ταλαιπωρηθεί και να συνετιστεί με αυτόν τον τρόπο και να σταματήσουμε το βράδυ να παίζουμε ρώσικη ρουλέτα (ιδιαίτερα κάθε βράδυ Σαββάτου με τα μεθυσμένα κοτόπουλα που πολλαπλασιάζονται και κάνουν ότι τους κατέβει )Ακόμα και η περίπτωση του silencer51 υπό συζήτηση είναι γιατί ποιος ορίζει τους σημαντικούς λόγους ώστε να παραβιάζεις τον ΚΟΚ. Επίσης, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος δεν περιορίζεται από τους σημαντικούς μας λόγους. Απλά είναι προς συζήτηση, στην περίπτωση που έτρεχε με μικρές αποκλίσεις από το όριο...
Φυσικά και αποδέχομαι την παράβαση που έκανα. Και προφανώς δεν έτρεχα με μικρή διαφορά απ' το όριο για να φάω τέτοιο πακέτο...
Αλλα διαφωνώ με το οτι εκανα κάτι επικύνδυνο. Οδηγούσα στον πιο σύγχρονο Ελληνικό δρόμο, σε ευθεία με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση και διαχωριστική (είσοδος Α.Ο. απο Ελευσίνα) με ενα σύγχρονο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο.
Το σημείο που ειναι τοποθετημένη η κάμερα ειναι απλά θλιβερό.
Το θέμα ειναι το εξής: στο δικαστήριο, για οποιοδήποτε εγκλημα υπάρχουν τα λεγόμενα ελαφρυντικά (εδώ υπάρχουν μέχρι και για το φόνο, π.χ. αν εχει γινει εν βρασμο ψυχής), μου φαίνεται τραγελαφικό να μην υπάρχουν ελαφρυντικά στο θέμα της παράβασης του ΚΟΚ.
Πέραν τούτου, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο ειναι το εξής... Και θ' ακουστεί παιδιάστικο ή ανώριμο, αλλα ρε γαμώτο κάπως έτσι νιώθω αυτές τις μέρες που κυκλοφορώ με ΜΜΜ και παρατηρώ διάφορους οδηγούς...
Απο το 2001 που οδηγώ έχω κόψει εντελώς το αλκοολ. Οταν λέμε εντελώς, δεν πίνω ουτε γουλιά μπύρα. Κυριολεκτικά. Δεν μιλάω ποτέ στο κινητό οταν οδηγώ, φοράω ζώνη για διαδρομή 50 μέτρων, δεν προσπερνάω απο δεξιά, δεν κάθομαι σα μαλάκας στην αριστερή λωρίδα, δε παρκάρω σε ράμπες κλπ και ουτε εχω προξενήσει ποτέ ατύχημα (μ' έχουν τρακάρει μια φορά, τύπος που παραβίασε κόκκινο).
Ε λοιπον νιώθω λίγο μαλάκας να σας πω την αλήθεια που ειμαι π.χ. σε ταρίφα ο οποιος δε φοράει ζώνη, μιλάει στο κινητό άνετος και βαράει 160άρες στην Α.Ο.!!!
Και να πει κανεις οτι έτρεχα για να ρίξω γκόμενα η για να κοντράρω κάποιον ή δε ξέρω τι... Το 2009 ηταν κάθε μήνα και κηδεία...
Όσον αφορά το θέμα της οδήγησης μετά απο κατανάλωση αλκοολ, θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο. Κανονικά θα πρεπε να ειναι ακόμα πιο σοβαρές οι ποινές οσον αφορά οδήγηση υπο επίρροια αλκοολ. Αμάν πια με τους Ελληνάρες και το 'δε βαριέσαι, εδω πιο κάτω μένω' κλπ.
Γενικά βεβαια ποτε δε μπορούσα να καταλάβω την εξάρτηση απ' το αλκοολ - τόσο πολύ θες να πιεις που θα ρισκάρεις τόσα πολλά;
-
Εφόσον ήταν και προχωρημένη η ώρα (υπνηλία + ποτό δεν είναι ότι καλύτερο για να οδηγήσεις έστω και για κοντινή απόσταση) έπρεπε να της είχες πει να μείνει σπίτι σου και όταν ξυπνούσε θα πήγαινε στο δικό της.
Η αστυνομία πάντως καλά κάνει και σκληραίνει τη στάση της σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Σε γνωστό μου τον τράκαρε μεθυσμένος και εξαφανίστηκε. Ευτυχώς τον βρήκε μέσω της πινακίδας, αλλά ακόμα περιμένει να αποζημιωθεί μέσω του Επικουρικού. Σκέψου και πόσους έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω ποτού και οδήγησης. Αν ήσουν κι εσύ στη δική τους θέση το ίδιο εξοργισμένος θα ήσουν και θα απαιτούσες να μην δείχνουν κανένα οίκτο σε όποιον οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Επίσης, σκέψου π.χ. αν η κοπέλα σου κοιμόταν πάνω στο τιμόνι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί; Ακραίο σενάριο μεν, αλλά και ο οργανισμός έχει κάποιες αντοχές που δεν πρέπει να ξεπερνάς και να παίζεις με τα όρια του. Οπότε υπό αυτή την άποψη, η τωρινή της τιμωρία, ίσως και να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο μέλλον.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επίσης, σκέψου π.χ. αν η κοπέλα σου κοιμόταν πάνω στο τιμόνι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί; Ακραίο σενάριο μεν, αλλά και ο οργανισμός έχει κάποιες αντοχές που δεν πρέπει να ξεπερνάς και να παίζεις με τα όρια του. Οπότε υπό αυτή την άποψη, η τωρινή της τιμωρία, ίσως και να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο μέλλον.θα μας είχε απαλλάξει απο την επικίνδυνη παρουσία της στους δρόμους
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Επίσης, σκέψου π.χ. αν η κοπέλα σου κοιμόταν πάνω στο τιμόνι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί; Ακραίο σενάριο μεν, αλλά και ο οργανισμός έχει κάποιες αντοχές που δεν πρέπει να ξεπερνάς και να παίζεις με τα όρια του. Οπότε υπό αυτή την άποψη, η τωρινή της τιμωρία, ίσως και να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο μέλλον.
θα μας είχε απαλλάξει απο την επικίνδυνη παρουσία της στους δρόμους
Πάμε όλοι μαζι....όλοι οι άμεμπτοι αυτής της ιδανικής ελληνικής κοινωνίας!!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
-
Πάμε όλοι μαζι....όλοι οι άμεμπτοι αυτής της ιδανικής ελληνικής κοινωνίας!!
Ξέρεις πόσο βαρετό είναι το 'κυρία κυρία και ο Μπάμπης μιλούσε, όχι μόνο εγώ'
-
αποτυχια εως και μ@@@@@ το comment ,
οσο για το παττω σωστα η λαθος που θελω να παρω πισω το διπλωμα νωριτερα εινια δικαιωμα μου νομιζω και δεν ανοιξα το topic για να μου κανουν υποδειξεις οι 'δηθεν αλανθαστοι' - ευχαριστω δεν θα παρω.
οποις ξερει απο γλυφαδα ας περασει απο την διασταυρωση αγιου νικολαου και παπανδρεου να καταλαβει για τι κοκκινο μιλαμε πριν λεει τα 'δικα του' εδω .
στο π.φαληρο τερμα αγιου αλεξανδρου που βγαινει στην ζησιμοπουλου που ειναι και διπλος δρομος και μετα απο καποια ωρα εχει πορτοκαλι που αναβοσβηνει , ειναι πιο χαζοι εκει? απλως δεν ειναι κουφαλες
-
άλλο τόσο δικαίωμα έχει κάποιος να σε κράξει και φυσικά έχεις κάθε δικαίωμα να τον γράψεις στις μπάλες σου και να συνεχίσεις ό,τι κάνεις
this is the internet
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και ξαναλέω...διαδικτυακούς αφορισμούς, παρατηρήσεις και μαθήματα καλής κοινωνικής συμπεριφοράς για μια ξεκάθαρα ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ πράξη δεν δέχομαι από κανέναν! Πόσο μάλλον αηδιαστικά σχόλια για τη ζωή ενός ανθρώπου!!
Σβήνω και το εν λόγω ποστ μην το βλέπουν κι άλλοι και έχουμε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με τον κάθε διαδικτυακό δικαστικό!!
-
δεν κατάλαβα
αμφισβητείτε την πιθανότητα να σκοτωθείς ή να μείνεις παράλυτος οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ
check your numbers please
-
Και ξαναλέω...διαδικτυακούς αφορισμούς, παρατηρήσεις και μαθήματα καλής κοινωνικής συμπεριφοράς για μια ξεκάθαρα ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ πράξη δεν δέχομαι από κανέναν! Πόσο μάλλον αηδιαστικά σχόλια για τη ζωή ενός ανθρώπου!!
Ε μην τα δέχεσαι, δεν σε υποχρέωσε κανείς. Αν μπήκες σε φόρουμ για μονόλογο κάνεις κάτι λάθος. Από κει και πέρα, τα ίδια θα άκουγες και δια ζώσης, what's your point?
-
διαβασε τι λεει το πρωτο μηνυμα του post , 'ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.......' δεν ζητησα την γνωμη σου η τις συμβουλες σου...
αντε μπραβο
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.