-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κοίτα να δεις που συμφωνώ με τον lkar... Χεχε, τελικά τίποτα δεν αποκλείεται σ' αυτή τη ζωή!
Όμως, απ'την άλλη ούτε να έχει πάρει το μισό 98 Τάγμα Μηχανικού Εθνοφυλακής θέλουμε, έτσι; Είπαμε! Επίσης, μπορεί λογικά σκεπτόμενοι να μας φαίνεται λογικό το να έχει κάποιες εμπειρίες, όμως θα συμφωνήσω με τον Ηλία, ότι βαθιά μέσα μας, θα θέλαμε να μην την έχει ακουμπήσει άλλος... Γιατί, πώς να το κάνουμε, στην καλή μας, όλοι θέλουμε να είμαστε μοναδικοί! Όπως φαντάζομαι ισχύει το ίδιο και για εκείνες!
ήρθε το τέλος -πάλι-
προσωπικά, ούτε βαθειά, ούτε ρηχά, καινούριο αυτοκίνητο-'μεταχειρισμένη' γυναίκα
Δεν μιλάμε για 17-19 που -λέμε τώρα - μπορεί να μην έχουν πάει με κανέναν, αλλά αν το λένε και μεγαλύτερες κάτι παίζει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν μιλάμε για 17-19 που -λέμε τώρα - μπορεί να μην έχουν πάει με κανέναν, αλλά αν το λένε και μεγαλύτερες κάτι παίζειΓια να μην 'λέμε τώρα' κάντο 14-16..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν μιλάμε για 17-19 που -λέμε τώρα - μπορεί να μην έχουν πάει με κανέναν, αλλά αν το λένε και μεγαλύτερες κάτι παίζει
Για να μην 'λέμε τώρα' κάντο 14-16..
Δεν βγάζετε ακόμα 2-3 χρόνια; Γιατί εγώ ακούω άλλα εδώ κάτω... Στα 16 χρόνια, παρθένα κοπέλα είναι είδος προς εξαφάνιση!!!
-
Δεν βγάζετε ακόμα 2-3 χρόνια; Γιατί εγώ ακούω άλλα εδώ κάτω... Στα 16 χρόνια, παρθένα κοπέλα είναι είδος προς εξαφάνιση!!!
Και μετά λέμε γιατί δεν υπάρχουν πια παιδιά... Από μωρά γίνονται κατευθείαν ενήλικες..
-
Ενώ τα αγόρια - παρθένοι;
Αυτό λέω, αδέλφια: Βγάλτε τα γράσα από τ' αυτιά σας.
Kid, δεν αρκεί το πήδημα για να ενηλικιωθεί κάποιος.
Ikar, άλλο λέω εγώ - και πιστεύω ότι το 'πιασες. Άλλωστε, το εξήγησε περιφραστικά κι ο Νάσος.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Kid, δεν αρκεί το πήδημα για να ενηλικιωθεί κάποιος.Εννοώ ότι χάνεται η παιδικότητα, δεν υπάρχει αυτό το στάδιο που είσαι πλέον παιδί..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εννοώ ότι χάνεται η παιδικότητα, δεν υπάρχει αυτό το στάδιο που είσαι πλέον παιδί..
Γιατί?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εννοώ ότι χάνεται η παιδικότητα, δεν υπάρχει αυτό το στάδιο που είσαι πλέον παιδί..
Γιατί?
Γιατί δεν υπάρχει αυτό το στάδιο εννοείς? Δεν ξέρω, προφανώς βιάζονται να μεγαλώσουν & κάνουν πράγματα που δεν είναι της ηλικίας τους.. Βλέπω εδώ στα Γιάννενα κοριτσάκι 13-14 χρονών να βάφονται περισσότερο και από μοντέλα για να βγούνε στις 6 το απόγευμα.. Γενικά έχει χαθεί το μέτρο και αυτό το βλέπουμε όταν συγκρίνουμε με την επόμενη γενιά.. Φαντάζομαι ότι εσύ τα ίδια έλεγες για την δικιά μου γενιά με αυτά που λέω εγώ τώρα για τους επόμενους.. Υποθέτω ότι είναι λόγω της εξέλιξης (?) των ανθρώπων...
-
Κοίτα, κι εγώ λένε ότι κάνω πράγματα που δεν είναι της ηλικίας μου, αλλά νομίζω ότι το πήδημα έχει τ' αντίθετα αποτελέσματα: Ένα καλό, σε κάνει να νοιώθεις παιδί για κάμποσο...
-
Κοίτα, κι εγώ λένε ότι κάνω πράγματα που δεν είναι της ηλικίας μου, αλλά νομίζω ότι το πήδημα έχει τ' αντίθετα αποτελέσματα: Ένα καλό, σε κάνει να νοιώθεις παιδί για κάμποσο...Δεν διαφωνώ αλλά τα 15-16 μου φαίνονται πολύ μικρή ηλικία για να αρχίσει κάποια να πηδιέται..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Κοίτα, κι εγώ λένε ότι κάνω πράγματα που δεν είναι της ηλικίας μου, αλλά νομίζω ότι το πήδημα έχει τ' αντίθετα αποτελέσματα: Ένα καλό, σε κάνει να νοιώθεις παιδί για κάμποσο...
Δεν διαφωνώ αλλά τα 15-16 μου φαίνονται πολύ μικρή ηλικία για να αρχίσει κάποια να πηδιέται..
ενω καποιος να πηδαει ειναι μια χαρα ε;
σε εστησα στα τεσσερα και ας εισαι δεκατεσσερα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
... τα 15-16 μου φαίνονται πολύ μικρή ηλικία για να αρχίσει κάποια να πηδιέται..Το σοβαρεύεις, αλλά συγχωρείσαι.
Το ότι το έκανε δεν σημαίνει ότι δεν είναι πιά παιδί, είτε είναι κορίτσι, είτε αγόρι.
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα, αλλά στο γιό σου θα πεις 'μπράβο' και στην κόρη σου 'από τώρα;'Edit: Με πρόλαβε κι ο skye...
-
Οταν διαπίστωσα ότι η (πολύ όμορφη, πολύ κοινωνική, μπλά, μπλά, μπλά...) τύπισσα που έβγαινα (στην τρυφερή ηλικία των **25 **:lol: ) είχε τον ίδιες(ποσοτικά) εμπειρίες με μένα, ψιλοκόμπλαρα για λίγο.
Ισως γιατί εκείνη τις είχε ήδη **10 **χρόνια νεώτερη!
-
To sex είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το βλέπει κάποιος σαν παιχνίδι, σωματική άσκηση, ξεψάρωμα ή κάτι που προσφέρει πρόσκαιρη ηδονή. Μακροπρόθεσμα η πρόωρη συμμετοχή σ' αυτό δεν κάνει καλό στην ερωτική ωρίμανση του ατόμου.
-
Το σοβαρεύεις, αλλά συγχωρείσαι.
Το ότι το έκανε δεν σημαίνει ότι δεν είναι πιά παιδί, είτε είναι κορίτσι, είτε αγόρι.
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα, αλλά στο γιό σου θα πεις 'μπράβο' και στην κόρη σου 'κιόλας;'Την κόρη μου δεν θα την ρωτήσω τι κάνει στο κρεβάτι της, με τον γιο ειναι αλλιώς..
Το sex δεν έρχεται μόνο του, υπάρχει και η σχετική 'προεργασία' και νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στο sex. Σίγουρα υπάρχουν 15-16χρονα που δεν πηδιούνται αλλά όταν κάνουν τα γύρω γύρω (δεν εννοώ σεξουαλικά, εννοώ στην συμπεριφορά) χάνεται η παιδικότητα.
EDIT:
ενω καποιος να πηδαει ειναι μια χαρα ε;
σε εστησα στα τεσσερα και ας εισαι δεκατεσσερα
Τα κορίτσια το παίρνουν πιο σοβαρά νομίζω, δεν το βλέπουν σαν πήδημα..
Όχι βέβαια ότι τα αγόρια πολυκαταλαβαίνουν τι κάνουν αλλά λέμε τώρα..
-
Δεν μπορείς να περιμένεις ο 15-16 χρονος να 'πάει' με 25άρα! Άρα, αν ο 16χρονος καλά κάνει και πάει, ακόμα καλύτερα κάνει η σαφώς ωριμότερη 15χρονη - και της είναι απείρως ευκολότερο!!!
Όπως στρώνουμε κοιμόμαστε, βρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
δυστυχως εδω μεχρι και μπραβο θα ακουσει ο γιος που πηδηχτηκε στα 15....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μακροπρόθεσμα η πρόωρη συμμετοχή σ' αυτό δεν κάνει καλό στην ερωτική ωρίμανση του ατόμου.δε διαφωνω, αλλα ποιος ειναι σε θεση να πει ποτε καποιος ειναι αρκετα ωριμος για να κανει sex;
και ποιο αγορι θα πει πχ στα 14, αν του κατσει καποια κοπελα να κανουν ερωτα, οχι, δε θελω, γιατι θελω να ωριμασω πρωτα; -
Ώριμος να κάνεις (ή να αρνηθείς να κάνεις) κάτι είσαι όταν γνωρίζεις τι είναι αυτό.
Άρα, για μια ακόμα φορά, παιδεία. Όχι μόνο με λόγια, το παιδί καταλαβαίνει καλύτερα αυτά που βλέπει. Δεν γίνεται να υποτιμάς (ή να κτυπάς, για να θυμηθούμε και κάτι που συζητούσαμε πρόσφατα) τη μάνα του (ή τον πατέρα του, αν είσαι η μάνα) και να περιμένεις αυτό να έχει υγιή σεξουαλική ζωή.
Και γ@μήστε τα πρότυπα. Ας πάει με γυναίκα ή με άνδρα όποτε νοιώσει έτοιμο, όχι όταν του πουν οι φίλοι του ότι πρέπει. -
Χμμ, πριν τα 18 ένα άτομο απαγορεύεται να ψηφίσει, πριν τα 14 απαγορεύεται να εργαστεί, πριν τα 15 να καταρτίσει συμβάσεις με περιουσιακό αντικείμενο, αλλά μπορεί να διαθέσει το σώμα του. Λίγο οξύμωρο δεν είναι αυτό;
Το να επιτρέψουμε όσα απαγορεύονται παραπάνω δεν είναι σίγουρα σωστό λόγω έλλειψης ωριμότητας εκ μέρους του παιδιού.
Το να απαγορεύσουμε το σεξ επίσης είναι ουσιαστικά αδύνατο, τουλάχιστον με συνομηλίκους του (θα είχαμε αλληλοαποπλάνηση ).
Αυτό που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε στο παιδί γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμο να κάνει έρωτα ή έστω να του δώσουμε να καταλάβει υπό ποιες προϋποθέσεις δεν είναι σωστό να το πράξει (όχι πχ για να 'ανέβει' στην παρέα ή επειδή ο/η τάδε μοιάζει με κάποιον/α σταρ ή επειδή 'έτσι κάνουν οι άλλοι' ή επειδή θα τον/την κεράσει σάμαλι, άντε βόλτα στα λιμανάκια ).'Αγάλι, αγάλι το φιλί
για να 'χει νοστιμάδα'
Women σχολια,παρατηρησεις,εμπειριες και οτι αλλο θελετε