-
Η υποβολή E9 για το 2012 άνοιξε
καταληκτική ημερομηνία
30 Νοεμβρίου 2012
-
Το Ε9 για το 2012 αφορά ιδιοκτησίες το 2011, σωστά;
-
Ναι, ακριβώς.
-
Ευχαριστώ
-
@ StavrosG : Ευχαριστούμε για την ενημέρωση !
-
Ευχαριστούμε, καιρός ήτανε.... έχω ξεχάσει τι ήθελα να κάνω!
-
Εαν καποιος περιστασιακα θελει να παρεχει μια υπηρεσια μικρωτερη απο 5000 μεσα σε ενα χρονο... δεν ισχυει η δυνατοτητα να του κοψουν ενα δελτιο με παρακρατηση φορου?? χωρις να εχει αυτος μπλοκακι???ΕΕ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το Ε9 για το 2012 αφορά ιδιοκτησίες το 2011, σωστά;Ιδιοκτησίες; Ή αλλαγές στην ακίνητη περιουσία από 1/1/2011 έως 31/12/2011;Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9 έτους 2012, εφόσον επήλθαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2011.
-
Η Ε9 πάντως είναι ατσούμπαλη εφαρμογή.... όπως όλες του Taxis... πρέπει να πηγαίνεις στο πλάι για να διαλέξεις τα αυτονόητα κλπ.
Και είναι ξεχωριστά οι σύζυγοι, αν κάνεις τα δικά σου πρέπει να κάνεις logout και ξανά login και μετά να διαλέξεις τη σύζυγο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με επιστροφή >1500 ευρώ πως σε περιμένουν στην εφορία φέτος;
Προβλέπω να τσεκάρουν μία-μία τις αποδείξεις...Αυτά να τα λες σιγά σιγά γιατί είμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία.... Επιστροφή φόρου το 2012!! Και μάλιστα >1500 ευρώ..... σπάνιο είδος!
Να πας έτοιμος για όλα. Σε περιμένουνε πως και πως. Αλλά μη φοβάσαι, δε θα σου κάνουν κακό, σε γυάλα θα σε βάλουνε να σε δείχνουν! (σαν παράδειγμα προς αποφυγή!)Πήγα χθες. Ο έλεγχος ήταν... προφορικός : Είσαστε ΕΕ; Η κύρια απασχόλησή σας είναι η τάδε;. Α, μάλιστα. Έχετε τις βεβαιώσεις; Πολύ ωραία. Σε ένα μήνα περίπου περάστε να πάρετε την επιστροφή. Πρέπει να ήταν ο πιο γρήγορος/εύκολος έλεγχος ever .
Το θέμα είναι, πότε ακριβώς να πάω να εισπράξω την επιστροφή; Το 'περίπου' σε ένα μήνα δεν είναι ό,τι καλύτερο, εκτός αν νομίζουν ότι κάθε μέρα μπορώ να περνάω να ζητάω τα χρήματά μου. Επίσης, παρόλο που έχω συμπληρώσει τον αριθμό λογαριασμού μου, η επιστροφή μπορεί να γίνει μόνο από την εφορία επειδή.... καθυστέρησα να πάω για έλεγχο
-
Επειδή η κατάθεση είναι ηλεκτρονική ο έλεγχος δεν είναι τπτ άλλο από να δουν τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου. Καλοφάγωτα έστω και αργά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Επειδή η κατάθεση είναι ηλεκτρονική ο έλεγχος δεν είναι τπτ άλλο από να δουν τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου. Καλοφάγωτα έστω και αργάΕυχαριστώ (αν και είναι χρήματα που είχαν παρακρατηθεί πριν από ένα χρόνο )
Υποβάλλω ηλεκτρονικά τη δήλωσή μου από τότε που προσφέρθηκε η δυνατότητα. Ωστόσο, πρώτη φορά ελέγχουν μόνο τις βεβαιώσεις αποδοχών. Υπάρχουν ακόμα, Ε2, Ε3, βεβαίωση εισφορών, ιατρικά, ασφάλιστρα, τα οποία παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του φόρου. Ειδικά φέτος, θα περίμενα εξονυχιστικό έλεγχο και όχι μια ματιά. Τις προηγούμενες χρονιές φυλλομετρούσαν και τις αποδείξεις. Φέτος ούτε που ζήτησε να τις δει. Αυτό μου κάνει εντύπωση. Όχι πως παραπονιέμαι φυσικά -
Αρα ακομα μπορει καποιος να διορθωσει τα Ε9 για τα ετη 2009,2010, και να κανει και για το 2011
-
Στο site του ΓΕΜΗ όταν πάω να ανεβάσω αρχείο PDF κολλάει Θελει απαραίτητα word? Κάπου είχα διαβάσει οτι δέχονται και pdf.
Επίσης εκτός απο την ηλεκτρονική απογραφή χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια?
-
Μπηκα στο Ε9 και ειδα οτι δεν εχει ολα τα ακινητα (δικα μου και της γυναικας μου)
Μεσα ομως απο τον λογαριασμο μου στο taxisnet ειδα οτι ειχα υποβαλει τα Ε9 οταν υπηρξαν οι μεταβολες, οποτε θα επρεπε να ηταν περασμενα.
ειμαι υποχρεωμενος τωρα να διορθωσω την 'περιουσιακή μου εικόνα';
μεσα στο 2008, 2009, 2010 & 2011 δεν υπηρξαν μεταβολες
-
Ναι, έπρεπε να διορθώσεις το Ε9 που είχε το taxis γιατί στις εφορίες τα ξύνουν και δεν το ενημερώνουν σύμφωνα με τις χειρόγραφες δηλώσεις που κάνεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στο site του ΓΕΜΗ όταν πάω να ανεβάσω αρχείο PDF κολλάει Θελει απαραίτητα word? Κάπου είχα διαβάσει οτι δέχονται και pdf.Επίσης εκτός απο την ηλεκτρονική απογραφή χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια?
Πρέπει να είναι μέχρι 4MB (αυστηρά) το PDF αλλιώς δεν το παίρνει.
Μετά θα εκτυπώσεις τη βεβαίωση που σου βγάζει στο τέλος, θα γράψεις σε CD τα αρχεία που ανέβασες, και θα πας τη βεβαίωση, το cd και τα φυσικά αντίγραφα του καταστατικού κλπ. στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ εντός 3 μηνών.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι, έπρεπε να διορθώσεις το Ε9 που είχε το taxis γιατί στις εφορίες τα ξύνουν και δεν το ενημερώνουν σύμφωνα με τις χειρόγραφες δηλώσεις που κάνεις.Hλεκτρονικα τις εστειλα.
Δηλωθηκαν στο Ε9, δηλωθηκαν στο κτηματολογιο, τι αλλο να κανω...λεω να το αφησω ετσι και βλεπουμε
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μπηκα στο Ε9 και ειδα οτι δεν εχει ολα τα ακινητα (δικα μου και της γυναικας μου)Μεσα ομως απο τον λογαριασμο μου στο taxisnet ειδα οτι ειχα υποβαλει τα Ε9 οταν υπηρξαν οι μεταβολες, οποτε θα επρεπε να ηταν περασμενα.
ειμαι υποχρεωμενος τωρα να διορθωσω την 'περιουσιακή μου εικόνα';
μεσα στο 2008, 2009, 2010 & 2011 δεν υπηρξαν μεταβολες
Ναι, πρέπει να τη διορθώσεις.
Ακόμα και οι ηλεκτρονικές με τον παλιό τρόπο δηλώσεις δεν έχουν περαστεί σε όλους, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τις ξανακάνεις τώρα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στο site του ΓΕΜΗ όταν πάω να ανεβάσω αρχείο PDF κολλάει Θελει απαραίτητα word? Κάπου είχα διαβάσει οτι δέχονται και pdf.
Επίσης εκτός απο την ηλεκτρονική απογραφή χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια?
Πρέπει να είναι μέχρι 4MB (αυστηρά) το PDF αλλιώς δεν το παίρνει.
Μετά θα εκτυπώσεις τη βεβαίωση που σου βγάζει στο τέλος, θα γράψεις σε CD τα αρχεία που ανέβασες, και θα πας τη βεβαίωση, το cd και τα φυσικά αντίγραφα του καταστατικού κλπ. στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ εντός 3 μηνών.
Ευχαριστώ!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος