-
Μια γρήγορη ματιά να ρίξεις σε μερικά σημερινά δημοσιεύματα ξένα θα δεις πως και οι ίδιοι οι αρθρογράφοι αμφιβάλλουν πλέον αν το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη η απλά πάει πιο πίσω την χρεοκοπία ενώ εσύ παράλληλα θα έχεις ξεπουλήσει τα πάντα και το χρέος σου θα έχει φτάσει στα ύψη. Βέβαια δεν χρειάζεται να μας πει ο αρθρογράφος κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα.
Άλλο νοικοκύρεμα και άλλο διάλυση της μεσαίας τάξης. Δεν ξέρω μήπως η απόσταση δεν σου δίνει σαφή εικόνα.
-
H απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζεις και τον ξένο τύπο τον διαβάζω αρκετά έως πολύ. Αυτά που λες γράφονται εδώ και καιρό. Απο την άλλη όπως είπα πρέπει κάποιος, η Μέρκελ, να πειστεί πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ο φίλος μου ο Νικολάκης άρχισε να το λέει πιο ξεκάθαρα πως πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, οι τραπεζίτες επίσης. Απο την άλλη πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά και το κυριότερο πρέπει να φανεί πως είμαστε διατεθιμένοι και πως μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αλλιώς θα μείνουμε με μεγαλοστομίες τύπου Σαμαρά που έσπασε τα μούτρα του με μεγαλοπρεπέστατο τροπο και μάλιστα απο τα φιλαράκια του στο ΕΛΚ. Μέχρι και οι Κύπριοι τον άδειασαν...
-
Κοντός ψαλμός Θανάση.
Κάτι μου λέει όμως πως το μόνο που θα καταφέρουν μ'αυτά τα μέτρα ίδιας τακτικής είναι η εξαθλίωση και μεγέθυνση της τρύπας.Δεν νομίζω να αντιτάσσεται κανείς με μεταρρυθμίσεις. Αρκεί να ορίσουμε βέβαια τί θεωρείται μεταρρύθμιση
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Ενα λεπτο Χρηστακη.....ΤΙ λεφτα πηραν οι δηλωσαντες εισοδημα 8000;
Καποιον παρακρατηθεντα φορο φυσικα (μιας και η εφορια δεν σου δινει πισω κατι που δεν στο εχει εισπραξει,θεμελιωδης νομος αυτο).....
Που δεν επρεπε να παρακρατηθει,μιας και το αφορολογητο ειναι 12000 ευρω.Σωστα;
Αρα καλα κανανε και εβαλαν αποδειξεις να παρουν πισω αυτα που τους τα πηραν ως φορο,που ΔΕΝ οφειλαν....Ναι, κάποιον παρακρατηθεντα απο προηγούμενες χρήσεις. Στην ύφεση έχουν επιστροφές. Αλλα μην μου πεις ότι με εισόδημα 8,000 δαπάνησαν 15,000 γιατι δεν το πιστεύω.
Τα 600μυρια που έδωσαν σαν επιστροφές το Κράτος λέει τελικα θα βγει περαίωση για ΕΕ με ακίνητη περιουσία 400,000 που είχαν εξαιρεθει από την προηγούμενη.Μια μα@ακια κάποιου που δεν ξέρει να γράφει νόμους στοίχισε 600 μύρια. Στον ιδιωτικό τομέα θα είχε πάρει πόδι.
Δηλαδή, μας λές, ότι πριν από 5 χρόνια που η επιχείρηση πήγε καλά και πλήρωσε 10.000€ φόρο, φέτος που δεν πήγε καλά, προσκομίζοντας αποδείξεις, μας επιστρέφουν από τα 10.000€ φόρο που είχαμε πληρώσει τη χρονιά που πήγαμε καλά...
Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση.
Οι δηλώσαντες 8000 δεν χρειάζεται να βάλουν παραπάνω αποδείξεις. Από τη στιγμή που το εισόδημα αυτό είναι κάτω των 12000 (αφορολόγητο), αν παρακρατήθηκε φόρος ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ήτοι πρόχειρα:
α. απολύθηκε στο μέσον της χρονιάς οπότε καλώς παρακρατούσε φόρο ο εργοδότης
β. ο υπεύθυνος μισθοδοσίας δεν έκατσε να δει αν βγαίνει πάνω ή κάτω του αφορολόγητου ο κάθε εργαζόμενος και έκανε μαζικά παρακρατήσεις
γ. αμοίφθηκε με απόδειξη δαπάνης, οπότε εκεί έχει στάνταρ παρακράτηση 20%
δ. Είχε την προηγούμενη χρονιά πάνω από το αφορολόγητο εισόδημα οπότε πλήρωσε προκαταβολή φόρουΣε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αρκούν (για 8000 εισόδημα), 800€ αποδείξεις για να πάρουν πίσω τα παρακρατημένα. Και αυτό θα γινόταν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, γιατί από τη στιγμή που οφείλεις 0 φόρο, αν σου είχε παρακρατηθεί για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να τα πάρεις πίσω.
Εκεί που άλλαξε δραματικά η κατάσταση φέτος ήταν στα εισοδήματα (χονδρικά) 12.000~40.000 όπου έβγαινε λίγος ή πολύς φόρος, ανάλογα με παιδιά κλπ. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν αποδείξεις, σε μερικές περιπτώσεις ποσό ίσο του εισοδήματός τους (παραπάνω δεν είδα προσωπικά) και να γλιτώσουν ως και ολόκληρο το φόρο που όφειλαν.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εκεί που άλλαξε δραματικά η κατάσταση φέτος ήταν στα εισοδήματα (χονδρικά) 12.000~40.000 όπου έβγαινε λίγος ή πολύς φόρος, ανάλογα με παιδιά κλπ. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν αποδείξεις, σε μερικές περιπτώσεις ποσό ίσο του εισοδήματός τους (παραπάνω δεν είδα προσωπικά) και να γλιτώσουν ως και ολόκληρο το φόρο που όφειλαν.Σχετικό το τελευταίο, μιας και επιστροφές άνω των 1500 € 'καθυστερούν' προς το παρόν ...
-
Σήμερα υπέβαλα κι εγώ και κρίνοντας από την περσινή χρονιά μάλλον προς Αύγουστο-Σεπτέμβριο αναμένω την επιστροφή.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εκεί που άλλαξε δραματικά η κατάσταση φέτος ήταν στα εισοδήματα (χονδρικά) 12.000~40.000 όπου έβγαινε λίγος ή πολύς φόρος, ανάλογα με παιδιά κλπ. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν αποδείξεις, σε μερικές περιπτώσεις ποσό ίσο του εισοδήματός τους (παραπάνω δεν είδα προσωπικά) και να γλιτώσουν ως και ολόκληρο το φόρο που όφειλαν.
Σχετικό το τελευταίο, μιας και επιστροφές άνω των 1500 € 'καθυστερούν' προς το παρόν ...
Πολλοί που έσκαγαν κανένα χιλιαρικάκι το χρόνο πάντως δεν χαλάστηκαν όταν βγήκε 0 (μηδέν) το φετινό εκκαθαριστικό
-
300€
( 400 και 500Ε απο του χρόνου) για όσους ασκούν επάγγελμα ταριφα φορολογησης. Συν τους λοιπους φόρους, τελη κλπ. Ωραια πολιτική για να μπαλωσουμε τις μαλακιες των επιστρεφωμενων για οσων τόλμησαν και μπορεσαν να μαζεψουν πολλες αποδειξεις-αρκετες για να παρουν επιπλέον επιστροφές.
Τα εσοδα και οι δουλειες εχουν μειωθει θεαματικά και το χρήμα ρέει αφθονο μονο στα όνειρα μας.
Ωρε που παμε κύριοι? Μηπως πρέπει να κλείσουμε το 'μαγαζι' μπα και περισσόσουμε ότι μπορούμε? και ας παρουν τα @@ μας οσι 'επαιξαν' με μας-χασατε κύριοι. Και όσοι 'φαγανε' δήμευση, οτι δημεύεται, και στήσιμο στα 5 μέτρα για λιθοβολισμο.
Εγω απογοητευτεί, εχω αγανκτήσει, έχω κουραστει με τα παραμυθοια και τις παπαριες που αναφέρει κάθε ανεύθηνος-υπέυθηνος πολιτικος, οικονομολόγος κλπ. Εχω αγχωθεί για το μέλλον μου, το μέλλον της οικογενείας μου για το μέλλον μας. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
... Αλλα μην μου πεις ότι με εισόδημα 8,000 δαπάνησαν 15,000 γιατι δεν το πιστεύω.
Ετσι κι αλλιώς με 8 χιλιάρικα εισόδημα μόνο 800 ευρώ αποδείξεις χρειάζεσαι. Καλύτερο παράδειγμα είναι το εισόδημα των 18000 που δηλώνει 30000 δαπάνες.
Επρεπε να ήσουν από μια γωνιά πέρισυ το Μάιο στη ΔΕΘ σε φορολογικό σεμινάριο του Σταματόπουλου (Γενικός Διευθυντής Φορολογίας ΥΠΟΙΚ, νομοθέτης, ερμηνευτής και πιασ'τ'αυγό και κούρευ'το) να τον ακούσεις να λέει σχετικά με το (σχετικά νέο φρούτο τότε) μέτρο των αποδείξεων: 'Ορισμένοι πολέμιοι του μέτρου ισχυρίζονται οτι θα καταλήξει να γίνει παραεμπόριο αποδείξεων κι οτι κάποιοι φορολογούμενοι αφού συγκεντρώσουν όσες αποδείξεις χρειάζονται, θα δίνουν μερικές σε συγγενείς και φίλους. Ε λοιπόν εγώ λέω μακάρι να γίνει αυτό γιατί θα σημαίνει οτι μέτρο των αποδείξεων έχει πετύχει'. Και καλά οτι η επιτυχία του μέτρου έγκειται στο οτι ο χαμηλοσυνταξιούχος ή ο χαμηλόμισθος με ετήσιο εισόδημα 8000-10000, ενώ χρειάζεται μόνο 800-1000 ευρώ αποδείξεις, θα πωρωθεί και θα ζηταει μανιωδώς αποδείξεις, θα μαζέψει κανένα 6χίλιαρο και αν του ζητήσει κανείς κανένα 500ευρο αποδείξεις δεν πειράζει αν του τις δώσει...
Μια μα@ακια κάποιου που δεν ξέρει να γράφει νόμους στοίχισε 600 μύρια. Στον ιδιωτικό τομέα θα είχε πάρει πόδι.
Μακριά από μένα τέτοιοι χαρακτηρισμοί για τέτοια ιερά τέρατα της γραφειοκρ... σόρι, της φορολογικής νομοθεσίας
-
300+500 = 800€ και έχει και συνέχεια ως την ψήφιση...
Μπράβο ρε γίγα Βενιζέλε.... άρχοντας... εσύ που έχεις δουλέψει μία ζωή ως ΕΕ της Βουλής ξέρεις καλύτερα....
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εγω απογοητευτεί, εχω αγανκτήσει, έχω κουραστει με τα παραμυθοια και τις παπαριες που αναφέρει κάθε ανεύθηνος-υπέυθηνος πολιτικος, οικονομολόγος κλπ. Εχω αγχωθεί για το μέλλον μου, το μέλλον της οικογενείας μου για το μέλλον μας.- Βρες τρόπο να γίνεις κρατικοδίαιτος.
- Φεύγεις έξω
- Φεύγει η κυβέρνηση και ίσως κάτι αλλάξει.
Μιλάμε για κεφαλικούς φόρους πλέον. Χαράτσια απανωτά σε μια αγορά που πεθαίνει. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
- Βρες τρόπο να γίνεις κρατικοδίαιτος.
Αυτό μας έφερε εδώ που είμαστε, όλοι αυτό προσπαθούσαν (και η οικονομία ακολουθούσε). -->
- Φεύγεις έξω
OK -->
- Φεύγει η κυβέρνηση και ίσως κάτι αλλάξει.
Οσο γιαυτό... Αν πιστεύεις ότι η κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και ότι άλλη κυβέρνηση θα έκανε άλλα. Μα για να γίνουν αυτά πρέπει να κυβερνάει... -->
-
-
Δεν διαφωνώ αλλά δεν βλέπω κάτι ν'αλλάζει. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον όπως το έθεσε ο Νεκ ο οποίος καλείται να πληρώσει ποσά που δεν έχει εισπράξει.
-
Κάτι πρέπει να γίνει. Η απάθεια φέρνει και άλλα μέτρα. Άλλως περιμένουμε στοϊκά τον φυσικό μας θάνατο. Ίσως είναι μια λύση και αυτή, έσχατη βέβαια.
-
-
Το γεγονος οτι υπαρχουν ελευθεροι επαγγελματιες που εχουν εσοδα 10000 το χρονο με το ζορι (δες μισθωτους σε εταιρειες που τους εχουν με μπλοκακι) αλλα και ελευθεροι επαγγελματιες με εσοδα πανω απο εκατομμυριο και τζουβαλιαζονται ολοι και λενε 300€ επιπλεον ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο.
Κον5 συμφωνω σε πολλα με αυτα που λες (δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο) αλλα και γω δεν μπορω να βρω ενα τροπο να πω οτι αξιζει να δουλευω. Δουλευουμε απ το πρωι μεχρι το βραδυ για να πληρωνουμε τις ασφαλιστικες μας εισφορες, για να ρχεται η εφορια να σου λεει παρακρατηση φορου (τι παρακρατηση ρε φιλε στα 1200, που θα σε βοηθησουν;), τωρα σου λεει 300 ευρω για τελος δουλείας συν οτι αλλα ψηλα.
Και οτι και να λενε οι υπολοιποι ετσι δεν ερχεται αναπτυξη...
-
Κον5 δεν ειναι κριση που αντιμετωπιζεται με αλλαγη κυβερνησης, μετα το πρωτο χρονο μνημονιου πιστευω οτι ειναι κριση εμψυχου υλικου,κριση παιδειας, η οικονομια θα κανει κυκλο πολυ πιο γρηγορα αποτι το εθνος να βρει ξανα το δρομο του...τελος οφτοπικ σορρυ
-
Λεφτά υπάρχουν, μόλις μου πιστώθηκε η επιστροφή φόρου!!!!
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
ήταν >1500€ ;
-
Είμαι επιτηδευματίας με βιβλία Β κατηγορίας και πληρώνομαι με ΑΠΥ, ενώ μου γίνεται εκ των προτέρων παρακράτηση 20%. Εδώ και τέσσερα χρόνια (μείον τον στρατό) που έκανα έναρξη, λόγω του ότι ήμουν πάντα κάτω του αφορολόγητου, έβαζα ελάχιστα έως καθόλου τιμολόγια στα έξοδα, και δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία...
Φέτος (καλώς ή κακώς) θα είμαι αρκετά πάνω από το παλιό αφορολόγητο (€12000).
Τι είδους δαπάνες μπορώ να βάζω στα έξοδα;
Διευκρινίζω ότι δεν έχω γραφείο αλλά ως έδρα δηλώνω το σπίτι μου. Οπότε σε περίπτωση ελέγχου (υπάρχει τέτοια περίπτωση;) οτιδήποτε είναι δηλωμένο στα έξοδα θα πρέπει να είναι εντός σπιτιού, σωστά;Λογαρισμοί κινητών (στο δικό μου όνομα) μπαίνουν; Για τα καύσιμα μπορώ να ζητάω τιμολόγιο (για ΙΧ αυτοκίνητο);
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Είμαι επιτηδευματίας με βιβλία Β κατηγορίας και πληρώνομαι με ΑΠΥ, ενώ μου γίνεται εκ των προτέρων παρακράτηση 20%. Εδώ και τέσσερα χρόνια (μείον τον στρατό) που έκανα έναρξη, λόγω του ότι ήμουν πάντα κάτω του αφορολόγητου, έβαζα ελάχιστα έως καθόλου τιμολόγια στα έξοδα, και δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία...Φέτος (καλώς ή κακώς) θα είμαι αρκετά πάνω από το παλιό αφορολόγητο (€12000).
Τι είδους δαπάνες μπορώ να βάζω στα έξοδα;
Διευκρινίζω ότι δεν έχω γραφείο αλλά ως έδρα δηλώνω το σπίτι μου. Οπότε σε περίπτωση ελέγχου (υπάρχει τέτοια περίπτωση;) οτιδήποτε είναι δηλωμένο στα έξοδα θα πρέπει να είναι εντός σπιτιού, σωστά;Λογαρισμοί κινητών (στο δικό μου όνομα) μπαίνουν; Για τα καύσιμα μπορώ να ζητάω τιμολόγιο (για ΙΧ αυτοκίνητο);
Από την δική μου εμπειρία, τις δαπάνες έπρεπε να τις βάζεις για να πληρώνεις και λιγότερα στις περιοδικές.
Πάντως, μπορείς να βάζεις τιμολόγιο για τα καύσιμα και το κινητό στα έξοδα αλλά νομίζω πρέπει να τα δικαιολογεί και η εργασία σου.Λεφτά υπάρχουν, μόλις μου πιστώθηκε η επιστροφή φόρου!!!!
--
Sent from my iPhone using TapatalkΓίνονται ακόμα τέτοια πράγματα;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Λεφτά υπάρχουν, μόλις μου πιστώθηκε η επιστροφή φόρου!!!!ήταν >1500€ ;
Αν ναι, πόσες ημέρες μετά τον έλεγχο δικαιολογητικών;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος