-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
αμα θες 3 λεωφορεια να πας στη δουλεια σου ομως τι να κανεις?αναγκαστικα παραβατης θα γινεις
Nαι αλλα για να σου παρουν το διπλωμα για τρεις μηνες παλι παραβαση εκανες.Αν αγνοεις τον ΚΟΚ λουσου τα τωρα.(οχι εσυ προσωπικα,απλα επειδη το ξεκινησες σε β' προσωπο το συνεχισα )
-
Επειδή όσο έψαξα δεν είδα να απαντάει καποιος σε κατι ανάλογο μιας και δεν είναι οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ ουτε οτι ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ αλλα οτι ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ για παραβίαση ΚΟΚΚΙΝΟΥ σηαμτοδότη.!
Τα ερωτηματα μου ειναι..Αν με σταματησουν κα ιμε γράψουνε 17ευρο για δίπλωμα(πρεπει να πάω να πληρώσω την κλήση και αν δέιξω το δίπλωμα(που δεν εχω))ΑΝ δεν πάω να πληρώσω(μιας κα ιδεν εχω δίπλωμα να δείξω)ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
Επίσης μπορούνε να διασταυρώσουν κάπως εκείνη την στιγμή οτι μου έχουν πάρει το δίπλωμα πχ?
Αν διασταυρωθεί οτι το δίπλωμα το έχει η τροχάια κα ιπαρολα αυτά εγώ οδηγάω ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? -
Αν διασταυρωθεί,τότε είσαι κάγκελο.
-
ΚΟΚ Άρθρο 94, παράγραφος 5
Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006.
Δηλαδή αρχικά αυτόφωρο, κρατητήριο, δικάσιμος την επομένη ή την πρώτη εργάσιμη, καταδίκη και φυλακή, υπό κανονικές συνθήκες εξαγοράσιμη.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αν διασταυρωθεί,τότε είσαι κάγκελο.Με ποιον τρόπο γίνετε να διασταυρωθεί?Αυτόφόρο είσαι σίγουρος???
Επίσης να συμπληρώσω οτι ΔΕΝ μπορώ να το πάρω πίσω με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ μιας και απρόλο που χρειάζετε να μετακινώ την γιαγί μου..του πήγα αποδεικτικά απο το 424ΓΣΝ και επισης για να πώ στην δουλεία μου χρειάζομαι 3 λεοφορεία αρα ειαν ιΑΔΥΝΑΤΟ να μην οδηγάω μου απάντησαν οτι και εγώ να στα δώσω να το σταματήσουν απο πάνω γιατι έχουν σφήξει πολύ και χρειάζετε εισαγγελικη παρέμβαση για να πάρεις πινακίδες-δίπλωμα-άδεια για ΚΟΚΚΙΝΟ-ΔΙΟΔΙΑ-ΜΕΘΗ
Για αυτο και οδηγάω πλεόν άλλο αμάξι που έχει πιανκίδες-άδεια τουλάχιστο να μου λείπει μόνο το δίπλωμα...
Και μέσω έβαλα και μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφου είναι για κόκκινο! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΚΟΚ Άρθρο 94, παράγραφος 5Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο ή τρίτροχο όχημα ή μοτοσικλέτα χωρίς να έχει εκδοθεί νόμιμα στο όνομά του η κατάλληλη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν άρθρο, τιμωρείται με φυλάκιση από έναν (1) έως δώδεκα (12) μήνες και με χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων (200,00) ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει αφαιρεθεί ή ανακληθεί για οποιονδήποτε λόγο. Για τη σχετική παράβαση που αφορά φορτηγά οχήματα έχουν εφαρμογή οι ειδικές διατάξεις του ν. 3446/2006.
Αρα θα παώ στην ΖΟΥΖΟΥ απο 1 μέχρι 12 μήνες(φυσικά με αναστολή εξαγοράσιμη που το πρόστιμο θα είναι φαντάζομαι ΥΠΕΡΟΓΚΟ)...
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΩ?Και πως διασταυρώνετε ειναι ηερωτηση μου. -
Αν στο περιπολικό υπάρχει κομπιούτερ,είναι on line με τα κεντρικά.
Απο εκεί άλλωστε τσιμπάνε και αυτούς που χρωστάνε στο Δημόσιο. -
Ο χρήστης Staxtis έγραψε:
Για αυτο και οδηγάω πλεόν άλλο αμάξι που έχει πιανκίδες-άδεια τουλάχιστο να μου λείπει μόνο το δίπλωμα... -
Επειδή όσο έψαξα δεν είδα να απαντάει καποιος σε κατι ανάλογο μιας και δεν είναι οτι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑ ουτε οτι ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ αλλα οτι ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΤΡΟΧΑΙΑ για παραβίαση ΚΟΚΚΙΝΟΥ σηαμτοδότη.!
Τα ερωτηματα μου ειναι..Αν με σταματησουν κα ιμε γράψουνε 17ευρο για δίπλωμα(πρεπει να πάω να πληρώσω την κλήση και αν δέιξω το δίπλωμα(που δεν εχω))ΑΝ δεν πάω να πληρώσω(μιας κα ιδεν εχω δίπλωμα να δείξω)ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?
Επίσης μπορούνε να διασταυρώσουν κάπως εκείνη την στιγμή οτι μου έχουν πάρει το δίπλωμα πχ?
Αν διασταυρωθεί οτι το δίπλωμα το έχει η τροχάια κα ιπαρολα αυτά εγώ οδηγάω ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?Να απαντήσω στην ερώτηση σου με μια ερώτηση?Σε περίπτωση ατυχήματος τι κάνεις?Το να ξεγλυστρήσεις απο έναν τυπικό έλεγχο δεν το θεωρώ απίθανο, όπως επίσης κ πρόστιμο να πληρώσεις δεν χρειάζεται να επιδείξεις διπλωμα (που δεν έχεις..) Πας στα ελτα με ταχυπληρωμη και πληρώνεις το 17αρι.Στο φιναλε δε πληρώνεις και περιμενεις να σου έρθει στην εφορία (κάπου κάπως κάποτε)με μια σχετική προσαύξηση. Δεν θεωρώ απίθανο το ελληνικό κράτος να μην είναι σε θεση να διασταυρώσει αν εσύ το έχεις ξεχάσει ή στο έχουν αφαιρέσει (μη θεωρείς όμως τους αστυνομικούς εντελώς απονήρευτους στο συγκεκριμένο θέμα..)
Το θεμα όμως είναι στο ατύχημα και δη στο ατύχημα με τραυματισμο(φταις δε φταις). Εκεί που οι ασφαλιστικές ξεψαχνίζουν ακόμη και αν το αυτοκίνητο είχε περάσει ΚΤΕΟ. Εκεί που θα αποκαλυφθεί λοιπόν ότι οδηγείς χωρίς δίπλωμα καμιά ασφαλιστική δεν σε καλύπτει. Αυτός που θα πέσει πάνω σου παραβιάζοντας το στοπ (τραβηγμένη περίπτωση, αλλά φέρνω το παράδειγμα για να καταλάβεις το τρόπο σκέψης) είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί σε δικαστήριο γιατί εσύ εκείνη τη στιγμή δεν έπρεπε να ήσουν εκεί αλλά στο λεωφορείο. Ακόμη και να σε τραυματίσει άσχημα(σπασιματα-αναπηριες) και να χρειαστείς νοσηλεία (ξανατονίζω ο άλλος έπεσε πάνω σου, εσύ κανονικά πήγαινες) δε πρόκειται να διεκδικήσεις φράγκο, γιατί πολύ απλα δε δικαιούσαι να οδηγας.
Κι αντε τη γλυτώνεις φτηνα.
Αν εσύ προκαλέσεις ατυχημα με τραυματισμό ή θανατο?Η ασφαλιστική του αυτοκινήτου σου θα πληρώσει τον τραυματία ή τον θανόντα και μετά πολύ απλά θα στραφεί εναντίον σου προκειμένου να πάρει πίσω όσα έδωσε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. -
ποσο καιρο θα σου το κρατησουν που σκαρφιζεσαι τοσα πραματα;
-
Ο χρήστης typhoonx έγραψε:
Να απαντήσω στην ερώτηση σου με μια ερώτηση?Σε περίπτωση ατυχήματος τι κάνεις?Το να ξεγλυστρήσεις απο έναν τυπικό έλεγχο δεν το θεωρώ απίθανο, όπως επίσης κ πρόστιμο να πληρώσεις δεν χρειάζεται να επιδείξεις διπλωμα (που δεν έχεις..) Πας στα ελτα με ταχυπληρωμη και πληρώνεις το 17αρι.Στο φιναλε δε πληρώνεις και περιμενεις να σου έρθει στην εφορία (κάπου κάπως κάποτε)με μια σχετική προσαύξηση. Δεν θεωρώ απίθανο το ελληνικό κράτος να μην είναι σε θεση να διασταυρώσει αν εσύ το έχεις ξεχάσει ή στο έχουν αφαιρέσει (μη θεωρείς όμως τους αστυνομικούς εντελώς απονήρευτους στο συγκεκριμένο θέμα..)
Λάθος. Πρώτον, δεν είναι 17 ευρώ το πρόστιμο αλλά 40, που γίνονται 20 αν πληρωθούν εντός 10 ημερών. Δεύτερον, έχεις την υποχρέωση να εμφανίσεις το δίπλωμα εντός τριών εργασίμων ημερών στην τροχαία στην οποία υπάγεται η περιοχή που σε έπιασαν (και όχι σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα), διαφορετικά θεωρείται ότι δεν έχεις δίπλωμα και σου γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση.
-
Ενας απο τους λογους που σου παιρνουν το διπλωμα ειναι να σκεφτεσαι διπλα πριν κανεις την επομενη @@@@@κια ελαφρα τη καρδια.
Αφου λοιπον σου ειναι 'απαραιτητο για τη δουλεια σου' καλο θα ηταν να σκεφτοσουν πριν κανεις τη παραβαση οτι το διπλωμα θα σου ειναι απαραιτητο και οχι τωρα να ψαχνεις βυσματα και την καθε εκφανση της Νεοελληνικης παθογενειας για να τη βγαλεις λαδι.
-
Ο χρήστης Staxtis έγραψε:
Αν διασταυρωθεί,τότε είσαι κάγκελο.
Με ποιον τρόπο γίνετε να διασταυρωθεί?Αυτόφόρο είσαι σίγουρος???
Επίσης να συμπληρώσω οτι ΔΕΝ μπορώ να το πάρω πίσω με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ μιας και απρόλο που χρειάζετε να μετακινώ την γιαγί μου..του πήγα αποδεικτικά απο το 424ΓΣΝ και επισης για να πώ στην δουλεία μου χρειάζομαι 3 λεοφορεία αρα ειαν ιΑΔΥΝΑΤΟ να μην οδηγάω μου απάντησαν οτι και εγώ να στα δώσω να το σταματήσουν απο πάνω γιατι έχουν σφήξει πολύ και χρειάζετε εισαγγελικη παρέμβαση για να πάρεις πινακίδες-δίπλωμα-άδεια για ΚΟΚΚΙΝΟ-ΔΙΟΔΙΑ-ΜΕΘΗ
Για αυτο και οδηγάω πλεόν άλλο αμάξι που έχει πιανκίδες-άδεια τουλάχιστο να μου λείπει μόνο το δίπλωμα...
Και μέσω έβαλα και μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφου είναι για κόκκινο!Τι να πρωτοσχολιασεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακαρι να υπηρχε νομος για δια παντως αφαιρεση διπλωματος, σε οσους εχει αφαιρεθει και οδηγουν, να ειχαμε λιγοτερους χαρους στο δρομο..
-
Το οτι καποιος οδηγει ενω του εχουν αφαιρεσει διοικητικα το διπλωμα, δεν τον κανει απαραιτητα Χαρο. Μην εισαι υπερβολικος.
Απο κει κ περα συμφωνω το οτι ειναι ανευ συζητησης το οτι ανοιγει την πιθανοτητα τεραστιων ευθυνων κ συνεπειων με το να οδηγει με αφαιρεμενο διπλωμα, εκ των οποιων το νεο προστιμο ή ακομα κ η δικαστικη ποινη ειναι τα πιο ασημαντα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Να απαντήσω στην ερώτηση σου με μια ερώτηση?Σε περίπτωση ατυχήματος τι κάνεις?Το να ξεγλυστρήσεις απο έναν τυπικό έλεγχο δεν το θεωρώ απίθανο, όπως επίσης κ πρόστιμο να πληρώσεις δεν χρειάζεται να επιδείξεις διπλωμα (που δεν έχεις..) Πας στα ελτα με ταχυπληρωμη και πληρώνεις το 17αρι.Στο φιναλε δε πληρώνεις και περιμενεις να σου έρθει στην εφορία (κάπου κάπως κάποτε)με μια σχετική προσαύξηση. Δεν θεωρώ απίθανο το ελληνικό κράτος να μην είναι σε θεση να διασταυρώσει αν εσύ το έχεις ξεχάσει ή στο έχουν αφαιρέσει (μη θεωρείς όμως τους αστυνομικούς εντελώς απονήρευτους στο συγκεκριμένο θέμα..)
Λάθος. Πρώτον, δεν είναι 17 ευρώ το πρόστιμο αλλά 40, που γίνονται 20 αν πληρωθούν εντός 10 ημερών. Δεύτερον, έχεις την υποχρέωση να εμφανίσεις το δίπλωμα εντός τριών εργασίμων ημερών στην τροχαία στην οποία υπάγεται η περιοχή που σε έπιασαν (και όχι σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα), διαφορετικά θεωρείται ότι δεν έχεις δίπλωμα και σου γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση.
20€ ειναι αν σε πιασουν χωρις διπλωμα και αν το πληρωσεις σε 10 μερες 10€
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το οτι καποιος οδηγει ενω του εχουν αφαιρεσει διοικητικα το διπλωμα, δεν τον κανει απαραιτητα Χαρο. Μην εισαι υπερβολικος.Απο κει κ περα συμφωνω το οτι ειναι ανευ συζητησης το οτι ανοιγει την πιθανοτητα τεραστιων ευθυνων κ συνεπειων με το να οδηγει με αφαιρεμενο διπλωμα, εκ των οποιων το νεο προστιμο ή ακομα κ η δικαστικη ποινη ειναι τα πιο ασημαντα.
Αφου του αφαιρεθηκε για παραβιαση κοκκινου, και μαλιστα οδηγει αλλο με πινακιδες και ασφαλεια. Δηλ, το πρωτο αυτοκινητο, δεν εχει πλεον πινακιδες, ε ?
Χαρος ειναι γιατι περασε με κοκκινο. Ειναι και αλλα, αλλα δεν θελω μπανιο χειμωνιατικα
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Άρθρo 100
Έγγραφα τα oπoία πρέπει να φέρει o oδηγός- O oδηγός oδικoύ oχήματoς υπoχρεoύται, όταν oδηγεί, να φέρει τη νό-
μιμη άδεια oδήγησης, ως και τo τυχόν απαιτoύμενo πιστoπoιητικό επαγγελ-
ματικής ικανότητας, την άδεια κυκλoφoρίας τoυ oχήματoς τo oπoίo oδηγεί
και τo απoδεικτικό ασφάλισης, αν από τις κείμενες διατάξεις επιβάλλεται η
ασφάλιση. - Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της πιο πάνω παραγράφου τιμωρεί-
ται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι (20,00) ευρώ.
Ειναι 20 (10 με την εκπτωση) κ το δευτερο που γραφεις δεν προκυπτει απο πουθενα, δεν υπαρχει καμμια διαταξη στον ΚΟΚ που να σε υποχρεωνει για κατι τετοιο. Κ δεν μπορει να σου γινει 'αυτεπαγγελτη μηνυση' για οδηγηση χωρις κατοχη διπλωματος (να εχεις διπλωμα γενικα, οχι το χαρτι μαζι σου), ενω εχεις κανονικα κ δεν σου εχει αφαιρεθει, γιατι μετα κυνηγας εσυ το κρατος.
- O oδηγός oδικoύ oχήματoς υπoχρεoύται, όταν oδηγεί, να φέρει τη νό-
-
H διασταυρωση για κατοχη διπλωματος ειναι το ποιο ευκολο πραγμα πλεον ειδικα με τη ΔΙΑΣ η οποια ξεψαχνιζει τα παντα χωρις να χρειαζεται υπαρξη υπολογιστη.Απο τον ασυρματο ενημερωνουν και περνουν τις πληροφοριες που θελουν.
Μια φορα ημασταν με φιλο σε ελεγχο ο οποιος ειχε μονο ταυτοτητα πανω του και εξακριβωσαν διπλωμα και αδεια μηχανης απο τον ασυρματο.
Το ιδιο ειχε γινει και σε αυτοκινητο τσιγγανων οπου ημουν λιγο ποιο διπλα και τους ακουγα να δινουν τον αριθμο πινακιδων για ελεγχο.Βεβαια ολα αυτα απλα τα αναφερω γιατι εξ αρχης επρεπε να το παρεις αποφαση οτι μεχρι να στο ξαναδωσουν πισω δεν πρεπει να οδηγας.Τη γιαγια σου μπορει να την καποιος αλλος και στην χειροτερη ταξι.Το ιδιο ισχυει και για σενα αν δεν υπαρχει συγκοινωνια εκει που βρισκεσε.Το αν θα σου ειναι πολυεξοδο δεν τους ενδιαφερει.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Τι να πρωτοσχολιασεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακαρι να υπηρχε νομος για δια παντως αφαιρεση διπλωματος, σε οσους εχει αφαιρεθει και οδηγουν, να ειχαμε λιγοτερους χαρους στο δρομο..Το σχολιο σου ειναι πολυ γενικοτερο απο την περιπτωση του απο πανω, κ σε αυτο απαντουσα.
Πχ θα ημουν χαρος εγω αν μου ειχε αφαιρεθει το διπλωμα επειδη δεν δεχτηκα να πληρωσω τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ διοδια ενος υπο κατασκευη δρομου (εξ'ου κ το 'παρανομα'), κ μετα χρειαστηκε να οδηγησω για να παω καπου εκτακτως?
-
Σε αυτο εχεις δικιο. Δεν γνωριζα οτι η μη πληρωμη διοδιων, εχει αφαιρεση διπλωματος. Νομιζα οτι ειναι μονο για πολυ σοβαρες παραβασεις οπως αυτη που εκανα παραθεση.
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.