-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μισθωτή. Μα δεν είναι τρελλό να μη φορολογείται το φορολογητέο εισόδημα αλλά το μικτό ?
Δηλαδή σε ΕΕ τι θα φορολογήσουν, τα μικτά έσοδα και όχι τα κέρδη ?Mα πως είναι δυνατό να φορολογήσουν τις κρατήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία στο μισθωτό; Αυτά ΔΕΝ αναφέρονται πουθενά στη δήλωση από όπου 'ψαρευει' το σύστημα τα στοιχεία.
Για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό, τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο. Αυτό σημαίνει
-
Γιατί στην έκτακτη εισφορά του 2009 (την πρώτη που εκκρεμεί στο ΣτΕ) για την οποία υπολόγισαν το σχετικό εισόδημα έχοντας περιλάβει μέσα και τους παρακρατηθέντες φόρους ;
Σου αντιγράφω το σχετικό τμήμα της προσφυγής στα δικαστήρια που έκανα για λογαριασμό φίλου (μισθωτός) :
'
Τέλος, άλλως και όλως επικουρικώς, προτείνω ότι η βάση υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς εις βάρος μου δεν είναι ορθή και σύννομη και αντίκειται στην ίδια τη διάταξη του άρθρου 18 Ν. 3758/2009.
Η παρ. 1 περ. β του άρθρου 18 Ν. 3758/2009, ορίζει ρητά ότι η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται στο « συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων… ». Το καθαρό εισόδημα προκύπτει όταν αφαιρεθούν από το ακαθάριστο εισόδημα οι δαπάνες απόκτησής του. Στην περίπτωσή μου, η φορολογική αρχή έχει υπολογίσει στο καθαρό εισόδημα, που αποτελεί το αντικείμενο της έκτακτης εισφοράς, και τους παρακρατηθέντες φόρους εισοδήματος. Ειδικότερα, με την προσβαλλόμενη πράξη, δεν αφαιρείται από τα 231.607,87 Ευρώ ο παρακρατηθείς φόρος ποσού 84.129,59 Ευρώ, για να υπολογισθεί η βάση επιβολής της εκτάκτου εισφοράς, αλλά προστίθεται αυτός στο σύνολο των λοιπών εισοδημάτων ως δήθεν επιπλέον εισόδημα. Έτσι, επιβάλλεται φόρος επί φόρου. Το αποτέλεσμα είναι η βάση της επιβολής της εκτάκτου εισφοράς να υπερβαίνει, ως μη ώφειλε, τις 150.000 Ευρώ, ενώ εάν είχε γίνει ορθός υπολογισμός του συνολικού εισοδήματος, αυτή θα ενέπιπτε στην κλίμακα από 100.001 - 150.000 Ευρώ. Κατά συνέπεια η έκτακτη εισφορά θα έπρεπε να υπολογισθεί επί τη βάση των 147.478,28 (231.607,87-84.129,59) Ευρώ και όχι στα 231.607,87, γεγονός το οποίο θα είχε οδηγήσει σε έκτακτη εισφορά εις βάρος μου ύψους τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ. Ο συνυπολογισμός των ποσών αυτών, χωρίς τον οποίο δεν θα υπαγόμουν στην υποχρέωση καταβολής του επίδικου φορολογικού βάρους ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) Ευρώ, αντίκειται στην ίδια τη διάταξη του άρθρου 18 Ν. 3758/2009.' -
Πως θα επιβληθεί η έκτατη εισφορά
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.
Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα υπολογίζεται ως εξής:
-Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 20.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού
-
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού
-
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού
-
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού
Εάν υπάρχουν λάθη
Στις περιπτώσεις που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή εκκαθάριση, τότε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώνουν λάθος κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος, υποβάλουν την αρμόδια ΔΟΥ κατά περίπτωση είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση.
Η δε Εφορία θα προβεί σε διαγραφή ή σε νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΓΓΠΣ. Το νέο ποσό που θα προκύπτει θα καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στη ΔΟΥ.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλη έλαβε το χαρτί της έκτακτης εισφοράς και διαπίστωσε ότι επιβάλλεται επί του μικτού εισοδήματος, δηλ. φορολογούνται και οι κρατήσεις προς ασφαλιστικά ταμείαΜήπως είχε κάνει λάθος στην φορολογικη της δήλωση και είχε δηλώσει ως εισόδημα τα μεικτά?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πως καταφέρανε εταιρείες που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα τους να χρωστάνε τόσα λεφτά είναι απορίας άξιον....
ΕΝτυπωσιακές ήταν οι διάφορες με φωτογραφικά είδη που φιγουράρουν και πολύ ψηλά [wtf δλδ, με φωτογραφικά κάτι 500άρες και 300άρες μύρια ].
Με ένα google βέβαια κατέληξα σε αυτό:http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=J8Q33QZ4QR8J8DG99UM1A0IHXHBR8B&apof=835_2010
Έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση (άρθρ. 19 του Ν.2523/1997). Στοιχεία του εγκλήματος. Στην ανωτέρω περίπτωση η ποινική δίωξη ασκείται άμεσα με βάση τα πορίσματα του φορολογικού ελέγχου και τη μηνυτήρια αναφορά του αρμόδιου φορολογικού οργάνου, η οποία αναφορά δεν συνιστά αίτηση διώξεως της Αρχής ώστε να απαιτείται η τήρηση των διατυπώσεων του άρθρου 41 του ΚΠΔ. Επαρκής προσδιορισμός της ταυτότητας αναγνωσθέντων εγγράφων. Ορθή και αιτιολογημένη καταδίκη για το ανωτέρω έγκλημα του κατηγορουμένου, οι οποίοι εξέδωσαν πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία. Απορρίπτεται η αίτηση αναιρέσεως.που αναφέρει 2-3 από αυτές
Πέρα απο τα άνωθεν στα φωτογραφικα την αγορά της διέλυσε ένας προμηθευτής εξοπλισμών φωτογραφείων απο πόλη της Αχαιας που θα τους έφερνε εξοπλισμό σε προνομιακές τιμές. Χρεοκόπησαν πάρα πολλοι φωτογράφοι και νομίζω αυτός δολοφονήθηκε ένα βράδυ με σκάγια.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Τέλος επιτηδεύματος....
Πως να το γλιτώσετε, ΝΟΜΙΜΑ (ισχύει μόνο αν είσαστε παράνομοι βεβαίως!)
Ας υποθέσουμε ότι είσαστε στη δική μου περίπτωση: Εχετε αφήσει 'ανοιχτά' τα βιβλία σας από αμέλεια και δεν έχετε εκδώσει αποδείξεις μετά τη 1/1/2010 αφού δεν ασκείτε το ελεύθερο επάγγελμα και δεν έχετε έσοδα από αυτό. Ειδικά για εμένα (αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση!) δεν μπορείτε καν να κόψετε ΑΠΥ/ΤΠΥ γιατί τα θεωρημένα που έχετε είναι από το 1999 και πλέον σε μη ισχύ!
Φυσικά, ο χοντρός του ΓΑΠ, δεν ενδιαφέρεται αν έχετε εισοδήματα, ούτε καν αν ζείτε...Ζητάει μόνο να πληρώσετε...
Αν, λοιπόν όπως εγώ, παρ'όλο που αμελήσατε να κλείσετε τα βιβλία σας, υπήρξατε τυπικοί προς τη πολιτεία, υποβάλλοντας τις μηδενικές ΦΠΑ και λοιπές καταστάσεις, θα πληρώσετε 300, θέλετε ή όχι!
ΑΝ ΟΜΩΣ δεν είσαστε τυπικοί (π.χ. βαριόσαστε, δεν γνωρίζατε ή είσαστε ΠΟΝΗΡΟΙ), τότε δεν έχετε καταθέσει τις καταστάσεις αυτές.
Επειδή ο χοντρός τους πάει τους πονηρούληδες το ατιμούλικο, μπορείτε ΑΝΤΙ να πληρώσετε τα 300 για το καλό της πατρίδος του ΓΑΠ (τσ τσ τσ), να υποβάλετε μία ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ διακοπής επιδεύματος, να πληρώσετε 60 και να γλυτώσετε τα 300!Παροράματα:
α) Τα θεωρημένα στοιχεία από το 1999 τα χρησιμοποιείς κανονικά. Τα πριν του Οκτωβρίου του 1997 (με πάσα επιφύλαξη, βαριέμαι να ψάχνω την εγκύκλιο τώρα) δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
β) Το πρόστιμο κυμαίνεται από 117 έως 1170 € (συμβιβαζόμενο στο 1/3 με την πληρωμή, δηλαδή αμέσως) και επιβάλλεται κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ.
Παράδειγμα: Στη ΔΟΥ Ρόδου, εκπρόθεσμη μηδενική δήλωση φορολογίας εισοδήματος μη κερδοσκοπικού Νομικού Προσώπου, 150€ (450 στο 1/3). ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια περίπτωση στο ΔΟΥ Γλυφάδας την ίδια χρονική περίοδο, 350€ (1050/3). Εκεί ήταν πολύ πιο large ο προϊστάμενος (και μη συζητήσιμος, ενώ στη Ρόδο μετά από παρακάλια κατέβηκε στα 100 ).
Αντίστοιχα πάλι, στη ΔΟΥ Ρόδου πληρώθηκε πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών μέσα στον Αύγουστο, 40€ (ευκαιρία, τρέξτε ) Γενικά ο,τι κατεβάσει η κούτρα του αρμόδιου υπάλληλου εκείνη την ώρα.γ) Αν οι δηλώσεις (ΦΠΑ, Ε3 κλπ) που έγιναν ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ, η διακοπή δύναται με απόφαση του προϊσταμένου του ελέγχου να γίνει με ημερομηνία προγενέστερη της τελευταίας δήλωσης, την τελευταία αποδεδειγμένη ημερομηνία που έγιναν συναλλαγές. Παράδειγμα: Τελευταία ΑΠΥ 5/11/2006. Οπότε, τελευταία εκκαθαριστική ΦΠΑ και Ε3 με ποσά για το διάστημα 01/01-31/12/2006. Υποβάλλεις για όλο το 2007, 2008 και 2009 μηδενικές περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ.
Διακοπή θα κάνεις με 31/12/2009; Όχι, με 31/12/2006. Και γλιτώνεις και το ΤΕΒΕ για τα έτη 2007-2009 (αν δεν το έχεις πληρώσει δηλαδή, τους πας τη διακοπή και διαγράφουν την οφειλή).Πάντα φιλικά
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φίλη έλαβε το χαρτί της έκτακτης εισφοράς και διαπίστωσε ότι επιβάλλεται επί του μικτού εισοδήματος, δηλ. φορολογούνται και οι κρατήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία
Μήπως είχε κάνει λάθος στην φορολογικη της δήλωση και είχε δηλώσει ως εισόδημα τα μεικτά?
Οχι, γιατί η εκκαθάριση της ήρθε με τα καθαρά.
Τα μικτά τα ξέρουν γιατί δουλεύει σε εταιρεία του δημοσίου (προς συγχώνευση με κάποιο υπουργείο) -
Με την ίδια λογική όλοι με τον ίδιο -λανθασμένο- τρόπο θα φορολογηθούν, αλλά ο καιρός κοντεύει οπότε θα δούμε τι γίνεται.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Με την ίδια λογική όλοι με τον ίδιο -λανθασμένο- τρόπο θα φορολογηθούν, αλλά ο καιρός κοντεύει οπότε θα δούμε τι γίνεται.Τι κοντεύει, Σεπτέμβριος είναι.
-
Φανταστείτε τι θα γίνει στις εφορίες!
-
Επειδή κάποιοι δεν έχουν να κρύψουν κάτι, σε αντίθεση με άλλους που σχολιάζουν διαρκώς, χωρίς να εξηγούν 'ποιοί είναι', δείτε αυτό που παρελήφθη σήμερα :
Συμπεριλαμβάνονται εισοδήματα απο τραπεζικούς τόκους, ενοίκια, καθώς και 1 ΙΧ 2000cc, κάτω των 10 ετών.
Τι, που, πώς , πότε και γιατί, ώστε να διαπιστώσω αν αδικήθηκα, συμφωνόντας με τον koutsan, δεν θέλω ούτε να ξέρω, ούτε να μάθω!
Λήξη: 30 Σεπ. Θα πληρώσω έγκαιρα και μετρητά, να κερδίσω την έκπτωση 5% και ..... τέλος.
Ζήτω το έθνος! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φίλη έλαβε το χαρτί της έκτακτης εισφοράς και διαπίστωσε ότι επιβάλλεται επί του μικτού εισοδήματος, δηλ. φορολογούνται και οι κρατήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία
Μήπως είχε κάνει λάθος στην φορολογικη της δήλωση και είχε δηλώσει ως εισόδημα τα μεικτά?
Οχι, γιατί η εκκαθάριση της ήρθε με τα καθαρά.
Τα μικτά τα ξέρουν γιατί δουλεύει σε εταιρεία του δημοσίου (προς συγχώνευση με κάποιο υπουργείο)Μου ήρθε κι εμένα σήμερα. Είναι επί του καθαρού εισοδήματος (όπως πολύ σωστά έγραψε και ο elteo), οπότε έχει γίνει κάποιο λάθος.
Με τις υγείες μας ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.
-
Και γω αυτό της είπα, να πάει στην Εφορία γιατί έχει γίνει κάποιο λάθος... Αδιανόητο θα ήταν να επιβάλλεται φόρος επί μικτού εισοδήματος.
-
Από τη βεβαίωση αποδοχών που παίρνουμε κάθε χρόνο από τις εταιρείες φαίνονται τα μικτά, αλλά δεν τα αναγράφουμε στο Ε1 όταν το συμπληρώνουμε (πίνακας 4Α), οπότε δεν φαίνονται ούτε στο Ε1, ούτε στο εκκαθαριστικό σημείωμα. Υποβάλλουμε όμως ως δικαιολογητικό και τη βεβαίωση αποδοχών, οπότε ίσως εκεί έγινε το λάθος από την εφορία.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βλέπετε κανένα γνωστό σας;Στο σύνολο της λίστας κάποιοι είναι πασίγνωστοι, οι περισσότεροι όμως είναι τελείως άγνωστοι...
Από την περιοχή μου (αναζήτηση με Τ.Κ.) βρήκα καμιά 30αριά και οι περισσότεροι είναι λίγο πολύ γνωστοί.
Για τους 2-3 που δεν τους έχω ακούσει καθόλου ίσως είναι πολύ παλιές υποθέσεις, αλλιώς δεν εξηγείται να χρωστούν τόσο πολλά και να είναι άγνωστοι...
Άλλοι 10-15 είναι επιχειρήσεις που νομίζω λειτουργούν (ακόμη) αλλά είναι γνωστό οτι χρωστούν παντού. Για κανέναν δεν έπεσα από τα σύννεφα, με εξαίρεση το ποσό που χρωστούν κάποιοι, πως τα κατάφεραν; Ίσως να τους επιβλήθηκε κάποιο πρόστιμο, ίσως να μην πλήρωσαν ποτέ, τι να πω... Στο τέλος είναι ζήτημα αν θα πληρώσουν 3-4 από αυτούς, οι υπόλοιποι θα είναι στη λίστα για πολλά χρόνια... Περιττό να πω οτι από τους περισσότερους το Δημόσιο θα εισπράξει το ίδιο ποσό. Δηλαδή ΜΗΔΕΝ €.
Οι υπόλοιποι είναι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, για κάποιους μάλιστα έχω την εντύπωση οτι έχει ήδη γίνει εκκαθάριση - αν είναι έτσι τα ποσά που γράφει η λίστα είναι εικονικά. Αλλά και για όσους έχει να παίρνει το δημόσιο, θα κάνει αρκετά χρόνια να εισπράξει κάτι.Τελικά, αν κρίνω από την περιοχή μου, η λίστα είναι απογοητευτική, είναι φανερό οτι τελικά το δημόσιο θα αναγκαστεί να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος από τα ποσά που αναγράφονται, ο Παπακωνσταντίνου είχε δίκιο που ήθελε να κάνει διαγραφές.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Τελικά, αν κρίνω από την περιοχή μου, η λίστα είναι απογοητευτική, είναι φανερό οτι τελικά το δημόσιο θα αναγκαστεί να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος από τα ποσά που αναγράφονται, ο Παπακωνσταντίνου είχε δίκιο που ήθελε να κάνει διαγραφές.
Μα και βέβαια είχε δίκιο σ΄αυτό ο Πασόκος....!! Αφου επρόκειτο για χρέη ανεπίδεκτα εισπραξης, έπρεπε να διαγραφούν και να παραμείνουν τα πραγματικά, ωστε και πιο σωστή εικόνα να έχει το κράτος και πιο ρεαλιστικούς στόχους...Βεβαια το μεγάλο εγκλημα ήταν που αφέθηκαν όλα αυτα τα χρόνια να γιγαντωθούν αυτά τα χρέη ανεξέλεγκτα και μάλιστα εις βάρος άλλων υγιών επιχειρήσεων και ανταγωνιστών, σε καθε επαγγελματικό χωρο. Για παράδειγμα στο δικό μου το αντικειμενο, ο όμιλος GLOU μου έκανε μεγάλη ζημιά απο τότε που ήρθε στην πόλη μου. Είχα μεγάλες απώλειες σε πωλήσεις και κυριως λόγω των 'πολύ καλύτερων τιμών' που είχε σε σχέση με μένα. Βεβαια.... αν χρωστούσα κι εγω όσα χρωστάνε αυτοί, θα μπορούσα να είμαι πιο ανταγωνιστικός στις τιμές μου.... Τεσπα, το θέμα είναι πως, οπως προείπα, δε βλεπω το ΜΙΝΙΟΝ , η ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ κλπ να αποπληρώνουν τίποτα...!
Υ.Γ. Για τον dbeko, αν θυμαμαι καλά....Επειδή αναφερθηκες στα ARTISTI ITALIANI, αν δεν κάνω λάθος, οι οφειλές αφορούν την προηγουμενη και αρχική εταιρία που πτωχευσε πριν χρόνια και οχι αυτήν ή τον επιχειρηματια που υπάρχει τώρα, μιας και αν δεν κάνω λάθος επισης, απλά πληρώσανε και πηρανε το όνομα ενω δεν εχουν σχεση με την παλιά εταιρία...
-
Ωπα το έχασα...
Η Artisti Italiani, ελληνική εταιρία ήταν;Αν λεω βλακία μην βαράτε ντε!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Επειδή κάποιοι δεν έχουν να κρύψουν κάτι, σε αντίθεση με άλλους που σχολιάζουν διαρκώς, χωρίς να εξηγούν 'ποιοί είναι', δείτε αυτό που παρελήφθη σήμερα :Συμπεριλαμβάνονται εισοδήματα απο τραπεζικούς τόκους, ενοίκια, καθώς και 1 ΙΧ 2000cc, κάτω των 10 ετών.
Τι, που, πώς , πότε και γιατί, ώστε να διαπιστώσω αν αδικήθηκα, συμφωνόντας με τον koutsan, δεν θέλω ούτε να ξέρω, ούτε να μάθω!
Λήξη: 30 Σεπ. Θα πληρώσω έγκαιρα και μετρητά, να κερδίσω την έκπτωση 5% και ..... τέλος.
Ζήτω το έθνος!στην πυραααααα ....
μιλάμε για εισοδήματα 2010, έτσι?
-
Ειλικρινά μου φαίνεται ανεξήγητο εκ πρώτης όψεως, η προσθήκη του φόρου των αυτοτελώς φορολογουμένων ποσών για τον υπολογισμό του εισοδήματος επιβολής εισφοράς.
ΥΓ τελικά είναι θέμα ερμηνείας και αντίληψης. Το ποσό πάνω στο οποίο θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά προκύπτει από το σύνολο των φορολογητέων εισοδημάτων, δλδ. των εισοδημάτων προτού αφαιρεθεί ο φόρος που αντιστοιχεί σε αυτά είτε είναι κανονικά είτε αυτοτελώς φορολογούμενα. Στη περίπτωση δλδ. του dbekos υπολογίστηκε αυτό ακριβώς, το ποσό πριν την αυτοτελή φορολόγηση. Δεν ξέρω εάν μας αδικεί κατάφορα το σύστημα, πάντως έχει μια λογική(άλογη)
-
Ρε τι λέεμ τώρα!
Αφού στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται το να φορολογούντια και οι εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία για να βγεί στο τέλος ο συνολικός φόρος!
Έ ρε εγγραφές ώς ´έξοδα που έχουν να γίνουν........
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος