-
Υποθέτω ότι εννοείς τα αγροτεμάχια (εκτός σχεδίου) και όχι τα οικόπεδα, γιατί τα οικόπεδα εντός σχεδίου 'μετρούσαν' πάντα και για τον παλιό ΦΜΑΠ και για το ΕΤΑΚ...
Ξέρω ότι συζητείται το θέμα και ότι η τάση είναι να συμπεριληφθούν και τα αγροτεμάχια στον υπολογισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας...
Δεν νομίζω ότι έχει διευκρινιστεί ( όπως και πολλά άλλα) σήμερα, αλλά είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόθεση για συμπερίληψη και των αγροτεμαχίων...Τώρα αν θα υλοποιηθεί κιόλας θα το μάθουμε εν καιρώ... -
Να φύγω μετανάστης αν είναι. Μιλάω για αγροτεμάχια μεν, πρώτα στο κύμα δε. Έπρεπε να τα φάει ο πεθερός μου. Το έχω ξαναπεί, το κράτος επιβραβεύει τον τεμπέλη και χαραμοφάη
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Να φύγω μετανάστης αν είναι. Μιλάω για αγροτεμάχια μεν, πρώτα στο κύμα δε. Έπρεπε να τα φάει ο πεθερός μου. Το έχω ξαναπεί, το κράτος επιβραβεύει τον τεμπέλη και χαραμοφάηΑχ ρε Κυριάκο, τι τα ήθελες τα χωράφια στην Αμμούδα;
υγ. Εκτός οι λογαριασμοί κινητών τελικά.
Διευκρίνισε ότι στον κατάλογο των αποδείξεων που θα λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία δεν θα περιλαμβάνονται αυτές για** δαπάνες κινητής τηλεφωνίας**, ενώ αντίθετα θα λογίζονται οι αποδείξεις πληρωμής κοινοχρήστων.
http://www.apogevmatini.gr/?p=63631 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Να φύγω μετανάστης αν είναι. Μιλάω για αγροτεμάχια μεν, πρώτα στο κύμα δε. Έπρεπε να τα φάει ο πεθερός μου. Το έχω ξαναπεί, το κράτος επιβραβεύει τον τεμπέλη και χαραμοφάη
Αχ ρε Κυριάκο, τι τα ήθελες τα χωράφια στην Αμμούδα;
Ρε συ, δεν μου αποφέρουν τίποτα. Απλά υπάρχουν. Βγάζουμε και λίγο λάδι για να΄ξέρουμε τι τρώμε. Αλλά θεωρητικά έχουν μεγάλη αξία. Πρακτικά βέβαια μηδενική, γιατί πλέον δεν χτίζεται τίποτα( είναι άνω των 4στρ, οπότε είναι οικοδομίσιμα). Αν είναι να μην βγάζω τίποτα, και να πληρώνω κάθε χρόνο, τότε έκανε μλκ ο πεθερός μου ή ο πατέρας του που δεν τα έφαγαν και δούλεψαν μια ζωή για να κάνουν κάτι με τη δουλειά τους.
Προφανώς και σε βάθος χρόνου, αναγκάζεσαι ή να τα πουλήσεις ή να τα εκμεταλευτείς. Άρα ή θα χάσεις κάτι που σου ανήκει λόγο κληρονομιάς ή θα μπλέξεις με τράπεζες. Γιατί για να κάνεις μια σοβαρή επένδυση στον τουρισμό χρειάζεσαι χρήμα όχι αστεία. Άρα αφού θα μπλέξεις με τράπεζες, πάλι κινδυνεις να χάσεις και αυτό και άλλα μαζί του -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι από το λινκ δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα αλλά δε πειράζει, θα το βρω ευκολα .
Κοίταξε να δεις. Με τα δίδακτρα του ΕΑΠ υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα ,γιατί τις αποδείξεις αυτές στον έλεγχο της εφορίας τις κόβουν(αν τις πιάσουν). Βέβαια, εσύ είσαι άλλη κατηγορία, αλλά εφόσον μιλάμε για τον ίδιο κωδ. 079-085 και σύμφωνα με το ότι η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν από το κράτος και με την προυπόθεση ότι το όλο θέμα ορίζεται περιοριστικά, τότε δεν εκπίπτουν στην περίπτωση σου. ΘΑ εκτιμούσα εάν παρέθετες κάποια αντίθετη περίπτωση, άλλωστε υπάρχουν συμφορουμίτες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. ΘΑ μπορούσαν να μας πούνε.
Edit. Δες κι αυτό http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... opic=67875Ευχαριστώ για το κόπο σου φίλε μου. Με το τελευταίο λινκ που παράθεσες φαίνεται ότι οι γονείς μου δεν δικαιούνται κάποια έκπτωση φόρου.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με τις παρούσες αντικειμενικές ο ΦΜΑΠ είναι απλά τσουχτερός, όταν ανέβουν κι άλλο (δηλ. άμεσα ) θα αρχίσει να γίνεται πλέον τσόντα...
Για δεκαχίλιαρο ΤΩΡΑ θες περιουσία 1.8 εκατομμύρια ακίνητα σε αντικειμενικές αξίες....Με την ολικη πτώση της αγοράς ακινήτων σε πολλές περιπτώσεις η πραγματική αξία πιά ειναι κατώ ή πολύ κατω από την αντικειμενική.... η αυξηση των αντικειμενικών νομίζω οτι ειναι τεχνική αυξηση των πλασματικών αποθεματικών των τραπεζών...
Το πρόβλημα μου μου τον ΦΠΑΜ ειναι ότι έχω (απολυτως νόμιμα) περί τα 100 στρέμματα δασικής έκτασης τα οποία δεν μπορώ να τα κάνω τίποτα ούτε μου φέρνουν τίποτα γιατί ειναι κάτι βράχεια στο πουθενά... απλά τα κουβαλάω στο Ε9....
Εαν αρχίζω να πληρώνω ποσά γι΄ αυτά... που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καθόλου σάλιο... τότε μάλλον θα πρέπει να τα κάνω δωρεά στο κράτος για να γλυτώσω...
(η ακόμα καλύτερα να τα δωρίσω στο Τουρκικό κράτος και να πανικοβληθούν οι εφοριακοί ) -
βασικα εξαρταται απ οτον συντελεστη αν ειναι 0.1% θα επιβιωσουμε. Αν ειναι 1%...εγω που εχω και 4-5 ενοικιαζομενα δωματια την γ...σα.Ασε που ειχαν απαλλαγη απ το ΦΠΑ αλλα τωρα τελος...
-
Μέχρι 5 ενοικιαζόμενα δεν είχες πρακτικά τίποτα. Ούτε φπα, ούτε βιβλίο πόρτας, ούτε έσοδα-έξοδα. Κοροϊδεύαν όλοι με ένα ελάχιστο φόρο κάθε χρόνιά. Νομίζω 120€ ανά δωμάτιο.
Πάνω σε αυτό είχαν πατήσει αρκετοί 'έξυπνοι' και ενώ είχαν 15 δωμάτια, είχαν δηλωμένα 5. Αποδείξεις δεν έδιναν, γιατί δεν είχαν μπλοκ(νόμιμα) και έβγαζε ο άλλος 40.000€ και πλήρωνε φόρο 600€ .Μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση ΚΑΙ αυτό.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
.......................................................................υγ. Εκτός οι λογαριασμοί κινητών τελικά.
Διευκρίνισε ότι στον κατάλογο των αποδείξεων που θα λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία δεν θα περιλαμβάνονται αυτές για** δαπάνες κινητής τηλεφωνίας**, ενώ αντίθετα θα λογίζονται οι αποδείξεις πληρωμής κοινοχρήστων.
http://www.apogevmatini.gr/?p=63631Μα μεσα στα κοινοχρηστα περιλαμβανονται και πληρωμες σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ) που εξαιρουνται απο τις αποδειξεις.Θα ζηταμε απο τον (ισως) ασχετο διαχειριστη να κανει τον λογιστη;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μέχρι 5 ενοικιαζόμενα δεν είχες πρακτικά τίποτα. Ούτε φπα, ούτε βιβλίο πόρτας, ούτε έσοδα-έξοδα. Κοροϊδεύαν όλοι με ένα ελάχιστο φόρο κάθε χρόνιά. Νομίζω 120€ ανά δωμάτιο.
Πάνω σε αυτό είχαν πατήσει αρκετοί 'έξυπνοι' και ενώ είχαν 15 δωμάτια, είχαν δηλωμένα 5. Αποδείξεις δεν έδιναν, γιατί δεν είχαν μπλοκ(νόμιμα) και έβγαζε ο άλλος 40.000€ και πλήρωνε φόρο 600€ .Μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση ΚΑΙ αυτό.
καλα απο 15 σε 5 δεν παιζει...
-
Έχει καταλάβει κανείς, αν θα ισχύσει η έκπτωση από το εισόδημα των 1000 € ανά παιδί ; Γιατί αν δεν ισχύσει, μιλάμε για ΑΥΞΗΣΗ και ΟΧΙ μείωση του φόρου ...
-
δε το είπανε γιατί όλα τα παραδείγματα ήταν στον αγαμο.
Αλλα νομίζω ότι ισχύει με το 30% των αποδείξεων -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
καλά πήγαινε διακοπες στα παράλια της Θεσσαλίας
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
καλά πήγαινε διακοπες στα παράλια της Θεσσαλίας
Και Χαλκιδική τα ίδια. Μεγαλύτερο κακό σε εμάς έχει κάνει το θέμα με τις μαιζονέτες που νοικιάζονται. Έχει αγοράσει ο άλλος για προσωπική του χρήση μια μαιζονετα 40τμ. Και όταν λείπει τη νοικιάζει μαύρα σε γνωστούς ή αγνώστους...
-
καμια σχεση το ενα με το αλλο. Ειναι σα να λεμε οτι εφ οσον καποιοι ψαρευουν με δυναμιτη παρανομα αρα ολοι οι ερασιτεχνες ψαραδες ειναι παρανομοι.
Το να νοικιαζεις ενα σπιτι εξοχικο που σου μενει αδειο ειτε με την μερα ειτε με τη σεζον δεν εχει καμια σχεση τα δωματια που εχουν αδεια απ τον ΕΟΤ
Αν δεν εχεις γνωστο μια αδεια λειτουργιας απ τον ΕΟΤ κανει 2 χρονια τουλαχιστον για να εκδοθει.Να παρεις ρευμα σε νησι...αλλο τοσο. + Πιστοποιητικο πυρασφαλειας + Εναρξη επιχειρησης + ΤΕΒΕ +....
Σε καθε περιπτωση υπαρχουν καρτελες σε καθε δωματιο που υποδεικνυουν τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του πελατη -
Υπάρχουν περιοχές που ο ΕΟΤ έχει σταματήσει να δίνει άδειες λόγο υπερπληθώρας κλινών. Τα μισά ενοικιαζόμενα που γνωρίζω έχουν μικρότερο αριθμό δηλωμένων δωματίων στον ΕΟΤ. Παρατηρείται δε το συχνό φαινόμενο, να είναι τα 5 δωμάτια στο όνομα του άντρα, τα άλλα 5 στο όνομα της γυναίκας κλπ. Και συνήθως αυτοί είναι ΔΥ, που δεν χρειάζεται να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Το παράδειγμα με το ψάρεμα είναι άκυρο. Υπάρχουν ιδιοκτήτες μαιζονετών, και οι περισσότεροι οικοπεδούχοι που πήραν αντιπαροχές, που νοικιάζουν το σπίτι με τη βραδυά. Αυτό έχει διπλή παρανομία. Ένα γιατί έχει μετατρέψει κατοικία σε επαγγελματική στέγη, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Δεύτερον και σημαντικότερο, είναι περίπτωση καραμπινάτης φοροδιαφυγής.
Σε περιπτώσεις που μισθώνεται ετήσια(3 ετία ορίζει ο νόμος), και εφόσον υπάρχει συμβόλαιο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα -
Να ρωτήσω κάτι τους πιο ειδικούς του forum.
Είμαι μέτοχος στην Εταιρεία Α. Έχω μεγάλο μερίδιο μετοχών. Μπορώ να ανοίξω μία εταιρεία Holdings σε χώρα της ΕΕ (πχ Εσθονία) να μεταβιβάσω τις μετοχές σε αυτή και να εισπράττω τα μερίσματα από την εταιρεία Α πληρώνοντας και μόνον φόρους στην χώρα της ΕΕ???
-
Φυσικά και μπορείς, για περισσότερες λεπτομέρειες: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=32715
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το παράδειγμα με το ψάρεμα είναι άκυρο. Υπάρχουν ιδιοκτήτες μαιζονετών, και οι περισσότεροι οικοπεδούχοι που πήραν αντιπαροχές, που νοικιάζουν το σπίτι με τη βραδυά.
υπάρχει πρόβλημααυτο ομως δεν εχει να κανει με τα ενοικιαζομενα νομιμα εγεγγραμενα σε συλλογο δωματια.το οτι επισης μοιραζει τα δωματια με τη γυναικα του λιγο δυσκολο αφου υπαρχει ενιαια αδεια λειτουργιας και απ τον ΕΟΤ. Θα πρεπει δηλ το στο ιδιο ακινητο να υπαρχουν δυο διαφορετικες επιχειρησεις με δυο διαφορετικα ονοματα
-
Σου εξηγώ πράγματα που συμβαίνουν. Τί άλλο να σου πώ; Ο παππούς μου είχε το πρώτο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική...
Αυτό με το 'μοίρασμα' ήταν πάγια τακτική που εφαρμόσθηκε για να παρκάμψουν τις αποδείξεις... Το κακό είναι ότι ο ΕΟΤ δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ έλεγχο στις μονάδες που δίνει το σήμα του. Γνωρίζω συγκεκριμένη επιχείρηση με 30 δωμάτια που έχει δηλωμένα 10!!! Πως ενώ δεν έδιναν άλλες άδειες για κλίνες, με την κατάλληλη ποσότητα ελαιολάδου Χαλκιδικής, πήρε άδεια για 5+5. Νομίζεις γνωρίζει ο πελάτης τι γίνεται; Βλέπει την πινακίδα του ΕΟΤ, και όλα καλά νομίζει...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος