-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σήμερα είδα ότι μου πιστώθηκε κι η επιστροφή φόρου στο λογαριασμό από τη φετινή δήλωση
Πριν πόσο καιρό την υπέβαλες (ηλεκτρονικά φαντάζομαι);
Υ.Γ: Καλοφάγωτα
Αρκετά μετά του αδερφού σου, τρίτη του Πάσχα, νομίζω. Τα λεφτά τα προορίζω για λάστιχα. Ευχαριστώ για την ευχή.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σήμερα είδα ότι μου πιστώθηκε κι η επιστροφή φόρου στο λογαριασμό από τη φετινή δήλωση
Πριν πόσο καιρό την υπέβαλες (ηλεκτρονικά φαντάζομαι);
Υ.Γ: Καλοφάγωτα
Αρκετά μετά του αδερφού σου, τρίτη του Πάσχα, νομίζω. Τα λεφτά τα προορίζω για λάστιχα. Ευχαριστώ για την ευχή.
Κι εμένα μού κατατέθηκαν σήμερα
-
Αρα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αρα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Λες εεε?
-
Σας ανοίγει το taxisnet; Μου βγάζει 'εσωτερικό σφάλμα στο server' εμένα (με 3 usernames )
-
Πρώτη φορά σου τυχαίνει ...;
-
είχε και τα πάνω και τα κάτω του τώρα τελευταία
-
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;Είχες μεγάλη επιστροφή;
-
2000, η παρακράτηση φόρου...Αν είναι πολλά η λίγα είναι σχετικό.
-
Λοιπον μου ηρθε το εκκαθαριστικο με την επιστροφη φορου. Τη δηλωση την ειχα κανει μεσω taxisnet και τωρα πρεπει να παω στην δου να δειξω τα τιμολογια, τις αποδειξεις και ολα τα σχετικα. Για να γινει αυτο πρεπει να παω εγω απο εκει η αμα στειλω καποιον αλλο, εστω με εξουσιοδοτηση, μπορει να κανει τη δουλεια;Μπορεί οποιοσδήποτε. Εξουσιοδότηση θα χρειαστεί αν θέλεις να εισπράξει τα λεφτά κάποιος άλλος εκτός από εσένα.
-
Τα λεφτα δεν τα βαζουν στη τραπεζα;
-
Τα λεφτα δεν τα βαζουν στη τραπεζα;Περί τους δύο μήνες ΑΦΟΥ σε ελέγξουν ...
-
Καλα γι αυτο ειμαι προετοιμασμενος...Και αυτα τα λεφτα τα χω δουλεψει απο την πρωτη 1/1/10 πχ και μου λενε μετα οι εργοδοτες οτι οχι 1100 σου δινουμε οχι 880!
Μονο που τα υπολοιπα τα βλεπεις με κυαλια..
-
Καλα γι αυτο ειμαι προετοιμασμενος...Και αυτα τα λεφτα τα χω δουλεψει απο την πρωτη 1/1/10 πχ και μου λενε μετα οι εργοδοτες οτι οχι 1100 σου δινουμε οχι 880!Ως προς το χρόνο επιστροφής έχεις δίκιο, κατά μέσο όρο το κράτος τοκίζει τα λεφτουδάκια σου 1-1.5 χρόνο απ΄όταν σου γίνει η παρακράτηση ή προκαταβολή φόρου (και συ βέβαια τα παίρνεις πίσω άτοκα, αναρωτιέμαι αν έχει κάνει κανείς κάποια προσφυγή σε δικαστήριο επ΄αυτού )
Ως προς τα χρήματα που παίρνεις έχεις άδικο, σε αυτό φταίει η κακή ελληνική συνήθεια των εργαζομένων να συζητάνε μισθούς (α) σε μηνιαία και όχι σε ετήσια βάση (β) 'καθαρά' και όχι μικτά (γ) στα 'καθαρά' να περιλαμβάνουν όχι μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου αλλά και την παρακράτηση ή προκαταβολή φόρου, λες και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ξέρει όταν συζητάνε για το μισθό αν ο εργαζόμενος είναι εργένης με δικό του σπίτι και άλλα 3 που εισπράττει τα νοίκια (άρα μπορεί και να πληρώσει επιπλέον φόρο) ή αντιθέτως πολύτεκνος σε νοίκι με ανάπηρη σύζυγο και άλλα προστατευόμενα μέλη (άρα έχει μεγάλη επιστροφή).
Αρα εσύ όντως 1100 μικτά παίρνεις (το μήνα) απλά το κράτος σου δίνει το υπόλοιπο 20% σε 1-1.5 χρόνο και από αυτά πρέπει να αφαιρέσεις ασφάλιση και εφορία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλα γι αυτο ειμαι προετοιμασμενος...Και αυτα τα λεφτα τα χω δουλεψει απο την πρωτη 1/1/10 πχ και μου λενε μετα οι εργοδοτες οτι οχι 1100 σου δινουμε οχι 880!
Ως προς το χρόνο επιστροφής έχεις δίκιο, κατά μέσο όρο το κράτος τοκίζει τα λεφτουδάκια σου 1-1.5 χρόνο απ΄όταν σου γίνει η παρακράτηση ή προκαταβολή φόρου (και συ βέβαια τα παίρνεις πίσω άτοκα, αναρωτιέμαι αν έχει κάνει κανείς κάποια προσφυγή σε δικαστήριο επ΄αυτού )
Ως προς τα χρήματα που παίρνεις έχεις άδικο, σε αυτό φταίει η κακή ελληνική συνήθεια των εργαζομένων να συζητάνε μισθούς (α) σε μηνιαία και όχι σε ετήσια βάση (β) 'καθαρά' και όχι μικτά (γ) στα 'καθαρά' να περιλαμβάνουν όχι μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου αλλά και την παρακράτηση ή προκαταβολή φόρου, λες και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ξέρει όταν συζητάνε για το μισθό αν ο εργαζόμενος είναι εργένης με δικό του σπίτι και άλλα 3 που εισπράττει τα νοίκια (άρα μπορεί και να πληρώσει επιπλέον φόρο) ή αντιθέτως πολύτεκνος σε νοίκι με ανάπηρη σύζυγο και άλλα προστατευόμενα μέλη (άρα έχει μεγάλη επιστροφή).
Αρα εσύ όντως 1100 μικτά παίρνεις (το μήνα) απλά το κράτος σου δίνει το υπόλοιπο 20% σε 1-1.5 χρόνο και από αυτά πρέπει να αφαιρέσεις ασφάλιση και εφορία.
Μα και με το χρονο να τα υπολογισεις παλι δεν εισαι μεσα μιας και τα λεφτα τα παιρνεις το 2ο εξαμηνο του αλλου χρονου.
Το χουμε ξανασυζητησει γενικα, οτι αν εισαι υπαλληλος καπου με μπλοκακι μονο ο εσυ χανεις. -
Γιαυτό σου είπα, '1-1.5 χρόνο', κατά μέσο όρο από τον Ιούνιο του 2010 (μέση του έτους) θα τα πάρεις το Σεπτέμβριο του 2011.
Το μπλοκάκι συμφέρει τον εργοδότη στα λίγα και τους δύο στα πολλά (διότι οι εισφορές ασφάλισης αυξάνονται ως ποσοστό ενώ με μπλοκάκι είναι σταθερές).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιαυτό σου είπα, '1-1.5 χρόνο', κατά μέσο όρο από τον Ιούνιο του 2010 (μέση του έτους) θα τα πάρεις το Σεπτέμβριο του 2011.Το μπλοκάκι συμφέρει τον εργοδότη στα λίγα και τους δύο στα πολλά (διότι οι εισφορές ασφάλισης αυξάνονται ως ποσοστό ενώ με μπλοκάκι είναι σταθερές).
Εγώ πάντως εδώ και χρόνια λαμβάνω επιστροφή σε 2-4 μήνες μετά την κατάθεση της δήλωσης. Μάλλον είναι θέμα του σε ποιά ΔΟΥ υπάγεται κανείς και πόσο γρήγοροι είναι εκεί μέσα.
-
Ναι αλλά τη δήλωση την καταθέτεις Μάρτιο-Μάιο, παίρνεις την επιστροφή το καλοκαίρι αλλά η παρακράτηση σου έχει γίνει κάποια στιγμή τον προηγούμενο χρόνο, άρα κάπου 1 χρόνος το λιγότερο... (ΟΚ μπορεί να πληρώθηκες όλο το ποσό Δεκέμβριο του 2010 και να πήρες επιστροφή Ιούνιο του 2011 = 7 μήνες αλλά μπορεί και να πληρώθηκες όλο το ποσό Γενάρη του 2010 αλλά να πήρες επιστροφή Νοέμβρη του 2011 = 22 μήνες...)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιαυτό σου είπα, '1-1.5 χρόνο', κατά μέσο όρο από τον Ιούνιο του 2010 (μέση του έτους) θα τα πάρεις το Σεπτέμβριο του 2011.Το μπλοκάκι συμφέρει τον εργοδότη στα λίγα και τους δύο στα πολλά (διότι οι εισφορές ασφάλισης αυξάνονται ως ποσοστό ενώ με μπλοκάκι είναι σταθερές).
+τυράκι ότι συνήθως με μπλοκάκι διαπραγματεύεσαι και μέρος των εργοδοτικών εισφορών που γλυτώνει ο εργοδότης.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος