-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα βρεις ιδιαίτερα καλό καφέ σε ESE, ψιλομπαγιατεύει μετά το κόψιμο. Έχω δοκιμάσει πολλές, οι portioli είναι από τις καλύτερες. Κάνε μια βόλτα για ποικιλία στα coffee way, είχαν μερίδες ESE με διάφορα χαρμάνια.@astrag1.6jtg
είναι ακριβό το μοντέλο; Φημίζονται για το χαμηλό τους κόστος οι Ariete. Γιατί το κόστος με τυχόν εργατικά για την αντλία ίσως αγγίζει την αγορά καινούριας μηχανής χαμηλού κόστους (ΜΗΝ πάρεις Krups).Παρότι είναι σε αεροστεγές φακελάκι μπαγιατεύει?? (δεν μιλάω για το χάρτινο της μερίδας αλλά για το πλαστικό που την περικλείει πριν την ανοίξεις για χρήση στη μηχανή.) Διστυχώς έχω ακριβοπληρώσει την μηχανή και τώρα δεν περισεύουν λεφτά για άλλη ( γύρω στα 400 ευρώ πριν από μια 5ετία μπορεί και λίγο παραπάνω μάρκα SGL Podstar)
-
Χάνει σε άρωμα, ακόμα κι αν είναι σφραγισμένος. Ένας μέτριος φρεσκοκομμένος καφές είναι πιο αρωματικός από προαλεσμένο και συσκευασμένο.
Βολική η μερίδα, αλλά αναγκαστικά κάνεις υποχωρήσεις.
Δοκίμασε μερικά χαρμάνια σε pod από τα coffeeway, ν' αλλάξεις γεύσεις. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το πιθανότερο είναι να κοστίζει ο εισαγόμενος εσπρέσσο όσο τα ανταλλακτικά VW.
**Ελληνικός **με πολλές φουσκάλες και θα γράφουμε για μπρίκια, τεχνικές ανάδευσης και ύψος που πρέπει να ρίχνεται στο φλιτζάνι για να μη χαλάει το καϊμάκι.Καθώς και για το που πουλάνε καλό ΡΕΒΥΘΙ, ώστε να προσθέτουμε στο χαρμάνι και να 'φτουράει' !
-
Αν έχεις καλή καφετιέρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
Βγάζει καλό καϊμάκι το ρεβύθι. -
Εδώ με τον manosk λέμε για μπρίκια. Ποιά καφετιέρα? Θα ΄χει φύγει στους μαυραγορίτες !
Και μάλιστα, συμφωνώντας μαζί σου, πρέπει να προμηθευτούμε και κάμποσα γκαζάκια, γιατί προβλέπω έλλειψη λόγω χρήσης τους ακόμα και στο μαγείρεμα, όταν θα έχει μακρές διακοπές ρεύματος!
-
leonp, έχεις στοκάρει αρκετά όσπρια; Τα ρεβύθια θα φύγουν γρηγορότερα απ' ό,τι υπολογίζαμε.
-
Ανεβασμένο το ηθικό στο topic βλέπω !!!
-
Χτες δοκιμασα κατα τυχη να χτυπησω Γαλα Ροδοπη (μακρας διαρκειας) το light
Ειναι απιστευτο το ποσο πηχτη κρεμα εβγαλε,ειναι must.
Μαλιστα με την ευκαιρια συνειδητοποιησα οτι το λιγων λιπαρων εχει καλυτερο αποτελεσμα. -
Καλημερα!
Συνεχιζω τις δοκιμες μου με Caffe Verona απ τα σταρμπακς (στα 4,95Ε)
Ειναι το ιδιο σκουρος, αλλα λιγοτερο λιπαρος.
Οι πρωτες δοκιμες μου λενε οτι ο Espresso Roast μου καθεται καλυτερα γευστικα, αλλα θα του δωσω λιγες δοκιμες ακομα! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μαλιστα με την ευκαιρια συνειδητοποιησα οτι το λιγων λιπαρων εχει καλυτερο αποτελεσμα.το light ενδείκνυται για κρύο χτύπημα. απλώς πρέπει να ναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 4-5° max
-
έχω δει τελευταία σε κάποιες καφετέριες που χρησιμοποιούν κοντά ποτήρια για φρέντο καπουτσίνο. Πού τα βρίσκουν αυτά; Η αλήθεια είναι ότι με βολεύουν κάτι τέτοια για το πλύσιμο γιατί στις κολόνες πρέπει να βάζεις πηρούνι. άλλη επιλογή είναι η νέα σειρά της illy http://www.coffeeplace.gr/product.php?p ... 183&page=1
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μαλιστα με την ευκαιρια συνειδητοποιησα οτι το λιγων λιπαρων εχει καλυτερο αποτελεσμα.το light ενδείκνυται για κρύο χτύπημα. απλώς πρέπει να ναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 4-5° max
τωρα μπηκα για να γραψω αυτο ακριβως!! Ειχα καταληξει στο νουνου family (πρασινο) κι εχθες δοκιμασα το ροδοπη! Καμια σχεση, αφρογαλα στο μισο χρονο κ πολυ πιο κρεμωδες
-
Εχετε να προτεινετε καμια εναλλακτικη λυση για αφαλατωση απο το να αγορασω τα κλασσικα φακελακια?
Εχω μια Tassimo της Bosch και μου εβγαλε ενδειξη για καθαρισμο. -
'Ξινό' (κιτρικό οξύ), σκόνη σε φακελάκια, 20-30 λεπτά στο supermarket. 2-3 κουταλιές της σούπας στο δοχείο με το νερό, διάλυση και ακολουθείς τις οδηγίες αφαλάτωσης.
Εναλλακτικά, λευκό ξύδι. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
τωρα μπηκα για να γραψω αυτο ακριβως!! Ειχα καταληξει στο νουνου family (πρασινο) κι εχθες δοκιμασα το ροδοπη! Καμια σχεση, αφρογαλα στο μισο χρονο κ πολυ πιο κρεμωδες
Το βρηκα σημερα στον Γαλαξια με 0.15 εκπτωση
-
Μου ειπαν οτι η πολυεθνικη που βγαζει τον bravo,θα βγαλει (18 Ιουνιου αν θυμαμαι καλα;) ενα υπερ-μαματο προιον που θα αλλαξει την ιστορια του καφε.
Ετσι μου το ειπαν,ετσι σας το μεταφερω,δεν ξερω κατι παραπανω. -
Μήπως θα βγάλουν ελληνικό με γεύση σαραλί;
-
17 Ιουνίου εκλογές
18 Ιουνίου συγκλονιστικό 'προιόν καφέ'θέλω να δω πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει το μάρκετινκ με πρώτη ύλη ρεβύθι.
-
http://www.hasbean.co.uk/products/Aerobie-AeroPress-Coffee-%26-Espresso-Maker.html
Αυτά τι λένε ρε παίδες;
-
γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, τί καλύτερο απ τη μοκέρα να σου προσφέρει
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)