-
Για το φόρο κα ιτην κοιν. αλληλεγγύη των μισθωτών ισχύει από 1/1/2019, ευτυχώς για τους φορείς του Δημοσίου από 1/1/2020.
https://www.voria.gr/article/aade-allag ... enon-foron
#VAGKIRK, #Andy, τι θα κάνουμε; Θα γίνει ξεχωριστή εφαρμογή στο taxis; -
Να πούμε ότι βγήκε η φορολοταρία για τον Αύγουστο. Καλά κέρδη....
-
Καλημέρα, μπηκα στο taxisnet να πληρωσω τα τελη κυκλοφοριας και ειδα το παρακατω
ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π.& ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11 & Τ.Ε
Οικ ετους 2014 854ΕΥΡΩ
ημουν ελευθερος επαγγελματιας αλλα εκλεισα το 5/2011, παιζει να εγινε λαθος;
τι μπορω να κανω;
Είστε παλιός χρήστης και ξέρετε ότι δεν ανοίγουμε νέο θέμα όταν υπάρχει άλλο αντίστοιχο. Ειδικά όταν αυτό βρίσκεται περίπου 10 σειρές παρακάτω... Έγινε συγχώνευση. [Admin]
-
Μήπως (υπόθεση κάνω) έχει να κάνει με την παρακάτω είδηση ;
-
μεσα επεσες!
ντροπη τους!
-
Παιδιά καλημέρα σε όλους.
Έχω πάλι θέμα με το ακίνητο που σας είχα απασχολήσει πριν μερικούς μήνες.
Είχα κάνει τροποποίηση του συμβολαίου τον Νοέμβριο του 2019 για να κάνω αύξηση στο ενοίκιο.
Τώρα θέλω να κάνω πάλι τροποποίηση αλλά για μείωση, ουσιαστικά για ακύρωση της προηγούμενης αύξησης.
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα κάνω τόσο σύντομα πάλι τροποποίηση, έτσι δεν είναι;
Όπως έκανα την προηγούμενη έτσι θα κάνω και αυτή, δεν αλλάζει κάτι;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή μέρα να έχετε.
-
Έχει βγάλει κανείς αριθμό EORI;
Είναι μεγάλη μανούρα; Θέλει πολλά δικαιολογητικά το τελωνείο; Η αίτηση μοιάζει αρκετά απλή;
-
Πριν λίγους μήνες μπήκα σαν αγρότης στο ειδικό καθεστώς. Ο λογιστής μου, μου είπα να ξεκινήσω να μαζεύω τιμολόγια. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την καλλιέργια των ελιών. Στην ερώτησή μου αν κάνει να κόβω τιμολόγια και για τα καύσιμα του αγροτικού, το οποίο όμως είναι στο όνομα του πατέρα μου, μου είπε 'και βέβαια' να κόψεις. Αφού έχεις ελιές, παίρνεις επιδότηση γιατί να μην κόψεις τιμολόγια για καύσιμα?
Βρέθηκα προχθές σε παρέα η οποία είχε ένα άλλο λογιστή και όταν το ανέφερα μόνο που δεν με πήρε στο ψιλό. Αφού το αγροτικό δεν είναι στο όνομά σου πως είναι δυνατόν να κόψεις τιμολόγιο' μου είπε. 'Επαθα σοκ
Ξερει κανείς κάτι να προσθέσει? Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τι θα κάνω εγώ με τα τιμολόγια που έχω κόψει, θα με σκίσει η εφορία κανονικά και με το νόμο δλδ?
-
Πριν λίγους μήνες μπήκα σαν αγρότης στο ειδικό καθεστώς. Ο λογιστής μου, μου είπα να ξεκινήσω να μαζεύω τιμολόγια. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την καλλιέργια των ελιών. Στην ερώτησή μου αν κάνει να κόβω τιμολόγια και για τα καύσιμα του αγροτικού, το οποίο όμως είναι στο όνομα του πατέρα μου, μου είπε 'και βέβαια' να κόψεις. Αφού έχεις ελιές, παίρνεις επιδότηση γιατί να μην κόψεις τιμολόγια για καύσιμα?
Βρέθηκα προχθές σε παρέα η οποία είχε ένα άλλο λογιστή και όταν το ανέφερα μόνο που δεν με πήρε στο ψιλό. Αφού το αγροτικό δεν είναι στο όνομά σου πως είναι δυνατόν να κόψεις τιμολόγιο' μου είπε. 'Επαθα σοκ
Ξερει κανείς κάτι να προσθέσει? Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τι θα κάνω εγώ με τα τιμολόγια που έχω κόψει, θα με σκίσει η εφορία κανονικά και με το νόμο δλδ?
Κοίτα επειδή και μεις στην οικογένεια έχουμε κάτι αντίστοιχο, εμείς ακτινίδια εσύ ελιές, εσύ αγρότης ειδικού καθεστώτος εμένα ο πατέρας μου, τόσο και ρο δεν χρειαζόταν κάτι γιατί δεν είχαμε εισόδημα ήταν μικρά τα φυτά από φέτος όμως που είχαμε πώληση και τα έσοδα του πατέρα μου ανέβηκαν αρκετά έπρεπε να ανοίξει βιβλία και να εχει τιμολόγια κάθε μηνα. Ο λογιστής μας είπε πως καλο θα είναι να έχεις ένα παλιό αγροτικο , ο πατέρας μου όμως που έχει τα βιβλία. Εγώ θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις για άλλο λογιστή ή να πάρεις το αγροτικο στο όνομα σου
-
Δεν ξέρω αν έπρεπε να το βάλω στα 'εργασιακά' - σκέφτηκα ότι εδώ ίσως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να απαντηθεί:
Πώς υπολογίζονται τα 'ένσημα' από τις ώρες εργασίας που έχει κάποιος που εργάζεται με ημιαπασχόληση?
Ας πούμε ότι πριν εργαζόταν 5 ημέρες την εβδομάδα, επί 4 ώρες την ημέρα (20 ώρες/εβδομάδα) με Χ ωρομίσθιο κι έβγαινε Ψ μηνιαίος μισθός, και τώρα θα εργάζεται 4 ημέρες την εβδομάδα επί 3 ώρες την ημέρα (12 ώρες την εβδομάδα) με μεγαλύτερο ωρομίσθιο από πριν, ώστε να βγαίνει πάλι Ψ μηνιαίος μισθός (πες 1000€). Ο λόγος που γίνεται αυτό δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή - ας πούμε ότι θέλει ο ίδιος να βγάζει τη δουλειά σε λιγότερες μέρες για να έχει περισσότερο χρόνο για κάτι άλλο κι ο εργοδότης συμφωνεί.
Βγαίνει χαμένος σε 'ένσημα'? Κι αν ναι, πόσο?
-
Ένα ένσημο ανά ημέρα μετράει ανεξάρτητα από τον αριθμό ωρών εργασίας. Είτε δουλεύει 3 ώρες, είτε 4 ώρες είτε 8 ώρες το ίδιο είναι για αυτόν όσο αφορά τον αριθμό ενσήμων του.
-
Ένα ένσημο ανά ημέρα μετράει ανεξάρτητα από τον αριθμό ωρών εργασίας. Είτε δουλεύει 3 ώρες, είτε 4 ώρες είτε 8 ώρες το ίδιο είναι για αυτόν όσο αφορά τον αριθμό ενσήμων του.
Είναι σίγουρο αυτό;
Οπότε, αν είναι να εργάζεσαι π.χ. 15 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά, καλύτερα να φαίνεται ότι εργάζεσαι 5 μέρες επί 3 ώρες τη μέρα, παρά 5 ώρες τη μέρα επί 3 μέρες (και τις άλλες 2 να φαίνεται ότι κάθεσαι).... σωστά; Και αν ναι, τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις εργοδοτικές εισφορές στη μία και την άλλη περίπτωση; Κοστίζεις περισσότερο στον εργοδότη αν σε βάλει να φαίνεσαι 5 μέρες επί 3 ώρες αντί 3 μέρες επί 5 ώρες (έστω ότι τα καθαρά που παίρνεις είναι τα ίδια, βάσει συνολικών ωρών εργασίας και εργάζεσαι από τον υπολογιστή σου στο σπίτι);
-
Θα είσαι δηλωμένος ως ωρομίσθιος προφανώς, οπότε για τον εργοδότη δεν παίζει κανέναν ρόλο στις εισφορές.
-
Καλημέρα!
Είμαι καινούρια στο φορούν και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Στο taxisnet της μητέρας μου, εμφανίζεται το παρακατω:
ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π.& ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11 & Τ.Ε
Οικ ετους 2021 733ΕΥΡΩ
Η μητέρα μου είναι συνταξιούχος. Από τον Ιουνιο του 2020 λαμβάνει σύνταξη χηρειας λόγω απώλειας του συζύγου της.
Αυτό δικαιολογεί την καταβολή της ειδικής εισφορας για το 2021;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
-
Ένα θέμα που προέκυψε και αφορά την περίφημη ψηφιακή διακυβέρνηση.
Taxisnet και στοιχεία εισόδου (username/κωδικός) στα συστήματα.
Με αυτά τα στοιχεία μέχρι πριν κάποιο διάστημα ο πολίτης έμπαινε κυρίως στο TaxisNet. Πλέον μέσα από αυτά τα στοιχεία μπαίνει και σε άλλες πλατφόρμες του Δημοσίου. Μέχρι και στα site της πανδημίας.
Αν γίνει διαρροή των στοιχείων ποιο το χειρότερο σενάριο για τον πολίτη; Τι κακόβουλη χρήση θα μπορούσε να κάνει κάποιος αν είχε στην διάθεσή του τα στοιχεία εισόδου πολιτών στο TaxisNet;
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε λογιστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων αλλά και σε διάφορα άλλα "γραφεία" που έχουν μπει στο παιχνίδι και ζητάνε απροκάλυπτα τα στοιχεία εισόδου για υποβολές διαφόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Π.χ. για υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, διάφορα "γραφεία" αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία και ζητάνε αποστολή με email των στοιχείων εισόδου στην πλατφόρμα του TaxisNet για να έχουν πλήρη πρόσβαση παντού.
Πραγματικά αναρωτιέμαι. Αυτό είναι το ψηφιακό κράτος που πολλοί ονειρευόντουσαν;;;;
-
@storm said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Με αυτά τα στοιχεία μέχρι πριν κάποιο διάστημα ο πολίτης έμπαινε κυρίως στο TaxisNet. Πλέον μέσα από αυτά τα στοιχεία μπαίνει και σε άλλες πλατφόρμες του Δημοσίου. Μέχρι και στα site της πανδημίας.
Αν γίνει διαρροή των στοιχείων ποιο το χειρότερο σενάριο για τον πολίτη; Τι κακόβουλη χρήση θα μπορούσε να κάνει κάποιος αν είχε στην διάθεσή του τα στοιχεία εισόδου πολιτών στο TaxisNet;
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε λογιστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων αλλά και σε διάφορα άλλα "γραφεία" που έχουν μπει στο παιχνίδι και ζητάνε απροκάλυπτα τα στοιχεία εισόδου για υποβολές διαφόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Π.χ. για υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, διάφορα "γραφεία" αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία και ζητάνε αποστολή με email των στοιχείων εισόδου στην πλατφόρμα του TaxisNet για να έχουν πλήρη πρόσβαση παντού.
Πραγματικά αναρωτιέμαι. Αυτό είναι το ψηφιακό κράτος που πολλοί ονειρευόντουσαν;;;;
Δεν διαφωνώ αλλά....
αν θες οπωσδήπωτε να δωσεις πρόσβαση πχ σε ένα λογιστικό γραφείο και τους δώσεις τον κωδικό αφού τελιώσουν με την υποβολή μπορείς πολύ εύκολα να ξανααλλάξεις τον κωδικό οπότε αυτος που τους εδωσες να μην έχει πια ισχύ.
Αν δώσεις κάπου τους κωδικούς σου είναι σαν να τους εμπιστεύεσαι απόλυτα.
Αν όχι τότε μπορείς να κάνεις την δήλωση μόνος σου. το ίδιο ισχύει και για τις άλλες περιπτώσεις.
Αν δεν θες ούτε αυτό παίρνεις ένα λογιστή να έρθει σπίτι σου να τα κάνει ενωπιων σου και να βάζεις εσύ τους κωδικούς χωρίς να τους δώσεις και να το πληρώσεις αντίστοιχα και πιο ακριβά.
Σίγουρα μπορουν στο μέλλον να εμπλουτίσουν την πλατφόρμα και να φτιάχνεις guest χρήστη με χρονικό περιορισμό και περιορισμένες δυνατότητες που να διαλέγεις εσύ ώστε να τον δώσεις κάπου (λογιστικό γραφείο). Αυτό βεβαια είναι όνειρο θερινης νυχτός για το κράτος αλλά γίνεται τεχνικά. Όπως γίνεται και αντίστοιχα σε κάθε αλλαγή να έρχεται μύνημα στο κινητό σου για έγκριση πριν έχει ισχύ μια αλλαγή όπως κάνουν οι τράπεζες
Παρόλα αυτά εγω δεν είμαι μηδενιστής, εχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο σε σχέση με παλιότερα. Αλλαξα ταυτότητα πρόσφατα και ήταν πολύ ποιο εύκολο και ανώδυνο από ότι έκανα στο παρελθόν. Δεν χρειάστηκε καν να πάω στην εφορία να δηλώσω την νέα μου ταυτότητα, την επόμενη μέρα ήταν στο σύστημα.
Δεν είναι ιδανικά και δέχονται τεράστιας βελτίωσης αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από το παρελθόν.
-
Ναι Storm, αυτό είναι το σωστό, έχεις κάπου τα στοιχεία και με μια διαδικασία που λέγεται delegation μπαίνεις με αυτά παντού. Δεν έχουν οι υπόλοιπες πλατφόρμες username/password, μόνο το "taxisnet" τα έχει. Και οι άλλες πλατφόρμες "εμπιστεύονται" με συγκεκριμένο πρωτόκολλο (τυποποιημένο) το login από εκεί. Ανάλογο π.χ. όταν μπαίνεις κάπου και σου λέει να συνεχίσεις μέσω λογαριασμού Google, Facebook κλπ. Αρχιτεκτονικά είναι σωστό. Τώρα αν ένας πολίτης δίνει αυτά τα στοιχεία στον πάσα ένα, αυτό είναι όντως πρόβλημα. Πιθανόν ο πολίτης να μην γνωρίζει αυτό το "δέσιμο" και το ότι με τα στοιχεία αυτά μπαίνεις σε ένα σωρό άλλες "κρατικές" εφαρμογές εκτός taxisnet. Εκεί όντως υπάρχει έλλειμα ενημέρωσης για τον πολύ κόσμο.
-
Παιδιά δεν αναφέρομαι στα τυπικά του taxisnet δηλ. στις φορολογικές δηλώσεις. Εκεί το θεωρώ λογικό για κάποιον απλό πολίτη να πάει σε λογιστικό γραφείο.
Αναφέρομαι σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου απαιτείται ο πολίτης να έχει πάρε/δώσε με το δημόσιο μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης και αναγκάζεται/υποχρεώνεται να δίνει τα στοιχεία εισόδου του taxisnet σε διάφορα "γραφεία-διεκπεραιωτές".
Παράδειγμα οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο. Ξαφνικά σκάει email από το Κτηματολόγιο και λέει ότι πρέπει μέχρι 5/10 να γίνει δήλωση ακίνητης περιούσιας στο Ktimatologio.gov.gr.
Η διαδικασία είναι ένας λαβύρινθος στην κυριολεξία. Τοπογραφικά, συμβόλαια, μετεγγραφές, γονικές παροχές, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι ένα χάος.
Όταν κάποιος κατοικεί Αθήνα και τα ακίνητα είναι στου διαόλου τα κέρατα, τι κάνει;
Μιλάει τηλεφωνικά με άγνωστο "γραφείο-διεκπεραιωτή" και προσπαθεί να βγάλει άκρη.
Και ανάμεσα σε αυτά (απίστευτη χαρτούρα* σε ψηφιακή μορφή) που ζητάει το "γραφείο-διεκπεραιωτής" είναι να τους δώσει ο ενδιαφερόμενος και το username/password για να κάνουν αυτοί την διαδικασία δήλωσης. Ποιοι; Κάποιοι άγνωστοι σε κάποια περιοχή.
Αυτό τώρα θεωρείται φυσιολογικό;
Μόνο εγώ έχω ενστάσεις; -
Παιδιά δεν αναφέρομαι στα τυπικά του taxisnet δηλ. στις φορολογικές δηλώσεις. Εκεί το θεωρώ λογικό για κάποιον απλό πολίτη να πάει σε λογιστικό γραφείο.
Αναφέρομαι σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπου απαιτείται ο πολίτης να έχει πάρε/δώσε με το δημόσιο μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης και αναγκάζεται/υποχρεώνεται να δίνει τα στοιχεία εισόδου του taxisnet σε διάφορα "γραφεία-διεκπεραιωτές".
Παράδειγμα οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο. Ξαφνικά σκάει email από το Κτηματολόγιο και λέει ότι πρέπει μέχρι 5/10 να γίνει δήλωση ακίνητης περιούσιας στο Ktimatologio.gov.gr.
Η διαδικασία είναι ένας λαβύρινθος στην κυριολεξία. Τοπογραφικά, συμβόλαια, μετεγγραφές, γονικές παροχές, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι ένα χάος.
Όταν κάποιος κατοικεί Αθήνα και τα ακίνητα είναι στου διαόλου τα κέρατα, τι κάνει;
Μιλάει τηλεφωνικά με άγνωστο "γραφείο-διεκπεραιωτή" και προσπαθεί να βγάλει άκρη.
Και ανάμεσα σε αυτά (απίστευτη χαρτούρα* σε ψηφιακή μορφή) που ζητάει το "γραφείο-διεκπεραιωτής" είναι να τους δώσει ο ενδιαφερόμενος και το username/password για να κάνουν αυτοί την διαδικασία δήλωσης. Ποιοι; Κάποιοι άγνωστοι σε κάποια περιοχή.
Αυτό τώρα θεωρείται φυσιολογικό;
Μόνο εγώ έχω ενστάσεις;απλα δεν τους δίνεις , υπάρχουν παρα πολλές εναλακτικες
παίρνεις τηλέφωνο και έχεις βάλει στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ένα anydesk
τους δίνεις απομακρυσμένη πρόσβαση στον δικό σου υπολογιστη να κάνουν την δήλωση και την δουλειά και τους παρακολουθείς την ίδια στιγμή. Οποτε χρειάζεται να μπει password το πληκτρολογείς εσύ στον δικό σου υπολογιστη και τελος.
Λύσεις υπάρχουν αν θες
-
Anydesk;
Καλό...
Εντάξει η κουβέντα ξέφυγε.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος