-
Διάβασα σήμερα τις 'τελικές' αποφάσεις για το νέο φόρο ακινήτων (πρέπει να είναι ο 50ος φόρος που βαρύνει το ίδιο πράγμα...)
'Επικό' το κόλπο με την παλαιότητα, που στην ουσία χρησιμοποιείται για να αυξήσει και όχι να μειώσει το ποσό του φόρου.
ΔΕΝ πάει άλλο. Μειώσεις μισθών, κάνεις υπομονή. Έκτακτες εισφορές (ωραίο κ αυτό - θεσπίζεται κάτι για 4 χρόνια και ονομάζεται 'έκτακτο' ), κάνεις κι άλλη υπομονή. Μετά σου έρχεται αυτός ο σαρωτικός φόρος...και ποιος ξέρει τι μαγειρεύουν για όταν έρθει η ώρα της επόμενης δόσης....
Αγαπημένοι μου πολιτικοί....να πατε στον ΤΑΦΟ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!
-
Μόλις υπολόγισα το χαράτσι που θα έρθει με το λογαριασμό της ΔΕΗ. 75τμ στο Βύρωνα.
430 ευρώ??? τόσα φέτος και άλλα τόσα του χρόνου???
2.100 = χαράτσι στο σπίτι 2011&2012/1% από εισόδημα 2010/έκτακτες εισφορές στο μισθό 2011ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????
Υπάρχει πρόβλεψη τα χαράτσια να δηλωθούν στην επόμενη φορολογική δήλωση για μείωση του φορολογητέου ή ρωτάω χαζομάρα?
-
Μας βλέπω να κόβουμε τη ΔΕΗ και να αγοράζουμε γεννήτριες...!
-
Μακάριοι αυτοί που θα πληρώσουν μόνον 430€. Εν πάσει περιπτώσει η κατάσταση αρχίζει να γίνεται απελπιστική. Το σπίτι της γυναίκας μου υπολογίζεται σε 850 € (πληρώνω τη ΔΕΗ οπότε...). Για ένα γραφείο που νοικιάζω άλλα 180€ και για ένα σπίτι που δεν εκμεταλεύομαι εγώ άλλα 420€ (τριάρι στο Παγκράτι).
Και καλά εγώ (που αυτά σήμερα από μόνα τους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ο μισθός του Δεκεμβρίου και το δώρο) άντε να πληρώσω....
Ο πατέρας μου ευτυχώς που έχει άνοια. Θα γίνει όμως της πουτάνας έτσι και το Δημόσιο δεν αποδεχτεί ότι ο άνθρωπος είναι ανάπηρος (οι υγειονομικές υπηρεσίες αρνούνται εδώ και 2 χρόνια να προβούν στη σχετική πράξη) και του βάλει να πληρώσει ενώ κάποιοι πολύτεκνοι σε περιοχές με αξία 2950€ θα βρεθούν να έχουν απαλλαγή. (βλέπε κα Μενεγάκη). Ή βέβαια για διάφορες μονές που θα δηλώνουν πολυτελή διαμερίσματα στο Κολωνάκι ως χώρους μοναχισμού και βέβαια εξαιρούνται από τα τέλη.
Γ@μώ το Χρι@τό τους και τη Π@ναγία τους τα @ρχίδια!
-
Να είσαι βέβαιος ότι θα του έρθει κανονικότατα η λυπητερή...
Για τις περιπτώσεις που χωρίζεται η κυριότητα σε ψιλή και επικαρπία, τι διάολο προβλέπεται; Πληρώνουν και οι δύο, επικαρπωτής και ψιλός κύριος;
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μόλις υπολόγισα το χαράτσι που θα έρθει με το λογαριασμό της ΔΕΗ. 75τμ στο Βύρωνα.
430 ευρώ??? τόσα φέτος και άλλα τόσα του χρόνου???
2.100 = χαράτσι στο σπίτι 2011&2012/1% από εισόδημα 2010/έκτακτες εισφορές στο μισθό 2011ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?????
Υπάρχει πρόβλεψη τα χαράτσια να δηλωθούν στην επόμενη φορολογική δήλωση για μείωση του φορολογητέου ή ρωτάω χαζομάρα?
βάλε και την βενζίνη που από 80 λεπτά πληρώνεις 1.70 ήτοι με μ.ο. 12k χλμ/έτος (συγκρατημένα) και
μέση κατανάλωση 8λ/100 έχεις επιβάρυνση σε 1 έτος €864 (!) -
Ο χρήστης soch έγραψε:
-
Έχουν ανακοινωθεί οι συντελεστές του τετραγωνικού μέτρου ανά περιοχή?
-
Δεν έχει νόημα : ανά τιμή ζώνης πάει, υπάρχουν περιπτώσεις με μεγάλες διαφορές στην τιμή ζώνης εντός της ίδιας περιοχής οπότε κατάλογος ανά περιοχή δεν υφίσταται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να είσαι βέβαιος ότι θα του έρθει κανονικότατα η λυπητερή...Για τις περιπτώσεις που χωρίζεται η κυριότητα σε ψιλή και επικαρπία, τι διάολο προβλέπεται; Πληρώνουν και οι δύο, επικαρπωτής και ψιλός κύριος;
Επικαρπωτής
-
Για δες εδώ.
-
Πού καταθέτουμε τα κλειδιά;
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Έχουν ανακοινωθεί οι συντελεστές του τετραγωνικού μέτρου ανά περιοχή?ότι γράφει στην ΔΕΗ σου.
αν κοιτάξεις έχει και την αντικειμενική αξία γραμμένη επάνω.
-
Ο τίτλος ίσως θα έπρεπε να αλλάξει πάντως, μιας και η συζήτηση είναι γενικά περι φορολογίας και όχι απλά εισοδήματος...
Σε ακίνητο που είναι κενό, χωρίς ρεύμα εδω και χρόνια, τί γίνεται....???
-
Άγνωστο, χρήζει διευκρίνισης καθότι δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαριστεί αν ο φόρος συνδέεται με τη ρευματοδότηση ή μη του ακινήτου ή απλά με την ιδιοκτησία.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μακάριοι αυτοί που θα πληρώσουν μόνον 430€. Εν πάσει περιπτώσει η κατάσταση αρχίζει να γίνεται απελπιστική. Το σπίτι της γυναίκας μου υπολογίζεται σε 850 € (πληρώνω τη ΔΕΗ οπότε...). Για ένα γραφείο που νοικιάζω άλλα 180€ και για ένα σπίτι που δεν εκμεταλεύομαι εγώ άλλα 420€ (τριάρι στο Παγκράτι).Και καλά εγώ (που αυτά σήμερα από μόνα τους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ο μισθός του Δεκεμβρίου και το δώρο) άντε να πληρώσω....
Ο πατέρας μου ευτυχώς που έχει άνοια. Θα γίνει όμως της πουτάνας έτσι και το Δημόσιο δεν αποδεχτεί ότι ο άνθρωπος είναι ανάπηρος (οι υγειονομικές υπηρεσίες αρνούνται εδώ και 2 χρόνια να προβούν στη σχετική πράξη) και του βάλει να πληρώσει ενώ κάποιοι πολύτεκνοι σε περιοχές με αξία 2950€ θα βρεθούν να έχουν απαλλαγή. (βλέπε κα Μενεγάκη). Ή βέβαια για διάφορες μονές που θα δηλώνουν πολυτελή διαμερίσματα στο Κολωνάκι ως χώρους μοναχισμού και βέβαια εξαιρούνται από τα τέλη.
από πού προκύπτει ότι οι πολύτεκνοι έχουν απαλλαγή? να το πώ στον πατέρα μου να χαρεί αν είναι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μακάριοι αυτοί που θα πληρώσουν μόνον 430€. Εν πάσει περιπτώσει η κατάσταση αρχίζει να γίνεται απελπιστική. Το σπίτι της γυναίκας μου υπολογίζεται σε 850 € (πληρώνω τη ΔΕΗ οπότε...). Για ένα γραφείο που νοικιάζω άλλα 180€ και για ένα σπίτι που δεν εκμεταλεύομαι εγώ άλλα 420€ (τριάρι στο Παγκράτι).
Και καλά εγώ (που αυτά σήμερα από μόνα τους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ο μισθός του Δεκεμβρίου και το δώρο) άντε να πληρώσω....
από πού προκύπτει ότι οι πολύτεκνοι έχουν απαλλαγή? να το πώ στον πατέρα μου να χαρεί αν είναι
Δεν είναι απαλλαγή.
-
Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;
Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.
http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/3396154d-71a0-4728-b86d-6779732427e9
-
-
Άντε να κάνω και 'γω μια ηλίθια ερώτηση: νομιμοποιούνται (και με ποιον νόμο; ) να σου 'κόψουν το ρεύμα' αν δεν πληρώσεις ένα χαράτσι που αφορά ιδιοκτησία και όχι κατανάλωση ρεύματος ;
Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί κάποιος σε δικαστήριο, αν αρνηθεί να πληρώσει κάτι τέτοιο; -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Άντε να κάνω και 'γω μια ηλίθια ερώτηση: νομιμοποιούνται (και με ποιον νόμο; ) να σου 'κόψουν το ρεύμα' αν δεν πληρώσεις ένα χαράτσι που αφορά ιδιοκτησία και όχι κατανάλωση ρεύματος ;
Υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί κάποιος σε δικαστήριο, αν αρνηθεί να πληρώσει κάτι τέτοιο;Και μέχρι να γίνει το δικαστήριο, κ.λπ. θα ζήσεις στην εποχή των σπηλαίων;
-
στας τηλεοράσεις είπαν ΟΧΙ.
skous οι γενοπίτες είπαν ότι δεν θα κόβουν ρεύματα και ας έχουν εντολή.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος