-
Παρεμπιπτόντως, μην βασιστείς πάνω μου για την προθεσμία, δες το και μόνος σου μην και έχω καταλάβει λάθος κάτι
-
- Ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ.186/1992, Α’ 84), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταργείται και αντικαθίσταται με τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που έχει ως εξής:
« ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
[...]
Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου, ως «ηλεκτρονικό τιμολόγιο» νοείται το τιμολόγιο που περιέχει τις απαιτούμενες σύμφωνα με τον παρόντα νόμο πληροφορίες και το οποίο εκδίδεται και λαμβάνεται σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή. Η χρήση ηλεκτρονικού τιμολογίου υπόκειται στην αποδοχή του αποκτώντος τα αγαθά ή του λήπτη των υπηρεσιών
[...]
Ειδικά, για συναλλαγές με ιδιώτες το αντίτυπο των φορολογικών στοιχείων ή παραστατικών που προορίζεται για τον πελάτη, μπορεί να μην αποστέλλεται σε χαρτί, εφόσον ο πελάτης αποδέχεται τη λήψη ηλεκτρονικών αρχείων, τα οποία περιέχουν όλα τα δεδομένα και τις ενδείξεις που αποτυπώνονται στο στέλεχος ή το ηλεκτρονικό αρχείο του εκδότη των στοιχείων.φσσσσσσσσσσσσσσσσσ
-
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝhttp://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/14977
καλη ανάγνωση για επαγγελματίες και λογιστές...
εκτος και αν γινει κανα θαυμα και δεν ψηφιστουν τα μετρα δλδ...
-
Τελικά ισχύει οτι δέν θα χρειάζονται τα βιβλία θεώρηση πλέον?
Πρέπει να θεωρήσω σύντομα και δέν μου έχουν στείλει τις ενημερώτητες απο τον ΟΑΕΕ και πρέπει να πάω εκεί να τις πάρω, αν γίνεται να γλιτώσω τη διαδικασία....
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τελικά ισχύει οτι δέν θα χρειάζονται τα βιβλία θεώρηση πλέον?Πρέπει να θεωρήσω σύντομα και δέν μου έχουν στείλει τις ενημερώτητες απο τον ΟΑΕΕ και πρέπει να πάω εκεί να τις πάρω, αν γίνεται να γλιτώσω τη διαδικασία....
2014 νομιζω,οχι νωριτερα
-
Βιβλία αθεώρητα, στοιχεία θεωρημένα κανονικά (με βάση τα μέχρι τώρα γνωστά). Και φυσικά, εφόσον δεν είναι ακόμα Νόμος του Κράτους δεν είναι τίποτε οριστικό... Μη βιάζεστε...
-
Σορρυ αν ξαναρωτάω πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί, ελπίζω σε βοηθεια
Mε προσέγγισαν 2 τύποι που εργάζονται σε εταιρίες consulting για power systems για συνεργασία σε φάση freelancer. Στην συγκεκριμένη περίοδο, μιας και γράφω παράλληλα το διδακτορικό μου φαίνεται καλή περίπτωση λόγω της ευελιξίας.
Ο ένας είναι Γερμανία κι ο άλλος ολλανδία. Εχοντας ακόμα το ΤΕΕ στην ελλάδα, με συμφέρει να γράφω έξοδα κάτω? Δεν έχω δει τί παίζει ολλανδία, αλλά αν έχω καταλάβει καλά έχω έναν αυτοτελή φόρο κοντά στο 40% για το ύψος της αμοιβής που συζητάω.
-
Καλησπέρα!Από τις 2/11 το απόγευμα(Παρασκευή) έχω πληρώσει μεσω web banking την τελευταία δόση της εφορίας.Άντε η πληρωμή να πραγματοποιήθηκε την επόμενη εργάσιμη,δηλ Δευτέρα 5/11.Στο taxisnet δε μου δίνει φορολογική ενημερότητα,που σημαίνει ότι δεν έχει εξοφληθεί η δόση,αλλά και στην δοκιμή που έκανα για επαναπροσδιορισμό δόσεων,μου βγάζει την 3η (εξοφλημένη ηλεκτρονικά) δόση σε άλλες 3 δόσεις ως οφειλή.Πότε να υπολογίζω ότι το taxisnet θα ενημερωθεί για την πλήρη εξόφληση των υποχρεώσεων μου;
-
Στη δου ρώτησες για αυτό?
Sent from my E10i using Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Δεν πρόκειται να πάρεις ενημερότητα από το ταξις εκτός αν πληρώσεις το σύνολο της οφειλής. Αλλιώς πάνε κ βγάλε στην εφορία.Sent from my E10i using Tapatalk
Πλήρωσα ηλεκτρονικά την τρίτη και τελευταία δόση,αλλά δεν έχει -φαίνεται- περαστεί στο taxisnet.
-
Αφού είπε ο άνθρωπος ότι πλήρωσε την τελευταία δόση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σορρυ αν ξαναρωτάω πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί, ελπίζω σε βοηθειαMε προσέγγισαν 2 τύποι που εργάζονται σε εταιρίες consulting για power systems για συνεργασία σε φάση freelancer. Στην συγκεκριμένη περίοδο, μιας και γράφω παράλληλα το διδακτορικό μου φαίνεται καλή περίπτωση λόγω της ευελιξίας.
Ο ένας είναι Γερμανία κι ο άλλος ολλανδία. Εχοντας ακόμα το ΤΕΕ στην ελλάδα, με συμφέρει να γράφω έξοδα κάτω? Δεν έχω δει τί παίζει ολλανδία, αλλά αν έχω καταλάβει καλά έχω έναν αυτοτελή φόρο κοντά στο 40% για το ύψος της αμοιβής που συζητάω.
Δε θα σε καλύψω.... απλά μερικές σκέψεις που ίσως βοηθήσουν εσένα αλλά και όποιον ξέρει να σου απαντήσει.
Αν δεν κάνω λάθος ζείς Ολλανδία. Έχεις εργαστεί στην Ολλανδία, στην Ελλάδα; Δηλαδή είσαι γραμμένος στους οικείους επαγγελματικούς συλλόγους και σε ξέρει η τοπική εφορία; Και πού σκοπεύεις να ζήσεις τα επόμενα χρόνια; Πού το πάω;
Αν είναι να μείνεις έξω τότε καλύτερα να μην μπλέξεις με τα ελληνικά πράματα.
Ίσως βολεύει αν θα είσαι freelance να στήσεις εταιρεία ώστε να πληρώνεις πολύ λιγότερο φόρο.
Νομίζω ότι κανονικά εφόσον είσαι Έλληνας όπου κι αν δουλέψεις θα πρέπει να τα δηλώνεις και στην Ελλάδα και αν πληρώνεις πιο λίγο φόρο έξω από όσο θα πλήρωνες στην Ελλάδα τότε η Ελλάδα σου ζητάει τη διαφορά!
Αν είναι να γυρίσεις Ελλάδα τότε ίσως να αποφύγεις να μπλέξεις με 2 χώρες και κανονισμούς αποφυγής διπλής φορολόγησης και να τα χώσεις στην Ελλάδα. -
Kαταρχήν ευχαριστών ονυξ
Προς το παρόν πληρώνω και το ΤΕΕ, το οποίο μετά τα τελευταία σκοπεύω να κόψω άμεσα. Δεν έχω σκοπό να γυρίσω, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, απλά μιας κι έχω μπλοκάκι, σκεφτόμουν να κάνω αυτό το κόλπο, για να μην ασχοληθώ προς το παρόν με εταιρία.
Απ την άλλη, διάβασα στην εφημερίδα τις προάλλες ότι υπάρχει η σκέψη απ την νέα κυβέρνηση να κάνει διαδικασίες fast track για το άνοιγμα μικρών εταιριών με πολύ χαμηλή φορολόγηση, οπότε παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο, να ανοιξω μια one man εταιρία με έδρα το σπίτι μου
εδιτ, σορρυ δεν το είδα. Εχω εργαστεί στην ολλανδία, για 4 χρόνια
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Δεν πρόκειται να πάρεις ενημερότητα από το ταξις εκτός αν πληρώσεις το σύνολο της οφειλής. Αλλιώς πάνε κ βγάλε στην εφορία.
Sent from my E10i using Tapatalk
Πλήρωσα ηλεκτρονικά την τρίτη και τελευταία δόση,αλλά δεν έχει -φαίνεται- περαστεί στο taxisnet.
Κανει καμμια δεκαρια εργασιμες...
:?:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk -
Από σκέψεις οι Έλληνες μάγοι άλλο τίποτα, στην πράξη όμως;;; Θα περιμένεις έτσι στον αέρα;;;
Αν μείνεις έξω για πάνω από 1-2 χρόνια εξαφανίσου από την Ελλάδα και στήσε το επαγγελματικό τσαρδί σου εκεί!
Και μετά βλέπεις τι θα ισχύει από τις σκέψεις και αν έχει νόημα να γυρίσεις ή αν θα έρχεσαι για τουρισμό... -
Απ την άλλη, διάβασα στην εφημερίδα τις προάλλες ότι υπάρχει η σκέψη απ την νέα κυβέρνηση να κάνει διαδικασίες fast track για το άνοιγμα μικρών εταιριών με πολύ χαμηλή φορολόγηση, οπότε παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο, να ανοιξω μια one man εταιρία με έδρα το σπίτι μου
r u out of ur fuckin mind???????????????????????????
-
για την ολλανδία μιλαω
-
για την ολλανδία μιλαωαι στα κομματια και με τρομαξες
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
για την ολλανδία μιλαω
αι στα κομματια και με τρομαξες
-
Ουφ! Σήμερα έκανα κλείσιμο βιβλίων (κατηγ. Β).
Να ρωτήσω ήθελα, θα κάνω κανονικά περιοδική δήλωση ΦΠΑ στην ώρα της για το τελευταίο 3μηνο και αντίστοιχα εκκαθαριστική για το έτος; Ή δε λογαριάζονται αυτά πλέον;
Ευχαριστώ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος