-
Αυτό που αναφέρει ο koutsan για το 300 σαν μέγιστο κέρδος από παραπάνω από τις αναγκαίες αποδείξεις δεν το είχα ξανακούσει, ξέρει κανένας άλλος αν ισχύει; (προς το παρόν γιατί κι εγώ υποπτεύομαι ότι τυχόν αλλαγή είναι πολύ πιθανή)
-
Συμφωνώ κι εγώ
Δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε από το κείμενο του νόμου, ούτε ο koutsan το είδε πουθενά (πλην της περίπτωσης των ατόμων με 48.000 ευρώ και πάνω, όπου λόγω πλαφόν των 15.000 ευρώ τελικιάζει και το μπόνους στα 300)...
Πως μου 'ρθε λοιπόν κι έγραψα την παπαριά μου ; Προφανώς λόγω του πλαφόν των 15.000 και του αφορολογήτου στα 12.000...Πάντως μου φαίνεται κάπως : θα έχεις δηλ. εισόδημα κάπου 25.000 ευρώ ετησίως θα χρειάζεσαι 5.000 ευρώ αποδείξεις για να πιάσεις το αφορολόγητο των 12.000 εσύ θα προσκομίζεις 15.000 ευρώ αποδείξεις και θα γλυτώνεις και 1000 ευρώ!! φόρο, μου ακούγεται πολύ ωραίο για να είναι αληθινό
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για το τμήμα πάνω από τις 12.000 χρειάζεσαι το 30% του εισοδήματός σου σε αποδείξεις (ξεκινώντας όμως από τις 12.001, όχι από το 0). Άρα για 25 θέλεις 5.100 (25-12=13, 13*0,3=3900+1200 (των πρώτων 12)=5.100.
Σα να διαφωνώ με αυτό....
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
40.000 και άνω 12.000
30.000 9.000
20.000 6.000
15.000 4.500
13.000 3.900
12.000 1.200
10.000 1.000
8.000 800
6.000 0
4.000 0
2.000 0
http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el ... eixeis.pdf -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Για το τμήμα πάνω από τις 12.000 χρειάζεσαι το 30% του εισοδήματός σου σε αποδείξεις (ξεκινώντας όμως από τις 12.001, όχι από το 0). Άρα για 25 θέλεις 5.100 (25-12=13, 13*0,3=3900+1200 (των πρώτων 12)=5.100.
Σα να διαφωνώ με αυτό....
ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
40.000 και άνω 12.000
30.000 9.000
20.000 6.000
15.000 4.500
13.000 3.900
12.000 1.200
10.000 1.000
8.000 800
6.000 0
4.000 0
2.000 0
http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el ... eixeis.pdfΌχι, όχι ως προς αυτό είναι σίγουρο, το κείμενο του νόμου (3842/2010) είναι σαφές :
Άρθρο 1, παρ. 1
...Το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, με βάση το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα του φορολογουμένου, ανά κλίμακα, ως εξής: α) για ατομικό εισόδημα μέχρι δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) αυτού και β) για ατομικό εισόδημα πάνω από δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, για το τμήμα αυτού μέχρι δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) και για το τμήμα αυτού πάνω από τα δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) αυτού. Όταν το ατομικό εισόδημα είναι μέχρι έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ δεν απαιτούνται αποδείξεις δαπανών....
Αυτά που γράφεις είναι στο πλαίσιο των διαφόρων παλινωδιών του υπουργείου που έγραφε κι έσβηνε κάθε βδομάδα το νόμο.
-
Thanks koutsan για τη διευκρίνιση για το ποσό-σκαλοπάτι 6.000-12.000. Σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωναν τα δελτία, οποιοσδήποτε καταλάβαινε ότι αν είχες εισόδημα π.χ. 8.000, θα έπρεπε να προσκομίσεις (8.000-6.000)*10%= 200 ευρώ και όχι 800 ευρώ όπως είναι το σωστό.
-
Στα εισοδήματα του 2009 (δήλωση φορολογικού έτους 2010), 'μετράνε' για έκπτωση οι αποδείξεις συνεργείων αυτοκινήτων; Αν ναι, μόνο η εργασία ή και τα ανταλλακτικά;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Στα εισοδήματα του 2009 (δήλωση φορολογικού έτους 2010), 'μετράνε' για έκπτωση οι αποδείξεις συνεργείων αυτοκινήτων; Αν ναι, μόνο η εργασία ή και τα ανταλλακτικά;Δυστυχως αγαπητε δεν μετρανε πουθενα ,μονο στη τσεπη σου.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Στα εισοδήματα του 2009 (δήλωση φορολογικού έτους 2010), 'μετράνε' για έκπτωση οι αποδείξεις συνεργείων αυτοκινήτων; Αν ναι, μόνο η εργασία ή και τα ανταλλακτικά;
Δυστυχως αγαπητε δεν μετρανε πουθενα ,μονο στη τσεπη σου.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
-
παντως το συστημα με τα ληστρικα τεκμηρια και τον φορο ακινητης 'δηθεν' μεγαλης περιουσιας θεωρω οτι ειναι αντιδημοκρατικο αφου σου καταργει εν μερει το δικαιωμα υποβολης δηλωσης μιας και το κρατος στην ουσια ειναι αυτο που σου λεει ποσα θα δηλωσεις και σε συνδυασμο με την ανοδο των αντικειμενικων αξιων θα φερει εντονες κοινωνικες αναταραχες του χρονου, ισως γινουν και τροποποιησεις.
Κατι σαν την εισαγωγη αυτοκινητου δηλ. Αμα το αμαξι κοστολογειται στα 20 χιλ. απο αυτους φορολογησε για 20 ασχετα αν το τιμολογιο σου λεει 18. Αν το τιμολογιο σου λεει 23 τοτε πληρωνεις φορο για 23. -
Ερώτηση: τι θα πρέπει να δηλώσω στα τεκμήρια στο Ε1 για τις παρακάτω κατοικίες;;
- εκτός από τα σπίτια που μένουμε και δηλώνουμε ή νοικιάζουμε σε άλλους και δεν δηλώνουμε διαθέτουμε:
- πατρικό σπίτι που μένουν γονείς κλπ και έχω το 8,33% (δηλαδή το 1/12) τι το κάνω;
- σπίτι άλλο που έχω την ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπία, το δηλώνει αυτός;;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δυστυχως αγαπητε δεν μετρανε πουθενα ,μονο στη τσεπη σου.
σκατά.... εχεις δίκιο
Οι φουστηδες τις πηγε ενας γνωστός μου στον έλεγχο και δεν τις περασαν,,,,και ύστερα σου λεει να πληρωσε ΦΠΑ στο συνεργείο (πέρισυ αυτά)
-
η εργασία δε θα έπρεπε να μετράει ως παροχή υπηρεσιών?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
η εργασία δε θα έπρεπε να μετράει ως παροχή υπηρεσιών?εχουμε παει σε έλεγχο και τα κόψανε φέτος.
δεν υπαρχει λεει...εντωμεταξύ ειναι από τις πιο κακες κατηγορίες... (φοροδιαφεύγουν δηλαδη)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ερώτηση: τι θα πρέπει να δηλώσω στα τεκμήρια στο Ε1 για τις παρακάτω κατοικίες;;- εκτός από τα σπίτια που μένουμε και δηλώνουμε ή νοικιάζουμε σε άλλους και δεν δηλώνουμε διαθέτουμε:
- πατρικό σπίτι που μένουν γονείς κλπ και έχω το 8,33% (δηλαδή το 1/12) τι το κάνω;
- σπίτι άλλο που έχω την ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπία, το δηλώνει αυτός;;
Αυτο που μενουν οι γονεις σου το αναφερεις στο Ε2 ως δωρεαν παραχωρηθεν το ποσοστο σου στους γονεις με κυριοτητα το ποσοστο που εχεις.
Το αλλο με την υψηλη κυριοτητα το εχεις πει στο Ε9 οταν εγινε η Γονικη παροχη. το αναφερει ο πατερας σου στο Ε2 αν εχει εισοδημα, η ως κενο αν δεν ειναι νοικιασμενο. -
Από εκεί: http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/285377.html
' Οι φορολογούμενοι θα υποχρεούνται να συλλέγουν αποδείξεις για όλες τις καταναλωτικές δαπάνες τους, αλλά **θα μαθαίνουν ποιες τελικά θα εκπίπτουν από το εισόδημα **και κατά συνέπεια θα περιορίζουν τη φορολογική επιβάρυνση **λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων **από ειδική λίστα που θα εκδίδει το υπουργείο. '
Ακούγεται σχεδόν αστείο.... δεν θα ξέρετε τι ισχύει μέχρι την τελευταία στιγμή.... Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα του πολίτη σε όλο της το μεγαλείο!!
Μήπως μετά από αυτό κάποιοι έχουν ακόμα απορία γιατί δεν είμαστε ελκυστικοί για τους επενδυτές;;;
Έτσι ελπίζουν ότι θα πειστεί ο κόσμος να ζητάει αποδείξεις.... αντί να πληρώσει λιγότερα.... -
Καλημερα κύριοι και κυρίες.έφτασε και η ημερομηνία υποβολής καταστάσεων πελατών -προμηθευτών.Στους προμηθευτές βάζουμε την αξία τιμολογίων από 300 ευρώ και πάνω (χωρίς το ΦΠΑ),σωστά;Στην κατάσταση θα αναγράψω την αξία τιμολογίου χωρίς το ΦΠΑ;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλημερα κύριοι και κυρίες.έφτασε και η ημερομηνία υποβολής καταστάσεων πελατών -προμηθευτών.Στους προμηθευτές βάζουμε την αξία τιμολογίων από 300 ευρώ και πάνω (χωρίς το ΦΠΑ),σωστά;Στην κατάσταση θα αναγράψω την αξία τιμολογίου χωρίς το ΦΠΑ;Οι προθεσμίες είναι όντως 20-30/9 ανάλογα με το ΑΦΜ;
-
Ξέρουμε τι θα ισχύσει για μειώσεις για έξοδα γιατρών και δικηγόρων;; Μείωση φόρου ή εισοδήματος, σε τί ποσοστό και μέχρι τί ποσό;;
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλημερα κύριοι και κυρίες.έφτασε και η ημερομηνία υποβολής καταστάσεων πελατών -προμηθευτών.Στους προμηθευτές βάζουμε την αξία τιμολογίων από 300 ευρώ και πάνω (χωρίς το ΦΠΑ),σωστά;Στην κατάσταση θα αναγράψω την αξία τιμολογίου χωρίς το ΦΠΑ;
Οι προθεσμίες είναι όντως 20-30/9 ανάλογα με το ΑΦΜ;
Σωστά, χωρίς το ΦΠΑ οι αξίες των τιμολογίων. Και οι προθεσμίες:
Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (παρ. 1 του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/1992) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2009:
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (παρ. 1 του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/1992) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2009.
Οι νέες ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:
Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3.
Μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4, 5, 6.
Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7, 8, 9.
Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0.
Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οι προθεσμίες είναι όντως 20-30/9 ανάλογα με το ΑΦΜ;
Σωστά, χωρίς το ΦΠΑ οι αξίες των τιμολογίων. Και οι προθεσμίες:
Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (παρ. 1 του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/1992) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2009:
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (παρ. 1 του άρθρου 20 του Π.Δ. 186/1992) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2009.
Οι νέες ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:
Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3.
Μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4, 5, 6.
Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7, 8, 9.
Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2010 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0.
Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.
Thanx dude.Χρωστάω κέρασμα ουισκάκι,αν και εσύ ξέρεις απ'αυτά καλυτερα (scotch γαρ)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος