-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Aπο χθες μου εχουν σπασει τα νευρα να βαζω σφραγιδα και υπογραφη !Βρε καλη μου απο καταστημα καλλυντικων δεν δικαιολογείται εκπτωση φορου λογω αποδειξης ,αυτοι εκει 'μου σφραγιζετε την αποδειξη?'
και να δεις οτι πολλοί από αυτούς είναι ήδη αφορολόγητοι
Αυτος ειναι ο στοχος, να κοβουν αποδειξεις τα μαγαζια ετσι ή αλλιως.
Βρε δικιο εχεις αλλα ξερεις τι ειναι μεσα στην φουρια της δουλειας να πρεπει να σφραγιζεις και τις αποδειξεις;Αλλωστε τι χρειαζεται η σφραγιδα αφου οι ταμειακες μηχανες εχουν προδιαγραφες του Υπ.Οικ. μ αριθμο μητρωου κλπ?
θελει σφραγιδα ΚΑΙ ονοματεπωνυμο.
Ναι αλλά το ονοματεπώνυμο μπορείς να το βάλεις μετά και μόνος σου, η σφραγίδα φτάνει
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το άκουσα, αλλά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ποιο είναι το κέρδος?
Τι εννοείς? ...Δεν είναι προφανές?
Όχι βέβαια! Τι έκπτωση φόρου θα έχω, σε τι κλίμακα και με ποιο ποσό αποδείξεων?
Το 40% των αποδείξεων που θα προσκομίσεις θα εκπίπτει από το εισόδημά σου....Αν λοιπόν φορολογείται το ειδόδημά σου στην ανώτερη κλίμακα (=40%) θα γλυτώνεις το 40% του 40% των αποδείξεών σου etc etc
Αποδείξεις 20.000 ευρώ (το όριο που δέχονται) σημαίνουν ότι θα εκπίπτουν από το εισόδημά σου 8.000 (=40%)...Αν έχεις εισόδημα 100.000 ετησίως θα εκπέσουν οι 8.000 και θα φορολογηθείς για 92.000 => οι 8.000 που εξέπεσαν του εισοδήματός σου γλύτωσαν φόρο 40% , => εξοικονόμησες 3.200 ευρώ που είναι και το περισσότερο που μπορεί να γλυτώσεις...
Σε κάλυψα ?τι θα γίνει ρε koutsan, θα φας και τη δικιά μας δουλειά τωρα;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σε κάλυψα ?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χωρις ονομα ειναι αχρηστη η αποδειξη....και δεν το γράφεις μόνος σου μετά??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να δω αποδειξη απο νυχτερινο μαγαζι και τελλλος!Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει το εξής:
Όταν πας σε ένα νυχτερινό μαγαζί, στο bar και όχι με τραπέζι, πληρώνεις στην είσοδο και σου δίνουν την απόδειξη εισόδου που αποτελείται από το κύριο στέλεχος και ένα κουπόνι για το ποτό. Αν παρατηρήσετε όταν πάτε στο bar και πάρετε το ποτό, κρατάνε ολόκληρο το στέλεχος χωρίς να κόψουν το κουπόνι!
Το συγκεκριμένο μου έκανε εντύπωση πριν δύο Παρασκευές όταν είχα πάει Ακρωτήρι. Είχα φτάσει με μια φίλη μου σχετικά νωρίς 23.30-23.45 οπότε μπαίνουμε για ένα ποτάκι (χωρίς τραπέζι). Πληρώνουμε είσοδο και όπως κατευθυνθήκαμε στο τελευταίο bar το ανοιχτό στο βάθος αριστερά που βλέπει θάλασσα, επειδή ήταν χαλαρά τα παιδιά στο bar και η μουσική χαλαρή κάναμε και λίγο καλαμπούρι, παρατήρησα πως το παιδί που ήταν στο bar και πήρε τις αποδείξεις, τις πήρε προσεκτικά, τις τοποθέτησε κάπου στην άκρη (χωρίς να τις τσαλακώσει ή να τις πετάξει) και απλά η κίνηση αυτή μου χτύπησε λίγο έντονα στο μάτι (ίσως και λόγω της χαλαρότητας της ώρας όπου φαινόντουσαν όλες οι κινήσεις καθαρά) και με έβαλε σε υποψίες. Δεδομένου ότι ήταν ακόμα νωρίς, σκέφτηκα ότι κάλλιστα οι συγκεκριμένες αποδείξεις εισόδου θα μπορούσαν να ξαναπροωθηθούν στο ταμείο της εισόδου και να ξαναχορηγηθούν σε επόμενους πελάτες...
Από εκείνο το βράδυ, αναλογιζόμενος ότι το ίδιο είχε γίνει και σε άλλα μαγαζιά, το παρατήρησα και το επόμενο ΣΚ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, και μάλλον είναι άλλη μια τεχνική για να αποκρύπτουν σημαντικά έσοδα...
Πλέον όπου πηγαίνω θα κόβω το κουπόνι από το κύριο στέλεχος.
-
'Κύριε, χωρίς κόψιμο 12 ευρώ, με κόψιμο του στελέχους 15 ευρώ'
-
Κοψιμο του στελεχους σημαινει και αλλα πραγματα
-
Για να μαζεψεις αποδειξεις πρεπει να ξοδεψεις τα αναλογα χρηματα.
Δωστε μου λοιπον τα Ευρω και αποδειξεις οσες θελετε. -
Και ναι, επιτελους τα καταφεραμε οι αντρες και βαλαμε και το χερακι μας για να γλιτωσουμε κατι παραπανω.
Περιληφθηκαν στο νέο νομο με τις αποδειξεις τα ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ και τα ΣΤΡΙΠΤΙΖΑΔΙΚΑ!
Ο αγωνας μας δικαιωνεται, σφραγισε την την τιμημενη βρε, αλλα προσοχη μετα μην τις βρισκουν οι γυναικες τις αποδειξεις αυτες γιατι ο Αλογοσκουφης θα κλεισει ετσι πολλα σπιτια -
τα ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ νομιζω δεν ειναι μεσα...
-
Αμα παιρνεις πιτογυρο δεν παιρνεις αποδειξη,αν παρεις καλαμακι στην καρφωνει επανω και ισχυει.
-
Κατσε ρε εγω ξοδευω σε ντιλιβεραδικα καμια 200ρια+ € το μηνα...μην κανεται πλακα...και του πω να μου την σφραγισει και με βρισει στο τηλεφωνο.....εινα ι2-3 στανταρ μαγαζια που παραγγελνω και τους αισθανομαι σα την μανα μου....δεν με αφηνουν να πεθανω της πεινας!
-
Γνωρίζετε αν τα ρούχα εντάσσονται στις κατηγορίες αυτές???
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Γνωρίζετε αν τα ρούχα εντάσσονται στις κατηγορίες αυτές???Σύμφωνα με το ΥΠ.ΟΙΚ. και την νέα απόφαση που ισχύει από 1/8/2007 οι αποδείξεις μπαίνουν στην φορολογική δήλωση. Προκειμένου να γίνουν αποδεκτές πρέπει να έχουν σφραγίδα του καταστήματος + ονομ/μο αγοραστή (αν είναι από ταμειακη).
Συγκεκριμένα, από ποιους πρέπει να ζητάμε αποδείξεις:
(Δαπάνες με αποδείξεις που δικαιούνται έκπτωσης 40% από το εισόδημα του φορολογούμενου εκδίδονται από):
1 Δεξιώσεις γάμων.
- Δεξιώσεις βαπτίσεων.
3 Ταβέρνες.
-
Εστιατόρια (εκτός fast food, εντός πλοίων και ξενοδοχείων).
-
Μεσίτες ακινήτων.
-
Ωδεία.
-
Σχολές χορού.
-
Σχολές ρυθμικής.
-
Σχολές πολεμικών τεχνών.
-
Γυμναστήρια.
-
Κολυμβητήρια.
-
Ινστιτούτα αδυνατίσματος.
-
Κέντρα αισθητικής.
-
Κομμωτήρια.
-
Διαιτολόγους.
16 Διατροφολόγους.
-
Ομοιοπαθητικούς.
-
Λογοθεραπευτές.
-
Μασέρ.
-
Επισκευή κλιματισμού (ψύξης – θέρμανσης).
-
Επισκευή εξαερισμού.
-
Υπηρεσίες υδραυλικών.
-
Ηλεκτρολόγους για υπηρεσίες σε οικίες.
-
Ελαιοχρωματιστές.
-
Λοιπούς επαγγελματίες επισκευής και συντήρησης οικοδομών.
-
Παμπ.
-
Μπαρ.
-
Νυχτερινά κέντρα.
-
Παίδες μια ερώτηση
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση ακόμα
Τσέκαρα και στο http://www.gsis.gr και μου λέει ότι πράγματι το ΑΦΜ μου
δεν εκαθαρίστηκε. Να ανησυχώ? Έχει κανείς παρόμιο πρόβλημα (18 Σεπτ) ? -
Ούτε των γονέων μου έχει εκκαθαριστεί.
-
Καμια φορα αργουν (συνηθως αν η δηλωση περιεχει κανα ποσο βαλμενο σε περιεργο κωδικο).
Το μονο κακο ειναι οτι μικραινει δραστικα ο αριθμος (και ο χρονος) των δοσεων. -
Ούτε του πατέρα και του παππού μου (έλεγξα χθες για το τελευταίο).
Και πέρσυ είχε καθυστερήσει η εκκαθάριση σε σημαντικό αριθμό δηλώσεων. Να λέτε πάλι καλά που δεν έφτασε το 2008 ακόμα...
2ο edit: Επίσης να πούμε οτι η διαδικασία είχε παγώσει λόγω εκλογών.
-
Να θυμίσω ότι πρέπει να στείλουν οι Ε.Ε. το πελατών προμηθευτών.
Μέσω του Taxisnet είναι πια πολύ εύκολο. Λίγο excel λίγο Pivot και σε λίγη ώρα όλα έτοιμα.
Ναι ξέρω ότι έχει δοθεί παράταση αλλά καλύτερα να το στείλουμε τώρα...
-
Ούτε η δικιά μου ούτε των γονιών μου έχει εκκαθαριστεί.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος