-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Β) Είσαι παράνομος; Τότε πληρώνεις περαίωση και αυξάνεις τις πιθανότητες να ΜΗΝ σε ελέγξουν.Πότε να μη σε ελέγξουν? Όταν σταματήσεις να κλείνεις τα βιβλία σου με 'περαίωση'?
Στην Α περίπτωση χάνεις τα λεφτά της περαίωσης από το εισοδημά σου αλλά το βλέπεις ώς αναγκαίο κακό, στην Β απλώς χάνεις μερικά απο αυτά που 'έκλεψες' από την εφορία.
Άρα όπως το βλέπω εγώ, καλύτερα κάποιος αν πληρώνει περαίωση και με την λγοική αυτή να παίζει στην περίπτωση Β έτσι ώστε να κερδίζει τουλάχιστον αυτά που θα του πάρουν μετά. Αυτό επίσης ισχύει ιδίως για επαγγέλματα με εξολογιστικούς υπολογισμούς (π.χ. μηαχνικοί) όπου το τι είναι έργο και τι όχι, και τι εργασίες εμπίπτουν σε ποίον συντελεστή και ποιές όχι, είναι μια γκρίζα περιοχή την οποία η εφορία την χειρίζεται όπως θέλει για να σε φέρει σε θέση άμυνας και πληρωμής (ακόμα και εάν εξόφθαλμα αυτά που ισχυρίζονται είναι στην σφαίρα της φαντασίας).
Η ουσία ποια είναι: Mε την 'περαίωση' το ίδιο το κράτος σου λέει 'κλέψε όσο μπορείς, πέτα μας κι εμάς ένα ξεροκόματο να μην τρέχουμε να σε ελέγχουμε, και είσαι άρχοντας'. Καλή εφεύρεση, έ?
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Στην Α περίπτωση χάνεις τα λεφτά της περαίωσης από το εισοδημά σου αλλά το βλέπεις ώς αναγκαίο κακόΓια ηθικούς λόγους αρνούμαι να μπω στην παραπάνω λογική. Συνεταίρος σε κράτος-απατεώνα δε γίνομαι. Ας μου πάρουν τα διπλά στα δικαστήρια μετά από χρόνια, αν μπορούν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στην Α περίπτωση χάνεις τα λεφτά της περαίωσης από το εισοδημά σου αλλά το βλέπεις ώς αναγκαίο κακό
Για ηθικούς λόγους αρνούμαι να μπω στην παραπάνω λογική. Συνεταίρος σε κράτος-απατεώνα δε γίνομαι. Ας μου πάρουν τα διπλά στα δικαστήρια μετά από χρόνια, αν μπορούν.
+1
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Στην Α περίπτωση χάνεις τα λεφτά της περαίωσης από το εισοδημά σου αλλά το βλέπεις ώς αναγκαίο κακό
Για ηθικούς λόγους αρνούμαι να μπω στην παραπάνω λογική. Συνεταίρος σε κράτος-απατεώνα δε γίνομαι. Ας μου πάρουν τα διπλά στα δικαστήρια μετά από χρόνια, αν μπορούν.
+1
+1000 αλλά επειδή δεν ανέχομαι να με τρέχει το κράτος χωρίς ουσία (διότι αυτό σημαίνει χαμένο χρόνο και σπασμένα νεύρα), μάλλον θα πα΄ρω το κουτί Β
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
+1
+1000 αλλά επειδή δεν ανέχομαι να με τρέχει το κράτος χωρίς ουσία (διότι αυτό σημαίνει χαμένο χρόνο και σπασμένα νεύρα), μάλλον θα πα΄ρω το κουτί Β
Και '+1000' ΚΑΙ 'θα πάρω το κουτί Β'?!!...
Τέλος πάντων, δικαίωμά σου, φοβάσαι και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, απλά έχε υπόψη σου ότι η λογική είναι η ίδια που λέει 'επειδή υπάρχουν εξεταστές που μπορεί να με κόψουν στις εξετάσεις για δίπλωμα ΙΧ ακόμα κι αν τα κάνω όλα σωστά, καλύτερα να λαδώσω για να περάσω σίγουρα'.
Κάπως έτσι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε και μετά αναρωτιόμαστε τι έγινε....
-
Και '+1000' ΚΑΙ 'θα πάρω το κουτί Β'?!!...
Τέλος πάντων, δικαίωμά σου, φοβάσαι και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, απλά έχε υπόψη σου ότι η λογική είναι η ίδια που λέει 'επειδή υπάρχουν εξεταστές που μπορεί να με κόψουν στις εξετάσεις για δίπλωμα ΙΧ ακόμα κι αν τα κάνω όλα σωστά, καλύτερα να λαδώσω για να περάσω σίγουρα'.
Κάπως έτσι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε και μετά αναρωτιόμαστε τι έγινε....
+1000 πρός το ηθικό μέρος και την στάση. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως για εμένα τα πράγματα δεν είναι έτσι, παρόλο που θα το ήθελα. Επίσης τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα αν είσαι Ε.Ε. και αποφασίσεις να τρέχεις σε δικαστήρια κτλ και παράλληλα σου παγώσουν την ενημερότητα... Με λίγα λόγια, μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση, απλά δεν παίρνεις λεφτά!!!!
Το δίπλωμα πιστεύω είναι η ίδια ιστορία (οκ, ίσως όχι ακριβώς). Εκεί υπάρχουν άτομα που απλά λαδώνουν γιατί είναι ασχετα, ενώ άλλα διότι φοβούνται να μην πέσουν σε @@ εξεταστή που θα τους κόψει σίγουρα.
Στην περαίωση, απλά ισχύει το 2ο κατά την γνώμη μου. Και εφόσον τα φορολογικά θέματα/διατάξεις/κ.λπ. είναι πράγματα χωρίς βάση και λογική (η μάλλον με ασαφή λογική και με πολύ γενικόλογη και αφηρημένη βάση), ο κάθε φορολογούμενος γίνεται για πλάκα έρμαιο της ΔΟΥς που ανήκει και δεν μπορεί να βρεί το δίκιο του. -
Ο χρήστης στις 14.11, ililias έγραψε:
ΥΓ. Το 'μέσα για τα καλά' είναι μια κουβέντα. Έναν που έπιασαν για τρίτη φορά να τα παίρνει (τους 'κάρφωσε' καταστηματάρχης στην Χαλκιδική - κάπου πρέπει να το έχω ξαναγράψει) τον έβαλαν μέσα, αλλά τον είδα την Κυριακή να πίνει τη μπυρίτσα του στην πλατεία.Τον ξαναείδα προχθές. Πρώτο τραπέζι πίστα, με την γυναίκα του κι άλλο ένα ζευγάρι. Μιλάμε ... πόλεμος! Τι λουλούδια, τι παραγγελιές, τι ζεϊμπεκιές πάνω στο τραπέζι, ... Έφυγε με λογαριασμό πάνω από 2.000 Ε. Μπήκε στην ολοκαίνουργια κομπρέσορ Ε-κλας και μην τον είδατε. Μάλλον πήγε κατ' ευθείαν μέσα, τον είχα ξαναδεί πριν από 5 μέρες να περνάει με την κουρσάρα του κ να χαιρετάει κόσμο...
Καλά ρε γμτ, κάθε πότε τους δίνουν άδεια τελικά; -
ελα μωρε τωρα, η φυλακη θελει καλοπεραση...
-
Ζω επικές στιγμές σήμερα. Ήρθε ο ορκωτός λογιστής και ζητούσε να δει εάν έχουν πληρωθεί λογαριασμοί ΔΕΗ του 2007. Σε Δ.Υ. όλα αυτά ενοείτε....
-
Μια ερώτηση για το ΕΤΑΚ (δεν ξέρω αν συζητείται και αλλού). Αν δεν έχει κάποιος λάβει ειδοποιητήριο, τι κάνει;
-
Περαιωση και αγιος ο Θεος.....Κλεινεις με την μια 5 χρονακια και γλυτωνεις απο εναν ελεγχο οπου θα σε ρωτανε που ειναι η αποδειξη για την καφετιερα που πηρες πριν απο 4 χρονια.Και φυσικα εκμεταλλευεσαι στο επακρον οτι γκριζο παραθυρο υπαρχει.
Φυσικα εαν εισαι 100% νομοταγης και δεν εχεις καποιο περιπλοκο θεμα στην πλατη που που σου εχουν φορτωσει πελατες-συνεργατες,τοτε δεν συμφερει να το κανεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φυσικα εαν εισαι 100% νομοταγης και δεν εχεις καποιο περιπλοκο θεμα στην πλατη που που σου εχουν φορτωσει πελατες-συνεργατες,τοτε δεν συμφερει να το κανεις.'Να βάλουμε 70 εκ δρχ, να κλείσουμε κ τις 7 χρήσεις;'
'ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ; Αστειεύεστε, ελπίζω'.
'Καλά, ας κάνω τότε έναν αρχικό έλεγχο...'
Μερικές μέρες μετά:
'Εντάξει, όλα καλά φαίνονται. Αλλά δεν μπορώ να φύγω έτσι! Θα βάλουμε 16 εκ δρχ για την μαμά Ελλάδα κ 3 εκ δρχ για εμάς τους τρεις. Αν δεν δεχτείτε, θα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο και των 7 χρήσεων. Θα μας πάρει περίπου τρεις μήνες, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα και θα πρέπει να είναι παρών κι ο λογιστής σας.' -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φυσικα εαν εισαι 100% νομοταγης και δεν εχεις καποιο περιπλοκο θεμα στην πλατη που που σου εχουν φορτωσει πελατες-συνεργατες,τοτε δεν συμφερει να το κανεις.
'Να βάλουμε 70 εκ δρχ, να κλείσουμε κ τις 7 χρήσεις;'
Μερικές μέρες μετά:
'Εντάξει, όλα καλά φαίνονται. Αλλά δεν μπορώ να φύγω έτσι! Θα βάλουμε 16 εκ δρχ για την μαμά Ελλάδα κ 3 εκ δρχ για εμάς τους τρεις. Αν δεν δεχτείτε, θα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο και των 7 χρήσεων. Θα μας πάρει περίπου τρεις μήνες, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα και θα πρέπει να είναι παρών κι ο λογιστής σας.'Βάλε κρυφή κάμερα και έχεις εσύ το πάνω χέρι μετά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μερικές μέρες μετά:
'Εντάξει, όλα καλά φαίνονται. Αλλά δεν μπορώ να φύγω έτσι! Θα βάλουμε 16 εκ δρχ για την μαμά Ελλάδα κ 3 εκ δρχ για εμάς τους τρεις. Αν δεν δεχτείτε, θα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο και των 7 χρήσεων. Θα μας πάρει περίπου τρεις μήνες, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα και θα πρέπει να είναι παρών κι ο λογιστής σας.'Ε αυτα ειναι στην Ελλαδα,δεν βλεπω κατι το αξιοσημείωτο σε αυτα που γραφεις .
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μερικές μέρες μετά:
'Εντάξει, όλα καλά φαίνονται. Αλλά δεν μπορώ να φύγω έτσι! Θα βάλουμε 16 εκ δρχ για την μαμά Ελλάδα κ 3 εκ δρχ για εμάς τους τρεις. Αν δεν δεχτείτε, θα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο και των 7 χρήσεων. Θα μας πάρει περίπου τρεις μήνες, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα και θα πρέπει να είναι παρών κι ο λογιστής σας.'Βάλε κρυφή κάμερα και έχεις εσύ το πάνω χέρι μετά.
Δυστυχώς αν σκοπεύεις να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά που κάνεις αυτά τα ξεχνάς...Ξέρω μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, με ερείσματα ΔΙΠΛΑ στον Αλογοσκούφη, που όταν ζητήθηκε το λαδάκι από τους εφοριακούς (προ 3ετίας) προτίμησε να τα δώσει από το να πάρει ένα τηλεφωνάκι - όχι να τους βάλει φυλακή - αλλά απλά να τους ψιθυρίσουν να πάνε αλλού να 'εισπράξουν' . Όταν άναυδος ρώτησα το φίλο μου γιατί δε σήκωσε το τηλέφωνο και να γλυτώσει σε 1 λεπτό τα 35 χιλιάρικα που έδωσε η απάντηση ήταν αφοπλιστική : 'Ο Αλογοσκούφης είναι εδώ σήμερα και αύριο δεν είναι. Η κλίκα αυτών θα είναι πάντα εκεί και αν θέλω να επιβιώσω δεν μπορώ να τους μπω στο μάτι, ούτε καν να τους 'στερήσω' το λαδάκι τους, όχι καν να σκεφτώ να τους χώσω μέσα : θα έβαζα ταφόπλακα στη δουλειά μου, αργά ή γρήγορα.
Θεωρούσε αστείο ποσό τα 35 χιλιάρικα για το ρίσκο που θα αναλάμβανε να 'οχλήσει' τον συμπαθή κλάδο των εφοριακών -
Υπάρχει και το ανάποδο. Άτομο που τους έδωσε σε έλεγχο το ποσό που του ζήτησαν, άλλαξε επαγγελματική δραστηριότητα και λόγω γνωριμιών του και διαφόρων πιέσεων προς τους εφοριακούς, είναι στις διαπραγματεύσεις να του τα δώσουν πίσω.
-
Να ρωτήσω κάτι: Ο εφοριακός που βγάζει τα προς ζην από εκβιασμούς, λαδώματα, κλπ είναι κάποιος που θεωρείτε ότι μπορείτε να τον εμπιστεύεστε? Που σήμερα του δείξατε ότι ευχαρίστως του δίνετε 35.000 αντί να 'μπλέξετε' και 'αύριο' ΔΕΝ θα έρθει να σας ζητήσει 135.000 ή κάποιο άλλο μεγάλο ποσό που βγάλατε με τον ιδρώτα σας επειδή π.χ. τόσα του λείπουν για να χτίσει το εξοχικό του? Δηλαδή, 'ναι' στις 'μπίζνες' με βρώμικους εφοριακούς και ΑΝ πάνε να σας μαδήσουν τελείως, 'τότε βλέπουμε'?....
Μετά γρινιάζουμε όταν 'αναγκάζεται' το κράτος να καταφεύγει σε παράλογους φόρους, τεκμήρια, κι άλλες πατέντες για να γεμίσει τα ταμεία του, αφού ένα μεγάλο μέρος από τα λεφτά που θα έπρεπε να μαζέψει τα τρώνε κάποιοι σε μίζες ώστε να γλιτώσουν κάποιοι άλλοι ακόμα περισσότερα. Κι αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε εκεί!
-
Να ρωτήσω κάτι: Ο εφοριακός που βγάζει τα προς ζην από εκβιασμούς, λαδώματα, κλπ είναι κάποιος που θεωρείτε ότι μπορείτε να τον εμπιστεύεστε? Που σήμερα του δείξατε ότι ευχαρίστως του δίνετε 35.000 αντί να 'μπλέξετε' και 'αύριο' ΔΕΝ θα έρθει να σας ζητήσει 135.000 ή κάποιο άλλο μεγάλο ποσό που βγάλατε με τον ιδρώτα σας επειδή π.χ. τόσα του λείπουν για να χτίσει το εξοχικό του? Δηλαδή, 'ναι' στις 'μπίζνες' με βρώμικους εφοριακούς και ΑΝ πάνε να σας μαδήσουν τελείως, 'τότε βλέπουμε'?....Μετά γρινιάζουμε όταν 'αναγκάζεται' το κράτος να καταφεύγει σε παράλογους φόρους, τεκμήρια, κι άλλες πατέντες για να γεμίσει τα ταμεία του, αφού ένα μεγάλο μέρος από τα λεφτά που θα έπρεπε να μαζέψει τα τρώνε κάποιοι σε μίζες ώστε να γλιτώσουν κάποιοι άλλοι ακόμα περισσότερα. Κι αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε εκεί!
Δεν τα 'λες καλά' ως προς την εκτίμηση της κατάστασης...Κανείς από τους 2 δεν θέλει να 'πονέσει' τον άλλο...Ο εφοριακός ξέρει πολύ καλά ότι δεν τον παίρνει για παραπάνω και ότι δεν πρέπει με τίποτα να αναγκάσει τον άλλο να αμυνθεί με την πλάτη στον τοίχο γιατί θα βγάλει νύχια πολύ πολύ κοφτερά και είναι πολύ 'ισχυρός' άνθρωπος. ΠΟΤΕ δεν αναγκάζεις τον άλλο να αμυνθεί απελπισμένα σε ό,τι διαπραγμάτευση και να κάνεις...
Μάλιστα εν προκειμένω ο εφοριακός ζήτησε 50 χιλιάρικα ενώ η 'νόμιμη' μίζα του είναι 1% του τζίρου (αν θυμάναι καλά )...Η χρήση εκείνη νομίζω ήταν 3.5 εκατομ., οπότε 'εδικαιούτο' 35.000 και ζήτησε 50...Ο φίλος μου του είπε πολύ ευγενικά, μεσω του λογιστή φυσικά, να μην το παρατραβάει γιατί υπάρχουν κι άλλες λύσεις που δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει...ΑΜΕΣΩΣ πήρε τα 35 χωρίς καμία άλλη κουβέντα...Τα υπόλοιπα είναι καλά στη θεωρία αλλά για μένα η μόνη λύση είναι η μη συμμετοχή στο παιχνίδι...Οι κανόνες είναι γνωστοί και αν θέλεις να συμμετάσχεις στο παιχνίδι 'επιχειρήσεις' δεν γίνεται να το κάνεις με 'ηθική' και νομιμότητα : εκτός αν θες να κερδίζεις ό,τι βγάζει ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος αλλά δουλεύοντας 5 φορές παραπάνω και με το άγχος σου στο κόκκινο μέρα-νύχτα...Δεν υπάρχει λόγος, ας κάνεις κάτι άλλο να κοιμάσαι και ήσυχος...Όποιος το κάνει μπράβο του αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κοπό : η ζωή είναι ελάχιστη για να την περάσεις παλεύοντας με την εφορία και τη σαπίλα του δημόσιου τομέα...
-
Γιάννη, το ερώτημα που έθεσα είναι γενικό και απευθύνεται προς όλους - από το μεγαλοβιομήχανο φίλο σου μέχρι τον εμποράκο που με κόπο κατάφερε ν' ανοίξει ένα μαγαζάκι για να ζήσει την οικογένειά του και βγάζει μερικές 10δες χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Δε διαφωνώ σε αυτό που αναφέρεις: Ναι, ο κανόνας είναι να μην αναγκάζεις τον άλλο να αμυνθεί με την πλάτη στον τοίχο. Παρόλα αυτά το 'δώσαμε, δώσαμε' δε δουλεύει πάντα. Δεν ξέρω ποια είναι η εμπειρία σου στο 'παιχνίδι επιχειρήσεις' αλλά οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι οι εφοριακοί που τα βγάζουν από λαδώματα δεν ξέρουν ΟΛΟΙ ο ένας τον άλλο και δε συνεννοούνται πάντα μεταξύ τους για το ποιός θα τα φάει από ποιον 'επιχειρηματία' ώστε να μην τον αγγίξει κανείς άλλος. Αυτό τυχαίνει να το γνωρίζω από κοντινά μου πρόσωπα που δεν είναι 'ισχυροί άνθρωποι' και ο μεν ένας αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του καθώς δε μπορούσε από κάποιο σημείο και μετά να ανταπεξέλθει σε αυτά που του ζητούσαν, τη δε άλλη, που όπως απεδείχθη είχε μεγαλύτερα @@ γιατί είχε αναθέσει σε γνωστό της να μαζέψει όσο περισσότερη βρώμα μπορούσε για τους εκβιαστές ώστε να φτιάξει 'insurrance policy' τη γλίτωσε τελικά ο κηπουρός της (!) ο οποίος βγήκε να είναι συγγενής με κάποιον αρχιμ@λ@κα από τους εφοριακούς.
Καλοί οι 'κανόνες' λοιπόν, δεκτό και το 'πληρώνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο' αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι συχνά πιο περίπλοκα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υπάρχει και το ανάποδο. Άτομο που τους έδωσε σε έλεγχο το ποσό που του ζήτησαν, άλλαξε επαγγελματική δραστηριότητα και λόγω γνωριμιών του και διαφόρων πιέσεων προς τους εφοριακούς, είναι στις διαπραγματεύσεις να του τα δώσουν πίσω.Ε... με ποιά λογική να του τα δώσουν πίσω;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος