-
καλε αν ο πατέρας μου ήταν εισοδηματίας στην Ελλάδα θα ήμουνα τώρα
τι λέμε τώρα...ή ο λογιστής έχει κάνει μ@@@κια ή το κράτος είναι αδιφάγο!!! -
Ο χρήστης manasta έγραψε:
καλημέρα,όσοι κάνατε τη δήλωση μέσω Ιντερνετ και είστε μισθωτοί, παρατηρήστε προσεκτικά να δείτε ότι στο εκκαθαριστικό κάνει λάθος και αντί να γράψει τον 'Φόρο που παρακρατήθηκε', γράφει τον 'Φόρο που αναλογεί'.
Το τσέκαρα στη δική μου δήλωση και σε δύο συναδέλφους. Συμβαίνει και σε εσάς;
Πάντως η διαφορά είναι μικρή και προς όφελος του φορολογούμενου.
Γράφει και τα δύο. Εγώ συμπλήρωσα το 'αναλογεί' μόνο, και δεν με άφησε να την υποβάλλω, θεωρώντας ότι πρέπει να συμπληρώσω και το 'παρακρατήθηκε'. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?
Μου έβγαλε 'πιστωτικό 1150 ευρώ', να χαίρομαι ή να κλαίω?
-
Σπύρο εννοείς ότι δεν σου έχει παρακρατηθεί φόρος και γι'αυτό δεν το συμπλήρωσες; Αν είναι έτσι, δοκίμασες με 0 (μηδέν) στο πεδίο παρακρατηθέντος φόρου;
Αν είναι τα πράγματα όπως περιγράφουν οι υπόλοιποι ( δηλαδή τα πεδία αναλογούντος-παρακρατηθέντος φόρου ανάποδα) τότε τα 1.150
-
[quote='TakisB']Σπύρο εννοείς ότι δεν σου έχει παρακρατηθεί φόρος και γι'αυτό δεν το συμπλήρωσες; Αν είναι έτσι, δοκίμασες με 0 (μηδέν) στο πεδίο παρακρατηθέντος φόρου;
Αν είναι τα πράγματα όπως περιγράφουν οι υπόλοιποι ( δηλαδή τα πεδία αναλογούντος-παρακρατηθέντος φόρου ανάποδα) τότε τα 1.150
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γράφει και τα δύο. Εγώ συμπλήρωσα το 'αναλογεί' μόνο, και δεν με άφησε να την υποβάλλω, θεωρώντας ότι πρέπει να συμπληρώσω και το 'παρακρατήθηκε'. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?Μου έβγαλε 'πιστωτικό 1150 ευρώ', να χαίρομαι ή να κλαίω?
Στο εκκαθαριστικό που σου δίνουν από τη δουλειά σου (πρέπει να...) λέει και τα 2 ποσά! Και πρέπει να τα συμπληρώσεις και τα 2.
Αν έβαλες μόνο το 'αναλογεί' τότε είναι σα να μην παρακρατήθηκε καθόλου φόρος (που δεν είναι αλήθεια) οπότε είναι σα να τους χρωστάς ό,τι 'αναλογεί' και κανονικά θα έπρεπε να στο ζητήσει. Πως, μετά από αυτό, βγάζεις και πιστωτικό, δεν το αντιλαμβάνομαι (εκτός αν κόβεις δελτίο ως μηχανικός και δεν είσαι μισθωτός οπότε θα τα πούμε στο επόμενο)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γράφει και τα δύο. Εγώ συμπλήρωσα το 'αναλογεί' μόνο, και δεν με άφησε να την υποβάλλω, θεωρώντας ότι πρέπει να συμπληρώσω και το 'παρακρατήθηκε'. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?
Στο εκκαθαριστικό που σου δίνουν από τη δουλειά σου (πρέπει να...) λέει και τα 2 ποσά! Και πρέπει να τα συμπληρώσεις και τα 2.
Αν έβαλες μόνο το 'αναλογεί' τότε είναι σα να μην παρακρατήθηκε καθόλου φόρος (που δεν είναι αλήθεια) οπότε είναι σα να τους χρωστάς ό,τι 'αναλογεί' και κανονικά θα έπρεπε να στο ζητήσει. Πως, μετά από αυτό, βγάζεις και πιστωτικό, δεν το αντιλαμβάνομαι (εκτός αν κόβεις δελτίο ως μηχανικός και δεν είσαι μισθωτός οπότε θα τα πούμε στο επόμενο)
Δεν λέει και τα δύο ποσά στο χαρτί που πήρα από την δουλειά μου!!!
Γράφει: 'Κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία που επιβάρυναν τον μισθωτό' και έχει ένα ποσό.
Δίπλα λέει:
'Ποσά που αναλογούν' και 'Ποσά που παρακρατήθηκαν' αλλά είναι και τα δύο πεδία κενά.
Όπως και να χει, στην ηλεκτρονική δήλωση συμπλήρωσα το ποσό που μου έχει παρακρατηθεί ΚΑΙ στα δύο πεδία (αναλογεί, παρακρατήθηκε). Τον έχω πιει άσχημα έτσι?
-
Γράφει: 'Κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία που επιβάρυναν τον μισθωτό' και έχει ένα ποσό.
Δίπλα λέει:
'Ποσά που αναλογούν' και 'Ποσά που παρακρατήθηκαν' αλλά είναι και τα δύο πεδία κενά.
Όπως και να χει, στην ηλεκτρονική δήλωση συμπλήρωσα το ποσό που μου έχει παρακρατηθεί ΚΑΙ στα δύο πεδία (αναλογεί, παρακρατήθηκε). Τον έχω πιει άσχημα έτσι?
Σε βλεπω για τροποιητικη στην εφορια πλεον.
Απο την στιγμή που ειναι κενα δεν εχεις φορο. -
Ειναι κενά ή 0,0 γιατί εαν είναι 0 τοτέ δεν σου κράτησαν τίποτα
κανονικά πρέπει να σου κρατήσουν 2,5% πιο λίγο από το φόρο που αναλογεί περίπου.. εκτός και εαν είσαι μέσα στο αφορολόγητο, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δίπλα λέει:
Σε βλεπω για τροποιητικη στην εφορια πλεον.
Απο την στιγμή που ειναι κενα δεν εχεις φορο.Πώς γίνεται τροποποιητική στην εφορία? Τι πρέπει να κάνω? Αν πάρω τηλ. και πω ότι έγινε λάθος, υπάρχει τρόπος να μου την διορθώσει κάποιος?
Είναι σίγουρο ότι έχω κάνει λάθος? Οι κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι φόρος ε?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ειναι κενά ή 0,0 γιατί εαν είναι 0 τοτέ δεν σου κράτησαν τίποτακανονικά πρέπει να σου κρατήσουν 2,5% πιο λίγο από το φόρο που αναλογεί περίπου.. εκτός και εαν είσαι μέσα στο αφορολόγητο, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα
Προφανως δε σου κρατησαν τιποτα...
(τσεκαρε το ομως, γιατι εγω κοντεψα να παιξω ξυλο με το Μ@λ@κ@ λογιστη στο μουσειο που δουλευα, οταν ενω μου ειχε κανει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την παρακρατηση εγραφε μηδεν στη βεβαιωση - τωρα πια υπογραφω ΕΓΩ τις βεβαιωσεις οποτε δεν παιζει να γινει λαθος )Το 2,5% από φετος άλλαξε κι εγινε 1,5% γι' αυτο και το μπερδεμα σε πολλες βεβαιωσεις...
-
Βρες εντυπα Ε1 και τα καταθετεις εκ νεου αλλαζοντας μονο τα λαθος νουμερα και στην πρωτη σελιδα τσεκαρεις την ενδειξη 'Τροποποιητικη'
-
Krusenstern, πάρε ένα σωστό χαρτί από τη δουλειά σου, που να λέει και τα 2 ποσά (βάλε τις φωνές!) και πήγαινε για τροποποιητική στην εφορία ΠΡΙΝ λήξει η προθεσμία διότι μετά έχει και ένα πρόστιμο 42 (νομίζω) ευρώ.
Εκτός και αν δεν είσαι μισθωτός. Αν πας με δελτίο μηχανικού είναι τελείως διαφορετική ιστορία (ΡΜ me)
-
Δίπλα λέει:
Λοιπον το ποσον που ειναι στο 'κρατησεις για ασφαλιστικα ταμεια' ΔΕΝ το γραφεις πουθενα.
Αφου η βεβαιωση που πηρες δεν γραφει για αναλογουντα και παρακρατηθεντα φορο επρεπε στους αντιστοιχους κωδικους να γραψεις 0.
Παρε ενα αντιγραφο απο αυτη τη δηλωση που εκανες ,τα εντυπα δηλωσης που σου εστειλε το ΚΕΠΥΟ (και δεν τα συμπληρωσες ) μαζι με τα αναλογα δικαιολογητικα και τραβα στην εφορια που ανηκεις.Κυαλαρισε καποιο καλοβολο υπαλληλο και θα σε βοηθησει να συμπηρωσεις μια δηλωση που θα γραψεις 'Τροποποιητικη'.
Αν η βεβαιωση που πηρες απο τον εργοδοτη σου ειναι σωστη και αν οι αμοιβες σου υπερβαινουν τις 10000 η τις 13000 Ευρω,ε κατι θα πληρωσεις και συ. -
Σας ευχαριστώ όλους
-
Σας ευχαριστώ όλουςΠριν κανεις Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ μίλα με το λογιστηριο...
Αυτο που εχω καταλάβει αυτά τα χρόνια ειναι πως αν ΔΕΝ παθεις ΔΕ μαθαινεις...
(ζητω συγγνωμη από τους λογιστες, αλλά καμια φορά ειναι χειρότερη φαρα από τους δικηγορους - σημ. η μια αδερφη μου ειναι δικηγορος ) -
Ρε παιδιά, εμεένα που ήρθε επιστροφή 1950 ευρώ και της κοπέλας μου πληρωμή 150. Πως παίρνω εγώ τα χρήματα (έχω βάλει αριθμό λογαριασμού στη δήλωση ηλεκτρονικά) και πως τα πληρώνει η κοπέλα; Πρέπει να τρέχει εφορίες; Και πότε;
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Ρε παιδιά, εμεένα που ήρθε επιστροφή 1950 ευρώ και της κοπέλας μου πληρωμή 150. Πως παίρνω εγώ τα χρήματα (έχω βάλει αριθμό λογαριασμού στη δήλωση ηλεκτρονικά) και πως τα πληρώνει η κοπέλα; Πρέπει να τρέχει εφορίες; Και πότε;H πληρωμη γινεται ειτε στην εφορια ειτε σε καποια τραπεζα.
Αν εχεις δηλωση λογαρισμό θ ασου πιστωθει το ποσο εκει και θα σου ερθει μαζι μια ειδοποιηση οτι αυτο εγινε.
Με 1950ε επιστροφή δεν σε καλεσαν για ελεγχο???
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Με 1950ε επιστροφή δεν σε καλεσαν για ελεγχο???Πριν από 2 εβδομάδες έκανα τη δήλωση, αλλά και να με καλέσουν δεν τρέχει τίποτα. Η επιστροφή βγήκε στον υπολογιστή. Δεν έχει έρθει εκκαθαριστικό.
Στην εφορία που θα πληρώσει η κοπέλα μου θα πρέπει να έχει κάτι μαζί της; Που μπορώ να δω τις προθεσμίες; Θα περιμένουμε τα τελικά εκκαθαριστικά;
-
Από εκεί που έκανες την δήλωση μπορείς να τυπώσεις και το εκκαθαριστικό σου.
Η κοπελιά θα πρέπει να έχει μαζί της τα χρήματα για να πληρώσει! Τις προθεσμίες τις λέει στο taxisnet και το εκαθαριστικό της θα το λάβει ταχυδρομικά μετά από κανά μήνα !
-
Καλά τα έχω κάνει σκατά λέμε. Λοιπόν, υπέβαλλα χειροκίνητα την τροποποιητική δήλωση, με τα σωστά νούμερα αυτή τη φορά.
Το θέμα είναι το εξής: όταν την υπέβαλλα (με λάθος νούμερα) ηλεκτρονικά στην αρχή, μου είχε έρθει εκκαθαριστικό πιστωτικό περίπου 1000 ευρώ. Σήμερα, βρήκα αυτά τα λεφτά στο λογαριασμό μου στην τράπεζα!
Και ερωτώ: εφόσον τροποποίησα τη δήλωση, προφανώς δεν θα έχω πλέον πιστωτικό, ή τουλάχιστον δεν θα έχω το ίδιο ποσό. Τι σκατά παίζεται? Θα έρθει ένας κυριούλης ένα ωραίο πρωί και θα μου τα ζητήσει πίσω???
Έχω να κάνω και κάτι ψώνια, γι'αυτό
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος