-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οι S300 δεν ήταν συμβατοί με κανένα ελληνικό σύστημα, γι'αυτό και δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ.Eίναι σίγουρο αυτό;;Και τοτε τι διάολο τους έπαιρναν;;
Περί δικών μας παραβιάσεων : Οταν ήμουν φανταρος στην Κω, μερικές φορές βλεπαμε τα Α7 να περνάνε από πάνω μας και να ...χάνονται, βορειοανατολικά του τάγματος μας που ήταν κοντά στο χωριό Καρδάμαινα.
Οταν ρωτούσαμε , μας έλεγαν οι δόκιμοι και οι παλιοί φαντάροι 'Πάνε μια βολτα Σμύρνη κι έρχονται'
Ειδικά στη διάρκεια του 'Παρμενίωνα' το σκηνικό αυτό γινόταν 2-3 φορές τη μέρα, άσχετα με το που ήταν προσανατολισμένη η άσκηση.
Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν αλήθεια αυτό που μας έλεγαν. -
E ναι ρε παιδιά είναι τουλάχιστον αφελής όποιος νομίζει ότι εμείς δεν παραβιάζουμε ποτέ τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Απλώς στα ΜΜΕ τα δικά μας βλέπουμε μόνο τη μία εκδοχή.
-
Οσον αφορά το αστειακι με την Αγκυρα, ΟΧΙ δεν αστειευομαι!
Μου το είπε Αξιωματικός της Π.Α. όταν ημουν στον Αραξο !
(υπερβολικό είναι ως προς την Αγκυρα, αλλά δείχνει το μέγεθος της 'εισχώρησης')Δεύτερον, ο ΑΔΗΣ έχει δίκιο !!! Το Ισραήλ είναι μία χώρα μικρότερη από την Πελοπόννησο, στη μέση του Πουθενά, περιτρυγιρισμένη από εχθρούς, τους οποίους τους έχει ΟΛΟΥΣ στο ΣΗΚΩ-ΣΗΚΩ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΣΕ και κανείς δεν τολμάει να κουνηθεί! Γιατί;;;
2 νούμερα θα σας δώσω:
19% του προυπολογισμού στην ΠΑΙΔΕΙΑ
19% στην ΑΜΥΝΑ!
(και μην αρχίσετε να μου λέτε έχει την υποστήριξη της Αμερικής...)
Το 74 κάνανε ντου και΄φτάσανε στη διώρυγα του Σουεζ !!!ΕΧΟΥΜΕ κι εμείς τη δυνατότητα να γίνουμε έτσι .... και καλύτερα!
-
Για κάποιον φίλο που ζήτησε να πάμε τον εναέριο χώρο μας στα 12 μίλια, αφιερωμένο εξαιρετικά
Πλάκα κανω βέβαια, μην παρεξηγηθώ.
Δεν είναι τωρινό, είναι περίπου 1,5 χρόνο αυτή η δήλωση αλλά ξαναγίνεται επίκαιρη και έχει και τη σημασία της...
«...ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δήλωσε για πρώτη φορά στην Χουριέτ ότι η Ελλάδα ίσως μειώσει τον εναέριο χώρο της από τα 10 στα 6 μίλια. Συμπλήρωσε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας...».http://www.bbc.co.uk/greek/worldnews/st ... eece.shtml
-
Οι Τούρκοι απειλούν με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ .
Ωραίαααα, αν εμείς αντί για 12 ,τα επεκτείνουμε στα 10 ή στα 11 , δε θα μπορούν να πούν τίποτε, σωστά;;;; -
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Τι γίνεται στην περίπτωση νήσων όπως πχ. η Σάμος όπου με αύξηση στα 12 nm ο Τούρκος απέναντι δε μπορεί να βρέξει ούτε τα πόδια του; Τι λέει εδώ το ναυτικό δίκαιο;
Το λογικό είναι όταν η απόσταση μεταξύ ελληνικού και τουρκικού εδάφους είναι μικρότερη των 24 μιλίων, να μοιράζεται στη μέση. Είναι προφανές ότι δε γίνεται με απόσταση 15 μιλίων η Ελλάδα (ή η Τουρκία) να έχουν 12 μίλια και η Τουρκία (ή η Ελλάδα) 3 μίλια.
-
Το να αυξησουμε τα χωρικα μας υδατα στα 12 μιλια, μπορει μεν να καλυπτεται απο το διεθνες δικαιο, αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο, διοτι σε πολλα σημεια κατα το μηκος των συνορων μας με την Τουρκια μιλαμε για πληρη αποκλεισμο τους απο την θαλασσα, και επισης για μας περα του τσαμπουκα δεν εχει κανενα πρακτικο νοημα μια τετοια κινηση.
Οσον αφορα τις διεκδικησεις της Τουρκιας το παιχνιδι κλεφτες και αστυνομους που παιζουμε εδω και πολλα χρονια ειναι φυσικοτατο να εχει και τετοια δυσαρεστα γεγονοτα και στο παρελθον και τωρα και οσο δεν ξεκαθαριζει η κατασταση το ιδιο θα γινεται.
Η διαφορες μας με την Τουρκια δεν ειναι μονο η υφαλοκρυπιδα αλλα συμφωνα με τα κειμενα της συνοδου της Μαδριτης που υπογραψαμε και αλλα, οπου μαζι με οσα αποφασιστηκαν στο Ελσινκι πρεπει να παραπεμφθουν στο διεθνες σικαστηριο μεχρι συγκεκριμενη ημερομηνια που ληγει οπου ναναι.
-
Αποσπάσματα από: http://www2.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Pol ... +Airspace/
Σε ορισμένα μόνο σημεία της ελληνικής επικράτειας, όπου η απόσταση από ακτές άλλου κράτους είναι μικρότερη από το άθροισμα του εύρους των αντίστοιχων χωρικών υδάτων, υπάρχει διαφοροποίηση του εύρους της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης. Αυτή είναι η περίπτωση των ανατολικών ακτών των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Σε ότι αφορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ισχύει ο εθιμικός κανόνας της μέσης γραμμής, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο άρθρο 15 της Σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982). Η οριοθέτηση στην περιοχή των Δωδεκανήσων προκύπτει συμβατικά από τη Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932 και το Πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932 μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας. Η Ελλάδα υπεισήλθε ως διάδοχο κράτος στις σχετικές ρυθμίσεις των συμφωνιών αυτών, βάσει του άρθρου 14(1) της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων της 10ης Φεβρουαρίου 1947, που εκχωρεί την κυριαρχία των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Ως επιβεβαίωση στην προηγούμενη απάντηση μου.
Σημειώνεται ότι το δικαίωμα επεκτάσεως των χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 ν.μ. έχει ασκηθεί ήδη από πολλά κράτη συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, η οποία από το 1964 έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο στα 12 ν.μ.
Όσο περνάει ο καιρός νιώθω και πιο μ@λ@κ@ς!!! Οι Τούρκοι τα έχουν στα 12ν.μ. και απειλούν εμάς αν τα πάμε εκεί. ΈΛΕΟΣ
-
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες ΛΟΚΑΤΖΗ και την επιβεβαίωση !
GFON, το νόημα της κίνησης της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και από πολιτικής αλλά και από στρατιωτικής συμμαχίας.
Απο πολιτικής άποψης, θα δήλωνε την πυγμή της χώρας μας και την βούληση της να υπερασπιστεί τα αυτονόητα και κατοχρυωμένα δικαιωματα της.
Από στρατιωτικής, λόγω των χιλιάδων νησιών μας, οι 'τρύπες' προς το εσωτερικό του Αιγαίου πρακτικά μηδενίζοταν, και έμενα μόνο μια στενή λουρίδα βόρεια της Λέσβου ! - ενώ τώρα 10 μίλια ανατολικά της Σκύρου είναι διεθνή χωρικά ύδατα- εναεριος χώρος, οπότε εγώ όταν κάθομαι στο μπαλκόνι μου στην Κύμη, μπορώ να βλέπω τους Τούρκους να κάνουν ασκήσεις !!! -
Το Ελσίνκι ,κάποιοι δικοί μας, το πέταξαν στη λεκάνη της τουαλέτας και πάτησαν το καζανάκι.
Όσο για παραβιάσεις, ναι , κάνουμε και εμείς.
Πρέπει να ήταν το 94-95 οταν βρισκόμουν στη Φιλλιππούπολη(Plovdiv) της Βουλγαρίας για σπουδές. Από έγκυρη πηγή έμαθα οτι ελληνικά μαχητικά κόβανε βόλτες έξω από την πόλη και οτι οι βούλγαροι τα παρακολουθούσαν με το δάκτυλο πάνω στο κουμπί, έτοιμοι να τα καταρρίψουν. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά σε υπουργεία-προξενεία και ευτυχώς τα μαζέψανε και φύγανε.
Ένας Βούλγαρος μάλιστα τραβούσε τα μαλλιά του και μου έλεγε: είσαστε τρελοί; Δε σας φτάνουν οι τούρκοι, θέλετε φασαρίες και με μας; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το Ελσίνκι ,κάποιοι δικοί μας, το πέταξαν στη λεκάνη της τουαλέτας και πάτησαν το καζανάκι.Φυσικο ειναι, αφου για παρεα ειχε την Μαδριτη.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Οι S300 δεν ήταν συμβατοί με κανένα ελληνικό σύστημα, γι'αυτό και δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ.
Eίναι σίγουρο αυτό;;Και τοτε τι διάολο τους έπαιρναν;;
Περί δικών μας παραβιάσεων : Οταν ήμουν φανταρος στην Κω, μερικές φορές βλεπαμε τα Α7 να περνάνε από πάνω μας και να ...χάνονται, βορειοανατολικά του τάγματος μας που ήταν κοντά στο χωριό Καρδάμαινα.
Οταν ρωτούσαμε , μας έλεγαν οι δόκιμοι και οι παλιοί φαντάροι 'Πάνε μια βολτα Σμύρνη κι έρχονται'
Ειδικά στη διάρκεια του 'Παρμενίωνα' το σκηνικό αυτό γινόταν 2-3 φορές τη μέρα, άσχετα με το που ήταν προσανατολισμένη η άσκηση.
Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν αλήθεια αυτό που μας έλεγαν.πτησεις κοντα στα παραλια φυσικα γινονται, η χιος ειναι 10-15 χλμ μακρια απο τα παραλια πχ....
αλλα πολυ μαφιβαλω αν γινονται μεγαλες διεισδυσεις αν κρινω απο τη συμπεριφορα μας στα του αιγαιου...
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το Ελσίνκι ,κάποιοι δικοί μας, το πέταξαν στη λεκάνη της τουαλέτας και πάτησαν το καζανάκι.Όσο για παραβιάσεις, ναι , κάνουμε και εμείς.
Πρέπει να ήταν το 94-95 οταν βρισκόμουν στη Φιλλιππούπολη(Plovdiv) της Βουλγαρίας για σπουδές. Από έγκυρη πηγή έμαθα οτι ελληνικά μαχητικά κόβανε βόλτες έξω από την πόλη και οτι οι βούλγαροι τα παρακολουθούσαν με το δάκτυλο πάνω στο κουμπί, έτοιμοι να τα καταρρίψουν. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά σε υπουργεία-προξενεία και ευτυχώς τα μαζέψανε και φύγανε.
Ένας Βούλγαρος μάλιστα τραβούσε τα μαλλιά του και μου έλεγε: είσαστε τρελοί; Δε σας φτάνουν οι τούρκοι, θέλετε φασαρίες και με μας;...ναι σε ποιο κουμπί δεν σου διευκρίνησαν...του playstation?
Τι να μας πουν και οι Βούλγαροι...άλλη άτιμη φάρα. Δεινοπάθησε η ιδιαίτερη πατρίδα μου από δαύτους. -
Να μην σας χαλάσω τις υποθέσεις αλλά εμείς ΔΕΝ κανουμε παραβιάσεις.
Το ξέρω από πρώτο χέρι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
οσο θελουμ εμεις προσωπικα να ειμαστε οι κακομοιρηδες της περιοχης αυτα θα συμβαινουν...μια ζωη θα θεωρουμε τους τουρκους υπερτατους πολεμιστες και θα σπευδουμε να κανουμε 'συμφωνιες' που αιωνιως συμφερουν τη τουρκια...
αν χθες ηταν το ισραηλ στη θεση μας, θα ειχε παραδοθει ο πιλοτος απο ισραηλινα χερια στους τουρκους η οχι?θα ειχαν βγει φωτογραφιες απο εναν τουρκο πιλοτο σε κακη κατασταση μεσα σε ελικοπτερο? φανταστειτε τι επιδραση ψυχολογικη θα ειχε το θεαμα.....
χθες πλην ενος πιλοτου( ) χασαμε και τις εντυπωσεις και αφησαμε ανοιχτα παραθυρα αλλη μια φορα...οχι φυσικα κατα τον τροπο που λεει ο γιωργακης αλλα στη διεθνη σκηνη δειξαμε για αλλη μια φορα οτι δε ξερουμε τι μας γινεται...
και αν ακομα δεν εισαι ετοιμος, πρεπει να δειχνεις ετοιμος για τα παντα...καμια τουρκια δε θα μπει σε διαδικασια συγκρουσης τη λαθος στιγμη...οποτε πατα τους εκει που πονανε...
adis θα συμφωνήσω με τον Πέτρo. Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε τελικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μην ξεχνάς ότι ο Τούρκος πιλότος δεν βρίσκονταν στην θάλασσα ώστε να μην έχει άλλη επιλογή αλλά πάνω σε πλοίο.
Πέτρο +1 σε αυτά που έγραψες!
μακαρι να τα βλεπα ετσι τα πραγματα...για μενα νικητες ειναι ακομα μια φορα οι τουρκοι χωρις απωλεια ζωης...
-
Pε παιδια συγνωμη δηλαδη ,πατε να μας εξισωσετε με τους τουρκους?Τι σημαινει κανουμε και εμεις παραβιασεις?Τις εχετε δει?Γιατι εγω βλεπω τους τουρκους να πετανε πανω απο το κεφαλι μου.Αν καναμε παραβιασεις νομιζετε οτι η τουρκια θα καθοταν και θα μας κοιταγε?Θα εκανε διαβηματα θα απευθυνοταν στο ΝΑΤΟ ,οπως κανουμε εμεις.Εχετε ακουσει ποτε να γινετε κατι τετοιο?Οι τουρκοι αντιθετα με μας, προκαλουν συνεχεια!Συνεχεια ζητουν και αλλα!Σκοτωσαν Ελληνες στη Κυπρο εν ψυχρω,τους εκτελεσαν.Σκοτωθηκαν Ελληνες στα Ιμια ,σκοτωθηκε ενας Ελληνας στην Καρπαθο.Ποσες φορες εχετε δει να συμβαινει το αντιθετο?
Εχετε δει Ελληνικο πολεμικο πλοιο να περναει διπλα στις τουρκικες ακτες?Γιατι εγω ειδα Τουρκικο στα 300 μετρα απο το νησι μου.Μηπως πρεπει να τους ζητησουμε και συγνωμη?Οσο για τα Α7 λιγο χλωμο το βλεπω να πηγαινε αυτο το αρχαιο βομβαρδιστικο να κανει παραβιαση. -
Πόσο λίγο τα ξέρεις τα Α7...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Αυτό λέω ότι όταν έχεις να πατήσεις ένα κουμπάκι δεν παίζουν ρόλο τα 70 εκ. πληθυσμού αλλά το πόσα τέτοια κουμπάκια έχεις!
Εκει ειναι που ειμαστε σε μειονεκτικη θεση ομως δυστυχως...
Σε μαχη σωμα με σωμα,το DNA που εχουμε ειναι αρκετο....
Μπρρ, τετοια λογια με ανατριχιαζουν οταν τα ακουω...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Αυτό λέω ότι όταν έχεις να πατήσεις ένα κουμπάκι δεν παίζουν ρόλο τα 70 εκ. πληθυσμού αλλά το πόσα τέτοια κουμπάκια έχεις!
Εκει ειναι που ειμαστε σε μειονεκτικη θεση ομως δυστυχως...
Σε μαχη σωμα με σωμα,το DNA που εχουμε ειναι αρκετο....
Μπρρ, τετοια λογια με ανατριχιαζουν οταν τα ακουω...
Καλά εγώ δεν το σχολίασα γιατί θα με λέγανε και ανθέλληνα..
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Οσον αφορά το αστειακι με την Αγκυρα, ΟΧΙ δεν αστειευομαι!
Μου το είπε Αξιωματικός της Π.Α. όταν ημουν στον Αραξο !
(υπερβολικό είναι ως προς την Αγκυρα, αλλά δείχνει το μέγεθος της 'εισχώρησης')Εγω συνεχίζω να επιμένω οτι αστειεύεσαι κι εσυ όλοι οσοι το λένε αυτό... Μου είναι αδιανόητο οτι πραγματικά το πιστεύετε...
Όσο για παραβιάσεις, ναι , κάνουμε και εμείς.
Ένας Βούλγαρος μάλιστα τραβούσε τα μαλλιά του και μου έλεγε: είσαστε τρελοί; Δε σας φτάνουν οι τούρκοι, θέλετε φασαρίες και με μας;Μπράβο ρε mousate.....Αυτό ηταν πολύ καλό...!!!!
BBC Breaking news!!!!!Πάμε Πόλεμο???