-
Πιθανόν να είναι λιγο αργά πλέον για κάποιους αλλά εμένα αυτές τις μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής και τώρα το θυμήθηκα:
Πέρυσι, μετά την υποβολή της δήλωσης στο Ιντερνετ, με κάλεσαν για έλεγχο και μου είπαν ότι αυτό έγινε επειδή είχα επιστροφή φόρου και υπέβαλλα μέσω Ιντερνετ την δήλωση.
Δεν ξέρω αν ισχύει, ή αν ήταν μία ηλήθια δικαιολογία της υπαλλήλου, αλλά φέτος δεν το ρισκάρω!
Ταχυδρομείο και πάλι ταχυδρομείο.
Δεν βρήκαν και τίποτα -μισθωτός είμαι με 5 ποσά όλα κι όλα στην δήλωση- αλλά έχασα μία μέρα στην εφορία.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πάνω κάτω. Αγένεια, 'περιμένετε κύριε την σειρά σας' κλπ. Τους αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όταν μπορώ.Κρίμα πάντως για τις υποδομές του site που είναι ψιλοκαλές (αν και έχουν κάποιες ασυμβατότητες).
Αν ισχύει αυτό που μου είπαν, σαν γενική πολιτική, τότε είναι απαράδεκτοι! -
Πιθανόν να είναι λιγο αργά πλέον για κάποιους αλλά εμένα αυτές τις μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής και τώρα το θυμήθηκα:
Πέρυσι, μετά την υποβολή της δήλωσης στο Ιντερνετ, με κάλεσαν για έλεγχο και μου είπαν ότι αυτό έγινε επειδή είχα επιστροφή φόρου και υπέβαλλα μέσω Ιντερνετ την δήλωση.
Δεν ξέρω αν ισχύει, ή αν ήταν μία ηλήθια δικαιολογία της υπαλλήλου, αλλά φέτος δεν το ρισκάρω!
Δεν βρήκαν και τίποτα -μισθωτός είμαι με 5 ποσά όλα κι όλα στην δήλωση- αλλά έχασα μία μέρα στην εφορία.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πάνω κάτω. Αγένεια, 'περιμένετε κύριε την σειρά σας' κλπ. Τους αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όταν μπορώ.Κρίμα πάντως για τις υποδομές του site που είναι ψιλοκαλές (αν και έχουν κάποιες ασυμβατότητες).
Ο πατέρας μου έχει υποβάλλει δυο φορές δήλωση μέσω του TAXIS NET και παρότι και τις δυο φορές προέκυπτε επιστροφή δεν εκλήθη ποτέ για έλεγχο. Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι αυτό αφορά αυτούς που έχουν επιστροφή μεγαλύτερη από 1500 ευρώ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο πατέρας μου έχει υποβάλλει δυο φορές δήλωση μέσω του TAXIS NET και παρότι και τις δυο φορές προέκυπτε επιστροφή δεν εκλήθη ποτέ για έλεγχο. Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι αυτό αφορά αυτούς που έχουν επιστροφή μεγαλύτερη από 1500 ευρώ.Σωστά.
Έχω ήδη υποβάλλει τη δήλωσή μου 4 φορές μέσω TaxisNet, φέτος θα είναι η 5η. Βγαίνω χρεωστικός, δεν έχω ελεγχθεί ποτέ.
Το ΑΦΜ μου λήγει σε 6, θα την υποβάλλω 17 Μαΐου το βράδυ, που λήγει η προθεσμία. Σε μια εβδομάδα ακριβώς, έρχεται το εκκαθαριστικό... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Σε μια εβδομάδα ακριβώς, έρχεται το εκκαθαριστικό...Σε μια βδομάδα;
Αμα ειναι ετσι να... ξεκαθιερωσω το παραδοσιακό να περιμενω στην ουρά! -
Το εκκαθαριστικό φέτος βγαίνει άμεσα μετά την υποβολή, ηλεκτρονικά.
Δεν το δοκίμασα, αφού όπως είπα θα την στείλω με ταχυδρομείο, αλλά υπάρχει αντίστοιχη επιλογή όταν κάνεις login.Δεν είχα 1500 ευρώ επιστροφή... πολύ λιγότερα ήταν.
-
Η υπαλληλος σου είπε βλακειες οντως. Ελεγχος γινεται για ποσα επιστροφής πανω απο 1500 Ευρώ και καποιες φορές (δειγματοληπτικα ) για ποσα απο 1000 - 1500 Ευρώ.
Επισης ελεγχος μπορει να γινει εαν χτυπήσει κατι σε διασταύρωση στοιχειων ή εαν εχει αλλαξει σημαντικα η περιουσιακή σου κατάσταση οπότε συμπληρώνεις το Ε9 εκ νεου..
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ο πατέρας μου έχει υποβάλλει δυο φορές δήλωση μέσω του TAXIS NET και παρότι και τις δυο φορές προέκυπτε επιστροφή δεν εκλήθη ποτέ για έλεγχο. Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι αυτό αφορά αυτούς που έχουν επιστροφή μεγαλύτερη από 1500 ευρώ.
Σωστά.
Έχω ήδη υποβάλλει τη δήλωσή μου 4 φορές μέσω TaxisNet, φέτος θα είναι η 5η. Βγαίνω χρεωστικός, δεν έχω ελεγχθεί ποτέ.
Το ΑΦΜ μου λήγει σε 6, θα την υποβάλλω 17 Μαΐου το βράδυ, που λήγει η προθεσμία. Σε μια εβδομάδα ακριβώς, έρχεται το εκκαθαριστικό...Όποιου λήγει σε 5, πότε πρέπει να την υποβάλλει?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σωστά.
Το ΑΦΜ μου λήγει σε 6, θα την υποβάλλω 17 Μαΐου το βράδυ, που λήγει η προθεσμία. Σε μια εβδομάδα ακριβώς, έρχεται το εκκαθαριστικό...Όποιου λήγει σε 5, πότε πρέπει να την υποβάλλει?
αν θυμάμαι καλά την ερχόμενη Δευτέρα 15/5, αλλά αν δεις το βιβλιαράκι που συνεδεύει τις δηλώσεις έχει ημερομηνίες
-
Υποβαλω δηλωση μεσο ταχις απο την πρωτη στιγμη της λειτουργιας του εδω και 4-5 χρονια.
Εντυπωσεις αριστες...
- εχεις εκκαθαριστικο αμεσα σε μια βδομαδα, ειδικα φετος σου εκτυπωνει εκκαθαριστικο με την υποβολη της δηλωσης
-μπορεις να υποβαλης δηλωση πολυ γρηγοροτερα απο τις ημερομηνιες αναφορας...ειδικα αν εισαι πιστωτικος συμφερει.
-εχοντας κωδικος στο ταχις μπορεις ηλεκτρονικα να παρεις αρκετα πιστοποιητικα και αντιγραφα (Ε9,Ε1,Ε3,ενημερωτητα κα.)παραστατικα ακομα να εκεγξεις και τα στοιχεια των οχηματων που φαινονται σε σενα στο υπουργειο.
Οσον αφορα τους ελεγχους με καλουν καθε χρονο διοτι εχω επιστροφη φορου >1500ε, και δεν κανω αππανω απο μιση ωρα στην εφορια.
Αυτος ο ελεγχος ειναι ασχετος με τον τροπο που υποβαλης δηλωση....γενικα, επιστροφη >1500ε= ελεγχος. - εχεις εκκαθαριστικο αμεσα σε μια βδομαδα, ειδικα φετος σου εκτυπωνει εκκαθαριστικο με την υποβολη της δηλωσης
-
και εγώ την κάνω από το taxisnet αλλά δεν έχω κληθεί ποτέ για έλεγχο, γλυτώνω και 118 ευρώ....
Τα δικά μου όμως είναι χρεωστικά και μάλιστα αρκετά...
-
Λιγακι ασχετο αλλα....
Καποιες χρονιες υπηρχε ενα side (in.gr/foros κλπ) που βαζοντας τα νουμερα σου εβγαζε τον πιστωτικο η χρεωστικο φορο που αναλογουσε.
Φετος το ψαχνω αλλα δεν.
Καποιος που να ξερει κατι σχετικο υπαρχει ? -
Όπως αναφέρεται για ποσά επιστροφής φόρου άνω των 1500€ ζητείται πάντα από την εφορία να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το taxisnet ακόμα και με αυτή τη καθυστέρηση μου γληυτώνει πρακτικά 2 με 4 μήνες σε σχέση με το ταχυδρομείο. Πέραν αυτού έχω άμεσα από φέτος με την ηλεκτρονική κατάθεση και την εκκαθάριση (που μου ήρθε σε 5 ημέρες από τη δήλωση) σε ηλεκτρονική μορφή που με γλυτώνει να τρέχω στα ΚΕΠ για φορολογική ενημερώτητα.
Συν ότι από πέρυσι καταργήθηκε η υποχρεωτική υποβολή χειρογράφως των πελατών προμηθευτών και το γεγονός ότι από το 2007 και η συγκεντρωτική ΦΠΑ θα δίνεται μέσω διαδυκτίου φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι από τις 9 υποχρεωτικές επισκέψεις στην εφορία (6 ΦΠΑ, Π-Π, ΣΥΓ ΦΠΑ και εισόδημα) έχουμε μόνον 1. Για εμένα πρακτικά σημαίνει 8 ημέρες κέρδος (εργάσιμες).
Για το taxisnet thumbs up. Τώρα η ταλαιπωρία του ελέγχου περιορίζεται στο να τους δώσεις αντίγραφα της παρακράτησης φόρου και το αποδεικτικό από το ασφαλιστικό σου ταμείο.
Πάντως φέτος που έκανα την Φορολογική δήλωση και για τον πατέρα μου μέσω taxis γλύτωσα από απίστευτη ταλαιπωρία και οι γονείς μου είχαν και 25 € κέρδος λόγω ηλεκτρονικής υποβολής. Πέρυσι με το ταχυδρομείο μου στοίχισε 3 € και 1 ημέρα στο Ταχυδρομείο.
-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όποιου λήγει σε 5, πότε πρέπει να την υποβάλλει?http://www.gsis.gr/forologikos_odigos/xrisimes_plirofories/foros_eisodimatos/foros_eisodimatos.html
Μισθωτοί-συνταξιούχοι, με λήξη ΑΦΜ σε 5, έως και 15/5/2006.
-
Το taxisnet είναι ένα από τα λίγα καλά της ελληνικής πραγματικότητας. Κάτι για το οποίο λες ΜΠΡΑΒΟ!
Φέτος που το ανανέωσαν, παραλίγο να κάνουν.... πατάτα και να το κάνουν να μην παίζει με Firefox παρά μόνο με Internet Explorer. Ευτυχώς όμως το διόρθωσαν πολύ γρήγορα.
-
Και εγώ χρησιμοποιώ Taxisnet, εδώ και 3 χρόνια. Πάρα πολύ ευχαριστημένος, η επιστροφή φόρου σε 15 ημέρες, εκτύπωση εκκαθαριστικού, αντιγράφου δήλωσης, φορολογικής ενημερότητας κλπ. άμεσα. Έχω ξεχάσει που βρίσκεται η εφορία
Διάβασα πρόσφατα, ότι το ΥπΟικ πρόκειται να κάνει σε μεγαλύτερο ποσοστό από πέρυσι δειγματοληπτικούς ελέγχους σε δηλώσεις μέσω Taxis και ιδιαίτερα όταν προκύπτουν επιστροφές πάνω από 1500 ευρώ.
Γι'αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην συμπλήρωση της δήλωσης και να έχετε οπωσδήποτε τα πρωτότυπα παραστατικά, ιδιαίτερα για την μισθοδοσία και τις δαπάνες που μειώνουν το ποσό φόρου, ιατρικά, ασφάλειες κλπ. -
Ξέρει κανείς τι γίνεταιο με τις αποδείξεις;
Αξίζειτον κόπο / υπάρχει πεδίο για να βάλεις αυτά τα έξοδα;
Γλυτώνεις κάτι αν το κάνεις;
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Ξέρει κανείς τι γίνεταιο με τις αποδείξεις;Αξίζειτον κόπο / υπάρχει πεδίο για να βάλεις αυτά τα έξοδα;
Γλυτώνεις κάτι αν το κάνεις;
Για φετος εχουν καταργηθεί.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος