-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Απορίες για το Ε9:- στη σελίδα για την υποβολή της δήλωσης, υπάρχουν ερωτήσεις (α) Δηλώθηκαν ακίνητα στο Ε9 τα έτη 2005 έως 2011 και (β) δηλώθηκαν ακίνητα στο Ε9 το έτος 2012. Η ερώτηση αφορά το αν γενικώς υπήρχαν ακίνητα αυτές τις χρονιές μετά την αρχική δήλωσή τους, ή ειδικά αν έγινε δήλωση Ε9 λόγω π.χ. κάποιας μεταβολής; Π.χ. κάποιος αγόρασε ακίνητο το 2006, το δήλωσε το 2007 και έκτοτε δεν ξαναέκανε δήλωση...τικάρει μόνο το πρώτο κουτάκι, σωστά;
Ναι.
- αν κάποιος έχει πολλά ακίνητα αλλά επήλθαν μεταβολές μόνο σε ένα από αυτά, στη δήλωση γράφει μόνο για αυτό το ακίνητο χωρίς να επαναλάβει τις πληροφορίες των υπολοίπων, σωστά;
Ευχαριστώ!
ZONK!
-
Κάνεις υποχρεωτικά μεταβολή σε όλα τα ακίνητα του πίνακα Ι για να προσθέσεις τους αριθμούς παροχής ΔΕΗ που αντιστοιχούν, ή να τα δηλώσεις ως μη ηλεκτροδοτούμενα, ή/και για συμπληρωματικές πληροφορίες ως προς τη θέση τους (αν απαιτούνται).
Έχει και κάποιες προαιρετικές πληροφορίες που συμπληρώνεις αν θες, και τις έχεις. -
Υποχρεωτικά μεταβολή και σε όλα τα αγροτεμάχια (πίνακας ΙΙ) για συμπληρωματικές πληροφορίες επίσης.
Ουσιαστικά κάνεις το Ε9 σου απ΄την αρχή.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Απορίες για το Ε9:
- στη σελίδα για την υποβολή της δήλωσης, υπάρχουν ερωτήσεις (α) Δηλώθηκαν ακίνητα στο Ε9 τα έτη 2005 έως 2011 και (β) δηλώθηκαν ακίνητα στο Ε9 το έτος 2012. Η ερώτηση αφορά το αν γενικώς υπήρχαν ακίνητα αυτές τις χρονιές μετά την αρχική δήλωσή τους, ή ειδικά αν έγινε δήλωση Ε9 λόγω π.χ. κάποιας μεταβολής; Π.χ. κάποιος αγόρασε ακίνητο το 2006, το δήλωσε το 2007 και έκτοτε δεν ξαναέκανε δήλωση...τικάρει μόνο το πρώτο κουτάκι, σωστά;
Ναι.
- αν κάποιος έχει πολλά ακίνητα αλλά επήλθαν μεταβολές μόνο σε ένα από αυτά, στη δήλωση γράφει μόνο για αυτό το ακίνητο χωρίς να επαναλάβει τις πληροφορίες των υπολοίπων, σωστά;
Ευχαριστώ!
ZONK!
-
Κάνεις υποχρεωτικά μεταβολή σε όλα τα ακίνητα του πίνακα Ι για να προσθέσεις τους αριθμούς παροχής ΔΕΗ που αντιστοιχούν, ή να τα δηλώσεις ως μη ηλεκτροδοτούμενα, ή/και για συμπληρωματικές πληροφορίες ως προς τη θέση τους (αν απαιτούνται).
Έχει και κάποιες προαιρετικές πληροφορίες που συμπληρώνεις αν θες, και τις έχεις. -
Υποχρεωτικά μεταβολή και σε όλα τα αγροτεμάχια (πίνακας ΙΙ) για συμπληρωματικές πληροφορίες επίσης.
Ουσιαστικά κάνεις το Ε9 σου απ΄την αρχή.
Ευχαριστώ πολύ. Για την πρώτη ερώτηση, μια διευκρίνιση αν έχεις την καλοσύνη - έκανα μια δήλωση Ε9 τον Απρίλιο 2012, αλλά σύμφωνα με το αποδεικτικό υποβολής, αυτή αφορά το έτος 2010. Τικάρω το πρώτο κουτάκι μόνο ή και τα δύο (με άλλα λόγια αφορά οικονομικό ή ημερολογιακό έτος η ερώτηση;)
-
Κατι ακομα που δε ρωτησα σχετικα με την ενοικιαση οικοπεδου.Πηγαινω στο πρωτοκολλο; Στο εισοδημα σιγουρα οχι απ'οτι μου ειπαν παντως
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Κατι ακομα που δε ρωτησα σχετικα με την ενοικιαση οικοπεδου.Πηγαινω στο πρωτοκολλο; Στο εισοδημα σιγουρα οχι απ'οτι μου ειπαν παντωςΚαλύτερα στο Μητρώο.
-
Δεν ξέρω που να το βάλω, φαντάζομαι στα 'Ανέκδοτα' ταιριάζει καλύτερα:
Ηρθε στον πατέρα μου να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος €500
Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: για μια εταιρεία που είχε φτιάξει με τον πατέρα του και τον αδελφό του το 1968 και έχει διακόψει τη λειτουργία της καμιά 40αριά χρόνια
Και όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί του είπαν 'ααα δε βρίσκουμε στο αρχείο μας διακοπή, να πάτε στο Πρωτοδικείο να βρείτε χαρτιά που να το αποδεικνύουν'
Του είπα να τους απαντήσει (με συστημένη επιστολή) ότι σύμφωνα με το νόμο ΑΥΤΟΙ είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν δημόσια έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, όχι αυτός να ψάξει να τα βρει.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ. Για την πρώτη ερώτηση, μια διευκρίνιση αν έχεις την καλοσύνη - έκανα μια δήλωση Ε9 τον Απρίλιο 2012, αλλά σύμφωνα με το αποδεικτικό υποβολής, αυτή αφορά το έτος 2010. Τικάρω το πρώτο κουτάκι μόνο ή και τα δύο (με άλλα λόγια αφορά οικονομικό ή ημερολογιακό έτος η ερώτηση;)Έκανες τον Απρίλιο του 2012 δήλωση για τα ακίνητα που είχες στην κατοχή σου την 01/01/2011. Πρώτο κουτάκι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Του είπα να τους απαντήσει (με συστημένη επιστολή) ότι σύμφωνα με το νόμο ΑΥΤΟΙ είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν δημόσια έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, όχι αυτός να ψάξει να τα βρει.
Τους εκανες την μουρη κρεας ...αυτοι λενε οτι δεν υπαρχει διακοπη και αρα το 500αρακι ισχυει
Αν θες να τους αντικρουσεις πρεπει να παρουσιασεις το χαρτι -
Σιγά μην εισπράξουν 500αράκι. Θα του κάνουν τη μούρη κρέας #2
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σιγά μην εισπράξουν 500αράκι. Θα του κάνουν τη μούρη κρέας #2Κανα οικοπεδακι, κανα σπιτακι,οτι υπαρχει δυναται να εκποιηθει για να εξοφληθει το χρεος
-
Αν το χαρτί πρωτοκολληθεί, δύσκολα τους βλέπω να το κυνηγούν παραπάνω το 500αρικο.
-
παιδια μια ερωτηση τελευταια στιγμη για το ε9
οπως ειναι δηλωμενα απο παλιοτερα χρονια , ειναι 1 παλιο σπιτι ας πουμε 100 τμ
ηλεκτροδοτουμενο και μια αγροτικη αποθηκη χωρις ρευμα ,ας πουμε 50τμ .
και τα 2 ειναι σε οικοπεδο ας πουμε 1000τμ .και ειναι γραμενο συνολο κτισματων εντος οικοπεδου 150τμ.
ολα αυτα σε χωριο με ενα μικρο δρομακι αδιεξοδο στη μια πλευρα και δρομο του χωριου στην αλλη.
αν το αφησω ως ειναι φορολογουμαι για- το σπιτι και την αποθηκη και για το οικοπεδο 1000τμ; η
2)το σπιτι και την αποθηκη και το οικοπεδο μειον συνολικα τμ των κτισματων; η
γ)μονο το συνολο των κτισματων η
δ) μονο του σπιτιου;
με συμφερει να μειωσω η να εξαφανισω το οικοπεδο ; δηλ 150 τμ κτισματα σε 200 τμ οικοπεδο;
και οτι δεν εχει και δρομους;
ετσι και αλλιως η αξια του ειναι μηδαμινη και ουτε υπαρχει περιπτωση να χτιστει κατι , οι τελευταιες αγοραπωλεισιες εγιναν πριν απο 15 χρονια , απο ενα αλβανο και ενα γυφτο. τωρα εχει γεμισει παρατημενα.
αν ειναι κανεις γνωστης ονλινε θα το εκτιμουσα να εχω μια απαντηση
ευχαριστω
- το σπιτι και την αποθηκη και για το οικοπεδο 1000τμ; η
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω που να το βάλω, φαντάζομαι στα 'Ανέκδοτα' ταιριάζει καλύτερα:Ηρθε στον πατέρα μου να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος €500
Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: για μια εταιρεία που είχε φτιάξει με τον πατέρα του και τον αδελφό του το 1968 και έχει διακόψει τη λειτουργία της καμιά 40αριά χρόνια
Και όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί του είπαν 'ααα δε βρίσκουμε στο αρχείο μας διακοπή, να πάτε στο Πρωτοδικείο να βρείτε χαρτιά που να το αποδεικνύουν'
Τυχερός είσαι. Στους δικούς μου πήγαν 5, για εταιρείες από το 65 εως το 75. Για κάποια από αυτές, όταν χρειάστηκε η διακοπή για κάποια σύνταξη, τόσο η ΔΟΥ όσο και το πρωτοδικείο αδυνατούσαν να βρουν οτιδήποτε (το θέμα λύθηκε με υπεύθυνη δήλωση).
Οι άνθρωποι είναι απλά γελοίοι.
-
Μπήκα σήμερα να κάνω υποβολή το Ε9 και διαπίστωσα ότι είχα... κάνει οριστική υποβολή την Τρίτη 24 του μηνός ... Φυσικά είχα να μπω στο taxis από τον Αύγουστο που είχα κάνει το Ε1 και.. φυσικά η δήλωση είναι λάθος...
Τι κάνουμε?
Κάπου διάβασα ότι όταν έρθει το ΦΑΠ για τα περασμένα έτη και είναι λάθος τα στοιχεία θα μπορείς να δηλώσεις τα σωστά χωρίς πρόστιμο διότι θεωρείται λάθος της υπηρεσίας ισχύει? -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δεν ξέρω που να το βάλω, φαντάζομαι στα 'Ανέκδοτα' ταιριάζει καλύτερα:
Ηρθε στον πατέρα μου να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος €500
Τυχερός είσαι. Στους δικούς μου πήγαν 5, για εταιρείες από το 65 εως το 75. Για κάποια από αυτές, όταν χρειάστηκε η διακοπή για κάποια σύνταξη, τόσο η ΔΟΥ όσο και το πρωτοδικείο αδυνατούσαν να βρουν οτιδήποτε (το θέμα λύθηκε με υπεύθυνη δήλωση).
Οι άνθρωποι είναι απλά γελοίοι.
Προφανώς έχουν ξαμοληθεί και όπου αρπάξουν.
Ελλάδα η χώρα της υπεύθυνης δήλωσης
-
να ρωτησω κι εγω κατι
τις παλιες δηλωσεις Ε9 που μπορω να τις βρω στο συστημα;
απ'οσο εχω ψαξει μου δινει μονο την τελευταια (τωρινη) κατασταση η οποια δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα
οσο για τις 'δηλωσεις Ε9'...>Δηλώσεις Ε9Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9
ευτυχως ειχα τυπωσει τις παλιες πριν καποιους μηνες, για να εχω ενα στοιχειο στο τι ακριβως ειχα δηλωσει, αλλα ειναι δυνατον να μη βρισκω τιποτα;;;
-
Κοιταξες εκει που λεει περουσιακη κατασταση ? Εκει φαινονται ολα τα ακινητα σου.
Για να δεις δηλωση Ε9 πρεπει να εχεις υποβαλει ηλεκτρονικα. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Κοιταξες εκει που λεει περουσιακη κατασταση ? Εκει φαινονται ολα τα ακινητα σου.
Για να δεις δηλωση Ε9 πρεπει να εχεις υποβαλει ηλεκτρονικα.στην περιουσιακη κατασταση δεν φαινονται ολα.
και το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ηλεκτρονικα καποιες παλιες δηλωσεις Ε9(πχ 2006, 2007)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για να δεις δηλωση Ε9 πρεπει να εχεις υποβαλει ηλεκτρονικα.στην περιουσιακη κατασταση δεν φαινονται ολα.
και το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ηλεκτρονικα καποιες παλιες δηλωσεις Ε9(πχ 2006, 2007)
Νομίζω δεν θα τις βρεις....κάποια στιγμή είπαν να μπούμε και να εκτυπώσουμε ότι θέλαμε από παλιότερες δηλώσεις, γιατί θα τις κατέβαζαν από τα online συστήματα (λόγω χώρου ?)...νομίζω αυτό έγινε πρόπερσι...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Με ενα μικρο ψαξιμο που εκανα βρηκα αυτο
http://www.candianews.gr/2013/09/24/� ... F-%CE%B59/
λεει οτι μεχρι τον 2/2014 μπορεις να διορθωσεις τα στοιχεια του Ε9 χωρις προστιμο.
Ρωτα καποιον λογιστη και αν ισχυει διορθωσε ο,τι δεν υπαρχει. -
τις παλιες δηλωσεις τις βρηκα, ειναι ολα δηλωμενα κανονικα και εχω και τον Αρ.καταχωρησης.
το θεμα ειναι οτι δεν φαινονται (ολα) τα δηλωμενα στην ηλεκτρονικη καρτελα μου.
σημερα που μπηκα να διορθωσω το Ε9 δεν μου δινει τη δυνατοτητα
αρα να συμπερανω οτι το εκλεισαν για τα ακινητα και ειναι ανοιχτο μονο για την εισαγωγη αγροτεμαχιων;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος