-
Το θέμα είναι ότι δεν ήταν έλεγχος σε επιχείρηση. Ήταν προσωπικός έλεγχος, έλεγχος των ατομικών μου φορολογικών δηλώσεων.
Δεν μου φαίνεται παράξενο που δεν το κατάλαβες, εδώ λέμε δεν το έχει ξαναακούσει κανείς να γίνεται. 21 σελίδες έκθεση κι 6 μήνες απασχόληση του ελεγκτή για έναν πολίτη!
Προ καιρού είχαν έλθει για έλεγχο στην επιχείρηση, δεν τους είχα δώσει τπτ. Και μάλλον βρήκαν αυτό τον τρόπο για να πάρουν κανα δωράκι. Πάλι δεν πήραν τπτ, οπότε ή θα το πάρουν απόφαση κ δεν θα με ενοχλήσουν πάλι, ή θα ξαναεπιχειρήσουν. Αλλά τότε δεν θα καθήσω με σταυρωμένα χέρια. Τέλος.- -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Είναι κυριολεκτικά απελπισμένοι για ρευστό, δεν εξηγείται αλλιώς.Έφτασαν στο σημείο να σου φέρνουν οι ίδιοι το σημείωμα περαίωσης στο χώρο εργασίας σου (συνέβη χθες) ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Είναι κυριολεκτικά απελπισμένοι για ρευστό, δεν εξηγείται αλλιώς.
Έφτασαν στο σημείο να σου φέρνουν οι ίδιοι το σημείωμα περαίωσης στο χώρο εργασίας σου (συνέβη χθες) ...
Με τον κλητηρα το εφεραν και εσενα;
-
Ε, όχι! Εδώ τελικά μας πήραν τηλέφωνο και είπαν να τα φτιάξουμε μόνοι μας γιατί δεν προλαβαίνουν..
-
@ililias, την επόμενη φορά κάνε πως ενδίδεις, πήγαινε στην Αστυνομία και χώσε αυτά τα καθάρματα μέσα για τα καλά. Και να δούμε αν θα σου ξανακουνηθεί κανείς. Βρίσκουν και τα κάνουν...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@ililias, την επόμενη φορά κάνε πως ενδίδεις, πήγαινε στην Αστυνομία και χώσε αυτά τα καθάρματα μέσα για τα καλά. Και να δούμε αν θα σου ξανακουνηθεί κανείς. Βρίσκουν και τα κάνουν...Ίσως είναι η καλύτερη ιδέα. Έτσι κι αλλιώς, μέσα στις δου υπάρχουν κλίκες: Μια είναι μπροστά και τα παίρνει, οι άλλες περιμένουν τη σειρά τους. Και (συνήθως) μεταξύ τους είναι 'σφαγμένοι'. Οπότε οι επόμενοι μάλλον χάρη θα μου χρωστάνε...
ΥΓ. Το 'μέσα για τα καλά' είναι μια κουβέντα. Έναν που έπιασαν για τρίτη φορά να τα παίρνει (τους 'κάρφωσε' καταστηματάρχης στην Χαλκιδική - κάπου πρέπει να το έχω ξαναγράψει) τον έβαλαν μέσα, αλλά τον είδα την Κυριακή να πίνει τη μπυρίτσα του στην πλατεία.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ΥΓ. Το 'μέσα για τα καλά' είναι μια κουβέντα. Έναν που έπιασαν για τρίτη φορά να τα παίρνει (τους 'κάρφωσε' καταστηματάρχης στην Χαλκιδική - κάπου πρέπει να το έχω ξαναγράψει) τον έβαλαν μέσα, αλλά τον είδα την Κυριακή να πίνει τη μπυρίτσα του στην πλατεία.
Ελενκτη που την εχουν πιασει πολλες φορες να τα παιρνει και με δικαστηριο που εκκρεμει για το λαδωμα συνεχιζουν να την βαζουν να κανει ελενχους.Το οτι πετσοκοψε τους ατυχους που ελενξε μεχρι να γινει το δικαστηριο για να δειξει καλο προσωπο δεν χρειαζεται να το πω,εννοειται.
-
Σκέφτηκα να κάνω αυτό το θέμα για να μας δίνουν τις συμβουλές τους οι λογιστές του φόρουμ.
Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος με απορίες σχετικά με φορολογικά – λογιστικά θέματα, οπότε είστε ελεύθεροι να κάνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, στον παραϊατρικό τομέα.
Έχω βιβλία Β' κατηγορίας, χειρόγραφα, κόβω αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ΔΕΝ έχω ΦΠΑ επειδή το επάγγελμά μου είναι στο χώρο της υγείας.
Μέχρι το 2007 είχα λογίστρια, αλλά λόγω οικονομικών, από φέτος θα τα κάνω μόνος μου.- Με ανησυχεί η περαίωση. Κατ' αρχήν αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες;
Ή μόνον όσους έχουν εκκρεμότητες με την εφορία;
Πάντως, στην προηγούμενη περαίωση το 2004, τα χα στάξει, 1500 ευρά, (παρόλο που δεν είχα καμία εκκρεμότητα με την εφορία) κατόπιν συμβουλής της λογίστριάς μου, αφού σύμφωνα με το elliniko krato είμαι κλέφτης (ελ. Επαγγελματίας = κλέφτης).
ΔΕΝ μου έχει έρθει το χαρτί της περαίωσης, ακόμα. - Σας έχει έρθει η περαίωση; (σε ελεύθερους επαγγελματίες απευθύνεται η ερώτηση).
Θα την πληρώσετε; - Τι εστί Συγκεντρωτική τιμολογίων; Πώς θα την κάνω; Αφορά μόνο τιμολόγια αγορών που έχω κάνει με αξία 300 ευρώ και πάνω; Πότε θα την φτιάξω;
- Με ανησυχεί η περαίωση. Κατ' αρχήν αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες;
-
θα σου απαντήσω μόνο στο 3
Μαζεύεις όλα τα τιμολόγια άνω των 300€ όπως σωστά είπες που έχεις από Πελάτες και Προμηθευτές και τα βάζεις σε μια κατάσταση. Διατίθεται πρόγραμμα από το VIES για τη μετέπειτα ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα. Νομίζω ότι έχει λήξει η προθεσμία
-
1-22 Δεκεμβρίου είναι η προθεσμία, έχει παραταθεί από το Σεπτέμβριο...
-
Είναι πολύ σοβαρά θεματα για να ζητάς πληροφορίες από ένα φόρουμ αυτοκινήτων. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ,να τα αναλάβεις μόνος σου, αλλά στην τελική εσύ θα πληρώσεις.
Δοκίμασε στο http://www.taxheaven.gr ,επέλεξε το φόρουμ. Αν κάνει ευθέως ερώτηση μάλλον δεν θα σου απάντήσουν, αλλά εάν ψάξεις στο εκεί φόρουμ σίγουρα θα καταληξει κάπου. -
Το κακό στο http://www.taxheaven.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank είναι ότι για να γραφτώ πρέπει να δώσω πλήρη στοιχεία, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο...Οπότε το απέφυγα, προς το παρόν.
Ποιος ξέρει να μου πει, τι λογιστικές εργασίες θα πρέπει να κάνω, γενικώς;- Εντάξει, το βιβλίο εσόδων - εξόδων το συμπληρώνω μόνος μου, αφού είναι και χειρόγραφο.
2.Υποβολή Συγκεντρωτικής τιμολογίων. Τα τιμολόγια από τον Δεκέμβριο 07- Νοέμβριο 08;
Όταν λέμε τιμολόγια, εννοούμε τις αποδείξεις που κόβω στους πελάτες – ασθενείς μου και τα τιμολόγια από τις αγορές μου; Πάντως, το πολύ να 'χω κόψει 2 αποδείξεις πάνω από 300 ευρώ και να χω κάνει 1 αγορά πάνω από 300 ευρώ.
Εκτός από το πρόγραμμα από το VIES(δεν το ξέρω το πρόγραμμα), δεν μπορώ να το κάνω με ποιο απλό – παραδοσιακό τρόπο;
3. Φορολογική δήλωση.
4. Κάτι άλλο;Τώρα, όσον αφορά στην επιλογή λογιστή...Οι οδοντίατροι έχουν μια πινακίδα που λέει 'μέλος του συλλόγου οδοντιάτρων'. Υπάρχει κάτι παρόμοιο για τους λογιστές; Πώς θα κρίνω ένα λογιστή αν χρειαστώ;
Μη μου πείτε 'πήγαινε σε αυτόν που θα σου συστήσουν οι γνωστοί και φίλοι'. - Εντάξει, το βιβλίο εσόδων - εξόδων το συμπληρώνω μόνος μου, αφού είναι και χειρόγραφο.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ή μόνον όσους έχουν εκκρεμότητες με την εφορία;
Πάντως, στην προηγούμενη περαίωση το 2004, τα χα στάξει, 1500 ευρά, (παρόλο που δεν είχα καμία εκκρεμότητα με την εφορία) κατόπιν συμβουλής της λογίστριάς μου, αφού σύμφωνα με το elliniko krato είμαι κλέφτης (ελ. Επαγγελματίας = κλέφτης).
ΔΕΝ μου έχει έρθει το χαρτί της περαίωσης, ακόμα.
Η περαίωση αφορά προηγούμενες εκκρεμείς χρήσεις. Λεπτομέρειες εδώ: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_mc3_1_13/10/2008_252000.
Το ποσό που έδωσες το 2004 ακούγεται λογικό, καθώς το ελάχιστο ποσό καταβολής όταν δέν υπάρχουν παραβάσεις ή άλλες διαφορές είναι 500 ευρώ για κάθε χρήση.
Όταν έρθει το χαρτί της περαίωσης θα είναι ήδη συμπληρωμένο με το ποσό που πρέπει να καταβάλεις. Εσύ πρέπει να το δώσεις στον λογιστή να το ελέγξει γιατί έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις λανθασμένου υπολογισμού απο τις εφορίες.
Τώρα αν σε συμφέρει να κάνεις περαίωση η όχι εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Καλύτερα θα ήταν να το συζητήσεις με κάποιο λογιστή, αλλά προσωπικά έχω καεί άπειρες φορές απο λογιστές, οπότε δέν τους εμπιστεύομαι ιδιαίτερα και προσπαθώ τα φορολογικά να τα ψάχνω και μόνος μου. Έχω έναν αναλυτικό οδηγό που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, θα προσπαθήσω να τον βρώ online ειδάλλως θα τον σκανάρω και θα τον ανεβάσω.
-
Φίλε dog80, σε ευχαριστώ.
Υπάρχει και η αυτοπεραίωση. Θα ρωτήσω την πρώην λογίστριά μου αν είχα υπαχθεί σε καθεστώς αυτοπεραίωσης τα προηγούμενα χρόνια (2004 και μετά). αν ήμουν σε καθεστώς αυτοπεραίωσης, λογικά δεν θα πληρώσω περαίωση( ή μάλλον αυτός είναι ο κρυφός μου πόθος;).
Σου έχει έρθει το χαρτί της περαίωσης; Εμένα όχι. Νομίζω, ότι κανονικά, έπρεπε να χε έρθει. Όχι ότι ανυπομονώ...
Για πες για την υποβολή της συγκεντρωτικής τιμολογίων. Ποια είναι η διαδικασία;
Το ένθετο της Καθημερινής, μήπως γράφει πάνω ημερομηνία; Μπας και πάω στα γραφεία της Καθημερινής, και βρω κανένα να τους έχει περισσέψει. -
2.Υποβολή Συγκεντρωτικής τιμολογίων. Τα τιμολόγια από τον Δεκέμβριο 07- Νοέμβριο 08;
Όταν λέμε τιμολόγια, εννοούμε τις αποδείξεις που κόβω στους πελάτες – ασθενείς μου και τα τιμολόγια από τις αγορές μου; Πάντως, το πολύ να 'χω κόψει 2 αποδείξεις πάνω από 300 ευρώ και να χω κάνει 1 αγορά πάνω από 300 ευρώ.Εκτός από το πρόγραμμα από το VIES(δεν το ξέρω το πρόγραμμα), δεν μπορώ να το κάνω με ποιο απλό – παραδοσιακό τρόπο;
Βάζεις τα τιμολόγια απο 1/1/2007 εώς 31/12/2007 με καθαρό ποσό (δηλαδή χωρίς ΦΠΑ) πάνω απο 300 ευρώ. Το μεικτό δηλαδή βγαίνει πάνω απο 357 ευρώ. Υπολογίζεις και τα πιστωτικά τιμολόγια πάνω απο 300 καθαρό αλλά με αρνητικό πρόσημο (αφαιρούνται απο το σύνολο).
Απ όσο γνωρίζω, αποδείξεις λιανικής δέν μπαίνουν στην κατάσταση.
Κατεβάζεις το πρόγραμμα απο εδώ: http://www.gsis.gr/e_kbs2008.html και θα σου φτιάξει τα αρχεία τα οποία είτε τα υποβάλλεις ηλεκτρονικά μέσω του site του gsis, είτε τα αντιγράφεις σε μια δισκέτα και τα υποβάλεις στη ΔΟΥ σου.
Χαρτί για την περαίωση δέν μου έχει έρθει ακόμα. Μήν ανησυχείς, μπορεί να κάνει και κανα δίμηνο
Τον οδηγό τον έχω στο γραφείο. Μόλις τον δώ θα ενημερώσω. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Βάζεις τα τιμολόγια απο 1/1/2007 εώς 31/12/2007 με καθαρό ποσό (δηλαδή χωρίς ΦΠΑ) πάνω απο 300 ευρώ. Το μεικτό δηλαδή βγαίνει πάνω απο 357 ευρώ. Υπολογίζεις και τα πιστωτικά τιμολόγια πάνω απο 300 καθαρό αλλά με αρνητικό πρόσημο (αφαιρούνται απο το σύνολο).Στις αποδείξεις που κόβω, δεν υπάρχει ΦΠΑ, καθ ότι προσφέρω υπηρεσίες υγείας, οι οποίες δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ.
Τιμολόγια με ΦΠΑ είναι μόνο από τις αγορές που κάνω.
Πιστωτικά τιμολόγια; What's that? Δεν έχω τέτοια πράματα εγώ. Δεν ξέρω καν τι είναι.Φίλε μου, σε ευχαριστώ. Μιας και σε βρήκα, θα σε εκμεταλλευτώ στο έπακρον(στο τέλος θα αγαπήσεις τον Αλογοσκούφη!!!).
Ντάξει, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς! Πλάκα κάνω! -
Στο taxheaven.gr μπορείς να γράψεις στο forum και χωρίς να έχεις κάνει εγγραφή, υπάρχει εξάλλου και ειδική ενότητα για ερωτήσεις από μη λογιστές.
Κατεβάζεις το πρόγραμμα απο εδώ: http://www.gsis.gr/e_kbs2008.html και θα σου φτιάξει τα αρχεία τα οποία είτε τα υποβάλλεις ηλεκτρονικά μέσω του site του gsis, είτε τα αντιγράφεις σε μια δισκέτα και τα υποβάλεις στη ΔΟΥ σου.
Συγκεντρωτικές ΔΕΝ υποβάλλουμε πλέον στις ΔΟΥ, εκτός από περιπτώσεις διακοπής εργασιών όπου δεν υπήρχαν κωδικοί για το taxisnet. Από το pc σου ή με τη δισκέττα και τους κωδικούς σου σε ένα ΚΕΠ.
-
Στις αποδείξεις που κόβω, δεν υπάρχει ΦΠΑ, καθ ότι προσφέρω υπηρεσίες υγείας, οι οποίες δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ.
Τιμολόγια με ΦΠΑ είναι μόνο από τις αγορές που κάνω.
Πιστωτικά τιμολόγια; What's that? Δεν έχω τέτοια πράματα εγώ. Δεν ξέρω καν τι είναι.Λογικά τότε θα υπολογίσεις μόνο τα τιμολόγια των προμηθευτών σου.
Όταν αγοράσεις κάτι με τιμολόγιο και μετά για το χ,ψ λόγο το επιστρέψεις, τότε ο προμηθευτής σου κόβει ένα πιστωτικό τιμολόγιο με το ίδιο ποσο με του αρχικού τιμολογίου. Στο βιβλίο εσόδων-εξόδων το καθαρό ποσό και το ΦΠΑ του πιστωτικού τα καταχωρείς με αρνητικά πρόσημα οπότε ουσιαστικά μηδενίζουν το αρχικό τιμολόγιο.
Πιστωτικό μπορεί να σου κόψει κάποιος ακόμα και όταν δέν υπάρχει επιστροφή κάποιου προιόντος, πχ όταν σου κάνει κάποια έκπτωση έγκαιρης πληρωμής στο τέλος του μήνα ή άν είχε γίνει λάθος υπολογισμός σε κάποια τιμή.
Φίλε μου, σε ευχαριστώ. Μιας και σε βρήκα, θα σε εκμεταλλευτώ στο έπακρον(στο τέλος θα αγαπήσεις τον Αλογοσκούφη!!!).
Ντάξει, μην το παίρνεις τοις μετρητοίς! Πλάκα κάνω!Κανένα πρόβλημα! Σκεφτόμουν και γώ να ανοίξω ένα τόπικ για να συζητάμε τέτοια θέματα αλλά με πρόλαβες
-
Βασικά έχουμε ήδη το TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Βασικά έχουμε ήδη το TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος.done
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος