-
Έχω βοηθήσει αρκετούς φίλους και γνωστούς να πάρουν κωδικό απο το TAXIS και έχω βάλει σαν email το δικό μου. Κατα συνέπεια μηνύματα του taxis που αφορούν αυτούς έρχονται στο email μου.
Τις τελευταίες 3-4 ημέρες λαμβάνω συνέχεια email με το εξής κείμενο, για διαφορετικό αποδέκτη κάθε φορά:>
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡ.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
ΜοσχάτοΑΘΗΝΑ, 24/02/2012
Αποδέκτης: χχχχχχχχχχχχχχΑγαπητέ/ή κύριε/α,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 12/02/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ..
Για το λόγο αυτό με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις δυνατότητες που παρέχονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4038/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του πέμπτου άρθρου του ν. 4047/2012, για την εξόφληση με ευνοϊκούς όρους των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας ληξιπρόθεσμων οφειλών σας.Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, όπως αναφέρονται στο παρακάτω πίνακα:Ποσοστό έκπτωσης προσαυξήσεων Αριθμός
δόσεων
90%2-12
75%13-24
60%25-36*
45%37-48*
25%49-60*
*Η εξέταση αιτήματός σας για περισσότερες των 24 δόσεων γίνεται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. αφού εκτιμηθεί η φορολογική σας εικόνα και η φοροδοτική σας ικανότητα, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1047/2012.
Διευκρινίσεις:
Στη ρύθμιση υπάγονται ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ., εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 € για τα φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 € για τα νομικά πρόσωπα.
Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης.
Οι επόμενες δόσεις(το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100€)καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν, εφόσον το επιθυμείτε και:- οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, των οποίων οι όροι τηρούνται και
- οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή.
Για περισσότερες πληροφορίες και υπαγωγή στη ρύθμιση, απευθυνθείτε άμεσα (μέχρι 29/2/2012) στη Δ.Ο.Υ., όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας.
Εάν όμως έχετε τακτοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να μη λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.grΔέν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά για όλους, αλλά για 2 περιπτώσεις είμαι 100% σίγουρος οτι δέν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Να υποθέσω οτι δέν έχουν ιδέα ποιός χρωστάει και ποιος όχι και πολύ απλά στέλνουν το email αυτό σε όλους?
-
Σε έλεγχο που έκαναν στις 12 του μηνός, λέει, το σύστημα τους έβγαλε ποιοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, και τα e-mail -σε όσους έχουν- τα στέλνουν Παρασκευή 24/2, δηλαδή 12 ολόκληρες μέρες αργότερα, μόλις 2 εργάσιμες πριν τη λήξη της προθεσμίας η οποία αναφέρεται (29/2/12) και χωρίς να αναγράφεται καν το ύψος & είδος της οφειλής του κάθε αποδέκτη...
Σούπερ!!!
Άραγε, σε αυτούς που δεν έχουν εισάγει κάποια δ/νση e-mail στο TAXIS, πώς έστειλαν (ή θα στείλουν...) τις ειδοποιήσεις αυτές, και πότε θα τις λάβουν?...
Κατά τ'άλλα, τα γνωστά: Όποιος εκπλήρωσε τις οφειλές του στην ώρα του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κορόιδο, αφού θα μπορούσε να έχει αφήσει τα λεφτουδάκια του να τοκίζονται και να πληρώσει με μηδενική επιβάρυνση μερικούς μήνες (ή χρόνια) μετά, με χρήση της 'ρύθμισης'. Έτσι, για να μαθαίνουμε πώς πάει στην Ελλάδα...
-
@ dog80: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112826597
Για εκκαθαριστική ΦΠΑ κανένα νέο;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
@ dog80: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112826597Για εκκαθαριστική ΦΠΑ κανένα νέο;
Mου είπε η ΓΓΠΣ ότι δεν έχει ανοίξει ακόμα η υποβολή, οπότε αναμένουμε...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω βοηθήσει αρκετούς φίλους και γνωστούς να πάρουν κωδικό απο το TAXIS και έχω βάλει σαν email το δικό μου. Κατα συνέπεια μηνύματα του taxis που αφορούν αυτούς έρχονται στο email μου.Δέν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά για όλους, αλλά για 2 περιπτώσεις είμαι 100% σίγουρος οτι δέν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Να υποθέσω οτι δέν έχουν ιδέα ποιός χρωστάει και ποιος όχι και πολύ απλά στέλνουν το email αυτό σε όλους?
Εχω καταλήξει πως πρόκειται για καποιου ειδους spambot απο το taxisnet... Και εξηγούμαι... Εμένα κάθε τρίμηνο μου στέλνει αυστηρές προειδοποιήσεις πως δεν έχω υποβάλλει περιοδική ΦΠΑ... άσχετα αν την στέλνω πάντα μέσα στις πρώτες 3-4 μέρες τις προθεσμίας.
Καταλαβαίνεις τώρα για το πόσο οργανωμένα πληροφορικά συστήματα έχουν...
-
Ε7 μέχρι τις 30/3...Λογικά θα πάρει παράταση;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
@ dog80: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112826597Για εκκαθαριστική ΦΠΑ κανένα νέο;
ΠΟΛ.1045/2012
Εκκαθαριστική ΦΠΑ μέχρι τις 10/04 (βιβλία Β' κατηγορίας), 20/05 (βιβλία Γ' κατηγορίας).
-
30 νέες εφορίες με on line εξυπηρέτηση από τον Ιούλιο
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 - 10:07
Του Σπύρου ΔημητρέληΜε τις τράπεζες θα μοιάζουν οι νέες εφορίες. Μόνο που δεν θα διαθέτουν ταμείο. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για τις ελάχιστες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) που θα παραμείνουν μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν από οποιαδήποτε εφορία να διεκπεραιώσουν οποιαδήποτε φορολογική διαδικασία χωρίς να είναι αναγκασμένοι να επισκεφθούν την εφορία της περιοχής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι το αργότερο έως τον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το νέο κεντρικό λογισμικό πρόγραμμα και σύστημα που θα επιτρέπει τη δημιουργία της νέας εφορίας. Από τις 287 ΔΟΥ που λειτουργούσαν έως τα μέσα του 2011, στο τέλος του 2012 θα έχουν παραμείνει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, μόνο 30. Αυτές δεν θα θυμίζουν σχεδόν σε τίποτα τις σημερινές εφορίες καθώς, αν όλα πάνε βάσει των σχεδιασμών, η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτές θα είναι άμεση και αποτελεσματική.
Ειδικότερα, στις 30 νέου τύπου εφορίες που θα δημιουργηθούν:
-
Θα παρέχονται όλες οι υπηρεσίες στους φορολογούμενους ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος θα μπορεί να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία, να υποβάλει κάθε είδους φορολογικές δηλώσεις (εισόδημα, ΦΠΑ, παρακρατούμενων φόρων κλπ) σε οποιαδήποτε εφορία επισκεφθεί και όχι σε αυτήν που υπάγεται σήμερα με βάση τον τόπο κατοικίας του ή την διεύθυνση της επαγγελματικής του έδρας. Να σημειωθεί ότι σήμερα μια σειρά από φορολογικές διαδικασίες διεκπεραιώνονται μόνο στην εφορία της περιοχής που κατοικεί ή εδρεύει επαγγελματικά ο φορολογούμενους.
-
Δεν θα υπάρχει δημόσιο ταμείο. Η προμήθεια παραβόλων και η πληρωμή πάσης φύσεων φορολογικών οφειλών θα διενεργείται μέσω του τραπεζικού συστήματος.
-
Θα στεγάζουν κοινά τμήματα ελέγχου και βεβαίωσης φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.
-
Θα στεγάζουν διευρυμένα τμήματα φορολογικού ελέγχου. Η συγχώνευση και κατάργηση εφοριών θα απελευθερώσει ανθρώπινους πόρους. Μετά από εκπαίδευση αλλά και νέες προσλήψεις το ελεγκτικό προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών θα είναι η πιο πολυπληθής ομάδα εργαζομένων.
http://www.capital.gr/news.asp?id=1424154
Για να δούμε....
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
ΠΟΛ.1045/2012
Εκκαθαριστική ΦΠΑ μέχρι τις 10/04 (βιβλία Β' κατηγορίας), 20/05 (βιβλία Γ' κατηγορίας). -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Έχω βοηθήσει αρκετούς φίλους και γνωστούς να πάρουν κωδικό απο το TAXIS και έχω βάλει σαν email το δικό μου. Κατα συνέπεια μηνύματα του taxis που αφορούν αυτούς έρχονται στο email μου.
Δέν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά για όλους, αλλά για 2 περιπτώσεις είμαι 100% σίγουρος οτι δέν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Να υποθέσω οτι δέν έχουν ιδέα ποιός χρωστάει και ποιος όχι και πολύ απλά στέλνουν το email αυτό σε όλους?Εχω καταλήξει πως πρόκειται για καποιου ειδους spambot απο το taxisnet... Και εξηγούμαι... Εμένα κάθε τρίμηνο μου στέλνει αυστηρές προειδοποιήσεις πως δεν έχω υποβάλλει περιοδική ΦΠΑ... άσχετα αν την στέλνω πάντα μέσα στις πρώτες 3-4 μέρες τις προθεσμίας.
Καταλαβαίνεις τώρα για το πόσο οργανωμένα πληροφορικά συστήματα έχουν...Και η απάντηση:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
ΜοσχάτοΑποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧ.
Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Σε συνέχεια της ηλεκτρονικής ειδοποίησης με θέμα 'Ένταξη στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών' που σας αποστείλαμε, σχετικά με την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων χρεών σας σε Δ.Ο.Υ., θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι σας εστάλη εκ παραδρομής και για το λόγο αυτό ΜΗΝ τη λάβετε υπόψη σας.Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr -
Αλιευμένο από το twitter:
@htheoharis: @eellak @mparask @fotisk @DSpinellis Από λάθος σε κάποια συνθήκη, πήραν το μήνυμα και κάποιοι που δεν έπρεπε. Θα σταλεί νέο απολογητικό μνμ -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αλιευμένο από το twitter:
@htheoharis: @eellak @mparask @fotisk @DSpinellis Από λάθος σε κάποια συνθήκη, πήραν το μήνυμα και κάποιοι που δεν έπρεπε. Θα σταλεί νέο απολογητικό μνμΜμμμμμ... λουλούδι....
-
Μπάχαλο στις εφορίες σήμερα άκουγα, δεδομένης και της στάσης εργασίας που είχε ανακοινωθεί.
Δεν ήταν και τόσο λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να τιμήσουν την προθεσμία των 2 εργάσιμων ημερών μετά την κυκλοφορία του e-mail με τους 1.000.0000 αποδέκτες-οφειλέτες του δημοσίου και να στηθούν στις ουρές (το γνωστό ελληνικό 'σπορ')...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μπάχαλο στις εφορίες σήμερα άκουγα, δεδομένης και της στάσης εργασίας που είχε ανακοινωθεί.Δεν ήταν και τόσο λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να τιμήσουν την προθεσμία των 2 εργάσιμων ημερών μετά την κυκλοφορία του e-mail με τους 1.000.0000 αποδέκτες-οφειλέτες του δημοσίου και να στηθούν στις ουρές (το γνωστό ελληνικό 'σπορ')...
Τους τελευταίους μήνες οι εφορίες έχουν γεμίσει με noobάδες, δηλαδή άτομα που σπάνια ή ποτέ δέν πατούσαν στην εφορία αλλά και γενικότερα δέν είχαν πολλά πάρε δώσε με το δημόσιο, συνήθως μεγάλης ηλικίας.
O noobας είναι μια μάστιγα τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους άλλους συναλλασόμενους στην εφορία. Μόλις περάσει την είσοδο μπαστακώνεται εκεί και κοιτάει με το βλέμα της αγελάδας σα χαμένος εμποδίζοντας όσους άλλους θέλουν να περάσουν. Μετά θα ρωτήσει τουλαχιστον 5 άτομα σχετικά με το που πρέπει να πάει χωρίς όμως να μπορεί να περιγράψει ακριβώς τί θέλει να κάνει ('Μου είπε ο θείος του μπατζανάκη απο το χωριό να έρθω στην εφορία να πάρω ένα χαρτί.... ). Τελικά θα πάει να στηθεί σε λάθος ουρά και μετά όταν ο υπάλληλος τον διώξει θα αρχίσει να βρίζει και να μανουριάζει.
Σήμερα μια τέτοια γριά στην ουρά για το ταμείο έκανε ολόκληρη μανούρα γιατι οι μπροστινοί της είχαν παραπάνω απο ένα διπλότυπα να πληρώσουν και καθυστερούσαν. Έλεγε οτι επρεπε ο καθένας να έχει απο ένα χαρτί μόνο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τους τελευταίους μήνες οι εφορίες έχουν γεμίσει με noobάδες, δηλαδή άτομα που σπάνια ή ποτέ δέν πατούσαν στην εφορία αλλά και γενικότερα δέν είχαν πολλά πάρε δώσε με το δημόσιο, συνήθως μεγάλης ηλικίας...σχετική περίπτωση πριν 2-3 εβδομάδες:
Μεσήλικας περιμένει από τις ~7:30 για το μητρώο. Γκρινια, γκρινια, γκρίνια... (zeppelin ) μέχρι που φτάνει να είναι 3ος ή 4ος οπότε σε ανύποπτη στιγμή αρχίζει να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για την ταλαιπωρία μέχρι που βγάινει από το γραφείο του ο διευθυντής της εφορίας, βρίζονται για λίγο και φεύγει άπραγος Θα τον χάλαγε να περίμενε 5 λεπτά ακόμη να φτάσει η σειρά του -
Ανακοίνωση Υ.Ο. για δημοσιεύματα περί αναγκαστικής παράτασης υποβολής δηλώσεων
Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει αναγκαστική παράταση σε ό,τι αφορά την υποβολή δηλώσεων λόγω καθυστέρησης στην έκδοση εντύπων και εγκυκλίων, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζονται τα εξής:
-
Η διαδικασία εκτύπωσης των νέων εντύπων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος βρίσκεται στην τελευταία φάση της.
Aξίζει να επισημανθεί ότι και αυτή τη χρονιά τυπώνονται πολύ λιγότερα έντυπα, καθώς αποδίδει η ενημερωτική προσπάθεια και όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται προς την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων. Έχουμε συνεπώς σημαντικά μικρότερες ανάγκες εκτυπώσεων από ό,τι άλλες χρονιές, καθώς αυτές υπολογίζεται ότι είναι φέτος μειωμένες κατά το ήμισυ. (από 4 εκ. έντυπα σε περίπου 2 εκ). Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ολοκλήρωση των εκτυπώσεων πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως. -
Δεν ισχύει η αναφορά ότι η ηλεκτρονική πύλη του TAXISNET παραμένει αδικαιολόγητα κλειστή για την υποβολή δηλώσεων. Οι υπηρεσίες του TAXISNET ανοίγουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές.
-
Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην αποστολή των διευκρινιστικών εγκυκλίων που περιέχουν τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
**4. Η εκτύπωση των οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 ξεκινά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα. Ισχύει όμως και εδώ ότι οι ανάγκες εκτύπωσης θα είναι πολύ μικρότερες και συνεπώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο διάστημα.
Δεν τίθεται συνεπώς κανένα θέμα παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων εκτός των συνηθισμένων παρατάσεων που δίνονται κάθε έτος.**
Με αυτήν την ευκαιρία πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος είναι μία χρονιά εισαγωγής πολλών καινοτομιών στο σύστημα υποβολής δηλώσεων. Ειδικότερα φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια συνεννόησης του υπουργείου Οικονομικών με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε το χρονοδιάγραμμα υποβολής δηλώσεων να τεθεί σε ρεαλιστικές βάσεις, ώστε οι φορολογούμενοι - είτε απευθείας είτε μέσω των λογιστών τους - να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς την ανάγκη διαδοχικών παρατάσεων από την πλευρά του Υπουργείου. Σημειώνεται πως αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη ροή των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με άλλη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.Σχετικά με τα bold...
- Η εκτύπωση ξεκινά 1 εβδομάδα μετά την κανονική λήξη της προθεσμίας για την πρώτη κατηγορία φορολογούμενων... και ήταν προγραμματισμένο να γίνει έτσι;
- [...]συνηθισμένων παρατάσεων που δίνονται κάθε έτος; Με την καιταιγίδα φορολογικών νόμων των τελευταίων ετών, δεν θα έπρεπε να είχαν ληφθεί τα παραπάνω υπόψιν και να είχαν αναθεωρηθεί ανάλογα οι προθεσμίες;
Αλλά τι ζητάω τώρα; Μας έχουν εκπαιδεύσει να αγνοούμε τις κανονικές προθεσμίες 'γιατί θα δοθεί παράταση' και χαιρόμαστε όταν τη δίνουν. Και όσοι έτρεξαν να είναι εντάξει στις κανονικές προθεσμίες (στα μέτρα του δυνατού πάντα...) είναι οι μ@λ@κες της υπόθεσης.
Τουλάχιστον φέτος δόθηκαν απευθείας οι προθεσμίες που έπρεπε και δεν μας ζαλίζουν με απανωτές παρατάσεις ανά 15νθήμερο όπως πέρσυ
-
-
...και οι προθεσμίες, FYI:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 ΑθήναΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.grΤετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, στο πλαίσιο της απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, ομαδοποιούνται και καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ως εξής:
-
Μέχρι και τις 30/4/2012 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Ο.Ε, Ε.Ε, κοινωνιών, κοινοπραξιών κ.λ.π., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξάρτητα της κατηγορίας βιβλίων του Κ.Β.Σ. που τηρούν.
-
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 των Α.Ε, Ε.Π.Ε κ.λ.π. δεν μεταβάλλεται και θα υποβληθούν κανονικά στις 10/5/2012. Ειδικά για τις Α.Ε η ημερομηνία υποβολής κλιμακώνεται, ως γνωστόν, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους.
-
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 όλων των υπόλοιπων υπόχρεων φυσικών προσώπων (ατομικών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, γεωργικών εισοδημάτων, μισθωτών κ.λ.π.), ορίζεται μέχρι και τις 15/6/2012.
-
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής με ηλεκτρονικό τρόπο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων ορίζεται η 31/7/2012.
Τέλος διευκρινίζεται ότι η εκτύπωση των εντύπων, οι οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ και η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet εξελίσσονται στους προβλεπόμενους χρόνους σε σχέση με τις οριζόμενες προθεσμίες και σημειώνεται ότι αντίστοιχα είχαν εξελιχθεί και τον προηγούμενο χρόνο.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σήμερα μια τέτοια γριά στην ουρά για το ταμείο έκανε ολόκληρη μανούρα γιατι οι μπροστινοί της είχαν παραπάνω απο ένα διπλότυπα να πληρώσουν και καθυστερούσαν. Έλεγε οτι επρεπε ο καθένας να έχει απο ένα χαρτί μόνο
Έτσι, έτσι!...
Πόσοι από τους 1.000.000 άραγε πήγαν χθες και σήμερα να στηθούν στις ουρές?...
(δεν άκουσα αν δόθηκε τελικά παράταση) -
1 μήνα παράταση στη 'ρύθμιση' για τις ληξηπρπόθεσμες οφειλές, τελικα...
ΠΟΛ.1053/29.2.2012
Παράταση υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄/2-2-2012), όπως ισχύει
Αθήνα, 29/02/2012ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α΄
Τηλέφωνο : 210-3635963/480 - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.
19η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Δ΄
Τηλέφωνο : 210-6987439/458
ΠΟΛ 1053
ΘΕΜΑ: «Παράταση υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄/2-2-2012), όπως ισχύει»
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟIΚΟΝΟΜIΚΩΝΈχοντας υπόψη:
-
Τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄/2-2-2012), όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 9 του πέμπτου άρθρου του ν. 4047/2012 ΦΕΚ 31 Α/23.02.2012, σύμφωνα με τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να παρατείνει την προθεσμία υποβολής της αίτησης του οφειλέτη για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου αυτής και να ρυθμίζει κάθε ειδικότερο θέμα εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων.
-
Την αρ. Υ. 25/06.12.2011 (ΦΕΚ 2792 Β΄/ 08.12.2011) απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου».
-
Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής αίτησης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄/2-2-2012), όπως ισχύει, λόγω πληθώρας σχετικών αιτημάτων.
-
Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1.** Παρατείνουμε μέχρι και 30 Μαρτίου 2012 την προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή των ληξιπροθέσμων μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 χρεών στη ρύθμιση των διατάξεων της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 (ΦΕΚ 14 Α΄), όπως ισχύει, η οποία λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012.**
-
Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 29η Φεβρουαρίου 2012.
-
Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ακριβές Αντίγραφο
Ο Προϊστάμενος της ΓραμματείαςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Παντελής Οικονόμου - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ
-
Εμένα δε μου είχε έρθει το προηγούμενο αλλά μου ήρθε το φρέσκο που αναφέρεται στην απόφαση της 29/2/2012 με τίτλο:
Γνωστοποίηση νέων διατάξεων που αφορούν στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλώνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θεσσαλονίκης & Χανδρή 1
ΜοσχάτοΑΘΗΝΑ, 29/02/2012
Αποδέκτης: το όνομά μου, Username: το σχετικό...Αγαπητέ/ή κύριε/α,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 12/02/2012, διαπιστώθηκε ότι έχετε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ..
Για το λόγο αυτό με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις δυνατότητες που παρέχονται από τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4038/2012, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του πέμπτου άρθρου του ν. 4047/2012, για την εξόφληση με ευνοϊκούς όρους των ληξιπρόθεσμων μέχρι την 29 Φεβρουαρίου 2012 οφειλών σας, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι και την 30 Μαρτίου 2012.Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της οφειλής, παρέχεται απαλλαγή από το σύνολο των μέχρι την ημερομηνία της αίτησής σας προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Σε περίπτωση καταβολής των οφειλών σε δόσεις, παρέχονται ευνοϊκοί όροι πληρωμής ως προς τη μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, όπως αναφέρονται στο παρακάτω πίνακα:
Ποσοστό έκπτωσης προσαυξήσεων Αριθμός δόσεων
90% 2-12
75% 13-24
60% 25-36*
45% 37-48*
25% 49-60**Η εξέταση αιτήματός σας για περισσότερες των 24 δόσεων γίνεται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. αφού εκτιμηθεί η φορολογική σας εικόνα και η φοροδοτική σας ικανότητα, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1047/2012.
Διευκρινίσεις:
Στη ρύθμιση υπάγονται ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ., εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 € για τα φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 € για τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με την με αρ.1053 / 29-2-2012 ΑΥΟ ΠΟΛ, η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση παρατάθηκε μέχρι την 30/03/2012. Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης πραγματοποιείται με την υποβολή της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις(το ποσό της καθεμιάς από αυτές δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 100€)καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Στην παραπάνω ρύθμιση μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν, εφόσον το επιθυμείτε και: - οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, των οποίων οι όροι τηρούνται και - οφειλές οι οποίες τελούν σε αναστολή.
Για περισσότερες πληροφορίες και υπαγωγή στη ρύθμιση, απευθυνθείτε το συντομότερο δυνατό (μέχρι 30/03/2012) στη Δ.Ο.Υ., όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας.
Εάν όμως έχετε τακτοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να μη λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.grΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος