Ο χρήστης piii έγραψε:
Επι της ουσίας: Οι αερόσακκοι είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν μαζί με τις ζώνες σωστα; Αυτό σημαίνει ότι έχουν κάποιο 'συγχρονισμό' στο πότε θα ανοίξουν σωστά; Επειδή η φίλη σου δεν φορούσε ζώνη έχασε το 'συγχρονισμό' και εκσφενδονίστηκε στο παρμπίζ και έτσι ο αερόσακκος δεν πρόλαβε να ανοίξει στην ώρα του. Αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον αερόσακκο ίσως θα μπορείς να το καταλάβεις έαν φοράς
ζώνη αλλιώς τζάμπα μιλάμε νομίζω.
Φιλικά πάντα..
Επιτέλους και ένα μήνυμα επι της ούσίας χωρίς icons παιδικής χαράς.
Λοιπον φίλε μου άκου λοιπόν ποια είναι η απορία μου. Τα περι ζώνης και τα άλλα που μου λένε όλοι τα γνωρίζω πολύ καλά και δεν περιμένω κάποιον να με πείσει με χαρακτηρισμούς της πλάκας ή προσωπικές αγενείς επιθέσεις απο κανα δυό 'αγνοούμενους' εδώ μέσα. Εννοείτε ότι πρέπει να υπάρχουν οι ζώνες για αυτό δεν λέω πουθενά για ευθύνες και μηνύσεις και ότι φαντασίωση έρθει σε μερικούς 'τσαντίλες'.
Επι της ουσίας λοιπόν. Πες οτι φόραγε ζώνες ασφαλείας. Και γινόταν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Το σώμα τις θα έκανε μια κίνηση μερικά εκατοστά μπροστά και θα κρατιόταν απο την ζώνη. σωστά? Σίγουρα αυτός ο χρόνος θα ήταν μικρότερος απο τον χρόνο που θα έκανε να διανύσει το σώμα της μέχρι το παρμπρίζ στις ίδιες συνθήκες ταχύτητας μιας και μιλάμε για συγκεκριμένο γεγονός. Σωστα?
Δεδομένο λοιπόν ότι ο χρόνος για να ανοίξει ο αερόσακος ήταν τόσος ώστε να διάνυση το κεφάλι την απόσταση απο το κάθισμα - στο παρμπρίζ και πάλι πίσω στο κάθισμα.
Και αυτός ο χρόνος όπως έίπαμε παραπάνω ήταν μεγαλύτερος απο τον χρόνο που θα έκανε να διανύσει την μικρότερη απόσταση αν φόραγε ζώνη.
Άρα και την ζώνη να φορούσε πάλι ο αερόσακος θα έιχε ανοίξει όταν ήδη το κεφάλι είχε κάνει όλη την κίνηση μπροστά και είχε επιστρεψει στο κάθισμα. Τότε λοιπον ο αερόσακος και που σκάει τι ακριβώς όφελος έχει δεν καταλαβαίνω.
Είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες τώρα την απορία μου και τον λόγο ύπαρξης του θέματος μου.
Για ελάχιστους που δεν κατάλαβαν τις παραπάνω λέξεις το γράφω με άλλα λόγια για ποιο ευκολία: