-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για stam 69.
Θα σου απαντησω μονο για το πρωτο μιας και αντιμετωπισα περσυ το ιδιο.
Κανονικα πρεπει ο διαχειριστης να κανει μια κατασταση με τα εξοδα της οποιας επισκευης και να την συνοδευσει με μια βεβαιωση οτι ταδε ιδιοκτητης πληρωσε το ταδε αναλογουν ποσον και αυτη τη βεβαιωση να την περασεις στη δηλωση σου,(κοιτα και στη σελιδα 43 του βιβλιου οδηγιων.)
Το να την περασεις ειναι ευκολο ,το δυσκολο ειναι να βρεις τετοιο προθυμο διαχειριστη να κανει τον λογιστη ολων σας.Ο δικος μας το εκανε!!!!!.... ειχαμε επισκευη αντλιας γεωτρησης και αεριο για την θερμανση...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Για stam 69.
Κανονικα πρεπει ο διαχειριστης να κανει μια κατασταση με τα εξοδα της οποιας επισκευης και να την συνοδευσει με μια βεβαιωση οτι ταδε ιδιοκτητης πληρωσε το ταδε αναλογουν ποσον και αυτη τη βεβαιωση να την περασεις στη δηλωση σου,(κοιτα και στη σελιδα 43 του βιβλιου οδηγιων.)
Το να την περασεις ειναι ευκολο ,το δυσκολο ειναι να βρεις τετοιο προθυμο διαχειριστη να κανει τον λογιστη ολων σας.Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάω για συνήθεις επισκευές π.χ. συντήρηση καυστήρα και ανελκυστήρα, που μπαίνουν στα μηνιαία κοινόχρηστα. Η απόδειξη πληρωμής των κοινοχρήστων αναφέρει αναλυτικά τη δαπάνη και τα χιλιοστά που πληρώνω. Χρειάζεται η βεβαίωση του διαχειριστή, αφού έχω τις αποδείξεις;
-
Αν την υποβάλλεις ηλεκτρονικά θα έλεγα κάν'το χωρίς βεβαίωση. Αν σου ζητήσουν έλεγχο τότε θα πρέπει ο διαχειριστής να κάνει ένα κόπο να τη φτιάξει.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Για stam 69.
Το να την περασεις ειναι ευκολο ,το δυσκολο ειναι να βρεις τετοιο προθυμο διαχειριστη να κανει τον λογιστη ολων σας.Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάω για συνήθεις επισκευές π.χ. συντήρηση καυστήρα και ανελκυστήρα, που μπαίνουν στα μηνιαία κοινόχρηστα. Η απόδειξη πληρωμής των κοινοχρήστων αναφέρει αναλυτικά τη δαπάνη και τα χιλιοστά που πληρώνω. Χρειάζεται η βεβαίωση του διαχειριστή, αφού έχω τις αποδείξεις;
Εχε υπ οψιν σου οτι οι μηνιαιες δαπανες κοινοχρηστων περιλαμβανουν και λογ. ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ η αγορες ειδων που ΔΕΝ γινονται αποδεκτες απο τη εφορια.Αλλα μιας και απο το συνολικο ποσο που θα βγαλεις η εφορια θα παρει μονο το 40%,μαλλον δεν αξιζει ολη αυτη η φασαρια.
-
Φέτος έκανα για πρώτη φορά τη δήλωση ηλεκτρονικά και μου άρεσε! Σου λέει και τι θα συμβεί όταν το υποβάλλεις αλλά ευτυχώς πριν την τελική υποβολή, μπορείς να κάνεις πίσω. Δυστυχώς εγώ έχω λαμβάνειν αλλά λόγω συζύγου τελικά δεν βγαίνει επιστροφή φόρου....
Πόσο καιρό μετά περιμένουμε να μου έρθει το χαρτί για να πληρώσω;Τα κοινόχρηστα που πληρώνουμε φέτος θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε του χρόνου για αποδείξεις;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...
Πόσο καιρό μετά περιμένουμε να μου έρθει το χαρτί για να πληρώσω;Έκανα τη δήλωση της μητέρας μου αρχές του μήνα πρόπερσι και το μπιλετάκι ήρθε στο τσακ-μπαμ τέλος του μήνα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τέλος του ίδιου μήνα . Δηλ. έτσι και δεν τα είχες έτοιμα ήσουν για της φυλακής τα σίδερα, που λέει ο λόγος .
Το δικό μου στα μέσα του μήνα και μου ήρθε τον επόμενο. -
Το taxisnet έκανε και πάλι το θαύμα του.Υπέβαλα τη δήλωση ηλεκτρονικά στις 5/5 και μου ήρθε προχθες το πιστωτικό εκκαθαριστικό,ευτυχώς χωρίς παραπάνω ελέγχους.Πληρώνομαι από την 'Εμπορική' σε 5 μέρες.Γιούπιιιι!!!
-
Ενώ νόμιζα ότι φύλαγα ως κόρη οφθαλμού τις δυο μεγάλες ιατρικές αποδείξεις που είχα.
Τις έχασα ο μ@@@!!ς.
Αφού έψαξα όλο το σπίτι δις - τρις κλπ με καντήλια, πήγα πίσω στους γιατρούς έβγαλα αντίγραφο και μου υπέγραψαν πάνω ακριβες αντίγραφο σε αντικατάσταση προτωτύπου λόγω απώλειας κλπ κλπ και έκανα ηλεκτρονική δήλωση.
Επειδή έχω μεγάλη επιστροφή λόγω και αυτών των αποδείξεων θα με καλέσει η εφορία, αλλά σήμερα το πρωί επέμενε ένας τύπος στην τηλεόραση ότι δεν περνάει με τίποτα στην εφορία μη πρωτότυπη απόδειξη!
Μήπως, κάνει λάθος και το ακριβές αντίγραφο περνάει?
Τι μπορώ να ισχυριστώ στην εφορία όταν με καλέσει αφου πραγματικά τις έχασα ωστε να μην μου απορίψουν τα ακριβες αντίγραφα?
Αν μου τις κόψουν μπορώ να κάνω κάποια προσφυγή? -
Πάντως σε Ασφαλιστικό Ταμείο δεν πέρασε μη πρωτότυπη απόδειξη και ας είχε πάνω σφραγίδες κτλ. Και εδώ που τα λέμε ορθώς, διότι αν επιτρεπόταν την άλλη μέρα θα είχε γίνει 'φάμπρικα' παραγωγής αντιγράφων αποδείξεων...
-
Έχω την εξής περίπτωση, αν μπορείς κανείς να απαντήσει.
Υπέβαλα δήλωση ηλεκτρονικά και μου βγήκε να πληρώσω περίπου 200 ευρώ. Εϊχα όμως ξεχάσει κάτι, υπέβαλα συμπληρωματική (χειρόγραφη, δεν γίνεται ηλεκτρονικά) και βγαίνει επιστροφή 500 ευρώ. (έκανα δηλαδή μια βλακεία που μου κόστισε 700 ευρώ ).
Ξέρει κανείς τι γίνεται; Πληρώνω τώρα τα 200 και μετά από μήνες θα μου έρθει επιστροφή για 700 ευρώ; Πότε εκκαθαρίζονται οι συμπληρωματικές;
Ευχαριστώ!
-
πηγε κανεις σας να παρει επιστροφη φόρου?
πηγε η αδερφη μου σημερα και δεν της την εδωσαναυριο ειναι να παω και γω στην τραπεζα να δω αν θα παρω την επιστροφη.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
πηγε κανεις σας να παρει επιστροφη φόρου?
πηγε η αδερφη μου σημερα και δεν της την εδωσαναυριο ειναι να παω και γω στην τραπεζα να δω αν θα παρω την επιστροφη.
Δεν της έδωσε χρήματα η τράπεζα δηλαδή ;
-
ναι
ειχα διαβασει μια ειδηση στο ζουγκλα.γρ πριν 2 βδομάδες οτι η επιστροφή φορου μαλλον δεν θα δωθει στους δικαιουχος φετος για να μην παρουσιασει το κρατος επιπλεον εξοδα.
αυτη η επιστροφή θα δωθεί μαλλον του χρόνου ή δεν θα δωθεί καθόλου.αυριο που θα παω στην εμπορική τραπεζα εχω απορία να δω τι θα μου πούν.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
ναιειχα διαβασει μια ειδηση στο ζουγκλα.γρ πριν 2 βδομάδες οτι η επιστροφή φορου μαλλον δεν θα δωθει στους δικαιουχος φετος για να μην παρουσιασει το κρατος επιπλεον εξοδα.
αυτη η επιστροφή θα δωθεί μαλλον του χρόνου ή δεν θα δωθεί καθόλου.αυριο που θα παω στην εμπορική τραπεζα εχω απορία να δω τι θα μου πούν.
ΥΠΟΙΚ: Κανονικά οι επιστροφές φόρου
-
3 Ιουνιου μου κατατεθηκε κανονικα η επιστροφη φορου (560 ευρω) οπως επισης και σε συναδελφο (ιδια ημερομηνια).
Οποτε ναι, κανονικα οι επιστροφες. -
Και στον γιο μου κατατεθηκαν εδω και ενα μηνα.. (ελευθερος επαγγελματιας..) πανω απο ενα χιλιαρικο το ποσο...
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Έχω την εξής περίπτωση, αν μπορείς κανείς να απαντήσει.Υπέβαλα δήλωση ηλεκτρονικά και μου βγήκε να πληρώσω περίπου 200 ευρώ. Εϊχα όμως ξεχάσει κάτι, υπέβαλα συμπληρωματική (χειρόγραφη, δεν γίνεται ηλεκτρονικά) και βγαίνει επιστροφή 500 ευρώ. (έκανα δηλαδή μια βλακεία που μου κόστισε 700 ευρώ ).
Ξέρει κανείς τι γίνεται; Πληρώνω τώρα τα 200 και μετά από μήνες θα μου έρθει επιστροφή για 700 ευρώ; Πότε εκκαθαρίζονται οι συμπληρωματικές;
Ευχαριστώ!
Αγνοείς το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα και περιμένεις την επιστροφή. Με 200 ευρώ δεν έχεις πρόβλημα, και ενημερώτητα παίρνεις κανονικά κλπ οπότε μην αγχωθείς και πολύ.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ναι
ειχα διαβασει μια ειδηση στο ζουγκλα.γρ πριν 2 βδομάδες οτι η επιστροφή φορου μαλλον δεν θα δωθει στους δικαιουχος φετος για να μην παρουσιασει το κρατος επιπλεον εξοδα.
ΥΠΟΙΚ: Κανονικά οι επιστροφές φόρου
Αύριο κι εγώ στην 'ΕΜΠΟΡΙΚΗ'!!!Η ελπίς πεθαίνει τελευταία...
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Έχω την εξής περίπτωση, αν μπορείς κανείς να απαντήσει.Υπέβαλα δήλωση ηλεκτρονικά και μου βγήκε να πληρώσω περίπου 200 ευρώ. Εϊχα όμως ξεχάσει κάτι, υπέβαλα συμπληρωματική (χειρόγραφη, δεν γίνεται ηλεκτρονικά) και βγαίνει επιστροφή 500 ευρώ. (έκανα δηλαδή μια βλακεία που μου κόστισε 700 ευρώ ).
Ευχαριστώ!
Ο κουνιαδος μου εκανε (μια απλη) τροποποιητικη 8/9/2009......ακομη περιμενει τη καινουρια εκκαθαρηση.
-
Έκανα ηλεκτρονική υποβολή 27/5 και χθες το βράδυ είδα να έχει έρθει το εκκαθαριστικό.... (μπορεί να είχε και μέρες, έλειπα) Δηλαδή στις δυο εβδομάδες! Μόνο ηλεκτρονική υποβολή από εδώ και πέρα ακόμα κι αν δεν την κάνουν υποχρεωτικά έτσι! (αν είχα και επιστροφή τι καλά που θα ήτανε...!)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος