-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Λογικα οχι επειδη νομιζω ειναι σαν να οδηγας χωρις διπλωμα.
Λάθος, το δίπλωμα έχει ισχύ από την ημέρα που πέρασε τη πρακτική εξέταση (όταν το πάρει στα χέρια του θα δει ότι αυτή την ημερομηνία ξεκινάει). Όταν βγάλεις δίπλωμα κι εσύ, θα το δεις.
Δλδ κανω βολτες ανενοχλητος?
-
Όχι κι εντελώς ανενόχλητος. Πάλι διαπράτεις παράβαση αφού δεν έχεις το δίπλωμα μαζί σου.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ε, ναι για να εχεις την αδεια κ στο ονομα σου μαλιστα, λιγο δυσκολο να μην ειχες διπλωμα!Δεν έχει σχέση η άδεια. Το Bora είναι στο όνομα της μητέρας μου πλέον που δεν είχε ποτέ δίπλωμα.
-
Αυτο που σου λεω μου το ειπε φιλος μου αστυνομικος οτι δλδ πρεπει να πας την επομενη σε τμημα.. Απο πρωτο χερι δεν ξερω κατι, δε με εχουν βρει ποτε χωρις...
Σου οριζει την ημερομηνια που το θελει και του το στελνεις.Το χαμε παθει με τον πατερα μου.Επρεπε να φυγουμε εκτακτος για Καλαματα και δεν το αναθεωρησε(επαγγελματικο),οταν το ειδε ο αστυνομικος του την χαρισε και του ειπε πανε αναθεωρησε το και στειλτο μου με fax μεχρι την ταδε ημερομηνια.
-
Καλά τώρα θα λείψω για δυο βδομαδες οπότε λογικά μέχρι να γυρισω θα έχει έρθει. Θα έχει περάσει ενας μήνας.
Σας ευχαριστώ όλους. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ε, ναι για να εχεις την αδεια κ στο ονομα σου μαλιστα, λιγο δυσκολο να μην ειχες διπλωμα!
Δεν έχει σχέση η άδεια. Το Bora είναι στο όνομα της μητέρας μου πλέον που δεν είχε ποτέ δίπλωμα.
Το ξερω αυτο, αλλα αντρας 20-30 χρονων πολυ δυσκολο να εχει αυτοκινητο για να τον πηγαινει σοφερ η να ελαφρυνει φορολογικα τους δικους του
Ε, ακομα κ αστυνομικος θα το σκεφτοταν, τι στο καλο
-
αμα με πιασουν και δεν εχω δηπλωμα γενικωσ=ς ποιες θα ειναι οι συνεπειες????
-
Ο χρήστης michas27 έγραψε:
αμα με πιασουν και δεν εχω δηπλωμα γενικωσ=ς ποιες θα ειναι οι συνεπειες????Όχι τόσο σοβαρές όσο αυτές που έχουν όσοι δε διαβάζουν την αρχή ενός θέματος.
Ξέρεις, εκεί που ρώτησαν ακριβώς το ίδιο πράγμα και έχει τις απαντήσεις εκεί από κάτω.
-
Ε, ναι για να εχεις την αδεια κ στο ονομα σου μαλιστα, λιγο δυσκολο να μην ειχες διπλωμα!Αυτο που σου λεω μου το ειπε φιλος μου αστυνομικος οτι δλδ πρεπει να πας την επομενη σε τμημα.. Απο πρωτο χερι δεν ξερω κατι, δε με εχουν βρει ποτε χωρις...
Λαθος, οχημα αγοραζει ο οποιοσδηποτε, χωρις να εχει διπλωμα.
Αλλο αυτο με το δικαστηριο. Εαν εχεις ξεχασει το διπλωμα εχει προστιμο 35€, (17,5 δηλαδη) πρεπει ομως την επομενη μερα να πας το διπλωμα σε καποιο αστυνομικο τμημα αλλιως κινουνται δικαστικα οπως κ αν δεν ειχες καθολου διπλωμα.
Επισης λαθος, δεν μπορει κανεις να σου πει οτι την 15 Σεπτεμβρη πχ οδηγουσες 'Χωρις να εχεις διπλωμα (καθολου δηλαδη), ενω το διπλωμα σου εχει ημερομηνια εκδοσης την 14η Σεπτεμβρη κ πισω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λαθος, οχημα αγοραζει ο οποιοσδηποτε, χωρις να εχει διπλωμα.
το εχω απαντησει
Το ξερω αυτο, αλλα αντρας 20-30 χρονων πολυ δυσκολο να εχει αυτοκινητο για να τον πηγαινει σοφερ η να ελαφρυνει φορολογικα τους δικους του
Ε, ακομα κ αστυνομικος θα το σκεφτοταν, τι στο καλο
Επισης λαθος, δεν μπορει κανεις να σου πει οτι την 15 Σεπτεμβρη πχ οδηγουσες 'Χωρις να εχεις διπλωμα (καθολου δηλαδη), ενω το διπλωμα σου εχει ημερομηνια εκδοσης την 14η Σεπτεμβρη κ πισω.
Τι ισχυει λοιπον???
-
Πουθενα στον ΚΟΚ δεν προβλεπεται να σου ζητανε να παρουσιασεις στο τμημα το διπλωμα οδηγησης, μετα απο ελεγχο οπου δεν το ειχες μαζι σου. Αυτο που προβλεπεται ειναι τα 20ε προστιμο επειδη δεν ειχες μαζι σου το διπλωμα. Οποιος σου ειπε περι παρουσιασης του διπλωματος στο τμημα, οπως επισης κ για 35 ευρω προστιμο (ενω ειναι 20), μαλλον δεν ξερει τι λεει.
Ξαναλεω, κανεις δεν μπορει να σε κατηγορησει οτι οδηγεις χωρις διπλωμα αν εχεις εκδοσει διπλωμα οδηγησης στο ονομα σου πριν την ημερομηνια που σε ελεγξαν, κ δεν σου εχει αφαιρεθει για οποιονδηποτε λογο. Κ αυτο ειναι κ το μοναδικο που στεκει νομικα κ λογικα, δεν μπορει κανεις να σε κατηγορησει για κατι απειρως σοβαροτερο ('οδηγηση χωρις διπλωμα' σε αντιθεση με το 'οδηγηση χωρις να εχω το διπλωμα μαζι μου'), επειδη δεν παρουσιασες ενα χαρτι.
-
Δεν εχω διαθεση να σε διαψευσω μακαρι να ειναι οπως τα λες, ομως κοιτα τι λεει εδω ο φιλος
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σου οριζει την ημερομηνια που το θελει και του το στελνεις.Το χαμε παθει με τον πατερα μου.Επρεπε να φυγουμε εκτακτος για Καλαματα και δεν το αναθεωρησε(επαγγελματικο),οταν το ειδε ο αστυνομικος του την χαρισε και του ειπε πανε αναθεωρησε το και στειλτο μου με fax μεχρι την ταδε ημερομηνια.
και μια απορια απο μενα: πως τοτε φαινεται εαν εχεις διπλωμα η οχι?? με τη λογικη αυτη κ οι ανηλικοι που οδηγουν ετσι θα πληρωναν 20€ και θα τη γλιτωναν...
EDIT: για τα 35€ το ειχα διαβασει πριν ενα-δυο χρονια τυχαια στη λιστα με τα προστιμα...
-
Δουλεια του μπατσου ειναι να ξεβαρεθει κ να ελεγξει αν παραβαινεις τον νομο. Εφ'οσον δεν προβλεπεται, δεν μπορει κανεις να σου ζητησει να τρεχεις να παρουσιαζεις εγγραφα.
Κοινως, πρεπει επι τοπου (το μονο ευκολο εν ετη 2010) να ελεγξει αν εχεις διπλωμα κ δεν το φερεις μαζι σου, ή αν δεν εχεις καθολου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πουθενα στον ΚΟΚ δεν προβλεπεται να σου ζητανε να παρουσιασεις στο τμημα το διπλωμα οδηγησης, μετα απο ελεγχο οπου δεν το ειχες μαζι σου. Αυτο που προβλεπεται ειναι τα 20ε προστιμο επειδη δεν ειχες μαζι σου το διπλωμα. Οποιος σου ειπε περι παρουσιασης του διπλωματος στο τμημα, οπως επισης κ για 35 ευρω προστιμο (ενω ειναι 20), μαλλον δεν ξερει τι λεει.Επειδή μου έτυχε 500 μέτρα από το σπίτι μου (και μάλιστα από δική μου υπαιτιότητα γιατί εγώ κάλεσα την τροχαία να βεβαιώσει το τρακάρισμα που μου έκανε μία τυφλή) μπορώ να σου πω ότι δεν είναι έτσι. Ναι μεν το πρόστιμο είναι 20 ευρώ ή 10 αν το πληρώσεις εντός 10 ημερών, αλλά απαιτείται η παρουσίαση του διπλώματος εντός 3 εργασίμων ημερών, μάλιστα δε στην αρμόδια διεύθυνση τροχαίας και όχι σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα. Εάν το δίπλωμα δεν παρουσιαστεί εντός 3 ημερών υποβάλλεται αυταπάγγελτα μήνυση διότι θεωρείται ότι δεν υπάρχει δίπλωμα. Την πάτησα διότι έχοντας διαβάσει τον ΚΟΚ και επειδή βαριέμαι να μεταφέρω το δίπλωμα από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο (δεν χωράει στο πορτοφόλι μου) θεώρησα ότι η επίδειξη στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου θα ήταν αρκετή. Αναγκάστηκα όμως να πάω στην τροχαία Αγ. Παρασκευής στα Γλυκά Νερά, χάνοντας δύο ώρες από την δουλειά μου. Άυτό μάλιστα πρέπει να γίνει πρωινές εργάσιμες ώρες, όχι απόγευμα.
-
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43365&catid=6
Αλλά βέβαια... Το να οδηγάει ο πιτσιρικάς το αυτοκίνητο/αγροτικό/τρακτέρ του πατέρα είναι μαγκιά και παλλικαριά...
Κρίμα για όλους (μας)... -
Ο χρήστης doule έγραψε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=43365&catid=6
Αλλά βέβαια... Το να οδηγάει ο πιτσιρικάς το αυτοκίνητο/αγροτικό/τρακτέρ του πατέρα είναι μαγκιά και παλλικαριά...
Κρίμα για όλους (μας)...Που ήταν κάποιος στο φόρουμ που το συζητούσε το θέμα; Εγώ θα έλεγα να παρακολουθήσει την υπόθεση, να αποκτήσει μια ιδέα του μέλλει γενέσθαι για τον 16χρονο.
-
Αισθανομαι το λιγοτερο βλακας που μεγαλωσα θεωρωντας τελειως αδιανοητο (πρωτα απο όλα γιατι ειναι παρανομο) να οδηγησω αυτοκινητο χωρίς διπλωμα, να πιασω σοβαρη υπαλληλικη δουλεια χωρις πτυχιο και να αγορασω κατι που ζοριζε οικονομικα τους γονεις χωρις να δουλεψω ο ιδιος. Κατι πολυ λαθος εκαναν οι γονεις μου και κατι πολυ λαθος καταλαβα εγω. Κλανιά, μαγκια κλπ ειναι ο σωστος τροπος.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Εκτός, αν μαζί με την παραβάση που σου βεβαιώνει, ελέγχει μετά στο σύστημα αν όντως έχεις δίπλωμα ή όχι.
Αν συμβαίνει αυτό, ακύρο το παραπάνω.μπααα... δεν υπάρχει συστημα.. και σε αυτο που υπάρχει καταχωρούνται μόνο παραβάσεις ΣΕΣΟ.
αν πχ δεν το εχεις μαζί σου αλλα εχεις δίπλωμα σε αντιμετωπίζουν σαν να μην εχεις βγάλει ποτε αδεια κυκλοφορίας πραγμα τραγικο για το 2010 που καλλιστα θα μπορουσαν να είναι 3 κλικ μακρια απο το αν εχεις ή οχι δίπλωμα και να αποφεύγονται τετοιες ανοησίες..
-
1ον** ποτε εγινε αυτο**?
2ον αυτα που λες δεν προβλεπονται απο τον ΚΟΚ, απο που κι ως που εγιναν?
3ον αστον να σου κανει μηνυση, κ μετα να εξηγησει το γιατι, ειδικοτερα οταν του κανεις κ εσυ...Δεν νοειται το να διωκεσαι για κατι που δεν ισχυει επειδη δεν παρουσιασες το αντιστοιχο χαρτι, ποσο μαλλον ως ειδος 'τιμωριας' κ εκδικητικα 'για να μαθεις να φερνεις οτι χαρτια σου ζηταμε'. Ειναι σαν να μου λες οτι θα μου γινει μηνυση για εισφοροδιαφυγη, ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΣ, επειδη δεν παρουσιασα χαρτι ενημεροτητας εντος Χ ημερων. Δεν γινεται.
@grc panos
Πριν ενα μηνα, σε ελεγχο απο τους ΔΙΑΣ κ ενω ειχα ολα τα χαρτια μαζι μου, ελεγχηκαν ως προς την γνησιοτητα τους κ ειδικοτερα αν τυχον ειναι κλεμμενο το αυτοκινητο, επι τοπου. Κ ολα αυτα απο ΔΙΑΣ = μηχανες = μεσω ασυρματου. Δεν νοειται, τουλαχιστον στα μεγαλα αστικα κεντρα να μην μπορει να γινει κατι τετοιο.
-
Σύστημα για έλεγχο διπλώματος υπάρχει, μου έχει τύχει καθώς πήγαινα για πύργο, αν και είχαν ελέγξει όλο το αμάξι τότε. Μία ερώτηση, μόνο από περιέργια: αν σου έχουν πάρει το δίπλωμα για παράβαση και οδηγείς χωρίς αυτό, είναι μεγαλύτερες οι ποινές ε? και αν απλά δεν το έχεις πάρει μαζί σου, πάλι πληρώνεις κλήση, ακόμα κι αν έχεις βγάλει. Πιστεύω η ποινή είναι πολύ μικρή και θα έπρεπε να κόβουν μεγαλύτερα πρόστιμα και πιο τσουχτερά. Γι' αυτό είναι πολλοί αυτοί που οδηγάν χωρίς.
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.