-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά πάει ανά ΑΦΜ δηλ. θα πληρώσεις εσύ και η ΟΕΗ ΟΕ θα πληρώσει ένα πεντακοσάρι ή απο ένα πεντακοσάρι το κάθε μέλος?
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τα ποσά που δηλώνονται στον Πίνακα 6 (' ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ' γενικά δεν προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα. Είναι υποχρεωτικό να δηλώνονται, αν ο φορολογούμενος δεν επιθυμεί να κάνει χρήση τους, π.χ. για να δικαιολογήσει μια αγορά; Με άλλα λόγια, αν έχω εισοδήματα που πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 659 και 660 αλλά δεν θέλω να τα δηλώσω για δικούς μου λόγους, μπορώ να το κάνω ή θεωρούμαι ως φοροφυγάς;Ειδικότερα, αυτά τα ποσά συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που υπόκεινται στην αναδρομική έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 ή όχι;
Θυμάμαι ότι οι κωδικοί 659-660 δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν και το κάνεις για να δικαιολογήσεις τεκμήρια ή για μελλοντική ανάλωση παλαιότερου κεφαλαίου. Και αν θυμάμαι καλά όταν είχε μπει έκτακτη εισφορά τα υπολογίσανε και αυτά στο εισόδημα.... Δηλαδή όσοι τα δηλώσανε τα χρεωθήκανε όσοι δεν τα δηλώσανε τα γλυτώσανε. Μετά πολλοί πήγανε σε δικηγόρους κλπ... δεν ξέρω τι έγινε αν τα πήραν πίσω...
Το τι μπορεί να γίνει τώρα το αφήνω στη φαντασία σου.... -
Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι και επικίνδυνοι. Ακόμα και στην λογική 'βάλτε πλάτη', λειτουργούν εντελώς άδικα. Θα (ξανα)αναφερθώ στην κλασική αδικία με τις κλίμακες της έκτακτης εισφοράς (είμαι παθών καθώς πέρυσι είχα εισόδημα 20.432€), η οποία είναι συνέχεια της αδικίας της υπάρχουσας διαδικασίας φορολόγησης των εισοδημάτων.
Παράδειγμα...
Ζευγάρι Α΄: η σύζυγος άνεργη και ο σύζυγος εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα 22.000€. Ο αναλογούν φόρος τους για το 2010 ήταν 2.160€. Το ίδιο ζευγάρι για το 2011 θα πληρώσει 2.560€ φόρο και 440€ έκτακτη εισφορά, άρα 3.000€ συνολικά.
Ζευγάρι Β΄: εργαζόμενοι και οι δύο με ετήσιο εισόδημα από 16.000€ ο καθένας, ήτοι 32.000€ οικογενειακό εισόδημα. Ο φόρος του για το 2010 ήταν 720€ για τον καθένα, δηλαδή 1.440€ συνολικά.Για το 2011 θα πληρώσουν αθροιστικά 2.240€ για τον φόρο και 320€ για την εισφορά, δηλαδή 2.560€ συνολικά.
Συμπέρασμα: το ζευγάρι Α΄ είναι οι μ*****ς της υπόθεσης, κι ας ζουν με 10.000€ λιγότερα τον χρόνο!!!!!
Και φυσικά εάν αναλυθούν διεξοδικότερα τα μέτρα, θα βγουν στην επιφάνεια μεγαλύτερες χασούρες για όλους μας... Για παράδειγμα το αφορολόγητο των παιδιών. Εάν έχεις ένα παιδί κέρδιζες 270€ λιγότερο φόρο, ενώ τώρα θα κερδίζεις 150€, καθώς τα 1.500€ του αφορολόγητου θα αφαιρούνται από την κλίμακα του 10% κι όχι από την κλίμακα του 18%.
Άξιοι... Πάντα τέτοια!!!!! -
Σωστές παρατηρήσεις. Θα πρέπει οι παντρεμένοι να πιάνονται σαν ένας φορολογούμενος με διπλά όρια.
-
Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά να πάψουμε να πληρώνουμε άμεσους φόρους και εισφορές? Γιατί δεν βλέπω προκοπή. Και πάλι το βάρος στο πως θα πάρεις λεφτά από την αγορά.*
Και όλα στο μέσον των Special Olympics τα οποία πληρώνουμε ως @@λάκες χωρίς κανένα όφελος από πλευράς διαφημίσεων ή χορηγείων.
- Αλήθεια η μειώσεις μισθών κατά 20% στο Δημόσιο έδειξαν φέτος μείωση μισθολογικού κόστους κατά το ίδιο ή μεγαλύτερο ποσοστό; Γιατί αν όχι ....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σωστές παρατηρήσεις. Θα πρέπει οι παντρεμένοι να πιάνονται σαν ένας φορολογούμενος με διπλά όρια.Συμφωνώ. Το δίκαιο θα ήταν το Β΄ ζευγάρι να φορολογηθεί αθροιστικά για το εισόδημά του και συγκεκριμένα για το εισόδημα πάνω από τα 24.000€ (το αφορολόγητό τους), δηλαδή για 8.000€, αλλά με το ποσοστό που αντιστοιχεί σε αυτό (2.000€ με 26% και 6.000€ με 32%). Έτσι θα πλήρωνε το 2010 2.440€, ενώ για το 2011 θα πλήρωνε 4.400€ για τον φόρο και 640€ έκτακτη εισφορά (32.000€ με 2%), σύνολο 5.040€.Ακόμα δικαιότερο βέβαια θα ήταν η έκτακτη εισφορά να υπολογίζεται ξεχωριστά σε κάθε τμήμα του εισοδήματος, όπως ακριβώς με τον φόρο. Δηλαδή 12.000€-20.000€ 1%, άρα 120€-200€. Από 20.000€ και πάνω με 2% επί του επιπλέον των 20.000€ εισοδήματος. Οπότε στο παράδειγμά μας το Α΄ ζευγάρι θα πλήρωνε 240€ και το Β΄ ζευγάρι 440€ (σύμφωνα με την πρότασή μου)...
-
Τελικά η όλη ιστορία με τις αποδείξεις ήταν να μην ξεβολευτουν όσοι με 8,000 εισόδημα έβαλαν 15,000 αποδείξεις.
Στο 90% των περιπτώσεων πήραν πίσω τα λεφτα τα γνωστα πλεον λαμόγια.
660 μύρια θα στοιχίσει αυτή η ιστορία και ήδη αναζητάται ένα μετρό που θα τα φέρει πίσω.
Η μ@@ακια είναι ανικητη. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τελικά η όλη ιστορία με τις αποδείξεις ήταν να μην ξεβολευτουν όσοι με 8,000 εισόδημα έβαλαν 15,000 αποδείξεις.Δεν είμαι ένας από αυτούς καθώς είχα 370€ επιστροφή από τις αποδείξεις, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί θα έπρεπε να αποκλείσουμε κάποιον να μάζευε τα προηγούμενα χρόνια και να τα ξόδεψε τώρα...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Τελικά η όλη ιστορία με τις αποδείξεις ήταν να μην ξεβολευτουν όσοι με 8,000 εισόδημα έβαλαν 15,000 αποδείξεις.
Δεν είμαι ένας από αυτούς καθώς είχα 370€ επιστροφή από τις αποδείξεις, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί θα έπρεπε να αποκλείσουμε κάποιον να μάζευε τα προηγούμενα χρόνια και να τα ξόδεψε τώρα...
Γι αυτο έβαλα 90% και όχι 100%
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δεν είμαι ένας από αυτούς καθώς είχα 370€ επιστροφή από τις αποδείξεις, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί θα έπρεπε να αποκλείσουμε κάποιον να μάζευε τα προηγούμενα χρόνια και να τα ξόδεψε τώρα...
Γι αυτο έβαλα 90% και όχι 100%
Θαυμάσια. Μην καεί μόνο και αυτό το 10% μαζί με το υπόλοιπο 90% έτσι; Μέχρι να παρακολουθηθούν ιστορικά εισοδήματα και αποδείξεις δεν (έσοδα - έξοδα) δεν βλέπω κάποιο άλλο τρόπο...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
660 μύρια θα στοιχίσει αυτή η ιστορία και ήδη αναζητάται ένα μετρό που θα τα φέρει πίσω.
Η μ@@ακια είναι ανικητη.Ενα λεπτο Χρηστακη.....ΤΙ λεφτα πηραν οι δηλωσαντες εισοδημα 8000;
Καποιον παρακρατηθεντα φορο φυσικα (μιας και η εφορια δεν σου δινει πισω κατι που δεν στο εχει εισπραξει,θεμελιωδης νομος αυτο).....
Που δεν επρεπε να παρακρατηθει,μιας και το αφορολογητο ειναι 12000 ευρω.Σωστα;
Αρα καλα κανανε και εβαλαν αποδειξεις να παρουν πισω αυτα που τους τα πηραν ως φορο,που ΔΕΝ οφειλαν.... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Η μ@@ακια είναι ανικητη.Ενα λεπτο Χρηστακη.....ΤΙ λεφτα πηραν οι δηλωσαντες εισοδημα 8000;
Καποιον παρακρατηθεντα φορο φυσικα (μιας και η εφορια δεν σου δινει πισω κατι που δεν στο εχει εισπραξει,θεμελιωδης νομος αυτο).....
Αρα καλα κανανε και εβαλαν αποδειξεις να παρουν πισω αυτα που τους τα πηραν ως φορο,που ΔΕΝ οφειλαν....Ναι, κάποιον παρακρατηθεντα απο προηγούμενες χρήσεις. Στην ύφεση έχουν επιστροφές. Αλλα μην μου πεις ότι με εισόδημα 8,000 δαπάνησαν 15,000 γιατι δεν το πιστεύω.
Τα 600μυρια που έδωσαν σαν επιστροφές το Κράτος λέει τελικα θα βγει περαίωση για ΕΕ με ακίνητη περιουσία 400,000 που είχαν εξαιρεθει από την προηγούμενη.Μια μα@ακια κάποιου που δεν ξέρει να γράφει νόμους στοίχισε 600 μύρια. Στον ιδιωτικό τομέα θα είχε πάρει πόδι.
-
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το ότι κόστισε η υπόθεση με τις αποδείξεις. Ναι, αυξήθηκαν τα πιστωτικά εκκαθαριστικά. Όμως, σε περίοδο λιτότητας και με το ύψος των συναλλαγών να έχει πέσει κατακόρυφα, τα έσοδα από το ΦΠΑ νομίζω πως δε μειώθηκαν. Αυτό αποδεικνύει ότι το μέτρο πέτυχε το σκοπό του, αυξήθηκε (ως ποσοστό επί των συναλλαγών) η έκδοση αποδείξεων. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα είχε συμβεί αν δεν αυξανόταν αυτό το ποσοστό και τα έσοδα από το ΦΠΑ έπεφταν με αντίστοιχο ρυθμό με αυτό των συναλλαγών. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόσο έπεσαν οι συναλλαγές για να αξιολογήσει το κέρδος από ΦΠΑ λόγω του μέτρου των αποδείξεων.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ενα λεπτο Χρηστακη.....ΤΙ λεφτα πηραν οι δηλωσαντες εισοδημα 8000;
Αρα καλα κανανε και εβαλαν αποδειξεις να παρουν πισω αυτα που τους τα πηραν ως φορο,που ΔΕΝ οφειλαν....Ναι, κάποιον παρακρατηθεντα απο προηγούμενες χρήσεις. Στην ύφεση έχουν επιστροφές. Αλλα μην μου πεις ότι με εισόδημα 8,000 δαπάνησαν 15,000 γιατι δεν το πιστεύω.
Τα 600μυρια που έδωσαν σαν επιστροφές το Κράτος λέει τελικα θα βγει περαίωση για ΕΕ με ακίνητη περιουσία 400,000 που είχαν εξαιρεθει από την προηγούμενη.Μια μα@ακια κάποιου που δεν ξέρει να γράφει νόμους στοίχισε 600 μύρια. Στον ιδιωτικό τομέα θα είχε πάρει πόδι.
Δηλαδή, μας λές, ότι πριν από 5 χρόνια που η επιχείρηση πήγε καλά και πλήρωσε 10.000€ φόρο, φέτος που δεν πήγε καλά, προσκομίζοντας αποδείξεις, μας επιστρέφουν από τα 10.000€ φόρο που είχαμε πληρώσει τη χρονιά που πήγαμε καλά...
-
Πίνακες με όλα τα τεκμήρια που αυξάνονται ως 100%
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111477167 -
Η δαπάνη καταβολών σε ασφαλιστικά ταμεία εξέπιπτε από το εισόδημα μέχρι σήμερα 100% και πλέον με το μεσοπρόθεσμο θα εκπίπτει μόνο 20% το είδατε καλοί μου άνθρωποι?
Έχουμε να κάνουμε με τεράστια αλητεία!
Πρέπει να ξεκουμπιστούν άμεσα.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η δαπάνη καταβολών σε ασφαλιστικά ταμεία εξέπιπτε από το εισόδημα μέχρι σήμερα 100% και πλέον με το μεσοπρόθεσμο θα εκπίπτει μόνο 20% το είδατε καλοί μου άνθρωποι?Έχουμε να κάνουμε με τεράστια αλητεία!
Πρέπει να ξεκουμπιστούν άμεσα.
...για να το δούμε, καλέ μου άνθρωπε, χρειάζεται και κάποιο λινκ!..
-
Άντε και ξεκουμπίστηκαν. And then?
Υ.Γ Το καλοκαίρι να κάνουμε μια σύγκριση φόρου που πληρώσαμε Κωνσταντίνε
-
Αυτός είναι ένα αργός θάνατος των αιμοδοτών του κρατικού κορβανά.
Η μία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη.
Τα ξενοίκιαστα μαγαζιά στην Τσιμισκή ολοένα και αυξάνονται.
Δεν μιλώ για άλλες οδούς
Παράλληλα οδεύουν προς ξεπούλημα τα πάντα πάμφθηνα με αποτέλεσμα ποιο? Το χρέος θα έχει μεγαλώσει. Αναπτυξιακή πολιτική δεν φαίνεται. Μαγγελάνος τους είναι το ''βλέποντας και κάνοντας'. Πριν 1 χρόνο ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα οσκαρικό στο Καστελόριζο και μιλούσε για επιστροφή σε ένα χρόνο στις αγορές και φως αληθινό που ποτέ δεν είδαμε και ούτε φαίνεται. 1 χρόνο μετά ό,τι μέτρο πήραν απέτυχε πλήρως και τώρα συνεχίζουν την ίδια τακτική επι δικαίων και αδίκων.Εκβιαστικά διλήμματα πλέον Θανάση δεν περνάνε στην κοινωνία που βλέπει πως βουλιάζει όσο πάει και περισσότερο. Βλέπει πως πλέον η φτώχια χτυπάει την πόρτα της μέσης τάξης και δεν μπορεί να πληρώσει.
Ναι, να κάνουμε και σύγκριση εισοδημάτων .
-
Κωνσταντίνε μου θυμίζεις έντονα πολιτικό όταν σε διαβαζω. Ξύλινη γλώσσα στο φούλ και επιχειρήματα μηδέν. Είναι σαφές πως κάποιοι δεν θεωρούν πως είναι υποχρέωση τους να βοηθήσουν την Ελλάδα. Απο την άλλη είναι σαφές πως γίνεται μια προσπάθεια εδώ και καιρό να αναστραφεί η κατάσταση. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που βλέπουν την ανάπτυξη 0 και το αδιέξοδο μιας τέτοιας πολιτικής. Απο την άλλη χωρίς νοικοκύρεμα ή έστω μια στοιχειώδη προσπάθεια νοικοκυρέματος δεν πρόκειται κανείς να πειστεί να δανείσει/βοηθήσει. Τέσπα θα τα πούμε κι απο κοντά.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος