-
Βασικα
Ο χρήστης ΚΟΚ έγραψε:
- Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει
αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο.
Οπως καταλαβαινεις, η λεξη-κλειδι ειναι η 'εκδοθει'. Το θεμα ειναι τι σημαινει το 'εκδοθει'. Η αδεια πανω γραφει ημερομηνια εκδοσης. Μπορει να εκδοθει η αδεια κ να μην την εχεις παραλαβει απο το Υπουργειο, οπως εγινε με την δικια μου που οταν την πηρα στα χερια μου - την ημερα που μου ειπαν να παω να την παραλαβω, δεν αργησα να παω δηλαδη - ηταν ηδη 10 ημερων. Δηλαδη πηγα στις 20 του μηνος, μερα που μου ειχαν πει να πααραλαβω, κ η αδεια εγραφε 'Ημερομηνια εκδοσης 10-Ταδε-Τοτε'.
Οποτε, εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αν σε πιασουν να οδηγεις χωρις να εχεις παρει το διπλωμα στα χερια σου, πρεπει να σε παραπεμψουν σε δικαστηριο. Αν εισαι τυχερος κ η ημερομηνια εκδοσης ΤΥΧΕΙ να ειναι πριν την μερα που σε πιασανε, δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα. Αν ειναι μετα, κανονικα 'οδηγουσες χωρις διπλωμα'. Βεβαια δεν νομιζω να υπαρξει δικαστης που θα σε καταδικασει.
ΥΓ Το οτι εισαι ανασφαλιστος θα επρεπε να σε νοιαζει...
- Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει
-
Χαιρετω,
πριν 1 μήνα περίπου πήρα και εγώ το δίπλωμα μου !
θέλω λοιπόν να κάνω ταξίδι με το αυτοκίνητο αλλά δεν μου έχει έρθει ακόμη το δίπλωμα..!
το μόνο που έχω στα χέρια μου είναι ενα χαρτί απο την σχολή οδηγών, που λέει οτι εχω δίπλωμα, και την ημερομηνία εξέτασης...τι γίνεται σε περίπτωση που με σταματίσουν για έλεγχο..?
μπόρει να βεβαιώσει το όργανο οτι εχω δίπλωμα ή θα μου πάρει την άδεια του αυτοκινητου και μετα θα πρέπει να έρθει κάποιος να το 'φέρει σπίτι' ?ας μην επεκταθώ σε ατυχήματα και τέτοια γιατί ειμαι σίγουρος οτι δεν θα βγει άκρη.. απλά δεν μπορώ να περιμένω να έρθει η κάρτα!!!!
-
viewtopic.php?f=5&t=18665
-
Καλησπέρα σας.Πριν 10 μέρες περίπου μου αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης για 3 μήνες.Καθώς το δίπλωμα μου είναι απαραίτητο για την δουλεία μου και την συνέχιση των σπουδών μου, θα ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει στην περίπτωση που με σταματήσουν χωρίς το δίπλωμα (ποινές) και πιες διαδικασίες μπορώ να κινησω δικαστικα.
Ευχαριστώ εκ των προτερων -
Τι εννοείς 'να κινήσω διαδικασίες δικαστικά'; Να αμφισβητήσεις την κλήση;
Στη θέση σου, πάντως, δε θα ανησυχούσα για το τι θα συνέβαινε αν με σταματούσαν χωρίς δίπλωμα, αλλά για το τι θα συνέβαινε αν θα εμπλεκόμουν σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα...
-
Εγώ στη θέση σου θα φρόντιζα να έχω το δίπλωμα μου
-
στην ουσία είσαι ανασφάλιστος.
αν τρακάρεις ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ! Πρόσεξε...
-
Ο χρήστης christien έγραψε:
Καλησπέρα σας.Πριν 10 μέρες περίπου μου αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης για 3 μήνες.Καθώς το δίπλωμα μου είναι απαραίτητο για την δουλεία μου και την συνέχιση των σπουδών μου, θα ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει στην περίπτωση που με σταματήσουν χωρίς το δίπλωμα (ποινές) και πιες διαδικασίες μπορώ να κινησω δικαστικα.
Ευχαριστώ εκ των προτερωνπηγαινε στο τμημα και συμπληρωσε μια αιτηση που λεει οτι ειναι απαραιτητο για τη δουλεια σου (λογικα καποιος απο κει θα σου πει τι παιζει )
βεβαια λογικα θα θες κονε για να στο δωσουν πισω , αλλα καλου κακου κοιταξε το, αν εχεις σοβαρο λογο κατι μπορει να γινει
μην κανεις το λαθος να οδηγεις χωρις διπλωμα παντως, αν γινει κατι οπως ειπε και ο ελτεο , τον ηπιες
-
Παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα όπου το convenience του παραβάτη (θεωρείται ότι οφείλει να) παίζει ρόλο στην απονομή ή μη των ποινών που προβλέπονται από τους νόμους.
-
μηπως πρεπει να εχουμε μια φωτοτυπια του διπλωματος για τετοιες περιπτωσεις?
Παντως οι περισσοτερες εταιρειες παρεχουν καλυψη για τρκαρισμα με ανασφαλιστα οχηματα -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Παντως οι περισσοτερες εταιρειες παρεχουν καλυψη για τρκαρισμα με ανασφαλιστα οχηματαH αφαίρεση του διπλώματος έχει ως σκοπό το να μην μπορείς να οδηγείς!!! Φυσικά φωτοτυπίες και άλλα τέτοια δεν γίνονται δεκτά. Η ασφαλιστική θα καλύψει τον πελάτη της αλλά θα στραφεί νομικά ενάντια του ανασφάλιστου και θα απαιτήσει τα χρήματά της!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παντως οι περισσοτερες εταιρειες παρεχουν καλυψη για τρκαρισμα με ανασφαλιστα οχηματαH αφαίρεση του διπλώματος έχει ως σκοπό το να μην μπορείς να οδηγείς!!! Φυσικά φωτοτυπίες και άλλα τέτοια δεν γίνονται δεκτά. Η ασφαλιστική θα καλύψει τον πελάτη της αλλά θα στραφεί νομικά ενάντια του ανασφάλιστου και θα απαιτήσει τα χρήματά της!!!
αμα θες 3 λεωφορεια να πας στη δουλεια σου ομως τι να κανεις?αναγκαστικα παραβατης θα γινεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ευχαριστώ εκ των προτερωνπηγαινε στο τμημα και συμπληρωσε μια αιτηση που λεει οτι ειναι απαραιτητο για τη δουλεια σου (λογικα καποιος απο κει θα σου πει τι παιζει )
βεβαια λογικα θα θες κονε για να στο δωσουν πισω , αλλα καλου κακου κοιταξε το, αν εχεις σοβαρο λογο κατι μπορει να γινει
μην κανεις το λαθος να οδηγεις χωρις διπλωμα παντως, αν γινει κατι οπως ειπε και ο ελτεο , τον ηπιες
Έλα μωρέ και τι έγινε που το αφαίρεσαν; Αν το θέλει το παιδί να το πάρει πίσω, Ελλαδάρα...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Παίζει να είμαστε η μοναδική χώρα όπου το convenience του παραβάτη (θεωρείται ότι οφείλει να) παίζει ρόλο στην απονομή ή μη των ποινών που προβλέπονται από τους νόμους.αναλογα τη περισταση , οταν εγω εχασα το διπλωμα μου και εχασα το convenience μου πηγαινα με το λεωφορειο και το κανα γαργαρα
παρολα αυτα μπορω να καταλαβω οτι για καποιους το διπλωμα ειναι απαραιτητο
αυτο που παντως ισχυει ειναι οτι προβλεπεται να κανεις τετοιου ειδους αιτηση , απο κει και περα ειναι στη κριση του διοικητη (μαλλον) αν θα το παρεις ή οχι πισωοσοι εχετε παει σε τροχαιες πιθανοτατα θα εχετε δει τις ουρες εξω απο το γραφειο του
εγω προσωπικα ειχα παει μια φορα για να παραπονεθω για κληση που θεωρησα οτι ηταν αδικη, παρολα αυτα το μονο που μου εκανε (επειδη μαλλον καταλαβε ο ανθρωπος οτι ο το οργανο ηταν βλακας, ή τουλαχιστον ετσι εδειχνε) ηταν να μου σβησει τους ποντους, πραγμα που εκεινη τη στιγμη μου φανηκε ανουσιο, αλλα μαλλον τελικα ηταν χρησιμοη κληση ομως δε σβηστηκε ποτε και τη πληρωσα κανονικα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
θα μπορουσες να δηλωσεις κλοπη του διπλωματος σου και να κυκλοφορεις με χαρτι που δηλωνει τη κλοπη, αλλα αυτο δεν ξερω αν ειναι και οτι καλυτερο μπορεις να κανεις
το ειχε προτεινει αστυνομικος σε γνωστο μου, αλλα εγω το θεωρω επικινδυνα τραβηγμενο, ειδικα αν μπλεξεις με ασφαλιστικεςτο βασικο προβλημα ειναι οι ασφαλιστικες
-
Θα πας στην Τροχαία και θα δηλώσεις κλοπή για το δίπλωμα το οποίο εκείνοι σου έχουν παρακρατήσει;
-
σε τροχαια γινεται αυτο ή αστυνομια?
και τελοσπαντων δεν υπαρχει μονο ενα τμημα
(και δεν ειναι απαραιτητο οτι το τοπικο τμημα θα σου παρει διπλωμα, την τελευταια φορα εμενα δε μου το πηρε το τοπικο, αλλα αλλου δημου)κοιτα, εγω δε θα κανα ποτε κατι τετοιο, απλα το ακουσα και το πεταω
ισως και να γινεται αν σκεφτει κανεις το ποσο καλη μηχανοργανωση εχει το δημοσιο αλλα και παλι το θεωρω ρισκο
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
αμα θες 3 λεωφορεια να πας στη δουλεια σου ομως τι να κανεις?αναγκαστικα παραβατης θα γινεις
κι αν σου χρειαζονται καμια 10000 € αμεσα, πας σε μια τραπεζα και τα 'παιρνεις'.
Που να περιμενεις να τα βγαλεις απο τη δουλεια σου σε Χ μηνες;αναγκαστικα παραβατης θα γινεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε τροχαια γινεται αυτο ή αστυνομια?
και τελοσπαντων δεν υπαρχει μονο ενα τμημα
(και δεν ειναι απαραιτητο οτι το τοπικο τμημα θα σου παρει διπλωμα, την τελευταια φορα εμενα δε μου το πηρε το τοπικο, αλλα αλλου δημου)κοιτα, εγω δε θα κανα ποτε κατι τετοιο, απλα το ακουσα και το πεταω
ισως και να γινεται αν σκεφτει κανεις το ποσο καλη μηχανοργανωση εχει το δημοσιο αλλα και παλι το θεωρω ρισκο
Πλέον δεν είναι η χαρτούρα που έμενε μόνο σε ένα αστ. τμήμα και έμπαινε στην άκρη και έχει ο Θεός. Πλέον όλα τα στοιχεία σου είναι καταγεγραμμένα σε computer που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους σε έναν κοινό server. Όπως ελέγχουν αν ένα αυτοκίνητο είναι κλεμμένο έτσι μπορούν να δουν αν ένα δίπλωμα είναι παρακρατημένο ή κλεμμένο ή οτιδήποτε. Αν σε σταματήσουν για έλεγχο και δεν έχεις το δίπλωμα και τους δηλώσεις ότι είναι κλεμμένο θα το κοιτάξουν μέσω του συστήματος και τότε καλύτερα να εύχεσαι να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.
-
Ο χρήστης Παστός έγραψε:
Αν σε σταματήσουν για έλεγχο και δεν έχεις το δίπλωμα και τους δηλώσεις ότι είναι κλεμμένο θα το κοιτάξουν μέσω του συστήματος και τότε καλύτερα να εύχεσαι να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.Βαριούνται που ζούνε οι μπάτσοι, θα σου κόψουν απλά τη κλήση που αναλογεί για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. ουτε που θα τσεκάρουν με τα κεντρικά όλα αυτά που λεμε εμείς κ να κανουν μηνύσεις αναφορές κ ιστορίες .
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.