-
Ο χρήστης jacob76 έγραψε:
Το είδα και γω στην αντιπροσωπεία σε κόκκινο και μου άρεσε πολύ. Εκτος απο τις ζαντες που μου φανηκαν ασχετες και παλιομοδίτικες, σαν να ήταν στοκ σε καμια αποθηκη. Γενικά το βρίσκω όμορφο, πιο πολυ απ το παλιό, και μου φαίνεται μια κατηγορία πανω. Και μέσα οι χώροι του είναι κορυφαίοι! Καμια σχεση με κορσα κλιο κτλ. Και ταμπλό πολυ ομορφο και το τιμονακι επίσης!
Το σκεφτομουν σοβαρα, αλλα οι χώροι για μενα δεν ειναι προτεραιοτητα, οπότε με τα ίδια περιπου λεφτα κλίνω προς το 500 που μου χει παρει τα μυαλα (αλλιως γιατι να τ'αγορασεις? )+όλα
Τις ζάντες μόνο δεν θυμάμαι! Πολύ ωραίο, αν και δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα απαραίτητα από τα συμβατικά σουπερμίνι, βλέπεις δεν είμαι ούτε οικογενειάρχης ούτε space-lover. To 5oo και μένα μου φαίνεται πιο ορθολογική επιλογή!
-
Προχθές είχα πάει το cr-v του πατέρα μου για σέρβις και είδα ένα jazz έτοιμο για παράδοση στον τυχερό ιδιοκτήτη. Επειδή το δικό μου σιβικ είναι καινούριο δεν είχα πάει καθόλου σε αντιπροσωπεία τελευταία για να δω από κοντά το νέο jazz...
Μόλις το έκανα ενθουσιάστηκα...πολύ όμορφος πίνακας οργάνων (αδικείται από τις φωτογραφίες) ποιότητα συναρμολόγησης αντικειμενικά ΚΑΛΥΤΕΡΗ του σιβικ μου ενώ ξετρελάθηκα με τους χώρους του σε σχέση με το μέγεθος του. Ειλικρινά αν είχε βγει το αυτοκίνητο αυτό έτσι, το 2007 που πήρα το 'διαστημόπλοιο' θα μ' έβαζε σε τρομερό δίλημμα πιο να επιλέξω. Πρόκειται για μένα για την πλέον ολοκληρωμένη λύση στην κατηγορία. Η εμφάνιση ίσως ξενίζει σε σχέση με τα στιλάτα εμφανισιακά μοντέλα του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού όμως αυτό δεν το κάνει άσχημο απλά διαφορετικό. Ίσως μάλιστα κάνω test drive διότι ενθουσιάστηκα και θα ήθελα να το δω στο δρόμο. Οι μηχανικοί στην χόντα μου είπαν ότι είναι πιο ήσυχο σε θόρυβο κινητήρα από το σιβικ 1.8 που έχω και ότι είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το επίσης αξιόλογο προηγούμενο μοντέλο.
Όσοι ψάχνετε λοιπόν για σούπερμίνι μην το απορρίψετε λόγω εμφάνισης πριν το δείτε από κοντά...καταλαβαίνω πλέον γιατί επιλέχθηκε από κάποιους σαν ελληνικό αυτοκίνητο του 2009. -
εχει οδηγήσει κανένας το i-shift να γράψει εντυπώσεις και γενικά πόσο fun to drive είναι το jazz
-
δοκιμή στα σημερινά ΝΕΑ ως πολυμορφικό,
κανένα αρνητικό για το 1.4!
KAI TO MONO 13αρι της δοκιμής!!!Χαρούμενη πρωτοχρονιά...
-
Honda Jazz Hybrid από €17890
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=6251
http://carscoop.blogspot.com/2011/02/ho ... fo-on.html
Παρουσιάζεται Γενεύη και θα κυκλοφορεί Ελλάδα εντός Μαρτίου.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Honda Jazz Hybrid από €17890http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=6251
Αρκετά καλή τιμή. Θα έχει τελικά μηδενικά τέλη κυκλοφορίας( κάτω από 100 γραμμάρια ρύπους)?
Μειώνονται καθόλου οι χώροι(πορτμπαγκάζ, χώροι για τους πίσω) εξαιτίας του υβριδικού συστήματος?
-
Της είπαν της HONDA να βγάλει μοντέλα με το ΙΜΑ και αυτή ξεκωλώθηκε...
-
δεν ειναι κακό αυτό Χρήστο...
-
Ειδικά στο Jazz it makes sense κατα την ταπεινή μου γνώμη
-
Έχω αντίθετη άποψη.
Φυσικά και η υβριδοποίησή του θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κατανάλωση, αλλά το Τζαζ είναι ήδη εξαιρετικά οικονομικό, άρα τα όποια οφέλη μάλλον θα είναι πεπερασμένα.
Για μένα περισσότερα έχει να κερδίσει το περιβάλλον και η υγεία μας, αν οι εταιρείες δώσουν προτεραιότητα στην υβριδοποίηση των μεγαλύτερων μοντέλων, όπου τα οφέλη, η διαφορά στην κατανάλωση δηλαδής, είναι περισσότερη.
Και όταν λέμε μεγαλύτερα δεν εννοούμε τίποτα Χ6Μ, S400 και Παναμέρα, αυτά είναι θηρία ναι μεν και με τεράστια περιθώρια οικονομίας, αλλά πολύ λίγα σε αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων ή διανυομένων χλμ.
Μιλάω για τον αυτοκινητιστικό κορμό του εκάστοτε εθνικού στόλου ο οποίος φυσικά και διαφοροποιείται σε κάθε χώρα, π.χ. μεγάλα σεντάν, σουβ και βανάρες σε ΗΠΑ, σεντάν 1600-1800 κιλών και 200+ ίππων σε δυτική ευρώπη, ταξί, νοικιάρικα και fleet cars παντού στην πλειοψηφία τους ντίζελ (ο αφρός ), κ.ο.κ..Αν δεν κάνω λάθος σε καμμία χώρα στον κόσμο τα μικρά και οικονομικότατα πόλης σαν το Τζαζ δεν είναι ο κύριος όγκος των πωλήσεων.
Αυτά είναι τα τελευταία λοιπόν που θα πρέπει να υβριδοποιηθούν/εξηλεκτρισθούν, άλλα επείγουν περισσότερο. -
Για μένα ένα άμεσσο όφελος είναι η μαζική χρήση start-stop ή αλλιώς mild hybrid σε όλα τα οχήματα. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως ένα υβριδικό δείχνει τον καλύτερο του χαρακτήρα μέσα στην πόλη που μπορεί να φορτίζει συνεχως την μπαταρία του και βεβαίως να κινείται μόνο με αυτή. Στο Παρίσι για παράδειγμα θα ήταν όλα καλύτερα αν τα μικρά πόλης που είναι πάρα πολλά ήταν υβριδικά και όχι πετρελαιο. Βέβαια σύντομα θα απαγορευτούν τα άνευ φίλτρου πετρελαιοκίνητα μέσα στο Παρίσι αλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα
-
Θα το πάρω, αν έρθει αυτό :
Άκου εκεί 18+ χιλιάρικα για υπερ-μίνι...
harisnikolop, τα λέει στο άρθρο του carscoop για το χώρο αποσκευών (300 λίτρα, με ή χωρίς κιτ φουσκώματος ελαστικών, δεν ξέρω...) .
dstou, το υβριδικό Jazz ΞΕΠΕΡΑΣΕ σε πωλήσεις το Prius, για τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα κατασκευής τους, άρα υπάρχει και παραϋπάρχει νόημα (και 'ψωμί') ... -
Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει ψωμί και ότι είναι ευπρόσδεκτο, απλά στα μεγαλύτερα υπάρχει παντεσπάνι. Γι' αυτό και η άποψή μου ότι η προσσέγγιση στα υβριδικά θα ήθελα να είναι top to down.
Ξεκινάμε δηλαδή από τα luxury και premium, έτσι ώστε οι έχοντες και κατέχοντες να πληρώσουν και τα αρχικά έξοδα εξέλιξης . Τα S400, Panamera, Cayenne κ.τ.λ. είναι καλά γι' αυτό, έτσι ώστε να πετύχουμε θεαματικά αποτελέσματα, άσχετα αν αυτά τα ΙΧ είναι πολύ λίγα. Εν συνεχεία στα μεσαία, όπου και υπάρχει μεγάλο κενό σήμερα και είναι και ο κύριος όγκος των πωλήσεων στις περισσότερες χώρες, και μετά στα κουβαδάκια, τα οποία στο ενδιάμεσο μπορεί να είναι εξαιρετικά οικονομικά, όπως καλή ώρα το Τζαζ.
Θα μου άρεσε κάτι τέτοιο.Οι πωλήσεις των υβριδίων σε Ιαπωνία επιδοτούνται. Γι' αυτό και το Νο1 ΙΧ σε πωλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, ήταν το κατάπτυστο για πολλούς Πρίους, ένα εντελώς περιθωριακό προιόν σε πολλές χωρές της 'προηγμένης' αυτοκινητιστικά Ευρώπης, και η Ιαπωνία δεν είναι μικρή αγορά, είναι μεγαλύτερη απ' ότι η Γερμανία και η Γαλλία μαζί. Τα νούμερα είναι ασσύληπτα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Θα το πάρω, αν έρθει αυτό :Άκου εκεί 18+ χιλιάρικα για υπερ-μίνι...
harisnikolop, τα λέει στο άρθρο του carscoop για το χώρο αποσκευών (300 λίτρα, με ή χωρίς κιτ φουσκώματος ελαστικών, δεν ξέρω...) .
dstou, το υβριδικό Jazz ΞΕΠΕΡΑΣΕ σε πωλήσεις το Prius, για τον μήνα Ιανουάριο στη χώρα κατασκευής τους, άρα υπάρχει και παραϋπάρχει νόημα (και 'ψωμί') ...Γιατί δεν είχες πάρει το stream τότε....
1 πούλησαν -
Παιδιά, ένα υβριδικό είναι παρκαρισμένο ΤΩΡΑ κάτω από το σπίτι του αδερφού μου (Ν. Σμύρνη), στο χαρακτηριστικό 'νέο' πράσινο χρώμα... Δεν έχει ούτε αυτοκόλλητα περιοδικού ούτε τεστ ντράιβ ... Έχει παραλάβει ήδη κάποιος ;
(Ωραίες οι αλουμινένιες του συγκεκριμένου...)ΕΝΤΙΤ 1: στο Honda.gr ο χώρος αποσκευών δηλώνεται 223 λίτρα ...
ΕΝΤΙΤ 2: ο Πάπρας (Honda dream κλπ.) στην παραλιακή έκλεισε ...; -
Περί του υβριδικού. Δεν έχει μεγάλη αξία σε μικρά οχήματα. Το βάρος των συσσωρευτών είναι μεγάλο ως ποσοστό του βάρους του οχήματος και φυσικά καταλαμβάνουν χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το εσωτερικό. Θα προτιμούσα δε, μία έκδοση με τον 1.2 κινητήρα και όχι με τον αειθαλή πια i-DSi που τα έχει φάει τεχνολογικά τα ψωμιά του.
Anyway ο καιρός γαρ εγγύς. Δίχως άλλο θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές στις άλλες εκδόσεις οπότε θεού θέλοντος το 1.4 θα βρεθεί κάτω από τα 16k. (ελπίζω).
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Honda Jazz Hybrid από €17890
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=6251
Αρκετά καλή τιμή. Θα έχει τελικά μηδενικά τέλη κυκλοφορίας( κάτω από 100 γραμμάρια ρύπους)?
Μειώνονται καθόλου οι χώροι(πορτμπαγκάζ, χώροι για τους πίσω) εξαιτίας του υβριδικού συστήματος?
δες λεπτομέρειες εδώ:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12649 -
κυκλοφορεί κάθε μέρα στον δακτύλιο, σωστά;
με τα υπόλοιπα τι παίζει (τέλη κυκλοφορίας κλπ). Συγνώμη αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα, υπάρχει κάποιο σχετικό νήμα; -
Γιατί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο ;
Τέλη πληρώνει 83 €...
Να ρωτήσω και 'γω κάτι άλλο: το ανανεωμένο Jazz πότε θα έρθει ; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γιατί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο ;
Τέλη πληρώνει 83 €...Τα υβριδικα δεν ειναι που δεν επιβαρυνονται με τελη ταξινομησης, εχουν μηδενικα τελη για 5 χρονια και κυκλοφορουν καθε μερα στο δακτυλιο???
Honda Jazz 2008