-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η απορρόφηση των οσμων απο τον καφε ειναι πολυ γνωστη,ειναι ο κλασσικος τροπος να ξεμυρισει το ψυγειο .
Εισαι εκτος θεματος το ερωτημα ειναι αν διατηρειται καλυτερα εντος ψυγειου η εκτος ,ασχετως αν μερικοι προσπαθουν να το εκτρεψουν σε χρωματα κ αρωματα .
Δεν εγραψα τυχαια γυαλινο βαζο . -
Ο espresso είναι ο μόνος καφές που πίνω εδώ και δεκα-δώδεκα χρόνια, μετά το οριστικό διαζύγιο από τον κατάπτυστο 'γαλλικό' και τα στιγμιαία παρασκευάσματα που αυτοαποκαλούνται 'καφές'. Τον φχαριστιέμαι μια-δυο φορές το μήνα, φτιαγμένο είτε στο καφετιεράκι (το παραδοσιακό ιταλικό 'μπρίκι') ή από μηχανή φίλου μερακλή.
Επειδή σκοπεύω να προβω σε αγορά, πείτε μου λοιπόν τη γνώμη σας.- Να πάω στην έυκολη λύση των 'μερίδων'?
- Illy, Lavazza, Segafredo, Mollinari, Danesi ή κάποια πιο 'περίεργη' μάρκα?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ο espresso είναι ο μόνος καφές που πίνω εδώ και δεκα-δώδεκα χρόνια, μετά το οριστικό διαζύγιο από τον κατάπτυστο 'γαλλικό' και τα στιγμιαία παρασκευάσματα που αυτοαποκαλούνται 'καφές'. Τον φχαριστιέμαι μια-δυο φορές το μήνα, φτιαγμένο είτε στο καφετιεράκι (το παραδοσιακό ιταλικό 'μπρίκι') ή από μηχανή φίλου μερακλή.
Επειδή σκοπεύω να προβω σε αγορά, πείτε μου λοιπόν τη γνώμη σας.- Να πάω στην έυκολη λύση των 'μερίδων'?
Έτσι ακριβώς
Πίνω σχεδόν τα πάντα αλλά ΚΑΦΕΣ είναι μόνο ο espresso, τα υπόλοιπα είναι ροφήματα ή κάτι άλλο τέλος πάντων ...Σπίτι μου λοιπόν πίνω μόνο καφέΕίμαι στο καινούριο μου σπίτι εδώ και 2,5 χρόνια, έχω ξοδέψει ένα καντάρι λεφτά σε διάφορες μ@λ@κίες...Η Jura μου ανακηρύσσεται εύκολα ως το αντικείμενο όπου τα λεφτά που κόστισε 'πιάσαν τόπο' 100% και προσέφεραν στον ιδιοκτήτη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στιγμές απόλαυσης χωρίς ίχνος μεταμέλειας για τη σπατάλη
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Να αγοραζεις χαρμανι ,που μενεις .
Το lavazza k to Danesi για μενα διεγραψε τα ,αν καταληξεις σε μεριδες (χανεις σε γευση κ αρωμα) κ χρειαζεσαι μηχανη .
Υπαρχουν μηχανες που λειτουργουν κ με μεριδες κ μακρια απο KRUPS , εχω πεταξει ηδη δυο .Μια IZZY SAN REMO χρησιμοποιω τωρα κ ειναι παραπολυ καλη -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
-Αν υποθέσουμε ότι έχω το ψυγείο μου αφιερωμένο αποκλειστικά στο να φυλάω τον espresso μου τότε είναι καλύτερο να φυλάω τον καφέ μου στο περιβάλλον του ψυγείου ή πάλι είναι λάθος ? (πχ λόγω υγρασίας).-Ποιό θα ήταν δηλ. το ιδανικό περιβάλλον φύλαξης ενός κουτιού epsresso από τη στιγμή που θα ανοιχτεί και για, ας πούμε, μία βδομάδα...Πόσο είναι το 'ανεκτό' διάστημα κατανάλωσής του από τη στιγμή που θα ανοιχτεί ?
-
Αλλάζει τίποτα (και ως προς την απορρόφηση οσμών αλλά και γενικότερα ως προς τη συντήρησή του) αν μιλάμε για κόκκους καφέ ή για ήδη αλεσμένο καφε ?
-
Προσωπικά χρησμοποιώ αποκλειστικά κόκκους που αλέθονται δευτερόλεπτα πριν την κατανάλωση...Έχω τη Jura C5 που έχει ενσωματωμένο μύλο οπότε ο καφές αλέθεται επί τόπου και μπαίνει στο φλυτζάνι μου...Παίρνω συσκευασίες των 250 γρ τις οποίες καταναλώνω σε 1 βδομάδα και τις φυλάω στο ψυγείο στα μεταλλικά κουτιά του illy στο πιο ψηλό ράφι...
Πιστεύεις δηλ. ότι θα είναι καλύτερα να αφήνω το κουτί τη μια βδομάδα ζωής του δίπλα στη καφετιέρα μου ? Το μεταλλικό κουτί δεν παρέχει αρκετή προστασία από τις οσμές ? Εγώ πάντως όταν ανοίγω το κουτί - και την πρώτη φορά αλλά και μετά - παίρνω 2-3 τζούρες και αλλαντικά δεν μου μυρίζει
Σε κάθε περίπτωση βάζω μπόλικο καφέ στη θήκη της καφετιέρας, απ'όπου ξεκινάει να φύγει για άλεσμα, οπότε μεγάλο μέρος του δεν μπαίνει καν στο ψυγείο-ΠΟΤΕ στο ψυγείο.
-Ανοίγουμε τη συσκευασία και περιμένουμε 1-2 ώρες να φύγει το διοξείδιο. Μετά αλέθουμε ΜΟΝΟ όσο θα χρειαστούμε
-Δε γνωρίζω πόσο αντέχει, καθώς αν περίμενα 1 εβδομάδα να τελειώσει το σακουλι θα έκανα άλλη δουλειά
-Η αποθήκευση του ανοιγμένου καφέ θα πρέπει να γίνεται σε αντίστοιχα σακουλάκια που δεν αφήνουν τον αέρα να εισέλθει. Παρά μόνο να βγαίνει το διοξείδιο.
-Δεν αναφέρομαι καν σε αλεσμένο. ΔΕΝ υπάρχει αλεσμένος καφές για espresso. Υπάρχει ΜΟΝΟ ο αλεσμένος ορισμένα δευτερόλεπτα πριν την εκχύλιση... Που γίνεται αυτό;;; ΜΟΝΟ σε σωστά καφέ και από επαγγελματίες του είδους.
-Δεν γνωρίζω για οικιακές συσκευές παρόλο που μου έχουν κάνει μια krups της nespresso δώρο...
-Κάψουλες-ατομικές μερίδες κλπ δεν λέγονται espresso. H παρασκευή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ καφέ είναι μια συνταγή(εξαιρούνται τα κρύα που δεν υπάρχει λάθος διαδικασία σε αυτά). Όταν για τον οποιοσήποτε λόγο αλλάξουμε τη συνταγή αυτή, έχουμε και άλλο προϊόν -
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Η απορρόφηση των οσμων απο τον καφε ειναι πολυ γνωστη,ειναι ο κλασσικος τροπος να ξεμυρισει το ψυγειο .
Εισαι εκτος θεματος το ερωτημα ειναι αν διατηρειται καλυτερα εντος ψυγειου η εκτος ,ασχετως αν μερικοι προσπαθουν να το εκτρεψουν σε χρωματα κ αρωματα .
Δεν εγραψα τυχαια γυαλινο βαζο .Το γυάλινο βάζο αν είναι αεροστεγές δεν αφήνει το διοξειδιο να φύγει. Άρα δεν κάνει εκτός αν αφήνεις καμια ώρα μετά το άνοιγμα να περάσει και αλέθεις-πίνεις μετά.
Το γυάλινο βάζο αν δεν είναι αεροστεγές θα αφήσει τον καφέ να γεμίσει υγρασία και οσμές.
Άρα το γυάλινο βάζο δεν συνίσταται. -
Η αιτιολόγηση του ΠΟΤΕ στο ψυγείο από τη στιγμή που δεν τίθεται ζήτημα οσμών - λόγω αποκλειστικής χρήσης - έχει να κάνει με την υγρασία ? ...Δεν θα ήταν καλύτερα, από το περιβάλλον του δωματίου, ένα πιο δροσερό περιβάλλον χωρίς οσμές ?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν εγραψα τυχαια γυαλινο βαζο .Το γυάλινο βάζο αν είναι αεροστεγές δεν αφήνει το διοξειδιο να φύγει. Άρα δεν κάνει εκτός αν αφήνεις καμια ώρα μετά το άνοιγμα να περάσει και αλέθεις-πίνεις μετά.
Το γυάλινο βάζο αν δεν είναι αεροστεγές θα αφήσει τον καφέ να γεμίσει υγρασία και οσμές.
Άρα το γυάλινο βάζο δεν συνίσταται.Το οτι δεν ειμαι αναλυτικος ,αυτο δεν σημαινει οτι εισαι απολυτα δικαιολογημενος ,στο να μην αξιολογεις σωστα αυτα που γραφω .
Εισαι πολυ της διαδικασιας κ οχι του αποτελεσματος .Υπαρχουν λεπτομερειες στην παρασκευη ενος εσπρεσσο που ειναι σημαντικες για το αποτελεσμα .
Αλλα πανω απο ολα ειναι η ποιοτητα του χαρμανιου . -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η αιτιολόγηση του ΠΟΤΕ στο ψυγείο από τη στιγμή που δεν τίθεται ζήτημα οσμών - λόγω αποκλειστικής χρήσης - έχει να κάνει με την υγρασία ? ...Δεν θα ήταν καλύτερα, από το περιβάλλον του δωματίου, ένα πιο δροσερό περιβάλλον χωρίς οσμές ?Θα πρέπει να διατηρείται σε περιβάλλον χωρίς φως, χωρίς υγρασία και χωρίς οσμές. Ακόμα και μια μικρή μεταβολή στη θερμοκρασία μπορεί να επηρρεάσει το αποτέλεσμα. Στο ψυγείο το ΠΟΤΕ αναφέρεται και στην υγρασία.
edit: Η ιδανική θερμοκρασία διατήρησης αφού ανοιχτεί είναι η θερμοκρασία δωματίου(20-25 βαθμούς)Το οτι δεν ειμαι αναλυτικος ,αυτο δεν σημαινει οτι εισαι απολυτα δικαιολογημενος ,στο να μην αξιολογεις σωστα αυτα που γραφω .
Εισαι πολυ της διαδικασιας κ οχι του αποτελεσματος .Υπαρχουν λεπτομερειες στην παρασκευη ενος εσπρεσσο που ειναι σημαντικες για το αποτελεσμα .
Αλλα πανω απο ολα ειναι η ποιοτητα του χαρμανιου .Αξιολογώ αυτά που διαβάζω. Αν εννοείς κάτι άλλο στα περί γυάλινου βάζου, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Η διαδικασία θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν ο καθένας κάνει αυτό που του είπε ο κολλητός του επειδή δούλεψε ένα φεγγάρι σε παραγωγή, τότε δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Μπορω να σου πω ότι στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων του καφέ ΔΕΝ γίνονται τα περισσότερα από αυτά.
Μιας και αναφέρεσαι στην ποιότητα του χαρμανιού, ακόμα και εδώ υπάρχουν παράμετροι.
Και ΔΕΝ είναι πάνω από όλα η ποιότητα του χαρμανιού. Η πλειοψηφία των χαρμανιών στην αγορά είναι καλά. Όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας, είναι που αλλάζουν το αποτέλεσμα.
Όλοι μιλάνε για τον arabica. Αν μπορέσετε να δοκιμάσετε κάπου μονοποικιλιακό arabica ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα σας αρέσει. Είναι λιγότερο πικρός και στυφός, ΑΛΛΑ δεν έχει σώμα. Για αυτό γίνεται μίξη με canephora.
AAA! Άλλο ένα λάθος. Τα είδη είναι arabica και canephora. Ο robusta που ακούμε συνήθως είναι ποικιλία του καφέα canephora. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Απλά μην τα ξανακάνεις Και άντε το πρώτο το γράφει σε κάποιες συσκευασίες. Το δεύτερο ποιο σαΐνι το πρότεινε;;; 'Το βρεγμένο φίλτρο κρατάει το άρωμα';;Η συσκευασίες με τα φίλτρα το λένε!!
Γι αυτό σπίτι μου τελικά φτιάχνω τσάι μέσα σε λίγα λεπτά και ησυχάζω
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Απλά μην τα ξανακάνεις Και άντε το πρώτο το γράφει σε κάποιες συσκευασίες. Το δεύτερο ποιο σαΐνι το πρότεινε;;; 'Το βρεγμένο φίλτρο κρατάει το άρωμα';;
Η συσκευασίες με τα φίλτρα το λένε!!
Είναι το καλύτερο που διάβασα στις ατελείωτες προηγούμενες σελίδες!!!
Καφετέρια έχω, 'Barista' δεν είμαι, οπως λέει κ ο φιλος μας Κυρ80, εχω Fantini αν γνωρίζεται την μάρκα κ
ολοι λένε οτι κάνω τον καλύτερο καφέ της πόλης...Τόσα όμως που διάβασα, ζαλίστηκα!!!!
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Απλά μην τα ξανακάνεις Και άντε το πρώτο το γράφει σε κάποιες συσκευασίες. Το δεύτερο ποιο σαΐνι το πρότεινε;;; 'Το βρεγμένο φίλτρο κρατάει το άρωμα';;
Η συσκευασίες με τα φίλτρα το λένε!!
Ναι όντως! Αυτο για το βρεγμένο φίλτρο το διάβασα και εγώ σε συσκευασία Jacods για καφέ φίλτρου και μου έκανε εντύπωση! Πάντως σπάνια πίνω σπίτι κατι άλλο πέρα από φράπε(γιατί βαριέμαι την διαδικασία )
Υ.Γ.Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες για καλό καφέ!
-
Ο μόνος καφές που δεν μπορεί να αντέξει το στομάχι μου είναι ο εσπρέσσο.
Ο ανεκτότερος όλων είναι ο ελληνικός, αυθεντικός ως επί το πλείστον, Κομμοτηναίος ή Καβαλιώτικος, χωρίς ρεβύθι μέσα...
Εδώ στη Γερμανία πίνω ευχαρίστως Μαύρο καφέ, ελληνιστί γαλλικό. Έχουν άπειρες μηχανές, με ατομικές μερίδες, με συσκευασίες και γεύσεις άπειρες, με γεύση milka . Πλέον πίνω καφέ με πολύ γάλα, γιατί κάποτε στη Γερμανία ήπια πάρα πολύ δυνατό καφέ που μου προκάλεσε ερεθισμό του στομάχου-γαστρίτιδα λόγω καφέ. Έχω ακούσει από πολλούς ότι το γάλα είναι ό,τι χειρότερο στον καφέ. Ας μου εξηγήσει κάποιος το λόγο...
Εσπρέσσο δεν μπορώ να πιω πλέον, με σχίζει κυριολεκτικά... με διπλώνει στα 2 λόγω της αυξημένης συγκέντρωσής του... Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο να εκμεταλλευθώ το 100% του αρώματος του καφέ. Αν αγχωνόμαστε για τέτοια πράγματα, θα πεθάνουμε ακόμα πιο γρήγορα . Κατά τη γνώμη μου και το 70% του αρώματός του να πάρω, χαρούμενος θα είμαι... αρκεί να μην αγχώνομαι. εδώ στο νοσοκομείο έχουμε τον καφέ έτοιμο, σαν νερό τον πίνουμε. Δεν προσέχει κανείς πως παρασκευάζεται, αλλά είμαστε όλοι ικανοποιημένοι Αυτή τη μάρκα πίνουμε: http://company.tchibo.de/corweb/servlet ... affee.html
Έχουμε κάτι βραστήρες για 10 λίτρα καφέ που κάνουν 40-50 κούπες καφέ. Και όμως είναι ωραίος καφές! Πιστέψτε με!Κυρ 80, το καλοκαίρι θα έρθω να πιω καφεδάκι στη Χαλκιδική σε 'σένα! Να μάθω και 1-2 πραγματάκια.
-
Αυτό για το γάλα και τον καφε το λέει πολύς κόσμος. Δεν έχω διαβάσει κάτι για αυτό και ήλπιζα κάποιος της επιστήμης σου να ξέρει. Πάντως αν ήταν κάτι κακό πιστεύω ότι θα το είχα ακούσει σε κάποιο σεμηνάριο. Άλλωστε και ο cappuccino μια δόση espresso είναι με γάλα στον ατμό. Οπότε δεν μπορεί να κάνει κακό. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω...
Καλά ζεις στη Γερμανία και δεν έχεις εθιστεί ακόμα στο latte machiatto;;; Επισκέπτομαι κάθε χρόνο τα χριστούγεννα ένα καταπληκτικό καφέ στο darmstadt. Τα τελευταία χρόνια οι Γερμανοί πειραματίζονται αρκετά και με τα διάφορα σιρόπια.
Όποτε θελήσεις πέρασε να σε κεράσω ένα epresso. Καλοκαίρι, τώρα ξεκουράζομαι
Και σου υπογράφω ότι δεν θα πειράξει καθόλου το στομάχι σου. Αν αντέχεις τον φίλτρου τότε keine problem. -
Αυτο για το γάλα κ τον καφέ μας το είχε αναλύσει ενας καθηγητης μου.Η καφεϊνη κάνει σύμπλοκο με ένα συστατικο του γάλακτος (απ΄όσο θυμάμαι την καζεϊνη―αλλά εχει περάσει καιρος απο τότε που έκανα φυσιολογία ).Αυτό το συμπλοκο είναι «βαρύ» για το στομάχι αλλά μειώνει την απορρόφηση της καφεϊνης => σχετικα καλυτερο για τα νεύρα.Διαλεγετε κ παιρνετε
-
Πολύ το ζαλίσατε. Τον εσπρέσο τον διατηρώ σε γυάλινο αεροστεγές βάζο εκτός ψυγείου.
Μετά από 1 βδομάδα μοιάζει σαν να ανοίχτηκε μόλις. Από τότε όμως αρχίζει να χάνει σε γεύση, όχι να ξεθυμαίνει αλλά σαν να αλλοιώνεται.
Είπαμε να φτιάξουμε ένα καφεδάκι, όχι ν' αλέθουμε πρωινιάτικα. Αν όμως υπάρχει η όρεξη...Μου έφεραν ελληνικό (τι ελληνικό δηλαδή, καραοθωμανικό) καφέ από την Κομοτηνή. Πολύ καλός, ελαφρώς διαφορετικός, πιο ψημένος μάλλον. Για ελληνικούς προτείνω το καφεκοπτείο της Brazita στην Ομόνοια, κόβουν καλό ελληνικό. Για συσκευασμένους, Λουμίδη 'Αρχοντικό'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πολύ το ζαλίσατε. Τον εσπρέσο τον διατηρώ σε γυάλινο αεροστεγές βάζο εκτός ψυγείου.
Μετά από 1 βδομάδα μοιάζει σαν να ανοίχτηκε μόλις. Από τότε όμως αρχίζει να χάνει σε γεύση, όχι να ξεθυμαίνει αλλά σαν να αλλοιώνεται.
Είπαμε να φτιάξουμε ένα καφεδάκι, όχι ν' αλέθουμε πρωινιάτικα. Αν όμως υπάρχει η όρεξη...Μου έφεραν ελληνικό (τι ελληνικό δηλαδή, καραοθωμανικό) καφέ από την Κομοτηνή. Πολύ καλός, ελαφρώς διαφορετικός, πιο ψημένος μάλλον. Για ελληνικούς προτείνω το καφεκοπτείο της Brazita στην Ομόνοια, κόβουν καλό ελληνικό. Για συσκευασμένους, Λουμίδη 'Αρχοντικό'.
αυτόν εννοώ και εγώ...
και η Καβάλα έχει καλό καφέ...
αλλά η Κομοτηνή ρισπέκτ! -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ο μόνος καφές που δεν μπορεί να αντέξει το στομάχι μου είναι ο εσπρέσσο.
Ο ανεκτότερος όλων είναι ο ελληνικός, αυθεντικός ως επί το πλείστον, Κομμοτηναίος ή Καβαλιώτικος, χωρίς ρεβύθι μέσα...
Εδώ στη Γερμανία πίνω ευχαρίστως Μαύρο καφέ, ελληνιστί γαλλικό. Έχουν άπειρες μηχανές, με ατομικές μερίδες, με συσκευασίες και γεύσεις άπειρες, με γεύση milka . Πλέον πίνω καφέ με πολύ γάλα, γιατί κάποτε στη Γερμανία ήπια πάρα πολύ δυνατό καφέ που μου προκάλεσε ερεθισμό του στομάχου-γαστρίτιδα λόγω καφέ. Έχω ακούσει από πολλούς ότι το γάλα είναι ό,τι χειρότερο στον καφέ. Ας μου εξηγήσει κάποιος το λόγο...
Εσπρέσσο δεν μπορώ να πιω πλέον, με σχίζει κυριολεκτικά... με διπλώνει στα 2 λόγω της αυξημένης συγκέντρωσής του... Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο να εκμεταλλευθώ το 100% του αρώματος του καφέ. Αν αγχωνόμαστε για τέτοια πράγματα, θα πεθάνουμε ακόμα πιο γρήγορα . Κατά τη γνώμη μου και το 70% του αρώματός του να πάρω, χαρούμενος θα είμαι... αρκεί να μην αγχώνομαι. εδώ στο νοσοκομείο έχουμε τον καφέ έτοιμο, σαν νερό τον πίνουμε. Δεν προσέχει κανείς πως παρασκευάζεται, αλλά είμαστε όλοι ικανοποιημένοι Αυτή τη μάρκα πίνουμε: http://company.tchibo.de/corweb/servlet ... affee.html
Έχουμε κάτι βραστήρες για 10 λίτρα καφέ που κάνουν 40-50 κούπες καφέ. Και όμως είναι ωραίος καφές! Πιστέψτε με!Κυρ 80, το καλοκαίρι θα έρθω να πιω καφεδάκι στη Χαλκιδική σε 'σένα! Να μάθω και 1-2 πραγματάκια.
Ένας από τους λόγους που δεν (πολυ)ασχολείσαι με τον καφέ που πίνεις είναι ότι έχεις 10δες άλλα πράγματα που σε αγχώνουν...Η ενασχόληση με τις λεπτομέρειες αυτού του είδους (χωρίς να είσαι επαγγελματίας) κατά τεκμήριο σημαίνει 'έλλειψη' πηγών άγχους και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να αγχωθείς-ώνεσαι - παραμένοντας εν ζωή - λιγότερο από μένα
-
καλά, αυτό είναι δεδομένο ότι λόγω του άγχους θα πεθάνω πιο γρήγορα από εσένα. Απλώς αν αγχωθώ και με τον καφέ, θα πεθάνω ακόμα πιο γρήγορα. Επειδή τα υπόλοιπα άγχη δεν μπορώ να τα αποβάλλω.
Το λάθος στη διατύπωση οφείλεται στο γεγονός ότι ξέχασα ένα 'και'. Ήθελα να γράψω 'Αν αγχωνόμαστε και για τέτοια πράγματα, ...' θέλοντας να τονίσω πως οι υπόλοιπες σκοτούρες εκ προοιμίου δε θα μας αφήσουν ποτέ ήσυχους.Τώρα αν όντως έχεις μόνη έννοια τον καφέ και τον ύπνο, σίγουρα θα δεις και δισέγγονα
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
[...]Τώρα αν όντως έχεις μόνη έννοια τον καφέ και τον ύπνο, σίγουρα θα δεις και δισέγγοναΤώρα παίζει και να τον άγχωσες λίγο
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)