-
Όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι 30/06.
-
Με τους τόκους των καταθέσεων τι γίνεται;
Ενώ τους έχει στο πινακάκι (που σου βγαίνει όταν πατάς μέσα στο Ε1) δεν είναι συμπληρωμένοι οι αντίστοιχοι κωδικοί δεξιά, όπως είναι οι κωδικοί της μισθοδοσίας ας πούμε.
Γιατί αυτό; Τι δηλώνουμε; Τα επιμερίζουμε στους 'πραγματικούς δικαιούχους'; Ή παίζει κάτι άλλο; -
Σου αφήνει την επιλογή να τους μοιράσεις όπως θες. Είναι στην αρμοδιότητα του εκάστοτε εφόρου σε τυχόν έλεγχο να δεχτεί ή όχι το πώς τους έχεις δηλώσει. Οι περισσότεροι τους μοιράζουν 50-50 με την γυναίκα. Αν έχει εισοδήματα μόνο ο άντρας και τους δηλώσει όλους στη γυναίκα για να αποφύγει την εισφορά αλληλεγγύης μάλλον θα έχει πρόβλημα σε μελλοντικό έλεγχο.
-
Στο φετινό Ε1(2014) στον πίνακα 5 που συμπληρώνονται τα στοιχεία των κατοικιών,** με ποίο τρόπο συμπληρώνεται ο κωδικός 234: ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ν4178/13;**
Όταν πατάς στην κίτρινη επιφάνεια και εμφανίζεται η λίστα δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πεδίο, αλλά μόνο ο αντιστοιχο πεδίο για την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΥΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ν4178/13, που είναι για τον κωδικό 231. -
Φόβος για «μπλακ- άουτ» στο TAXIS -Νέες συστάσεις και οδηγίες
Μπροστά στον κίνδυνο της υπερφόρτωσης του συστήματος από τη μαζική υποβολή φορολογικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία διαπιστώνοντας ότι, παρά τις συστάσεις για έγκαιρη υποβολή, η ανταπόκριση των φορολογούμενων είναι περιορισμένη, εξέδωσε νέες συστάσεις- οδηγίες.
Το βασικό επιχείρημα της ΓΓΔΕ είναι ότι όποτε κι αν υποβάλει κανείς το Ε1 έως τις 30/6, η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του Ιουλίου, σημειώνοντας ότι έτσι δεν έχει κανένα νόημα να 'τρενάρει' κανείς την υποβολή της δήλωσης του. Επιπλέον, η ΓΓΔΕ επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, συμπληρώνοντας ότι μόνο στη περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας θα εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
'Με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που οδήγησαν σε τρίωρη, περίπου, δυσλειτουργία των συστημάτων υποβολής, αλλά και με δεδομένες τις αυξημένες υποβολές των καταληκτικών ημερομηνιών, επισημαίνουμε πως στο μέλλον, μόνο σε περίπτωση παρατεταμένης και σημαντικής δυσλειτουργίας -όχι απλής καθυστέρησης απόκρισης- θα παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής, για το ισόποσο του χρόνου δυσλειτουργίας', επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η ΓΓΔΕ, συστήνοντας στους φορολογούμενους να αποφύγουν την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου.
Τα στοιχεία από την έως τώρα υποβολή Ε1 κρίνονται απογοητευτικά, καθώς παρά τις διευκολύνσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή (προσυμπληρωμένα πεδία για μισθούς, συντάξεις, ΙΧ, τόκοι καταθέσεων, στοιχεία ιδιοκατοίκησης, αριθμός παροχής ΔΕΗ κ.λ.π.), η ροή είναι περιορισμένη. Έως την 1η Μαΐου είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 224.770 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων περίπου το 27% είναι χρεωστικό, με τον μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 830 ευρώ.
-
Ο κουμπαρος εχει μια οε εταιρια ανενεργη, δηλαδη χωρις να παρουσιαζει εισοδημα. Απλα γιατι εχει καβατζωσει μια αδεια για αιολικα. Μεχρι στιγμης συνεταιρο ειχε οικογενειακο προσωπο αλλα πλεον μιας και απαιτηται ολοι οι συνεταιροι να ειναι ασφαλισμενοι στον ΟΑΕΕ( αν τα λεω καλα) μου προτεινε να μπω ως συνεταιρος με ενα μικρο ποσοστο και ολα τα εξοδα της εταιριας τα αναλαμβανει αυτος μεχρι τωρα. Να το επιχηρησω? ο κουμπαρος ειναι αξιοπιστος αλλα στα χρονια που ζουμε και τα οικονομικα ζορια που εχουμε ολοι, το σκεφτομαι μιας και ανεξαρτητος ποσου ειμαι υπευθυνος 100% στην εταιρια. Φορολογικα θα αλλαξει κατι σε εμενα οσο παραμενει η εταιρια με μηδεν εισοδημα? να προσεξω κατι αλλο υπαρχει? να ζητησω καποιου ειδους ανταλλαγματα για τυχον ατοπηματα που θα συναντησω ωστε να εχω τα νωτα μου φυλαγμενα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ο κουμπαρος εχει μια οε εταιρια ανενεργη, δηλαδη χωρις να παρουσιαζει εισοδημα. Απλα γιατι εχει καβατζωσει μια αδεια για αιολικα. Μεχρι στιγμης συνεταιρο ειχε οικογενειακο προσωπο αλλα πλεον μιας και απαιτηται ολοι οι συνεταιροι να ειναι ασφαλισμενοι στον ΟΑΕΕ( αν τα λεω καλα) μου προτεινε να μπω ως συνεταιρος με ενα μικρο ποσοστο και ολα τα εξοδα της εταιριας τα αναλαμβανει αυτος μεχρι τωρα. Να το επιχηρησω? ο κουμπαρος ειναι αξιοπιστος αλλα στα χρονια που ζουμε και τα οικονομικα ζορια που εχουμε ολοι, το σκεφτομαι μιας και ανεξαρτητος ποσου ειμαι υπευθυνος 100% στην εταιρια. Φορολογικα θα αλλαξει κατι σε εμενα οσο παραμενει η εταιρια με μηδεν εισοδημα? να προσεξω κατι αλλο υπαρχει? να ζητησω καποιου ειδους ανταλλαγματα για τυχον ατοπηματα που θα συναντησω ωστε να εχω τα νωτα μου φυλαγμενα?Αλλάζει η ομόρρυθμη εταιρία σε ετερόρρυθμη όπου εσύ είσαι ο ετερόρρυθμος και έχεις ευθύνη ως το εταιρικό σου κεφάλαιο.
http://el.wikipedia.org/wiki/Ετερόρρυθμη_Εταιρεία
Φορολογικά τυχών έσοδα τα πληρώνει η εταιρία από φέτος. -
Δηλαδη αν καταλαβα καλα οε ειναι οσο συνεταιροι ειναι τις οικογενειας, μετα γινετε ετερορρυθμη. Εγω ως ΕΕ παραμενω οπως εχει? ο εταιρικο κεφαλαιο ποσο μπορει να ειναι?
-
Όχι, στην οε οι ομόρρυθμοι εταίροι Καθένας ευθύνεται με όλη του την περιουσία και για το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας, όποιο και αν είναι το ύψος της συμμετοχής του στο κεφάλαιο .
http://el.wikipedia.org/wiki/Ομόρρυθμη_Εταιρεία -
Αυτο το καταλαβα, απλα στη περιπτωση μου μετατρεπεται σε ετερορυθμη και ο καθε εταιρος ευθηνεται αναλογα με το εταιρικο του κεφαλαιο. Ετσι?
Φευγει ευκολα καποιος απο ςταιρια του τυπου?
-
Ναι αν το κεφάλαιο σου είναι 100 euro μέχρι εκείνο το ποσό έχεις ευθύνη.
Η αποχώρηση είναι εύκολη αρκεί να βρει άλλον εταίρο για να μην λύσει την εταιρία. -
Γιατί δεν την μετατρέπετε σε κάτι τύπου ΙΚΕ που υποχρέωση ασφάλισης έχει μόνο ο διαχειριστής;
-
Αφού είναι ανενεργή γιατί να θέλεις να μπλέξεις;
-
Γιατι τη κραταει λογω καποιων δεσμευσεων. ΙΚΕ ?
-
Να μην μπεις σαν ομόρρυθμος εταίρος, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα σκοτωθείς με τον κουμπάρο και δεν θα μπορείς να ξεμπερδέψεις. Καλύτερα ΙΚΕ ή ΕΠΕ αλλά εκεί ανεβαίνει το λογιστικό κόστος μιας και από τα απλογραφικά θα πάει στα διπλογραφικά βιβλία.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Γιατι τη κραταει λογω καποιων δεσμευσεων. ΙΚΕ ?ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΚΕ)
http://www.kemel.gr/content/idiotike-ke ... aireia-ike
-
O ετερόρρυθμος εταίρος εχει υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ;
-
Και βέβαια έχει, μάλιστα πρέπει να πάει και το χαρτί/βεβαίωση στο μητρώο της ΔΟΥ όταν θα καταθέσουν τροποποίηση καταστατικού
Εκτός αν είναι μισθωτός και έχει πάρει απαλλαγή από τον οαεε, αλλά αυτό δεν ξέρω αν γίνεται με εταίρους
Αλλά αν η μόνη του δουλειά είναι αυτή 100% θέλει οαεε και ας είναι ετερόρρυθμος
-
Ε να μπω τοτε ως εταιρορυθμος για να γινει η διευκολυνση, οαεε πληρωνω( ακομη) αρα δεν μπαινω νομιζω σε αλλο εξοδο.
-
Αυτόματα η αλλαγή ταυτότητας στο ΤAXISnet
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64002322
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος