-
Έχει άποψη κάποιος ειδικός σχετικά με την ΠΟΛ.1221/13.12.2012; Υπάρχει κάποιος τρόπος η επιχείρηση να δηλώνει στην Γ.Γ.Π.Σ. τα τιμολόγια που εκδίδει σε περίπτωση που δεν προλάβει να υλοποιήσει αυτόματη λύση μέσω του φορολογικού μηχανισμού της; Μπορεί να τα καταχωρεί με κάποιο τρόπο online;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχει άποψη κάποιος ειδικός σχετικά με την ΠΟΛ.1221/13.12.2012; Υπάρχει κάποιος τρόπος η επιχείρηση να δηλώνει στην Γ.Γ.Π.Σ. τα τιμολόγια που εκδίδει σε περίπτωση που δεν προλάβει να υλοποιήσει αυτόματη λύση μέσω του φορολογικού μηχανισμού της; Μπορεί να τα καταχωρεί με κάποιο τρόπο online;http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16003
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή. Σύμφωνα με τον τωρινό σχεδιασμό του Κ.Φ.Α.Σ., από 1.1.2014 καταργούνται τα δελτία αποστολής, κ.λπ. οπότε δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει σήμανση στα παραστατικά που εκδίδονται. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε θεώρηση στοιχείων ούτε σήμανση αυτών. Συνεπώς, από 1.1.2014 όποιος επιθυμεί να κρατήσει την σήμανση θα πρέπει να αναβαθμίσει τον μηχανισμό που διαθέτει (προκειμένου να στέλνει αυτόματα τα στοιχεία) και όποιος δεν επιθυμεί, απλώς δεν θα έχει σήμανση.
Σχετικά με τη μηνιαία υποβολή καταστάσεων με τις συναλλαγές των επιχειρήσεων, θέλω να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Εκτός από τις συναλλαγές που αφορούν στα έσοδα –που θα υποβάλλονται μηνιαίως- θα υποβάλλονται και καταστάσεις με τις συναλλαγές των εξόδων (ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που τηρούνται), δηλαδή θα υποβάλλονται κάθε τρίμηνο ή μηνιαίως.
Για παράδειγμα τα έσοδα του μηνός 1/2014 θα υποβάλλονται έως τις 15 του 2/2014.
.........................
Κλείνοντας να πω ότι τα οφέλη από την εφαρμογή της μηνιαίας υποβολής των συναλλαγών θα είναι αμφίδρομα και θα το δείτε στην πράξη.- TAXHEAVEN: Λόγω του ότι πλησιάζει η στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η ανωτέρω διαδικασία μπορείτε να μας διευκρινίσετε πρακτικά πως μπορεί να γίνει αυτό;
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Πάμε λοιπόν στο πρακτικό κομμάτι. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι να στείλει κάποιος τις καταστάσεις αυτές:
- Μέσω του μηχανισμού σήμανσης τα στοιχεία μπορούν να αποσταλούν (αν δεν έχει τη δυνατότητα μπορεί να αναβαθμιστεί).
- Μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση.
- Για όσους δεν διαθέτουν τίποτε από τα παραπάνω, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει στην οποία μπορεί να υποβάλλονται οι σχετικές καταστάσεις.
- Μέσω των εταιριών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων
Εμείς θα ανοίξουμε την πλατφόρμα και σε web services ώστε να μπορούν να υποβληθούν οι καταστάσεις από το λογισμικό που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, αλλά και σε σελίδα για όσους δεν διαθέτουν λογισμικό.
Να προσθέσω ότι θα προσπαθήσουμε σύντομα να κοινοποιήσουμε τις σχετικές οδηγίες ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
- TAXHEAVEN: Συνεπώς από 1.1.2014 θα ισχύσει η ανωτέρω υποχρέωση για αποστολή των συναλλαγών με τους τέσσερις τρόπους που περιγράψατε.
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ναι. - TAXHEAVEN: Υπάρχει σκέψη να καθιερώσετε υποχρεωτικά το ηλεκτρονικό τιμολόγιο;
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει υποχρεωτικό. Είναι προαιρετικό. Από τη στιγμή που είναι «φθηνότερο» γιατί πρέπει εμείς ως Υπ. Οικ. να ορίσουμε την υποχρεωτικότητά του; Η αγορά πρέπει να αυτορυθμιστεί στο κομμάτι αυτό. Άλλωστε, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να ακολουθήσουν κάτι που είναι κοινά παραδεκτό πως είναι «φθηνότερο».
Τωρα εγω που σημερα κατεθεσα δικαιλογητικα για ιδρυση επιχειρησης που θα λειτουργησει πριν το 2014 τι να κανω;
Να δωσω 500€ για φορολογικο μηχανισμο ή οχι; -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Έχει άποψη κάποιος ειδικός σχετικά με την ΠΟΛ.1221/13.12.2012; Υπάρχει κάποιος τρόπος η επιχείρηση να δηλώνει στην Γ.Γ.Π.Σ. τα τιμολόγια που εκδίδει σε περίπτωση που δεν προλάβει να υλοποιήσει αυτόματη λύση μέσω του φορολογικού μηχανισμού της; Μπορεί να τα καταχωρεί με κάποιο τρόπο online;
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16003
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή. Σύμφωνα με τον τωρινό σχεδιασμό του Κ.Φ.Α.Σ., από 1.1.2014 καταργούνται τα δελτία αποστολής, κ.λπ. οπότε δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχει σήμανση στα παραστατικά που εκδίδονται. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ούτε θεώρηση στοιχείων ούτε σήμανση αυτών. Συνεπώς, από 1.1.2014 όποιος επιθυμεί να κρατήσει την σήμανση θα πρέπει να αναβαθμίσει τον μηχανισμό που διαθέτει (προκειμένου να στέλνει αυτόματα τα στοιχεία) και όποιος δεν επιθυμεί, απλώς δεν θα έχει σήμανση.
Σχετικά με τη μηνιαία υποβολή καταστάσεων με τις συναλλαγές των επιχειρήσεων, θέλω να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Εκτός από τις συναλλαγές που αφορούν στα έσοδα –που θα υποβάλλονται μηνιαίως- θα υποβάλλονται και καταστάσεις με τις συναλλαγές των εξόδων (ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που τηρούνται), δηλαδή θα υποβάλλονται κάθε τρίμηνο ή μηνιαίως.
Για παράδειγμα τα έσοδα του μηνός 1/2014 θα υποβάλλονται έως τις 15 του 2/2014.
.........................
Κλείνοντας να πω ότι τα οφέλη από την εφαρμογή της μηνιαίας υποβολής των συναλλαγών θα είναι αμφίδρομα και θα το δείτε στην πράξη.- TAXHEAVEN: Λόγω του ότι πλησιάζει η στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η ανωτέρω διαδικασία μπορείτε να μας διευκρινίσετε πρακτικά πως μπορεί να γίνει αυτό;
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Πάμε λοιπόν στο πρακτικό κομμάτι. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι να στείλει κάποιος τις καταστάσεις αυτές:
- Μέσω του μηχανισμού σήμανσης τα στοιχεία μπορούν να αποσταλούν (αν δεν έχει τη δυνατότητα μπορεί να αναβαθμιστεί).
- Μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση.
- Για όσους δεν διαθέτουν τίποτε από τα παραπάνω, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει στην οποία μπορεί να υποβάλλονται οι σχετικές καταστάσεις.
- Μέσω των εταιριών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων
Εμείς θα ανοίξουμε την πλατφόρμα και σε web services ώστε να μπορούν να υποβληθούν οι καταστάσεις από το λογισμικό που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, αλλά και σε σελίδα για όσους δεν διαθέτουν λογισμικό.
Να προσθέσω ότι θα προσπαθήσουμε σύντομα να κοινοποιήσουμε τις σχετικές οδηγίες ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
- TAXHEAVEN: Συνεπώς από 1.1.2014 θα ισχύσει η ανωτέρω υποχρέωση για αποστολή των συναλλαγών με τους τέσσερις τρόπους που περιγράψατε.
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Ναι. - TAXHEAVEN: Υπάρχει σκέψη να καθιερώσετε υποχρεωτικά το ηλεκτρονικό τιμολόγιο;
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει υποχρεωτικό. Είναι προαιρετικό. Από τη στιγμή που είναι «φθηνότερο» γιατί πρέπει εμείς ως Υπ. Οικ. να ορίσουμε την υποχρεωτικότητά του; Η αγορά πρέπει να αυτορυθμιστεί στο κομμάτι αυτό. Άλλωστε, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε τους πολίτες να ακολουθήσουν κάτι που είναι κοινά παραδεκτό πως είναι «φθηνότερο».
Τωρα εγω που σημερα κατεθεσα δικαιλογητικα για ιδρυση επιχειρησης που θα λειτουργησει πριν το 2014 τι να κανω;
Να δωσω 500€ για φορολογικο μηχανισμο ή οχι;Για ενα μήνα; Ζητα άδεια απο τη ΔΟΥ για χειρόγραφα...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Για ενα μήνα; Ζητα άδεια απο τη ΔΟΥ για χειρόγραφα...
Είναι και αυτό μια λύση αλλά δεν εξυπηρετεί αφού το κατάστημα (που βρισκεται σε κεντρικό σημειο) θα τιμολογεί και λιανική.Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα μπορουμε να διαχειριστουμε την κατασταση με χειρογραφα...
-
Μπήκα σήμερα στο TAXIS να δω αν υπάρχει τίποτα νεώτερο με το εκαθαριστικό και είδα ότι έχει ενεργοποιηθεί το κουμπί στο 'Εκτύπωση εκκαθαριστικού'.
Πατάω με Mozila ή IE το κουμπί και μου βγάζει για download ένα αρχείο **rwsrvlet **που είναι μόλις 1.3kbyte και σαν PDF μέσα απλά έχει έναν αριθμό 24 ψηφίων σε ένα πλαίσιο...
Τι είναι τούτο πάλι;
-
Τα € που θα πληρώσεις!
-
Εγώ θα σώσω την Ελλάδα...! ...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για ενα μήνα; Ζητα άδεια απο τη ΔΟΥ για χειρόγραφα...
Είναι και αυτό μια λύση αλλά δεν εξυπηρετεί αφού το κατάστημα (που βρισκεται σε κεντρικό σημειο) θα τιμολογεί και λιανική.Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα μπορουμε να διαχειριστουμε την κατασταση με χειρογραφα...
Οι ΑΛΠ συνεχίζουν και από 01/01/14 να έχουν υποχρέωση είτε ταμειακής είτε σήμανσης από ΦΜ.
-
Το διαβασα σημερα...
-
μου ηρθε αυτο τν μέιλ.
πρεπει να παω να παρω κλειδαριθμο;
εχω την εντυπωση οτι ειχε ξαναερθει παρομοιο μνμ πριν κανα δυο χρονια...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝΑποδέκτης: *****************************************, Username: ******************
Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΑΥΟ-ΠΟΛ1204 / 29.08.2013 έχει παραταθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013 η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, τον Δεκέμβριο του 2010.
Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Στη συνέχεια μπορείτε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες.
Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το συνθηματικό (password) του παραπάνω λογαριασμού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, θα πρέπει να κάνετε αίτηση επανεγγραφής εδώ πριν επισκεφτείτε τη ΔΟΥ για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο της νέας αίτησης.
Επίσης, για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video εδώ.
Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού
Ακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, έχοντας πρόχειρο τον Α.Φ.Μ. σας και τον κλειδάριθμο που έχετε λάβει από τη ΔΟΥ:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register
Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (3η στη σειρά υπηρεσία)
Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».
Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό , πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε. Παρακαλούμε κρατήστε τον νέο κωδικό σε ασφαλές μέρος ώστε να μη τον ξεχάσετε.
Κρατήστε τον κλειδάριθμό σας σε ασφαλές μέρος γιατί θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό (password) σας, για την έκδοση νέου.O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
-
αφου λεει οτι αν το εχεις κανει ηδη ξεχνα το!!! τελος
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπήκα σήμερα στο TAXIS να δω αν υπάρχει τίποτα νεώτερο με το εκαθαριστικό και είδα ότι έχει ενεργοποιηθεί το κουμπί στο 'Εκτύπωση εκκαθαριστικού'.Πατάω με Mozila ή IE το κουμπί και μου βγάζει για download ένα αρχείο **rwsrvlet **που είναι μόλις 1.3kbyte και σαν PDF μέσα απλά έχει έναν αριθμό 24 ψηφίων σε ένα πλαίσιο...
Τι είναι τούτο πάλι;
Κάντο rename και βάλε χειροκίνητα κατάληξη '.pdf'. Θα ανοίξει κανονικά. Ίσως δουλεύει και αν κάνεις 'open with acrobat reader', αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Την πρώτη λύση την έχω εφαρμόσει ο ίδιος και όλα οκ.
-
ΛΕΝΕ οτι ο φορος μεταβιβασης ακινητων θα παει στο 3% απο 1-1-14.
Αυτο αφορα και γονικες παροχες η μονο αγοραπωλησιες? εχει δοθει διευκρινηση? -
Τελικα εγω θα σωσω την χωρα πηγα σημερα στην εφορια να δω τι γινεται με την επιστροφη φορου που περιμενω απο 22/7 εκανα επανελεγχο 15/9 και εχει αργησει τραγικα το ποσο που περιμενω ειναι κοντα στα 1400 ευρωπουλα εχω ενα μικρο χρεος 300 ευρω και το αφησα να γινει συμψηφισμός και τα υπολοιπα να μου κατατεθουν στον τραπεζικο λογαριασμο που δηλωσα οταν επιτελους γινει η εκκαθαριση δηλαδη 1100 ευρω....Παω σημερα και μου λεει ο υπαλληλος θα παρετε 300 ευρω μου επεσε το σαγονι τι κανουνε τωρα τα τσακαλια του υπουργειου που εχει δωθει σαν οδηγια στις εφοριες αν υπαρχει επιστροφη και ο φορολογουμενος αν πληρωνει σε δοσεις τα φαπ 11 12 13 οπως εγω που τα πληρωνω καθε μηνα κανονικα πριν ληξουν οτι ποσο περισσευει το παιρνουν απο την επιστροφη παρολο που εγω πληρωνω κανονικα στην ωρα τους με δοσεις οπως και ο περισσοτερος κοσμος χωρις καμια ειδοποιηση στα μουλωχτα μονο αν πας στην εφορια οπως σημερα εγω το μαθαινεις και ισως να το προλαβεις να το αποτρεψεις οπως και εγω το ζητησα σημερα οχι σε ηρεμο τονο αφου μου ερχοτανε να αρπαξω κανα λαιμο εφοριακου εκει μεσα, αφου ξαναεδωσα στοιχεια λογαριασμος τραπεζης υποτιθεται οτι θα μου κρατησουν μονο την ληξιπροθεσμη οφειλη των 300 ευρω....Και το καλυτερο μου ειπανε θα περιμενω ακομα ενα διμηνο για να παρω την επιστροφη ετσι γινεται το πλεονασμα εγω θα σωσω την χωρα
-
http://www.fpress.gr/oikonomia/forologi ... n-hrostane
Τελικα ειμαστε και αλλοι σου περνανε προκαταβολικα απο επιστροφες απο επιδοτησεις για φορους που δεν εχουν ληξει ακομα πχ φαπ φορος εισοδηματος μπανανιααααααααααα ειμαστε -
Τα ίδια και στην περίπτωσή μου, επιστροφή, έλεγχος δικαιολογητικών (μέχρι εδώ καλά, κάθε χρόνο τα ίδια) αλλά αντί να πιστωθεί το ποσό στο λογαριασμό μου (ΙΒΑΝ κτλ. κανονικά) --> 'Παρακαλούμε περάστε από τη ΔΟΥ δι' υπόθεσίν σας'
(Δεν τους χρωστάω ΦΑΠ, ΜΑΠ, ΧΑΠ)
-
Παιδιά, παρ'όλο το success story η τρύπα στο έλλειμα και την εκτέλεση του προϋπολογισμού ανέρχεται στα περίπου 10 και κάτι ψιλά δις για '13 και '14 (projected προφανώς). Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει η εσωτερική στάση πληρωμών (αυτό που λέτε όλοι δηλαδή περί μη επιστροφής ΦΠΑ, μη καταβολής επιστροφών φόρου κλπ), και φυσικά θα έρθουν και άλλα ωραία...ήδη αποφασίστηκε (από ότι κατάλαβα χθες-προχθές) η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μείωση του ΠΔΕ για να καλυφθούν τρύπες...
Η Ανάπτυξη άργησε μια -ακόμα- χρονιά...
-
Και τελικα εχθες μπορει να εκανα μια τρυπα στο νερο νομιζωντας πως το απετρεψα γιατι οπως ειπε το τσακαλι ο Θεοχαρης σε τουιτ οτι η εφορια συμφωνα με τον νομο ν3943/31-3-11 υποχρεουται να συμψηφίσει βεβαιωμενους φορους που δεν εχουν καταστει ληξιπροθεσμοι με λιγα λογια σου κατασχουν τα χρηματα χωρις να χρωστας και οταν λεμε χρωστας εννοουμε ληξιπροθεσμα χρεη.
-
Ούτε προφήτης να'μουνα (σιγά τα ωά....)
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/731257
Σε οριζόντια και επώδυνα μέτρα θα αναγκαστεί να καταφύγει η κυβέρνηση εφόσον ο πήχης των μέτρων αυξηθεί πάνω από το 1,3 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των ισχυρών πιέσεων που ασκούν οι ελεγκτές, οι οποίοι χθες ζήτησαν εν πολλοίς το «ξήλωμα» του νέου νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και εμφανίστηκαν αρνητικοί για τη νέα περικοπή του ΠΔΕ
-
Ο χρήστης Atel... έγραψε:
Και τελικα εχθες μπορει να εκανα μια τρυπα στο νερο νομιζωντας πως το απετρεψα γιατι οπως ειπε το τσακαλι ο Θεοχαρης σε τουιτ οτι** η εφορια συμφωνα με τον νομο ν3943/31-3-11 υποχρεουται να συμψηφίσει βεβαιωμενους φορους που δεν εχουν καταστει ληξιπροθεσμοι** με λιγα λογια σου κατασχουν τα χρηματα χωρις να χρωστας και οταν λεμε χρωστας εννοουμε ληξιπροθεσμα χρεη.Αγαπητέ φίλε το ίδο συνεβη με φίλο που πήγε στη ΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ να εισπραξει επιστροφη και ακουσον ακουσον του εγινε συμψηφισμός της επιστροφής(~700ε) με τον Φορο Πολυτελείας για το 2λ πού έχει (440ε) που δεν ήξερε καν ότι είχε βεβαιωθεί στο account του στο taxisnet πριν 1-2 μέρες ,έξαλλος έκανε φασαρια μεγάλη και τελικά δεν του δώσανε και φορολογικη ενημεροτητα !
WELCOME TO THE JUNGLE
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος