-
Δεν θελουν να τα δουν φίλε μου...
Το φορολογικό σύστημα είναι επίτηδες στρυφνό και δύσκολο για να μπαίνουν πρόστιμα για τυπικές παραβάσεις για ψύλλου πήδημα για να μην ασχοληθούν με τις ουσιαστικές παραβάσεις.. -
The essence of the Greek tax control system....
(να δούμε μέχρι πότε) -
Ρώτησα ένα λογιστή τι παίζει με τις αθεώρητες αποδείξεις για όσους είναι με μπλοκάκι και μου είπε ότι συνεχίζουν να κόβουν κανονικά απ' το μπλοκάκι που έχουν, μέχρι να τους τελειώσουν, και μετά αθεώτητες. Καλά τα λέει?
-
Καλά τα λέει. Διάβασε και εδώ όμως γιατί δεν ισχύουν τα ίδια για ολες τις περιπτώσεις --> http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112979936
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ρώτησα ένα λογιστή τι παίζει με τις αθεώρητες αποδείξεις για όσους είναι με μπλοκάκι και μου είπε ότι συνεχίζουν να κόβουν κανονικά απ' το μπλοκάκι που έχουν, μέχρι να τους τελειώσουν, και μετά αθεώτητες. Καλά τα λέει?εμένα μου τα είπε αλλιώς ο λογιστής μου...
Κόβω κανονικά απο το μπλοκάκι σε όλους τους ιδιώτες και για τις εταιρίες παίρνω ενα αθεώρητο μπλοκάκι και κόβω απο εκεί.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καλά τα λέει. Διάβασε και εδώ όμως γιατί δεν ισχύουν τα ίδια για ολες τις περιπτώσεις --> http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112979936Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ευχαριστώ.
'Λογιστές επισημαίνουν ακόμα ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν στο δελτίο παροχής υπηρεσιών τους κενά φύλλα, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κανονικά και στη συνέχεια να αγοράσουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών' λέει.... Άρα μέχρι να τελειώσει το υπάρχον μπλοκάκι ΑΠΥ παίζει απ' ότι φαίνεται....
-
ηθελα να κοψω τιμολογιο περιπου 1000 ευρο. Για να μην μπλεξω με πιστωτικες, επιταγες και καταθεσεις σε τραπεζες εκοψα δευο τιμολογια στο πελατη με διαφορα μερικων ημερων. Νομιζω ειμαι οκ, ετσι?
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Ρώτησα ένα λογιστή τι παίζει με τις αθεώρητες αποδείξεις για όσους είναι με μπλοκάκι και μου είπε ότι συνεχίζουν να κόβουν κανονικά απ' το μπλοκάκι που έχουν, μέχρι να τους τελειώσουν, και μετά αθεώτητες. Καλά τα λέει?
εμένα μου τα είπε αλλιώς ο λογιστής μου...
Κόβω κανονικά απο το μπλοκάκι σε όλους τους ιδιώτες και για τις εταιρίες παίρνω ενα αθεώρητο μπλοκάκι και κόβω απο εκεί.
Αυτό είναι το σωστότερο και το 'προτεινόμενο' και από τις Εφορίες. Απλά δηλώνουν ότι θα υπάρχει ανοχή στο κόψιμο θεωρημένων ΑΠΥ από παλιά μπλοκ ακόμα και σε επιχειρήσεις κλπ.
Δεν υπάρχει κάποιος λόγος πάντως να το κάνεις : παίρνεις ένα μπλοκ με τιμολόγια και στις εταιρείες κόβεις από εκεί αθεώρητα και κάνεις και 'οικονομία' στα θεωρημένα για να μην τα σπαταλάς εκεί που δεν χρειάζονται και πρέπει μετά να πας να θεωρήσεις γρήγορα.
Όπως είπε και φίλη, που κόβει βασικά σε εταιρείες, 'τώρα που δεν χρειάζεται το μπλοκ θεώρηση να πάνε να γ@μηθούν : εισφορές δεν ξαναπληρώνω, ΤΕΛΟΣ' -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όπως είπε και φίλη, που κόβει βασικά σε εταιρείες, 'τώρα που δεν χρειάζεται το μπλοκ θεώρηση να πάνε να γ@μηθούν : εισφορές δεν ξαναπληρώνω, ΤΕΛΟΣ'
Αυτό θα πει 'η νομοθεσία στην υπηρεσία της εισφοροδιαφυγής'...
εμένα μου τα είπε αλλιώς ο λογιστής μου...
Αυτό είναι το σωστότερο και το 'προτεινόμενο' και από τις Εφορίες. Απλά δηλώνουν ότι θα υπάρχει ανοχή στο κόψιμο θεωρημένων ΑΠΥ από παλιά μπλοκ ακόμα και σε επιχειρήσεις κλπ.
Δεν υπάρχει κάποιος λόγος πάντως να το κάνεις : παίρνεις ένα μπλοκ με τιμολόγια και στις εταιρείες κόβεις από εκεί αθεώρητα και κάνεις και 'οικονομία' στα θεωρημένα για να μην τα σπαταλάς εκεί που δεν χρειάζονται και πρέπει μετά να πας να θεωρήσεις γρήγορα.Υπάρχει λόγος: Οικονομία
Εγώ τουλάχιστον με το ρυθμό που κόβω σε εταιρίες που συνεργάζομαι θα χρειαστώ νέο μπλοκάκι μετά το 2020 (αν είμαι ακόμα Ελλάδα).... -
Υπερ της επιχειρηματικότητας είναι.
Γιατί οι οικονομικές σου διαφορές με το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία να σε αποτρέπουν να κάνεις τη δουλειά σου;Εκτός των άλλων, μπορούσε να σου δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα: Δε μπορούσες να θεωρήσεις τιμολόγιο αν δεν ήσουν ασφαλιστικά και φορολογικά εντάξει. Ναι, οκ. Πως θα εξέδιδες τιμολόγια όμως για να πληρωθείς ωστε να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις σου;
-
Σωστό κι αυτό.
Ετσι όμως δε 'χρειάζεται' ν'ανοίξεις καν βιβλία και να πληρώνεις κάθε 2μηνο εισφορές (ανεξάρτητες από το πόσα βγάζεις και το αν βγάζεις ή δε βγάζεις, βεβαίως βεβαίως.... ) για να δουλεύεις ως ΕΕ ή μισθωτός 'με μπλοκάκι'.
Επόμενο βήμα?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σωστό κι αυτό.Ετσι όμως δε 'χρειάζεται' ν'ανοίξεις καν βιβλία και να πληρώνεις κάθε 2μηνο εισφορές (ανεξάρτητες από το πόσα βγάζεις και το αν βγάζεις ή δε βγάζεις, βεβαίως βεβαίως.... ) για να δουλεύεις ως ΕΕ ή μισθωτός 'με μπλοκάκι'.
Επόμενο βήμα?
-
Ηρθε χαρτι απο την εφορεια για συμπληρωματικε πληροφορειες, στην δωρεα που καναμε στο κρατος τα ενοικια που δεν πληρωσε ο ενοικιαστης περιπου 1000 ευρω ηταν τοτε ... τα ειχαμε δωσει ολα τα χαρτια δικαστικη αποφασηκ.λ.π. οποτε θελω να δω τι θα ζητησουν...υπαρχει αριθ. πρωτοκ. βεβαια της καταθεσης οποτε η τα εχουν χασει η τα εμπλεξαν....
Με τι ασχολουντε ργμ??? η εχουν χρονο ελευθερο η δεν ξερουν που να ψαξουν να βρουν λαμογιες.... -
Ο χρήστης Στο νέο νομοσχέδιο του Υπ.Εργασίας έγραψε:
- Στο εξής θα υπάρχει η υποχρέωση της ΗΔΙΚΑ να ενημερώνει την ΓΓΠΣ για την φορολογητέα ύλη κάθε μορφής σύνταξης με στόχο την καταπολέμηση γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.
Με την θεσπιζόμενη διάταξη για πρώτη φορά και από εδώ και στο εξής η ΗΔΙΚΑ ΑΕ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου της καταβολής έτους υποχρεούται να μεταφέρει ηλεκτρονικά το σύνολο της φορολογητέας ύλης κάθε μορφής σύνταξης ανά συνταξιούχο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με τη σειρά της, σε εύλογο χρόνο από τη λήψη της πληροφορίας της παραγράφου 1 προβαίνει υποχρεωτικά στη προσυμπλήρωση της ηλεκτρονικής φορολογικής δήλωσης συνταξιούχων φορολογουμένων στη βάση των στοιχείων, που της διαβιβάστηκαν από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
Με τη διάταξη αυτή δεν θα αποστέλλονται πλέον ετήσια εκκαθαριστικά των συντάξεων σε κανένα συνταξιούχο καθώς τα σχετικά ποσά θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην ηλεκτρονική δήλωση κάθε συνταξιούχου. Το όφελος από την θεσπιζόμενη εφαρμογή είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς δημιουργεί σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών λόγω της μη αποστολής εκατομμυρίων εκκαθαριστικών κάθε χρόνο. Έτσι εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι, καταπολεμάται η γραφειοκρατία αλλά προκύπτει και ένα τεράστιο όφελος από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, που έχει διαπιστωθεί (από πρόσφατες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις) σε συνταξιούχους λόγω της ανακριβούς δήλωσης των εσόδων από τις συντάξεις.
Ειλικρινά, πέφτω από τα σύννεφα.
- Στο εξής θα υπάρχει η υποχρέωση της ΗΔΙΚΑ να ενημερώνει την ΓΓΠΣ για την φορολογητέα ύλη κάθε μορφής σύνταξης με στόχο την καταπολέμηση γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ηρθε χαρτι απο την εφορεια για συμπληρωματικε πληροφορειες, στην δωρεα που καναμε στο κρατος τα ενοικια που δεν πληρωσε ο ενοικιαστης περιπου 1000 ευρω ηταν τοτε ... τα ειχαμε δωσει ολα τα χαρτια δικαστικη αποφασηκ.λ.π. οποτε θελω να δω τι θα ζητησουν...υπαρχει αριθ. πρωτοκ. βεβαια της καταθεσης οποτε η τα εχουν χασει η τα εμπλεξαν....
Με τι ασχολουντε ργμ??? η εχουν χρονο ελευθερο η δεν ξερουν που να ψαξουν να βρουν λαμογιες....Σε συνεχεια λοιπον, ζητησαν να υποβαλω συμπληρωματικο Ε2 αναφεροντας σε ξεχωριστη γραμμη και χειρογραφα, το διαστημα των ενοικιων που τους εκχωρησα στο κρατος.!!! αυτο φυσικα κοστιζει 40 ευρωπουλα....
Εχω μια απορια αυτο το επετρεπε το συστημα να γινει ηλεκτρονικα (να γραφει δικαιολογεια στη γραμμη τετοιου ειδους??) ειναι δηλωση το 2010 για οικονομικο ετος 2009. Οποτε αλλη μια φορα χαμενες 3 ωρες στην εφορεια ... για την καταθεση και πληρωμη των 40... -
Ξέχασα να ασχοληθώ με το E9 2011-2012, μέχρι πότε έπρεπε να κάνω οριστικοποίηση ;
-
Ανοικτό είναι ακόμα, μπορείς.
-
οι συνταξιουχοι μπορουν φετος να υποβαλουν δηλωση χαρτινη? (οχι ηλεκτρονικα)
αν εχουν κλειδαριθμο μπορουν να υποβαλουν ειτε μανιουαλ ειτε ηλεκτρονικα? -
γνωρίζει κανένας πότε θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις φέτος?
-
Τελικά υποχρέωση συλλογής αποδείξεων έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες;
Αν κατάλαβα καλά το μέτρο ισχύει μόνο για μισθωτούς-συνταξιούχους, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα 'επιστροφής φόρου' (δηλ. ένα 'έμμεσο' αφορολόγητο)
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος