-
Το 2011 απέκτησα ένα παιδί. Το παιδί αυτό δεν έχει ακίνητη περιουσία ούτε έσοδα (μόνο έξοδα...).
Προφανώς οφείλω να το δηλώσω στην εφορία για να μετρήσει και στην εκκαθάριση;
Βλέπω στον πίνακα 9 του Ε1 για άτομα που με βαρύνουν κλπ οπότε το βάζω εκεί αλλά θέλει και ΑΦΜ.... οπότε μάλλον πρέπει να το δηλώσω, να πάρει ΑΦΜ και μετά το βάζω στο Ε1 και στο Ε9;; Για το Ε9 χρειάζεται να το προσθέσω ακόμα και χωρίς να έχει περιουσία ή αν αποκτήσει;
Οπότε μάλλον θα πρέπει να πάω, στο μητρώο υποθέτω. Τι πρέπει να τους πάω για να μην ξανατρέχω (απόσπασμα ληξιαρχικής φτάνει;, θέλουν και ΑΜΚΑ; κάτι άλλο;). -
κυριοι, το εχω μελετησει οσο καλα μπόρεσα το θεμα των δηλώσεων αλλα έχω καποιες αποριες σε καποια θεματακια. Στο Ε9 διορθωσα τα τετραγωνικα της κατοικιας μου, πρέπει να δηλωσω στο κωδικο 617 οτι μεταβληθηκαν στοιχεια στο Ε9? Ακομη απο τοτε που κανουμε το Ε9 το 'σπιτι' το δηλωνουμε ως δύο οροφους, ισογειο και πρώτος αρα κατηγορια ακινήτου ¨1¨. Στη φορολογικη δήλωση όμως, μέχρι περυσι, το δηλωναμε ως ενιαιο χώρο και μονοκατοικια! Θεμα δεν ειχαμε φορολογικο ουτε μας ενοχλησε καποιος. Πλεον ομως με τους φορους και τα χαρατσια αν μπορουμε να γλυτωσουμε κατι, πιστευω αξιζει το κοπο να ασχοληθω λιγο παραπανω. Αναρωτιεμαι ετσι μήπως πρέπει να το 'διορθώσω' κάπως αυτό? Βασικη κατοικια ειναι ο οροφος αλλα και το ισογειο, μπορουμε να πουμε οτι ειναι σπίτι. Αν και δεν εχει 'δικο του' ρευμα αλλά ούτε και εσωτερικη επικοινωνια με τον οροφο. Την βλέπω λιγο περιεργη την ολοι περιγραφή μιας και πες απο συνηθεία, πες απο παραδοση το σπιτι θεωρειται ενα και το να το δηλωσουμε ως ξεχωριστο διαμερισμα θα μας φανει καπως. Καπου διαβασα οτι αν υπάρχουν σπιτια-διαμερισματα ακατοικητα τα δηλώνουμε στο Ε2. Τι ειναι σωστο να κάνω γιαυτό το θεμα?
-
Ότι γράφει ο τίτλος σου.
Αν γράφει ότι πρόκειται για μια κατοικία που αποτελείται από ισόγειο και όροφο, δεν μπορείς να το δηλώσεις ξεχωριστά. -
Tον πήρα τον κλειδαριθμο της γιαγιάς σήμερα.
2 ώρες στην ουρα.
Πάντως 9 στους 10 πολίτες ξέρουν μόνο να φωνάζουν ενω σε πολλές περιπτώσεις έχουν άδικο, ενω και υπάλληλοι της εφορίας είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι ακριβώς ορίζει το taxis αλλιώς δεν προχωράει.
Στο μητρώο ήταν 2 υπάλληλοι όπου o ένας ήταν αγκαζε απο ένα λογιστή και ένα δικηγόρο οι οποίοι στα πλαίσια μια συναλλαγής ακινήτου ήθελαν να άλλαξαν σκοπούς δραστηριότητας σε καποιους φορολογουμένους που εμπλέκονται στην συναλλαγή......... Και κάτι συστάσεις νέας εταιρείας έχοντας προηγουμένως περάσει και απο το one stop shop του κράτους που μάλλον δεν τα παει καλα προς το παρών. Χαμός δηλαδή.
Και ο άλλος του μητρώου αγκαζε για κλείσιμο επιχειρησης.
Απο πίσω οι απλοί για κλειδαριθμο και να σου η ουρα στις σκάλες. -
Ξαναρωτάω μπας και...
Το 2011 απέκτησα ένα παιδί. Το παιδί αυτό δεν έχει ακίνητη περιουσία ούτε έσοδα (μόνο έξοδα...).
Προφανώς οφείλω να το δηλώσω στην εφορία για να μετρήσει και στην εκκαθάριση (που αλλάζουν οι κλίμακες). Γίνεται ηλεκτρονικά ή πρέπει να πάω; Μάλλον θα πρέπει να πάω, στο μητρώο υποθέτω για να βγάλει και ΑΦΜ αφού έχει πεδίο για αυτό στο Ε1.
Τι πρέπει να τους πάω για να μην ξανατρέχω (απόσπασμα ληξιαρχικής φτάνει;, θέλουν και ΑΜΚΑ; κάτι άλλο;).Για το Ε9 χρειάζεται να το προσθέσω ακόμα και χωρίς να έχει περιουσία ή αν αποκτήσει;
Τι ισχύει σχετικά με όλα τα παραπάνω;;
Ευχαριστώ! -
Ειλικρινά αισθάνομαι ότι έχει σταματήσει το μυαλό μου παρότι τα έχω αρκετά πρόσφατα... Πάντως απ΄ό,τι θυμάμαι δεν χρειάζεται να πας στο μητρώο, ούτε να βγάλεις ΑΦΜ. Δηλώνεις τα παιδιά στο 'κουτάκι' που λέει για αριθμό προστατευόμενων μελών, γράφεις τα ονόματά τους στο σχετικό πίνακα (ούτε ΑΦΜ ούτε τίποτα) και ως σχετικό δικαιολογητικό τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
2 ώρες στην ουρα.
Πάντως 9 στους 10 πολίτες ξέρουν μόνο να φωνάζουν ενω σε πολλές περιπτώσεις έχουν άδικο, ενω και υπάλληλοι της εφορίας είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι ακριβώς ορίζει το taxis αλλιώς δεν προχωράει.
Στο μητρώο ήταν 2 υπάλληλοι όπου o ένας ήταν αγκαζε απο ένα λογιστή και ένα δικηγόρο οι οποίοι στα πλαίσια μια συναλλαγής ακινήτου ήθελαν να άλλαξαν σκοπούς δραστηριότητας σε καποιους φορολογουμένους που εμπλέκονται στην συναλλαγή......... Και κάτι συστάσεις νέας εταιρείας έχοντας προηγουμένως περάσει και απο το one stop shop του κράτους που μάλλον δεν τα παει καλα προς το παρών. Χαμός δηλαδή.
Απο πίσω οι απλοί για κλειδαριθμο και να σου η ουρα στις σκάλες.Κλειδάριθμο; What is this;
Έχω username και password από το gsis. Με αυτά έκανα τη δήλωση μέχρι πέρσι online, τώρα χρειάζεται και κλειδάριθμο; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ότι γράφει ο τίτλος σου.
Αν γράφει ότι πρόκειται για μια κατοικία που αποτελείται από ισόγειο και όροφο, δεν μπορείς να το δηλώσεις ξεχωριστά.Ειδα την αδεια τη γραφη αλλά τωρα το ξέχασα πάνω που πήγα να το γράψω... Παντως δεν ειναι ξεκαθαρο, στα σχεδια γράφει διοροφη κατοικια. Στην αδεια κατι αλλο, αν το θυμηθω...
2 ώρες στην ουρα.
Απο πίσω οι απλοί για κλειδαριθμο και να σου η ουρα στις σκάλες.Κλειδάριθμο; What is this;
Έχω username και password από το gsis. Με αυτά έκανα τη δήλωση μέχρι πέρσι online, τώρα χρειάζεται και κλειδάριθμο;ειπαν πως στελνουν εχτρα κωδικους με το ταχυδρομιο στους ήδη χρήστες. Αναμένουμε λοιπον.
-
Κανονικά θα χρειαζόταν από φέτος. Ακόμα και για τους παλιούς χρήστες. Εγώ να φανταστείς κάνω την δήλωση ηλεκτρονικά από το 2006 νομίζω, και πήγα και έβγαλα κλειδάριθμο.
Αλλά κάπου διάβασα (στο news247.gr νομίζω) ότι οι κωδικοί των παλαιών χρηστών θα δουλέψουν και φέτος κανονικά (στην αρχή είχαν ανακοινώσει ότι θα δουλεύουν μέχρι 31/12/2011).
Όταν λέω θα δουλεύουν εννοώ ότι θα μπορείς να υποβάλλεις τα έντυπα. Για να μπεις να δεις τις παλιές δηλώσεις σου ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται κλειδάριθμος. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Έχω username και password από το gsis. Με αυτά έκανα τη δήλωση μέχρι πέρσι online, τώρα χρειάζεται και κλειδάριθμο;Για φέτος όχι.
Μέχρι 31/12, και αν δεν σου στείλει η ΓΓΠΣ νέους κωδικούς και κλειδάριθμο, θα πρέπει να πας στο τμήμα μητρώου σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για να βγάλεις. -
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17702226
In 2010, there were 311,428 people with declared incomes of more than 50,000 euros (£41,260) paying tax in Greece. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17702226
In 2010, there were 311,428 people with declared incomes of more than 50,000 euros (£41,260) paying tax in Greece.Αυτο με τα cayeene ηταν μια αστοχη μ@λ@κι@ που έλεγε ο πικραμενος χωρις στατιστικα δεδομενα.
Το 311,428 οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο. -
Ξέρει κανείς πώς καταχωρείς στα βιβλία σου και στη δήλωση ΦΠΑ τριμήνου κάτι που αγόρασες με ενδοκοινοτικό τιμολόγιο (από Κύπρο στη συγκεκριμένη περίπτωση) χωρίς να χρεωθείς ΦΠΑ? Αν δηλαδή αντί να πληρώσεις 15% που είναι για Κύπρο και μετά να το αφαιρέσεις απ' το ποσό που έχεις να αποδόσεις στην εφορία, έχοντας τσεκάρει με το ΑΦΜ σου δε σε χρεώσουν ΦΠΑ
-
μήπως πρέπει να κάνεις χρεοπίστωση του ΦΠΑ; Ή αυτό είναι μόνο για υπηρεσίες;
-
Παίζει να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής στη ΔΟΥ των στοιχείων και συμφωνητικών του α' τριμήνου του 2012;
-
Σε απάντηση δικής μου ερώτησης πως δηλώνω το παιδί που έκανα το 2011 μου είπαν ότι απλά το αναγράφω στα εξαρτώμενα μέλη... ούτε το δηλώνω, ούτε ΑΦΜ θέλει, τίποτα.... Περίεργο μου φάνηκε...
...μήπως να πω ότι έκανα τρίδυμα να μεγαλώσω σημαντικά το αφορολόγητό μου....;; -
Πιθανα να σε καλεσουν να τους πας ληξιαρχική πράξη γεννήσεως.
-
Εχουμε το λινκ για να κάνουμε online δήλωση (Ε1) φέτος ? Ισχύει ότι πάνω από 15Κ είναι υποχρεωτική για μισθωτούς? Οι συνταξιούχοι άνω των 15 κάνουν και αυτοί?
-
Όχι 15Κ. 12Κ είναι το όριο.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112843296 -
θενξ, λινκ για την ηλεκτρονική υποβολή όταν αρχίσει υπάρχει?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος