-
κρύο αφρόγαλα κάνεις πολύ καλό με μηχανάκι του φραπέ, αρκεί να είναι πολύ δυνατό-γρήγορο.
μια φορά έκανα και με σέικερ, αλλά είναι εργώδες-κοπιώδες... -
Θα' λεγα οτι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Το ζεστό της είναι πάρα πολύ καλό ,και το κρύο είναι μετριότατο..εχω πιει πολύ καλύτερα με τον τρόπο που περιέγραψε πιο πάνω ο peterpan.Αυτό που με χάλασε κυρίως στο κρύο είναι οτι η κρέμα 'χάλασε' πολύ γρήγορα
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Πόσο να πηγαίνει άραγε μία τέτοια: http://www.wega.it/junior-evd-epu/ing/;
Και με την δεύτερη δεν έχω θέμα ξέρω να βγάζω δόσεις.Αν είναι να δώσεις αρκετά Δες τις Gaggia
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν έχει κάποια σοβαρή διαφορά στο αφρόγαλα, απλά είναι κρύο, άντε να δεχτώ ότι δεν είναι τόσο άψογη όσο η πολύ καλή 'κρέμα' του ζεστού...Απαράδεκτο όμως το βρίσκω πολύ βαρύ...Καλή ποιότητα και στο κρύο λοιπόν, πλην 7-8 περιπτώσεων - μετά από 6 μήνες καθημερινής χρήσης, πολλές φορές τη μέρα - που για κάποιο ανεξήγητο λόγο το αφρόγαλα έβγαινε χάλια (πάντα στο κρύο mode) και χωρίς να μπορέσω να το αποδώσω κάπου συγκεκριμένα
Έχουμε λοιπόν, στις κάπου 800 φορές που έχω φτιάξει αφρόγαλα (ζεστό και κρύο), 8 φορές 'αποτυχίας', 1% δηλ.Εξαφανίζεται αυτόματα μετατρέποντας τον καφέ σε γάλα. Γενικά δεν βάζω πολύ αλλά δεν μου αρέσει να διαλύεται κατευθείαν.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πόσο να πηγαίνει άραγε μία τέτοια: http://www.wega.it/junior-evd-epu/ing/;
Και με την δεύτερη δεν έχω θέμα ξέρω να βγάζω δόσεις.Αν είναι να δώσεις αρκετά Δες τις Gaggia
Ενδιαφέρον. Για αυτόματες όπως είπα δεν ξέρω κατα πόσο χρειάζομαι. Έτσι κι αλλιώς έχω μάθει και σε χειροκίνητες. Αν ήταν θα έπαιρνα κάποια από εδώ από τις gaggia που μου προτείνεις. Απλά δεν ξέρω στο κατα πόσο θα έπεφτα στο ίδιο κακό αποτέλεσμα με την τωρινή μου (κακό από άποψη φυσιγκίου).
Βασικά τι παραπάνω μπορεί να σου προσφέρει μια αυτόματη σε σχέση με την χειροκίνητη για χρήση στο σπίτι;
-
δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά οι τιμές στο site είναι ακριβές ΙΜΟ
οι αυτόματες προσφέρουν ευκολία και consistency στο αποτέλεσμα.δες και εδώ
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
Έχω πιει καφέ με χρήση της παραπάνω για αφρόγαλο και έχω να πω:
-ζεστό: πάρα πολύ καλό!
-παγωμένο: απαράδεκτο!(80ε κάνει)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει το κρύο αφρόγαλα της αφού δεν πίνω τίποτα σε freedo, απλά έχει 2 διαφορετικά κτυπητήρια για το μεν και το δε αλλά περί απόδοσης του κρύου ουδέν σχόλιο από μένα...
Νομίζω ότι έχει πέσει η τιμή της σε κάνα 65ευρώ ή κάπου εκεί γύρω, τόσο περίπου κόστιζε μαζί με την μηχανή όταν τα είχαμε πάρει το καλοκαίρι...
-
Δοκιμάστε με 1,5% γάλα για το κρύο.
-
δε βρίσκεις οικιακή καφετιέρα ακόμα και κάτι ακριβές με >15bar πίεση.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μήπως εννοείς τo aerochino της nespresso ;;;
http://www1.nespresso.com/club_tools/ac ... 98&lang=enBTW κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αφρό για καπουτσίνο και έχει λειτουργία ζεστού/κρύου...
Έχω πιει καφέ με χρήση της παραπάνω για αφρόγαλο και έχω να πω:
-ζεστό: πάρα πολύ καλό!
-παγωμένο: απαράδεκτο!(80ε κάνει)
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει το κρύο αφρόγαλα της αφού δεν πίνω τίποτα σε freedo, απλά έχει 2 διαφορετικά κτυπητήρια για το μεν και το δε αλλά περί απόδοσης του κρύου ουδέν σχόλιο από μένα...
Νομίζω ότι έχει πέσει η τιμή της σε κάνα 65ευρώ ή κάπου εκεί γύρω, τόσο περίπου κόστιζε μαζί με την μηχανή όταν τα είχαμε πάρει το καλοκαίρι...
Το χτυπητήρι για το αφρόγαλα είναι ένα, το ίδιο και για ζεστό και για κρύο...Το άλλο εξαρτηματάκι είναι 'αναδευτήρας ζεστού γάλακτος', δε φτιάχνει αφρό.
-
Καινούργιος εδώ,αλλά πολύ παλιός στον espresso..22 χρόνια στο Τορίνο(δουλειά γαρ..),επέστρεψα στην Αθήνα πριν 2 χρόνια.Με τους 9 στους 10 espresso εδω πέρα,απλώς γέλαγα στην αρχή και μετά τσαντιζόμουν καταρχήν με την ποιότητα και μετά με την τιμή του καφέ στα μαγαζιά.Εδώ έχουν θεοποιήσει έναν καφέ σαν τον Illy,έναν καφέ που δεν είναι τραγικός βέβαια,αλλά σίγουρα στην Ιταλία θεωρείται σαν ένας καφές κάτω του μετρίου,ιδανικός για πρωτάρηδες και για τουρίστες Ελβετούς που ξέρουν μόνο κάτι fast-food καφέδες σαν τον Nespresso...
Ώσπου, πριν 2 μήνες βρήκα το φως μου και αυτό που αντίκρισα μπροστά μου ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος!!!Βρήκα στο παλαιότερο καφεκοπτείο της Αθήνας('Μισεγιάννης',στο Κολωνάκι ,πίσω από το Έμπασσυ το σινεμά) τον espresso που έπινα στο Τορίνο και που τσακίζει σε όλη την βόρεια Ιταλία,βρήκα τον COSTADORO !Mέχρι τώρα παρακάλαγα φίλους και γνωστούς από Ιταλία να μου φέρουνε COSTADORO και όποτε δεν τα κατάφερνα έσκαγα απ'το κακό μου..Και τα είχε όλα το μαγαζάκι!Είχε σπυρί,είχε αλεσμένους ,είχε ως και pods!!Απ'ότι μου είπε ο άνθρωπος του μαγαζιού(3 γενιές καφεκόπτης..),τώρα πρόσφατα του τον φέρανε και τον πουλάει γιατί κι αυτός τον θεωρεί ότι πιο premium κυκλοφορεί.
Τον Costadoro τον τσακίζαμε στο Τορίνο και στην Ρώμη,να'ναι καλά όποιος τον έφερε! -
τιμή κιλού ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τιμή κιλού ?38€
-
Κάπου στα 30,δεν θυμάμαι ακριβώς....
-
Ο χρήστης drum1 έγραψε:
Εδώ έχουν θεοποιήσει έναν καφέ σαν τον Illy,έναν καφέ που δεν είναι τραγικός βέβαια,αλλά σίγουρα στην Ιταλία θεωρείται σαν ένας καφές κάτω του μετρίου,ιδανικός για πρωτάρηδες και για τουρίστες Ελβετούς που ξέρουν μόνο κάτι fast-food καφέδες σαν τον Nespresso...Συμφωνω οτι ο illy ειναι υπερεκτιμημενος καφες, και πανακριβος. H τιμη του ειναι σχεδον διπλασια απο τον Lavazza που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερος και φτηνοτερος.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εδώ έχουν θεοποιήσει έναν καφέ σαν τον Illy,έναν καφέ που δεν είναι τραγικός βέβαια,αλλά σίγουρα στην Ιταλία θεωρείται σαν ένας καφές κάτω του μετρίου,ιδανικός για πρωτάρηδες και για τουρίστες Ελβετούς που ξέρουν μόνο κάτι fast-food καφέδες σαν τον Nespresso...
Συμφωνω οτι ο illy ειναι υπερεκτιμημενος καφες, και πανακριβος. H τιμη του ειναι σχεδον διπλασια απο τον Lavazza που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερος και φτηνοτερος.
Ειnai θεμα γουστου αλλα εγω οταν ξεμενω βολευομαι με τον illy ,ο lavazza δεν πινεται .Η κατασταση ειναι χειροτερη στις περισσοτερες καφετεριες με τις μεγαλες συσκευασιες .
-
ωραία θα πάρω να τον δοκιμάσω
-
Νομιζω οτι εχω ξαναγραψει γι αυτο,αλλα εδω θα βρειτε ποιοτικοτατο καφε σε λογικη τιμη:
http://shop.squaremilecoffee.com/
Υποψη οτι ψηνεται 1-2 φορες την εβδομαδα αναλογα με τις παραγγελιες,δεν ειναι ψημενος απο το 2000 με ληξη το 2010. -
Έχουμε ένα συνάδελφο με γκόμενα απ την Κολομβία.
ΤΗν επισκέφθηκε η αδερφή της το προηγούμενο σκ, και μας έφερε δώρο ένα πακετάκι καφέ.
Στο γραφείο έχω μια μόκα και τον ετοιμάσαμε εκεί. Μιλάμε για ποίημα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχουμε ένα συνάδελφο με γκόμενα απ την Κολομβία.
ΤΗν επισκέφθηκε η αδερφή της το προηγούμενο σκ, και μας έφερε δώρο ένα πακετάκι καφέ.
Στο γραφείο έχω μια μόκα και τον ετοιμάσαμε εκεί. Μιλάμε για ποίημαΕ ναι, γενικά οι Κολομβιανές είναι ωραία μωρά συνήθως!
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)