-
Κ οχι μονο αυτο. Η αφαιρεση διπλωματος προβλεπεται για πολλες παραβασεις, καποιες εκ των οποιων ειναι πχ αντικοινωνικες κ οχι επικινδυνες. Προσοχη, δεν λεω οτι δεν ειναι σημαντικες παραβασεις, αλλα απο εκει ως το 'σου πηραν διπλωμα = εισαι χαρος' εχει αποσταση.
ΥΓ Εμενα πχ θα μπορουσαν να μου εχουν παρει το διπλωμα γιατι πηγαινα με την αστρονομικη ταχυτητα των 151 χαω, στις ευθειες της Κατερινης, στις 3 το πρωι καθημερινης. Κλαιν μαιν δηλαδη.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Χαιρετώ.Γνωρίζει κανείς έαν ισχύει.
Εάν οδηγός χωρίς δίπλωμα εμπλακεί σε ατύχημα, πάντοτε φτάιει...
ξεκαθαρισε μας ..ο οδηγος οδηγει η ειναι πεζος?..δεν ειναι μονοσημαντος ο χαρακτηρισμος...ειμαι οδηγος χωρις διπλωμα αλλα ενεπλακην σε ατυχημα με το ποδηλατο μου...τις πταιει?
-
Προφανως εννοει 'οδηγος που οδηγει οχημα για το οποιο απαιτειται διπλωμα κ του εχει αφαιρεθει', κ οχι, δεν φταιει αυτοματως.
-
Αν στο 'οδηγός χωρίς δίπλωμα' συμπεριλαμβάνεται και κάποιος του οποίου το δίπλωμα έχει λήξει, γνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις ασφάλιστικές και το θέμα κρίνεται στα δικαστήρια. Πιθανώς να συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει καθόλου δίπλωμα ή του έχει αφαιρεθεί για κάποιο διάστημα, αφού οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν οχήματα τα οποία οδηγούνται από άτομα τα οποία έχουν δικαίωμα να τα οδηγούν.
-
Καλησπέρα!! Εγώ πέρασα και την πορεία στις 9/8/13 ... Όταν ρώτησα τον δάσκαλό μου, αν θα μου χορηγήσει κάποια βεβαίωση ώστε να μπορώ να οδηγώ, μου είπε ότι αυτό έχει πια καταργηθεί και ότι μπορώ να οδηγώ άφοβα.. Πείτε μου ότι ισχύει κάτι τέτοιο!!
-
Ο χρήστης nikosousan έγραψε:
Ευχαριστω φιλε..Τοτε μαλλον με ψαρωσε για τα καλα ενα οργανο..Διοτι υπεπεσα σε μια παραβαση (επισης ειχα ξεχασει και τα χαρτια σπιτι) και ενω με εγραψε για αυτη μου την παραβαση,στην συνεχεια μου τονισε οτι θα μπορουσε να καταγραψει επισης το γεγονος οτι δεν φερω τα απαραιτητα εγγραφα μαζι μου με το ποσο των 500ευρω ως τιμωρια..Μακαρι να το ηξερα πιο πριν..Το 500αρικο αφορα αποκλειστικα το ασφαλιστηριο συμβολαιο κ το ειδικο σημα ασφαλισης κ οχι αδεια ή διπλωμα. Δηλαδη δεν εχεις μαζι σου αδεια/διπλωμα = 20ε, δεν εχεις μαζι σου ασφαλεια = 500ε κ αυτο προβλεπεται ρητως (= δεν ειναι στην κριση του οργανου), τα οποια σβηνονται (ή γινονται κατι πολυ μικροτερο, πιθανον το 20αρικο) αν προσκομισεις ασφαλιστηριο που φυσικα ηταν εν ισχυ τη στιγμη του ελεγχου.
Υπαρχει τετοια νομοθεσια αλλα βρισκεται εκτος ΚΟΚ, σε καποιο νομο ή ασχετο τελειως ή σχετικο με τη λειτουργια των ασφαλιστικων.
-
Ο χρήστης MarthaD έγραψε:
Καλησπέρα!! Εγώ πέρασα και την πορεία στις 9/8/13 ... Όταν ρώτησα τον δάσκαλό μου, αν θα μου χορηγήσει κάποια βεβαίωση ώστε να μπορώ να οδηγώ, μου είπε ότι αυτό έχει πια καταργηθεί και ότι μπορώ να οδηγώ άφοβα.. Πείτε μου ότι ισχύει κάτι τέτοιο!! -
Αν το διπλωμα γραφει ημερομηνια εκδοσης 9/8/13 ισως και να μπορεις να οδηγεις, αν ομως οχι μεχρι να το παρεις στα χερια σου ασ'το καλυτερα, δεν αξιζει να ρισκαρεις. Επισης να ξερεις οτι για να οδηγησεις αυτοκινητο που ειναι σε ονομα αλλου πρεπει να προστεθει η καλυψη για νεο οδηγο στην ασφαλεια -με επιπλεον χρεωση.
-
Εχω δωσει εδω και δυο βδομαδες τα πρακτικα και περασα αλλα το διπλωμα μου ειπαν οτι θα αργησει αρκετα λογω υπουργειου και τα λοιπα ξερετε αν επιτρετε να οδηγω μεχρι να παρω το διπλωμα στα χερια μου με καποια βεβαιωση οπως εχω ακουσει ? Τον δασκαλο μου που ρωτησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο και πρεπει να περιμενεις το διπλωμα.Ξερει κανεις τι ισχυει πλεον ?
-
Ο χρήστης giannis13 έγραψε:
Εχω δωσει εδω και δυο βδομαδες τα πρακτικα και περασα αλλα το διπλωμα μου ειπαν οτι θα αργησει αρκετα λογω υπουργειου και τα λοιπα ξερετε αν επιτρετε να οδηγω μεχρι να παρω το διπλωμα στα χερια μου με καποια βεβαιωση οπως εχω ακουσει ? Τον δασκαλο μου που ρωτησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο και πρεπει να περιμενεις το διπλωμα.Ξερει κανεις τι ισχυει πλεον ?Περιμενε μωρέ λίγο !!!
-
Κανονικα μπορεις να οδηγησεις αλλα αν τρακαρεις η αν σε σταματησει η αστυνομια δεν εχεις κατι να δειξεις. Εγω ας πουμε και χωρις διπλωμα οδηγουσα κανονικα (ειχα περασει οδηγηση αλλα δε μου ειχε ερθει ακομα), αλλα αν με σταματαγανε θα ειχα ενα σχετικο προβλημα (απο δικαστηριο μεχρι και προστιμο νομιζω των 30 ευρω αφου δεν ειχα το διπλωμα απανω μου).
-
Ασφάλεια πως θα βγάλει; και αν είναι να πάρει υπάρχον αμάξι, πάλι δε θέλει κάποια αλλαγή ή ασφάλεια για νέο οδηγό κτλ;
-
Απαγορεύεται να οδηγείς, ενώ δεν το έχει πάρεις στα χέρια σου. Και οδηγείς και ανασφάλιστος διότι για να σε ασφαλίσουν στο αυτοκίνητο, η ασφαλιστική χρειάζεται φωτοτυπία του διπλώματος. Το πρόστιμο της αστυνομίας απο όσο θυμάμαι έχει αυξηθεί. Είναι λογικό ότι θες αμέσως να οδηγήσεις αλλα οφείλεις να περιμένεις να σου έρθει στα χέρια.
-
Ο χρήστης giannis13 έγραψε:
Εχω δωσει εδω και δυο βδομαδες τα πρακτικα και περασα αλλα το διπλωμα μου ειπαν οτι θα αργησει αρκετα λογω υπουργειου και τα λοιπα ξερετε αν επιτρετε να οδηγω μεχρι να παρω το διπλωμα στα χερια μου με καποια βεβαιωση οπως εχω ακουσει ? Τον δασκαλο μου που ρωτησα μου ειπε οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο και πρεπει να περιμενεις το διπλωμα.Ξερει κανεις τι ισχυει πλεον ?Μην ακούς τον δάσκαλο τι να ξέρει εκείνος εδώ ότι σου πούνε στο φόρουμ ισχύει, ως γνωστόν ο καθένας που γράφει στο ιντερνετ χωρίς πολλά πολλά ξέρει καλύτερα. Α και αν κάτσει μια στραβή εννοείτε ότι θα μπορείς να το ισχυριστείς : Μα μου το είπε ο χρήστης Χ μπορώ να οδηγήσω.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Κανονικα μπορεις να οδηγησεις αλλα αν τρακαρεις η αν σε σταματησει η αστυνομια δεν εχεις κατι να δειξεις. Εγω ας πουμε και χωρις διπλωμα οδηγουσα κανονικα (ειχα περασει οδηγηση αλλα δε μου ειχε ερθει ακομα), αλλα αν με σταματαγανε θα ειχα ενα σχετικο προβλημα (απο δικαστηριο μεχρι και προστιμο νομιζω των 30 ευρω αφου δεν ειχα το διπλωμα απανω μου).Άρα τι 'κανονικά' ???????
Πότε είναι τότε η 'παρανομία'?
Γιώργο πες καλύτερα ότι τρολλαρεις ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ειναι καθαρά θέμα ευχέρειας του αστυνομικού. Μπορεί να έχεις πρόστιμο οτι δεν το έχεις μαζι σου, δικαστήριο,ή και τπτ. Αυτα βέβαια σε απλο έλεγχο. Σε περίπτωση ατυχήματος την εβαψες όμως. Γιατι να πάρεις τετοιο Ρίσκο? Γιατί να δωσεις εστω και το 30ρικο? Κανε υπομονή. Και εγώ τώρα το καλοκαίρι εβγαλα και περίμενα 2 εβδομάδες. Δεν έπιασα τιμόνι αν και θα μπορούσα. Δεν στο παίζω ηθικός αλλά τα αρνητικα και οι επιπτώσεις επειδή Εσύ ήθελες απλά να οδηγήσεις ειναι παρα πολλές.
Sent from my MT27i using Tapatalk 4
-
Το αν θα εχεις κατι να δειξεις σε τυχον ελεγχο, ειναι το μικροτερο προβλημα. Το προβλημα σου ειναι αν οδηγεις ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ να ΚΑΤΕΧΕΙΣ αδεια οδηγησης. Κ επειδη το διπλωμα σου ισχυει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Κ ΜΟΝΟ απο την ημερα που γραφει πανω του ως ημερομηνια ΕΚΔΟΣΕΩΣ, που ΔΕΝ ειναι απαραιτητα η ημερομηνια που περασες τη πορεια, καλυτερα να μη το ρισκαρεις.
-
Ο,τι και να σου πουν τριτοι δεν πιανει σαν δικαιολογια αν βρεθεις σε δυσκολη στιγμη....
Δεν μιλω για παραβαση αλλα για ατυχημα.
Σκεψου να ησουν εσυ στη θεση του παθοντα και αντιμετωπιζες ΕΣΕΝΑ....Θα τον πιστευες; -
Το πραγμα το πατε πολυ μακρια. Αν ειναι να αγορασεις αυτοκινητο και να το ασφαλισεις στο ονομα σου τοτε πασο.
Αν ειναι να οδηγησεις αυτοκινητο αλλο (πχ του πατερα σου ας πουμε), εγω προσωπικα δεν ειχα προβλημα. Αν εχεις βαλει τα επασφαλιστρα κλπ, το μονο προβλημα που θα εχεις ειναι με την αστυνομια αφου δε θα εχεις το διπλωμα στα χερια σου.
-
πως θα βαλεις επασφαλιστρο οταν ειναι υποχρεωτικη φωτοτυπια του διπλωματος το οποιο ΔΕΝ το εχεις στα χερια σου??????????????????????
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.