-
Πήγα προχτές στην Εφορία για έλεγχο δικαιολογητικών και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία κύρωση σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης, πλην φυσικά του προφανούς, να καθυστερήσει η εκκαθάριση της δήλωσης.
-
Σε περίπτωση πιστωτικής (φαντάζομαι) μόνο.
Sent from my GT-N7100
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σε περίπτωση πιστωτικής (φαντάζομαι) μόνο.Sent from my GT-N7100
Σε περίπτωση χρεωστικής αν αργήσουν να βγάλουν το εκκαθαριστικό δεν φταίει ο πολίτης.
ΥΓ. Σύμφωνα με την εφορία για τον μακαρίτη τον πατέρα μου οι δηλώσεις του 2012 και 2013 θα εκκαθαριστούν ταυτόχρονα....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σε περίπτωση πιστωτικής (φαντάζομαι) μόνο.
Sent from my GT-N7100Σε περίπτωση χρεωστικής αν αργήσουν να βγάλουν το εκκαθαριστικό δεν φταίει ο πολίτης.
Αναφέρομαι στην καθυστερημένη προσκόμιση δικαιολογητικών στη ΔΟΥ. Σε περίπτωση που είναι πιστωτική και σου ζητούν να προσκομίσεις δικαιολογητικά, δεν υπάρχει πρόβλημα να καθυστερήσεις (τουλάχιστον δεν υπήρχε μέχρι τώρα). Αν όμως είναι χρεωστική και εσύ τα προσκομίσεις 2 μήνες μετά και για το λόγο αυτό καθυστερήσει η εκκαθάριση, φαντάζομαι το προστιματάκι θα το φας.
Sent from my GT-N7100
-
Ενημερωτικά, κόσμος άρχισε να εισπράτει το επίδομα παιδιών μέσω του Α21...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πέρασα από εφορία σήμερα κ ρώτησα σχετικά με τους κατοίκους εξωτερικού.όσοι είναι κάτοικοι εξωτερικού κ δεν είχαν εισόδημα στην Ελλάδα πέρυσι, υποβάλλουν δήλωση μηδενική κ δεν απαιτούνται τα δικαιολογητικά του εξωτερικού, πχ έγγραφο διαμονής στο εξωτερικό κ αποφυγή διπλής φορολογίας κτλ...
δηλώνει κανείς μόνο την κατοικία εδώ ως δευτερεύουσα κ τέλος, έτσι την είχα κάνει κ πέρυσι...
?
Η δευτερεύουσα κατοικία στην Ελλάδα που λες, όταν σου ανήκει; Επίσης τι γίνεται από πόθεν έσχες αν/όταν φέρεις αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα μελλοντικά;
-
Αρτι αφιχθείς απο διακοπές, το βρήκα να με περιμένει χαμογελαστό στο γραμματοκιβώτιο σήμερα. Χορταστικό μπουγιουρντί με πολλά ψηφία. Παω στην ηλεκτρονική εφαρμογή να υποβάλλω αίτηση για διακανονισμο σε 24 δόσεις και βλεπω οτι .. δεν μπορώ γιατί απλά δεν είμαι **ληξιπρόθεσμος ** ακόμα !! Πρεπει να λήξουν οι δοσεις, επιβαρυνόμενες στο μεταξυ με τις σχετικές προσαυξησεις και μετά να μπορέσω να υποβάλλω αιτηση ρύθμισης.
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Αρτι αφιχθείς απο διακοπές, το βρήκα να με περιμένει χαμογελαστό στο γραμματοκιβώτιο σήμερα. Χορταστικό μπουγιουρντί με πολλά ψηφία. Παω στην ηλεκτρονική εφαρμογή να υποβάλλω αίτηση για διακανονισμο σε 24 δόσεις και βλεπω οτι .. δεν μπορώ γιατί απλά δεν είμαι **ληξιπρόθεσμος ** ακόμα !! Πρεπει να λήξουν οι δοσεις, επιβαρυνόμενες στο μεταξυ με τις σχετικές προσαυξησεις και μετά να μπορέσω να υποβάλλω αιτηση ρύθμισης.Μέχρι τότε όμως, δεν σε εμποδίζει κανείς να δίνεις έναντι του φόρου όσο ποσό 'δόσης' έχεις αποφασίσει. Αν μη τι άλλο, θα μειωθούν οι προσαυξήσεις που θα χρεωθούν στο ποσό που θα απομείνει.
-
Αρτι αφιχθείς απο διακοπές, το βρήκα να με περιμένει χαμογελαστό στο γραμματοκιβώτιο σήμερα. Χορταστικό μπουγιουρντί με πολλά ψηφία. Παω στην ηλεκτρονική εφαρμογή να υποβάλλω αίτηση για διακανονισμο σε 24 δόσεις και βλεπω οτι .. δεν μπορώ γιατί απλά δεν είμαι **ληξιπρόθεσμος ** ακόμα !! Πρεπει να λήξουν οι δοσεις, επιβαρυνόμενες στο μεταξυ με τις σχετικές προσαυξησεις και μετά να μπορέσω να υποβάλλω αιτηση ρύθμισης.Μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική κάρτα (είτε το εφάπαξ ποσό είτε την κάθε δόση) σε 6 ή 12 άτοκες δόσεις
-
Αρτι αφιχθείς απο διακοπές, το βρήκα να με περιμένει χαμογελαστό στο γραμματοκιβώτιο σήμερα. Χορταστικό μπουγιουρντί με πολλά ψηφία. Παω στην ηλεκτρονική εφαρμογή να υποβάλλω αίτηση για διακανονισμο σε 24 δόσεις και βλεπω οτι .. δεν μπορώ γιατί απλά δεν είμαι **ληξιπρόθεσμος ** ακόμα !! Πρεπει να λήξουν οι δοσεις, επιβαρυνόμενες στο μεταξυ με τις σχετικές προσαυξησεις και μετά να μπορέσω να υποβάλλω αιτηση ρύθμισης.λίγο προσοχή με αυτους τους 'διακανονισμούς' γιατι μπορεί να καταλήξουν μεγάλη παγίδα αν κάτι στραβώσει στην πληρωμή τους. Προσωπικα με τους ορους που έχουν, καλυτερα να πληρώνω την προσαυξηση και να βαζω οτι εχω...
-
Γεια σας.
Έχω μια ερώτηση που αφορά ωστώσο στον φόρο κληρονομιάς και όχι εισοδήματος.Πρόσφατα έχει ανοίξει διαθήκη. Η συμβολαιογράφος θα καταθέσει λίαν
συντόμως τα έγγραφα στην εφορία. Με πληροφόρησε πως θα προκύψει
φόρος κληρονομιάς περί τα €8.500 . Η υπόθεση αφορά δύο οικόπεδα.Πριν μερικά χρόνια είχε γίνει επίσης γονική παροχή κατά την οποία
ήρθε στην κατοχή μου ένα σπίτι. Το φορολογικό κόστος για την
γονική παροχή έχει πληρωθεί.
Μου είναι γνωστό πως θα προχωρήσω σε διακανονισμό με την
εφορία, ωστώσο θα ήθελα να γνωρίζω τι συμβαίνει στην εσχάτη
των περιπτώσεων, αν δηλαδή δεν καταβληθεί ο φόρος κληρονομιάς.Αν φτάσουμε σε κατάσχεση, υπάρχει κάποιος νόμος που
προστατεύει την οικία και γίνεται κατάσχεση ενός
οικοπέδου, ή αυτό έγκειται απλώς στην κρίση του
δικαστικού εφόρου που επεξεργάζεται την υπόθεση;Ευχαριστώ και sorry για το κάπως άσχετο.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αρτι αφιχθείς απο διακοπές, το βρήκα να με περιμένει χαμογελαστό στο γραμματοκιβώτιο σήμερα. Χορταστικό μπουγιουρντί με πολλά ψηφία. Παω στην ηλεκτρονική εφαρμογή να υποβάλλω αίτηση για διακανονισμο σε 24 δόσεις και βλεπω οτι .. δεν μπορώ γιατί απλά δεν είμαι **ληξιπρόθεσμος ** ακόμα !! Πρεπει να λήξουν οι δοσεις, επιβαρυνόμενες στο μεταξυ με τις σχετικές προσαυξησεις και μετά να μπορέσω να υποβάλλω αιτηση ρύθμισης.
Μέχρι τότε όμως, δεν σε εμποδίζει κανείς να δίνεις έναντι του φόρου όσο ποσό 'δόσης' έχεις αποφασίσει. Αν μη τι άλλο, θα μειωθούν οι προσαυξήσεις που θα χρεωθούν στο ποσό που θα απομείνει.
Προφανώς αυτό θα κάνω ...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
πέρασα από εφορία σήμερα κ ρώτησα σχετικά με τους κατοίκους εξωτερικού.όσοι είναι κάτοικοι εξωτερικού κ δεν είχαν εισόδημα στην Ελλάδα πέρυσι, υποβάλλουν δήλωση μηδενική κ δεν απαιτούνται τα δικαιολογητικά του εξωτερικού, πχ έγγραφο διαμονής στο εξωτερικό κ αποφυγή διπλής φορολογίας κτλ...
δηλώνει κανείς μόνο την κατοικία εδώ ως δευτερεύουσα κ τέλος, έτσι την είχα κάνει κ πέρυσι...
Κι εγώ ως κάτοικος εξωτερικού με ένα ακίνητο στην ιδιοκτησία μου λέω να πράξω αναλόγως.
Έχω ένα ερώτημα σχετικά με τους τόκους καταθέσεων. Μέσα στο 2012 είχα εισόδημα από τόκους το συγκλονιστικό ποσό των €0.13! Αν το βάλω στο κουτί 660 και πατήσω εκκαθάριση στον simulator της Epsilon Net, αυτομάτως μου χτυπάει το τεκμήριο των €2500 και χρεώνει τα αντίστοιχα κερατιάτικα. Μου διαφεύγει κάτι, ή απλά να τους γράψω στα παλιά μου παπούτσια και να μη δηλώσω τους τόκους;
Μερσί εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή!
edit πριν με πάρετε με τις πέτρες! Μόλις έψαξα λίγο και είδα ότι τόκοι κάτω από €250 δε χρειάζεται να δηλωθούν. Πάλι καλά..
Ερώτηση 2: Το ακίνητο που διαθέτω έχει X τμ κύριους χώρους, και άλλα N τμ αποθήκη (ίδια παροχή ρεύματος). Εκεί που δηλώνω τη δευτερεύουσα κατοικία, βάζω μόνο τους κύριους χώρους και αγνοώ την αποθήκη, σωστά; Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να μου προτείνει αυτόματα η εφαρμογή της gsis. Thanks και πάλι!
-
Δεν υποχρεούσαι να τους δηλώσεις εφ΄όσον είναι κάτω από €250
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν υποχρεούσαι να τους δηλώσεις εφ΄όσον είναι κάτω από €250Ταχύτατος! Ευχαριστώ πολύ! Καμια ιδέα για το αν χρειάζεται να δηλωθούν και οι αποθήκες στις κατοικίες; (όχι ότι αλλάζει κάτι, ο φόρος πάλι μηδενικός βγαίνει, αλλά αφού το κάνω, να το κάνω σωστά!)
-
Οι αποθήκες δηλώνονται αλλά μειωμένες κατά 50% αν δεν κάνω λάθος.
-
Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, εντός 15 ημερών.
Τα 'απσιτούμενα δικαιολογητικά' είναι αποδεικτικά μισθοδοσίας, ταμείων, ιδιωτικής ασφάλειας, κλπ και το ματσάκι με τις αποδείξεις?
Αν τους τα πας, τα κρατάνε αυτοί, οπότε όποια απόδειξη είναι και εγγύηση κάποιου προϊόντος που αγόρασες πρέπει να την έχεις φωτοτυπίσει?
Έχει νόημα να τους βάλεις να υπογράψουν ότι τις παρέλαβαν, μη στις ξαναζητήσουν ενώ τις έχουν αυτοί? (συνέβει σε γνωστό μου ) -
Τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά είναι αυτά βάση των οποίων συμπληρώθηκε η δήλωσή σου, τα οποία τα βγάζεις 1 φωτοτυπία(εκτός των αποδείξεων) για να τα έχεις και εσύ.
Αν πας από τη ΔΟΥ σου τις αποδείξεις δεν στις ζητάνε, παρά μόνο αργότερα όταν θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος. -
Άρα οι αποδείξεις δεν ανήκουν στα 'απαιτούμενα δικαιολογητικά' που πρέπει να τους πας (παρότι και βάση αυτών συμπληρώθηκε η δήλωση) και δεν τις θέλουν για να εγκρίνουν την εκκαθάριση?
(αν είναι να καθίσουμε να τις φωτοτυπίσουμε κι αυτές, ζήτω που καήκαμε! ) -
Εμένα κατά τον έλεγχο μου ζήτησαν απλά να δουν ότι τις έχω μαζί μου. Δεν τις κράτησαν (σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά).
Sent from my SM-N9005
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος