-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[...]
Τώρα μου λέει ο christos.dimou ότι θέλω και το χαρτί της έναρξης που δεν μου το ζήτησαν στο ΙΚΑ στην Πατησίων. Καλό είναι να το έχω μαζί μου (άντε να το βρω μετά τόσα χρόνια...) ώστε όταν μου το ζητήσουν να είμαι --> και όχι
[...]Όχι. Εσένα το ΙΚΑ σε ξέρει, έχει δηλαδή τα στοιχεία σου λόγω της συμμετοχής σου στην ΕΠΕ. Τον Χρίστο, επειδή προφανώς ούτε οικοδομή έχτισε ποτέ, ούτε απασχόλησε προσωπικό, ούτε απασχολήθηκε ως μισθωτός από τότε που μπήκε η μηχανογράφηση, δεν τον 'ξέρει', δεν υπάρχουν τα στοιχεία του δηλαδή στα μητρώα του και γι'αυτό ζητήθηκε η έναρξη.
@christos.dimou: Με την επίδειξη της βεβαίωσης έναρξης θα πάρεις την ενημερότητα.
(...)
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... απλά ως σε δοκιμαστική περίοδο στη νέα μου δουλειά θα πρέπει να πάρω μία μέρα κανονικής άδειας για να λύσω τα προβλήματα του Ελληνικού Δημοσίου....
-
Τι λέτε βρε παιδιά, μεγάλη ταλαιπωρία και ηλιθιότητα του συστήματος. Και βέβαια καμία επιστοσύνη στον πολίτη που θεωρείται καταρχήν απατεώνας....
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ που έλεγε και η γνωστή κυρία! -
@Spartan: καλά όλα τ΄άλλα αλλά νομίζω το εισιτήριο του Ολυμπιακού είναι υπερβολή
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... απλά ως σε δοκιμαστική περίοδο στη νέα μου δουλειά θα πρέπει να πάρω μία μέρα κανονικής άδειας για να λύσω τα προβλήματα του Ελληνικού Δημοσίου....Προλαβαινεις να πας σε ΚΕΠ... μεχρι τις 8 το βραδυ... να εχεις το ΙΚΑ...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... απλά ως σε δοκιμαστική περίοδο στη νέα μου δουλειά θα πρέπει να πάρω μία μέρα κανονικής άδειας για να λύσω τα προβλήματα του Ελληνικού Δημοσίου....
Προλαβαινεις να πας σε ΚΕΠ... μεχρι τις 8 το βραδυ... να εχεις το ΙΚΑ...
έχω να πάω στο ΤΕΙ για διδασκαλία..... άλλωστε θα το κάνω αύριο αυτό μετά τη δουλειά στο ΚΕΠ του Συντάγματος...
-
Έχει έρθει σε κανέναν ειδοποίηση για περαίωση;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Έχει έρθει σε κανέναν ειδοποίηση για περαίωση;την περιμένω από στιγμή σε στιγμή.....
-
Την περιμένω από στιγμή σε στιγμή...
...για να την πάω μαζί με τα υπόλοιπα παλιόχαρτα για ανακύκλωση
-
Πώς θα λειτουργεί η φοροκάρτα
Η φοροκάρτα θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011.
'Η' Online 28/10 17:03Σχεδόν έτοιμη είναι η φοροκάρτα που θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κλείσει την τελική συμφωνία με τις τράπεζες.
Η φοροκάρτα που πιστοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει ούτε ΑΦΜ, ούτε όνομα, αλλά μόνο έναν αύξοντα αριθμό, τον οποίο μόνο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.
Οι πολίτες, χωρίς κόστος, θα προμηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη μία όψη της κάρτας αποτυπώνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών και της τράπεζας και ο μοναδικός αριθμός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει μια μαγνητική ταινία.
Ο φορολογούμενος, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και με τους προσωπικούς του αριθμούς, σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί, ταυτίζει την κάρτα με τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο taxisnet, θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ. -
Πηξαμε στις
Τιποτα αλλo???
Εγω που κοβω χειρογραφα θα κουβαλαω μεσα στο αμαξι και κανα POS???Ρε ΟΥΣΤ...
-
Δεύτερη και τελευταία πράξη σήμερα στο σήριαλ 'Πάρτε πίσω τα λεφτά σας από το Δημόσιο'
Επίσκεψη στο μητρώο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν κλειστό και λήψη του βαρυσήμαντου εγγράφου (μητρώο ασφαλισμένου) εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το μητρώο σήμερα λειτουργούσε για όλους αυτούς που έδιωξε την Τετάρτη λόγω ημιαργίας .
2η επίσκεψη στο ΙΚΑ Παγκρατίου που σε αντίθεση με το ΙΚΑ Πανόρμου δεν μου ζήτησε το συγκεκριμένο έγγραφο Στην ερώτηση μου γιατί στο ΙΚΑ Πανόρμου μου το ζήτησαν η απάντηση ήταν 'η υπάλληλος δεν ήξερε'
Επιστροφή στην ΙΗ Αθηνών όπου γινόταν ο χαμός καθώς η ημιαργία της Τετάρτης είχε μετατρέψει την Παρασκευή σε κανονική ημέρα.
Ο Εφοριακός μου την μπαίνει γιατί είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη 'λαμόγια' φεύγοντας την Τρίτη. Μου δήλωσε δε, ευθαρσώς ότι την είχα γλυτώσει καθώς ήταν έτοιμος αν επέστρεφα την ημέρα εκείνη να μου φέρει την Αστυνομία για να με συλλάβει (θα μου ...... αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα).
Του εξήγησα ότι αν εννοούσα αυτόν θα έλεγα τη λέξη 'λαμόγιο' και μπροστά του. Τώρα τι να εξηγήσεις? Το πως ότι 'ενώ για να τους πληρώσεις σου στέλνουν μηνύματα στο mail μήπως και ξεχάσεις αλλά το γεγονός ότι απαιτείτο η ενημερότητα από το ΙΚΑ το είχαν ξεχάσει να το αναγράψουν στο εκκαθαριστικό?' Τι να εξηγήσεις στην ξεκάθαρη κωλυσιεργία από πλευράς Δημοσίου για να εκμεταλλευτεί τα χρήματα που δικαιωματικά αυτό καθορίζει ότι σου ανήκουν μερικές ημέρες παραπάνω (λες και οι 16 μήνες δεν είναι αρκετοί.....).
Στη συνέχεια για είσπραξη από το ταμείο και η παράσταση έλαβε τέλος.
Ηθικό δίδαγμα #1. ΚΕΠ η μόνη και αξιόπιστη λύση αν και του χρόνου απλά δεν θα υπάρχει καθώς οι συμβασιούχοι θα μας τελειώσουν στο Δημόσιο.
Ηθικό δίδαγμα #2. Είσαι λαμόγιο και χρωστάς στο ΙΚΑ της Μιχαλούς σε εισφορές εργαζομένων σου, θέλεις να πάρεις την επιστροφή πίσω από την εφορία αλλά αυτή ανέρχεται σε 5800 € > 3000€ που είναι το όριο? Κανένα πρόβλημα!!! Στη δήλωση σου ξεχνάς βολικά να δηλώσεις τα απαραίτητα έξοδα ώστε η επιστροφή να μειωθεί από τα 5800 σε 2900 ευρώ. Στον έλεγχο (>1500€ μην ξεχνιόμαστε) 'ανασύρεις από το χρονοντούλαπο της Εφορίας' τα λοιπά δικαιολογητικά. Αποτέλεσμα έχουμε 2900€ από τα κεντρικά συν 2900€ από την τοπική ΔΟΥ με αποτέλεσμα τα 5800€ αλλά με το σύστημα να μην ζητά το χαρτάκι του ΙΚΑ (περί ενημερότητας). Αυτό γιατί το σύστημα δεν ελέγχει το τελικό ποσό επιστροφής αλλά το πόσο που δηλώνει αρχικά ο φορολογούμενος και τυχόν μεταβολή προς τα άνω ή προς τα κάτω (εκτός αν είναι άνω από 3000€ η επιστροφή που βεβαιώνει η τοπική ΔΟΥ) δεν λαμβάνεται υπόψη υπό την πιο πίσω προϋπόθεση. Εύγε εγκέφαλοι του σχετικού Υπουργείου.... Να σας στείλουμε στη Μέρκελ να λύσει το πρόβλημα η Γερμανική Μαφία για πάντα!!!!!
Πληροφορία: Στοίβες τα έγγραφα για περαίωση στην Εφορία. Ο λόγος απλός καθώς το σύστημα έκανε πάρα πολλά λάθη (τυχαίο....???) και οι υπάλληλοι πριν έρθουν αντιμέτωποι με κανέναν επιχειρηματία ή ΕΕ με κοντόκανη καραμπίνα προσπαθούν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα..... Οπότε πολύ προσοχή όσον αφορά τα μεικτά σε όσους έρθουν τα έγγραφα της περαίωσης γιατί τα λάθη είναι συντριπτικά περισσότερα προς το φούσκωμα ώστε το 700άρι να γίνει 1000 ή 1200 €.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πληροφορία: Στοίβες τα έγγραφα για περαίωση στην Εφορία. Ο λόγος απλός καθώς το σύστημα έκανε πάρα πολλά λάθη (τυχαίο....???) και οι υπάλληλοι πριν έρθουν αντιμέτωποι με κανέναν επιχειρηματία ή ΕΕ με κοντόκανη καραμπίνα προσπαθούν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα..... Οπότε πολύ προσοχή όσον αφορά τα μεικτά σε όσους έρθουν τα έγγραφα της περαίωσης γιατί τα λάθη είναι συντριπτικά περισσότερα προς το φούσκωμα ώστε το 700άρι να γίνει 1000 ή 1200 €....Προφανώς και δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς πριν ελέγξει ο Λογιστής του το σημείωμα... αλοίμονο...
(Ένα μήνα είχαμε να ηρεμήσουμε, το Νοέμβριο, μας τον π νε κι αυτόν ) -
Την Τεταρτη η εφορια Ψυχικου δουλευε κανονικα... . Παει λοιπον η γυναικα μου μιας και μας ζητησαν να παμε προσωπικα λογω επιστροφης μεγαλυτερης απο 1500 ευρω. τα χαρτια τα ειχαμε παει ηδη απο Ιουλιο ... φτανοντας εκει, ηθελαν να παρει τα χαρτια της δηλωσης περι δωρεαν παραχωρησης στο γιο μου κατοικιας, να τα παει στο πρωτοκωλλο στον αλλο οροφο, και να τους τα ξαναπαει πισω στον αλλο οροφο...!!!!. Για να δουμε ποτε θα παρουμε την επιστροφη.....
-
λοιπόν, παίρνει αυτοκίνητο η μαμά στη κόρη, έστω 15κ τιμή αγοράς.
η κόρη μόλις έχει πιάσει δουλειά, ούτε 1κ, και προφανώς ούτε εισόδημα είχε ούτε πρόκειται να το καλύψει σε έναν χρόνο.
το αυτοκίνητο σε ποιου όνομα συμφέρει να αγοραστεί? να πάει 50-50? να μπουν τίποτα δόσεις?
η μαμά έχει και άλλο αυτοκίνητο στο όνομα της.(κάπου διάβαζα και μια νέα διάταξη οτι αν θεωρηθεί ψευτικη η συνιδιοκτησία το τεκμήριο εφαρμόζεται και στους 2.δεν τη βρίσκω όμως τώρα.) -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
λοιπόν, παίρνει αυτοκίνητο η μαμά στη κόρη, έστω 15κ τιμή αγοράς.
η κόρη μόλις έχει πιάσει δουλειά, ούτε 1κ, και προφανώς ούτε εισόδημα είχε ούτε πρόκειται να το καλύψει σε έναν χρόνο.
το αυτοκίνητο σε ποιου όνομα συμφέρει να αγοραστεί? να πάει 50-50? να μπουν τίποτα δόσεις?
η μαμά έχει και άλλο αυτοκίνητο στο όνομα της.(κάπου διάβαζα και μια νέα διάταξη οτι αν θεωρηθεί ψευτικη η συνιδιοκτησία το τεκμήριο εφαρμόζεται και στους 2.δεν τη βρίσκω όμως τώρα.)Τώρα το παίρνει; Νοέμβριο;
Αν το παίρνει μετρητοίς, στο όνομα της μαμάς. Αν είναι με δόσεις, μπορεί και στην κόρη αρκεί (προκαταβολή + δόσεις 2010 + τεκμήριο χρήσης/6 + 3000) < 12000. Και να έχει να βάλει τις ανάλογες αποδείξεις στη δήλωση.
-
ναι Νοέμβριο.
το 50-50 συνιδιοκτησία λες δεν παίζει? εκτός απο το φόρο που θα προκύψει ως τεκμήριο κατοχής, θα παίξει και θέμα πόθεν έσχες? -
Μα το βασικό πρόβλημα εν προκειμένω είναι το πόθεν έσχες και όχι βέβαια το τεκμήριο διαβίωσης (δεν μας λες βέβαια αν και τί άλλα περιουσιακά στοιχεία έχει η κόρη, ούτε η μάνα, ούτε εισόδημα της μάνας, ούτε τίποτα ).
Το τεκμήριο διαβίωσης του αυτοκινήτου (δεν λες κυβισμό ) + 3000 σχεδόν σίγουρα θα είναι εντός του αφορολογήτου των 12 k (με κάτι ψιλά αποδείξεις), οπότε στα @@ της και της κόρης.Στη σελ. 79 και επόμ. του παρόντος είχαμε μια παρόμοια συζήτηση με το nidosan.
-
ok, ναι το διάβασα απο σελ 79 αλλά αυτή η κοπελιά το είχε ήδη το αυτοκίνητο.
εδώ μιλάμε απο το 0. σε ποιο όνομα συμφέρει να μπει και στο σκέλος της φορολόγησης λόγω κατοχής και στην αγορά.
κυβικά 1200-1400, ας πούμε 1400 σαν worst case scenario. η μάνα καλύπτει άνετα και πόθεν έσχες και τεκμήρια.παίζει τίποτα σε άτοκο δάνειο απο μάνα σε κόρη για το πόθεν έσχες?
-
Γιατί να ασχοληθείς να ξοδέψεις φαιά ουσία όταν η μάνα τα καλύπτει άνετα όλα ;
Το βάζεις στη μάνα και ησυχάζεις, επιπλέον το τεκμήριο διαβίωσης αφορά και το μέλλον το οποίο, ως γνωστόν, είναι αβέβαιο και άγνωστοΟι άτυπες δωρεές χρηματικών ποσών, το αφορολόγητό τους δηλ, καταργήθηκε και επιβάλλεται πλέον φόρος 10% από πρώτο ευρώ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος