-
Φορολογούνται στην πηγή τους, οπότε έχει πληρωθεί κάποιος φόρος.
Δεν ξέρω αν προσκομίζοντας αποδείξεις σου επιστρέφεται κάποιο μέρος από το φόρο που έχει παρακρατηθεί... -
Φορολογούνται 10% στην πηγή και δεν σου επιστρέφεται τίποτα αν προσκομίσεις ή όχι αποδείξεις και το ίδιο ισχύει και για τα μερίσματα και κατά συνέπεια δεν ισχύουν αυτά που έγραψες παραπάνω για τον 659
-
Έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά ο συγκεκριμένος κωδικός αναφέρεται επίσης και σε λιανοπωλητές, λαϊκατζήδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ, οπότε μπορεί να έχει προκύψει κάποιος φόρος, ο οποίος ενδεχομένως να μειωθεί από την προσκόμιση αποδείξεων...
Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ... -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Ξερει κανενας ποτε θα αρχισει η υποβολη Ε9 μεσω taxisnet....ηταν προγραμματισμενο για 01 εως 30 Ιουνιου αλλα δεν βλεπω φως.....Ελα ντε, προσπάθησα χτες να μπω και να φτιάξω το δικό μου και μου έβγαζε μήνυμα πως έβαλα λανθασμένα στοιχεία και γ@μώ τα site έχουν, στα Ε1 κλπ μπαίνω κανονικά
-
Η εφαρμογή του Ε9 είναι η περσυνή και δεν έχει ενημερωθεί.
Αν αλλάξατε τον κωδικό σας από το Δεκέμβριο και μετά, εκεί θα μπείτε με τον παλιό.
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ) -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Αν αλλάξατε τον κωδικό σας από το Δεκέμβριο και μετά, εκεί θα μπείτε με τον παλιό.
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ)Με τον παλιο κωδικο θα μπορεσω να το υποβαλω....η πρεπει να παρω τον καινουργιο....Ε1 με τον παλιο εκανα φετος κανονικα.....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Λογικά θα είχε περισσότερες απ' όσες χρειαζόταν. Τις δήλωσε όλες (ακόμα και αυτές που ήταν περιττές);
Αυτό το έκανε ένας μ@λάκας που ξέρω, ήταν αφορολόγητος έτσι κι αλλιώς αλλά έβαλε αποδείξεις
ε, θα του ζητούσαν τπτ λαμόγια να τις δώσει και θα ήθελε να τους αποφύγει
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ)Με τον παλιο κωδικο θα μπορεσω να το υποβαλω....η πρεπει να παρω τον καινουργιο....Ε1 με τον παλιο εκανα φετος κανονικα.....
Περίμενε να ανοίξει του 2011.
-
Την εκανα και γω σημερα
Αντε και του χρονου. -
Τι παίζει τις Παρασκευές και οι εφορίες δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας?
Πήγα σήμερα το πρωϊ και ήταν 3 και ο κούκος. Στο μητρώο είχε μια υπάλληλο και 7-8 άτομα ουρά, και αυτή παραπονιόταν και φώναζε κάθε 2 λεπτά στην ουρά ότι δεν προλαβαίνει και 'τα παράπονά σας στον προϊστάμενο'. Βέβαια ένα μισάωρο που ήμουν εκεί πρόλαβε να πιάσει μια κουβέντα με έναν και να κάνει και 2 προσωπικά τηλέφωνα. Κατα τ' άλλα δεν προλάβαινε να εξυπηρετήσει.Εντωμεταξύ, προσοχή όσοι έχετε αλλάξει ταυτότητα, αριθμό κλπ. γιατί δεν θα πάρετε τα χρήματα (επιστροφή) από την τράπεζα. Θα πρέπει πρώτα να κάνετε αλλαγή στοιχείων στη ΔΟΥ και να πάτε στην τράπεζα με την αντίστοιχη βεβαίωση.
p.s.: η εξυπηρέτηση στον δημόσιο τομέα βλέπω ότι παραμένει μπουρδέλο
p.s.2: μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει... και είναι πολύ προκλητικοί. Ένας σήμερα εκνεύρισε μια τύπισσα (περίμενε στην ουρά για αλλαγή στοιχείων --> για να πάει στην τράπεζα να πάρει την επιστροφή) επειδή προσπαθούσε να την πείσει (με ειρωνικό και ανωτερίστικο ύφος ) ότι δεν τρέχει και τίποτα αν αργήσει μερικές μέρες να εισπράξει την επιστροφή. -
Εδω παντως στην Πατρα οι ΔΟΥ δεν δουλευουν Παρασκευη για το κοινο. Νομιζα οτι ισχυε παντου αυτο...
-
Απ΄ό,τι ξέρω αυτό ισχύει παντού. Βέβαια θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτες υπαλλήλους που να κάνουν όσα δεν προφταίνουν να κάνουν τις υπόλοιπες μέρες που έχουν να εξυπηρετήσουν πολίτες. Λογικό. Αν όμως πηγαίνεις Παρασκευή και είναι 3 και ο κούκος (το έχω παρατηρήσει και γω 1-2 φορές που έτυχε να πάω Παρασκευή) μήπως συμβαίνει κάτι άλλο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απ΄ό,τι ξέρω αυτό ισχύει παντού. Βέβαια θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτες υπαλλήλους που να κάνουν όσα δεν προφταίνουν να κάνουν τις υπόλοιπες μέρες που έχουν να εξυπηρετήσουν πολίτες. Λογικό. Αν όμως πηγαίνεις Παρασκευή και είναι 3 και ο κούκος (το έχω παρατηρήσει και γω 1-2 φορές που έτυχε να πάω Παρασκευή) μήπως συμβαίνει κάτι άλλοΟι 3 ποιοι να ειναι ;
Γιατι τον Κουκο τον ξερουμε
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απ΄ό,τι ξέρω αυτό ισχύει παντού. Βέβαια θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτες υπαλλήλους που να κάνουν όσα δεν προφταίνουν να κάνουν τις υπόλοιπες μέρες που έχουν να εξυπηρετήσουν πολίτες. Λογικό. Αν όμως πηγαίνεις Παρασκευή και είναι 3 και ο κούκος (το έχω παρατηρήσει και γω 1-2 φορές που έτυχε να πάω Παρασκευή) μήπως συμβαίνει κάτι άλλο
Οι 3 ποιοι να ειναι ;
Γιατι τον Κουκο τον ξερουμε
Οι 3 ήταν εγώ και άλλοι 2 που βρήκα στην ουρά. Μετά γίναμε περισσότεροι.
btw, σε 2 ορόφους που κινήθηκα (μητρώο και είσπραξη/ταμείο) τα πίσω γραφεία (πίσω από τα ταμεία) ήταν ΟΛΑ άδεια! Όπως φυσικά και το 75% τως γραφείων στα ταμεία.
p.s.: και για ποιο λόγο να κλείνουν την Παρασκευή για το κοινό? Δεν μπορούν να δουλεύουν μετά το (ούτως ή άλλως μειωμένο) ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού για να καλύψουν την συνολική δουλιά?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ)Επειδή τα έχω μπερδέψει λίγο, η υποβολή του Ε1-Ε2 είναι ανεξάρτητη της υποβολής του Ε9 σωστά ;
-
Τελικά, όταν πας για υποβολή σου βγάζει πρώτα την εκκαθάριση φόρου και μπορείς να δεις το ποσό και να επιστρέψεις να κάνεις αλλαγές ή βλέπεις το ποσό αφού κάνεις οριστική υποβολή;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Oχι βεβαια μια χαρα για αυτόν, αλλα ηλεκτρολογος κλπ με εισόδημα 10,000euro και αποδειξεις 15,000 και καλα ανάλωση κεφαλαιου προηγούμενων χρήσεων είναι
με εισόδημα 10.000 τι να τις κάνει 15.000 αποδείξεις;
Το αφορολόγητο θέλει να 'πιάσει' μόνο, οπότε και ένα 1.000 είναι αρκετό.Δηλαδή εσύ δεν ξερεις κανενα που δήλωσε 12,000 εισόδημα ενω εισπράτει πολλά παραπάνω μαύρα, έβαλε 15,000 αποδείξεις και πάει για 300 euro επιστροφή?
Χρηστο ενα λεπτο.....Αφου δηλωνει εισοδημα 12000 η ειναι ΕΕ και δεν εχει ηδη φορολογηθει οποτε με αποδειξεις που καλυπτουν τις 12000 ειναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ και δεν δινει και φυσικα ουτε περνει τιποτα.
Αν ειναι μισθωτος και εχει βεβαιωση εργοδοτου οτι εχει εισοδημα 12000 και του εχει παρακρατηθει Χ φορος,θελει αποδειξεις να καλυψει το εισοδημα 12000 και ειναι παλι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ και περνει πισω τον Χ παρακρατηθεντα φορο.
Αν εχει παραπανω απο 12000 εισοδημα και ψ φορο βαζει παραπανω αποδειξεις τοσες για να του επιστραφει ο ψ φορος.
Εκεινο το λινκ με το 'taxnews' κλπ ειναι ο,τι πρεπει για να δεις ποσες αποδειξεις θελεις για να παρεις πισω τον παρακρατηθεντα (π.χ. μισθωτος) η να μην σου επιβληθει φορος (αν εισαι ΕΕ).
Σε καμια μα καμια περιπτωση δεν μπορεις να παρεις φορο πισω αν δεν εχεις καποια βεβαιωση οτι εχει γινει παρακρατηση. -
Δεν μπορώ να καταλάβω, σε ενα τόσο απλό φορολογικό σύστημα που έχουμε στη Ελλάδα, πού μπερδέυεστε....???
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ)Επειδή τα έχω μπερδέψει λίγο, η υποβολή του Ε1-Ε2 είναι ανεξάρτητη της υποβολής του Ε9 σωστά ;
Στην ηλεκτρονική υποβολή, ναι. Αν πας να καταθέσεις τη δήλωση στη ΔΟΥ ή να τη στείλεις με το ταχυδρομείο, πρέπει να πάνε μαζί.
-
Αν πουλησεις κατι .... σε ποιο κωδικο βαζεις το τιμημα εκει που λεει εισοδημα που δεν υπηρχε.....κ.λ.π.???
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος