-
Επειδή γράφετε μόνο γι αυτούς που δεν ανάβουν τα φώτα τους εκεί που πρέπει και τα DRL θα βοηθούσαν, στην Αμερική που πολλά αυτοκίνητα έχουν DRL πολλοί είναι αυτοί που κινούνται τη νύχτα χωρίς φώτα επειδή φωτίζει μπροστά στο αμάξι τους.
Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις την ηλιθιότητα.
-
Στην Ιταλία οδηγούσα με τα φώτα ανοιχτά μέρα νύχτα. Ζώνη, φώτα οι 2 κινήσεις στο αμάξι κάτι που συνέχισα να κάνω για λίγο καιρό ( μηχανικά καθαρά ) και όταν γύρισα.
Όλες τις μέρες πλην της προτελευταίας είχε απίστευτο ήλιο...
Αν τα θεωρώ καλύτερα? Ναι και πάλι ναι. Σε επαρχιακή είχα την αίσθηση οτι έβλεπα 'μακρύτερα' αίσθηση που επιβεβαίωνονταν όταν ερχόταν από απέναντι κάποιος ( λίγοι αλλά υπήρχαν ) χωρίς αναμένα φώτα.
Στην Εθνική επίσης βοηθάνε στην αλλαγή λωρίδων.
Κανένα πρόβλημα με τους μοτοσυκλετιστές εξακολουθείς να τους ξεχωρίζεις.
Όσο για τους πεζούς....εκεί οι οδηγοί τους προσέχουν, και όχι οι πεζοί τους οδηγούς...η πρώτη και τελευταία μου παράβαση ( λίγα μετρά από το πάρκινγκ της εταιρείας ενοικιάσεων ) ήταν η παραβίαση διάβασης πεζού, μια γιαγιά ετοιμαζόταν να κατέβει στο δρόμο και εγώ απλά δεν σταμάτησα...δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημα ένοιωσα
Ναι λοιπόν στα φώτα και με ντάλα ήλιο -
Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον τους χειμερινούς μήνες, π.χ. Νοέμβριο με Φεβρουάριο
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σε κλιματολογικές συνθήκες όπως στην χώρα μας, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο που θα έπρεπε να έχω τα φώτα ανοιχτά μέρα και με ήλιο!!!
Οχι λοιπόν!
+1
Κάπου είχα διαβάσει ότι μελέτες έδειξαν πως οι χρόνοι αντιδράσεων των οδηγών όταν το μπροστινό τους όχημα έχει αναμένα φώτα είναι βελτιωμένοι ακόμα και την ημέρα, οπότε γιατί όχι. Φτάνει βέβαια να μην είναι αυτό αφορμή για να ανάβουν τους προβολείς ομίχλης και την ημέρα.
Προσωπικά τα ανάβω την ημέρα μόνο αν βρέχει έντονα. -
Θα καθιερωθώ ως ο πολέμιος των Daytime Running Lights του φόρουμ.
Σε πολλά αυτοκίνητα τα DRL για να κάνουν 'οικονομία στις λάμπες' και να μη καίγονται συχνά τα μεσαία, ανάβουν τα μεγάλα φώτα σε χαμηλή ένταση. Το αποτέλεσμα είναι ότι θαμπώνουν τον απέναντι όπως τα φώτα ομίχλης.
-
Θεωρώ περισσότερο χρήσιμο να κυκλοφορούμε με πολύχρωμα και όχι σκουρόχρωμα αυτοκίνητα.
Προτείνω μάλιστα το κόκκινο,κίτρινο,πορτοκαλί και λαχανί να πριμοδοτείται με έκπτωση στην τιμή αγοράς και ασφαλίστρων. -
Πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν. Τουλάχιστον να απαλλαγούμε από τα μπλε φωτάκια που αντικαθιστούν σε πολλούς τα φώτα μια και ¨βλέπουν¨ με τους προβολείς ομίχλης!!!!!
Μπορεί για την χώρα μας με την έντονη ηλιοφάνεια να είναι υπερβολή τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε ναι αλλά για συγκεκριμένους μήνες του χρόνου. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Θεωρώ περισσότερο χρήσιμο να κυκλοφορούμε με πολύχρωμα και όχι σκουρόχρωμα αυτοκίνητα.
Προτείνω μάλιστα το κόκκινο,κίτρινο,πορτοκαλί και λαχανί να πριμοδοτείται με έκπτωση στην τιμή αγοράς και ασφαλίστρων.Τα κόκκινα αυτοκίνητα σε μερικές χώρες έχουν αυξημένα ασφάλιστρα.
Τα DRL μειώνουν τα ατυχήματα σε αστικές περιοχές που ξεκινούν οι περισσότεροι σε διασταύρωση και μετά το ατύχημα λένε 'δεν τον είδα' κατά το 'δεν τον πρόσεξα'.
Όταν δεν θα δίνουν οι περισσότεροι σημασία στα DRL θα βάλουμε πορτοκαλί φάρους στα αμάξια.
-
Aπο φετος τον απριλη Σε Τσεχια και Αυστρια ισχυει το μετρο.Στην Τσεχια ισχυει εδω και χρονια αλλα μονο για 6 μηνες ,απο Νοεμβριο μεχρι Απριλη(μολις αλλαζε η ωρα απο θερινη σε χειμερινη και αντιστροφα).Στην πραξη τωρα.Οταν η μερα ειναι ηλιολουστη πολλες φορες ιδιαιτερα σε παλια αυτοκινητα ισα ισα που τα βλεπεις.Δε ξερω κατα ποσο θα βοηθησει .Μου φαινεται υπερβολικο για ολο το χρονο.
-
Εγώ τα έχω κλειστά μέρα-νύχτα και έχω βρει την ησυχία μου…
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όταν δεν θα δίνουν οι περισσότεροι σημασία στα DRL θα βάλουμε πορτοκαλί φάρους στα αμάξια.Μέχρι που θα το συνηθίσουμε κι αυτό κι όποιος δε 'φοράει' φάρο στο αμάξι του (ή ο φάρος του για κάποιο λόγο δεν ανάβει) θα θεωρούμε ότι είναι σαν να μην υπάρχει επάνω στο δρόμο, ε?!...
Φανταστείτε να φτάσουμε στο σημείο να βρίζουμε ο ένας τον άλλο καλοκαιριάτικα με ατάκες του στυλ 'ρε άναψε κανα φως μην περάσω από πάνω σου, που νομίζεις επειδή είναι 12 το μεσημέρι κι έχει 40 βαθμούς δε χρειάζονται φώτα' ή να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες του στυλ 'δε φταίω εγώ που δεν τον είδα, κύριε πρόεδρε, αυτός είχε σβηστά τα φώτα πορείας του στις 10 το πρωί, Ιούλιο μήνα'!...
Σε περίπτωση που καθιερωθούν 'φώτα ημέρας' [και] στην Ελλάδα πάντως το σίγουρο είναι ότι δε θα χρειάζεται και κανένας σοβαρός εξοπλισμός για να καταγράφει τους παραβάτες (θ' αρκούν απλές κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, οι οποίες αν χρησιμοποιηθούν και γι αυτό θα κάνουν απόσβεση σε dt!)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα καθιερωθώ ως ο πολέμιος των Daytime Running Lights του φόρουμ.Σε πολλά αυτοκίνητα τα DRL για να κάνουν 'οικονομία στις λάμπες' και να μη καίγονται συχνά τα μεσαία, ανάβουν τα μεγάλα φώτα σε χαμηλή ένταση. Το αποτέλεσμα είναι ότι θαμπώνουν τον απέναντι όπως τα φώτα ομίχλης.
Είχα την εντύπωση οτι τα DRL είναι σε ξεχωριστό φωτιστικό σώμα, κάπου χαμηλά στον προφυλακτήρα?
-
Όχι.
Τώρα, να δεχτώ ότι σε βλέπουν καλύτερα με αναμμένα φώτα. Όταν τα ανάψουν ΟΛΟΙ, τι θα προσφέρει? Κανείς δεν θα ξεχωρίζει. Και ειδικά σε μια χώρα με τέτοια ηλιοφάνεια, το βρίσκω περιττό.
-
Το βράδυ είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσει κανεις την απόσταση και την ταχύτητα των άλλων αυτοκινήτων (εξ ου και τα φώτα με το 'δαχτυλίδι' που έβγαλε η BMW). Με αναμένα τα φώτα την ημέρα (ειδικά εαν είναι κακορυθμισμένα και κοιτάνε ψηλά) υπάρχει άραγε περίπτωση να χειροτερέψει αυτή η αίσθηση και την ημέρα;
-
Συμφωνώ με τη χρήση των φώτων πάντα και παντού, γιατί όσους έχω δει να κυκλοφορούν με αναμμένα φώτα, πραγματικά τους προσέχω περισσότερο αφού φαίνονται από πολύ πιο μακριά. Συν το ότι με τη χρήση φώτων θα μπορούμε να διακρίνουμε πιο γρήγορα τους χάρους που ξεκινάνε και μπαίνουν στο δρόμο ενώ ήταν σταματημένοι στις άκρες και φυσικά δεν γνωρίζουν τη χρήση των φλας.
-
Γειά σας,
Πιστεύω οτι, επειδή οι (κέντρο-βορειο) Ευρωπαίοι είναι πιό ..ψαγμένοι και προσέχουν περισσότερο τους οδηγούς και την ασφάλειά τους από εμάς, κάτι θα ξέρουν!
Βέβαια εκεί υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, (μικρή ηλιοφάνεια, βροχές κλπ) που συμβάλλουν στα αναμένα φώτα όλη την ημέρα, όπως στις μοτοσυκλέτες.
Ψήφισα λοιπόν ναί.
Η εφαρμογή όμως, του μέτρου αυτού και σε ΄μας, θα έχει μάλλον την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα μέτρα και θα καταλήξει (άν εφαρμοσθεί) να γίνει και αυτό άλλο ένα ...εισπρακτικό.
Εδώ δεν ανάβουμε τα φώτα στις σύραγγες , για ...την μαγκιά μας! θα ανάβουμε την ημέρα για να μας βλέπουν οι άλλοι ... αφού έτσι και αλλοιώς διαφωνούμε (όσοι διαφωνούν) , άσε που αρκετά (μεσαία-μεγάλα) είναι και κακορυθμισμένα.
Αλήθεια πόσοι εφαρμόζουμε κάτι (φοράμε ζώνη, κράνος κλπ) επειδή το πιστεύουμε και πόσοι (είμαστε συνεπείς) για να μήν είμαστε παράνομοι ;Φιλικά
Μάξιμος
-
Προσωπικά για να είμαι ειλικρινής δύσκολα καταλαβαίνω κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο της Ελλάδας αν ένα αυτοκίνητο έχει αναμμένα ή όχι τα φώτα πορείας του (εκτός φυσικά κι αν τα κοιτάω φάτσα-κάρτα). Ειδικά αν πρόκειται για φωτιστικα σώματα με εντελώς διάφανα κρύσταλλα, όπου ο ήλιος καθρεφτίζει πολύ πιο έντονα στα κάτοπτρα απ' ότι οι ίδιες οι λάμπες όταν είναι αναμμένες.
Εντύπωση μου κάνει πάντως το πόσοι έσπευσαν να 'χειροκροτήσουν' το προτεινόμενο μέτρο 'επειδή το έχουν και οι βόρειοι, που ναι μεν δεν έχουν την ηλιοφάνεια τη δική μας αλλά ενδιαφέρονται περισσότερο για την ασφάλειά τους απ' ότι εμείς εδώ' και για άλλους λόγους, τη στιγμή που στο άλλο σχετικό θέμα **μόλις ένα 5% ήταν αυτό που έδειξε ότι πιστεύει και έμπρακτα στη 'μεγαλύτερη ασφάλεια' που προσφέρουν τα αναμμένα φώτα την ημέρα **(κυκλοφορόντας οι ίδιοι με τα φώτα τους αναμμένα) ενώ το 80% απάντησε ότι τα ανάβει όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει. Ίσως βέβαια να υπάρχει άλλη εξήγηση γι αυτό (όπως ο φόβος για πιθανό πρόστιμο λόγω 'άσκοπης χρήσης φώτων'!)....
-
Ποσο επιβαρυνουν την καταναλωση βενζινης τα συνεχεια αναμμενα φωτα;
-
Oχι!
Το οτι το κανουν οι 'αλλοι' και κατι παραπανω ξερουν, δε μου λεει τιποτα. Μπορει να ξερουν, ξεραδια.Οποιος επισης λεει οτι υπαρχουν 'επιστημονικες' μετρησεις επι του θεματος, παρακαλειται να τις φερει. Και προσοχη, να ειναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ μετρησεις. Οχι υποθεσεις. Δηλαδη, βαλαμε 100 αμαξια με φωτα και 100 χωρις φωτα ενα μεσημερι του Ιουλη και αυτοι χωρις φωτα κοπανουσαν τους αλλους ή κατι τετοιο. Εκτιμησεις κλπ ευχαριστω δε θα παρω.
Αντιθετως υπαρχουν αφθονες μετρησεις και επιστημονικες ερευνες που λενε οτι ο ανθρωπος αντιδρα περισσοτερο στο διαφορετικο ή στην αλλαγη ενος ερεθισματος εστω και ανεπαισθητη παρα σε ενα δυνατο αλλα επαναλαμβανομενο ερεθισμα. Δηλαδης αν ολοι αναβουν φωτα θα παψει καποιος να τους δινει σημασια. Και στη συνεχεια οπως πολυ ευστοχα λεει και ο mousatos θα πρεπει να καταργηθουν τα ασημι αυτοκινητα και διαφορα αλλα τετοια ομορφα που κατα καιρους προτεινουν οι λατρεις της ανευ ορων ασφαλειας και προστασιας.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Συμφωνώ με τη χρήση των φώτων πάντα και παντού, γιατί όσους έχω δει να κυκλοφορούν με αναμμένα φώτα, πραγματικά τους προσέχω περισσότερο αφού φαίνονται από πολύ πιο μακριά. Συν το ότι με τη χρήση φώτων θα μπορούμε να διακρίνουμε πιο γρήγορα τους χάρους που ξεκινάνε και μπαίνουν στο δρόμο ενώ ήταν σταματημένοι στις άκρες και φυσικά δεν γνωρίζουν τη χρήση των φλας.Καταριπτεις μονος σου το επιχειρημα σου χωρις να το καταλαβεις μαλιστα. Τους προσεχεις περισσοτερο ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ειναι λιγοι αυτοι με αναμενα φωτα και ξεχωριζουν απο ολους τους υπολοιπους. Αυτο ειναι 1000% τσεκαρισμενο, εγω στην ΕΟ/ΑΟ κυκλοφορω παντα με τα φωτα αναμμενα, να δεις για ποτε τσακιζονται οι περισσοτεροι να φυγουν απο την αριστερη λωριδα...
Ειναι αυτο που λεει ο Krus πιο κατω, οτι αμα ΟΛΟΙ κυκλοφορουν ετσι, τοτε ξαναγινονται ομοιομορφοι μεταξυ τους και δεν θα σου κανει εντυπωση, αρα δεν θα δινεις περισσοτερη σημασια σε καποιον εκ του συνολου.
Με τα φώτα ανοικτά μέρα-νύχτα και στην Ελλάδα?...