-
το StavrosG, όχι εμένα Κι εγώ για σήμερα νόμιζα ότι ήταν [σε 2 κι εγώ]
-
Τα συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα που αναφέρονται σε συμβόλαιο γονικής παροχής ακινήτων δηλώνονται από τον γονέα που κάνει τη δωρεά, ή μήπως μου διαφεύγει κάτι;
-
3 ερωτήσεις περί αποδείξεων:
-Τα διόδια μετράνε; Έχω ολόκληρη σακούλα με αποδείξεις διοδίων! Αν είναι, άλλη φορά να ξέρω να μην πληρώνω
-Οι ονομαστικές αποδείξεις που αναγράφουν ως όνομα πελάτη προστατευόμενο μέλος του φορολογούμενου, μπορούν να μετρήσουν κανονικά για τον ίδιο το φορολογούμενο; Λχ. χάλασε το τροφοδοτικό του laptop του πατέρα μου, πήγε ο αδερφός μου να αγοράσει καινούριο με αποτέλεσμα η απόδειξη να γράφει το όνομα του. Μπορεί αυτή η απόδειξη να μετρήσει για το εισόδημα του πατέρα;
-Ανακάλυψα απόδειξη (από ξενοδοχείο), η οποία δεν γράφει πάνω ούτε την επωνυμία και διεύθυνση του ξενοδοχείου, ούτε α/α, ούτε καν ΑΦΜ! Γράφει κανονικά ημερομηνίες, δωμάτιο, πληρωμή και ΦΠΑ. Επιπλέον η συγκεκριμένη μονάδα έχει πλέον κλείσει, αν και η εταιρία συνεχίζει να δραστηριοποιείται με άλλα ξενοδοχεία. Να τους τηλεφωνήσω για να τυπώσουν και να μου στείλουν κανονική απόδειξη τώρα (γίνεται αναδρομικά?) ή πέταξε το πουλάκι τώρα;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
3 ερωτήσεις περί αποδείξεων:-Τα διόδια μετράνε; Έχω ολόκληρη σακούλα με αποδείξεις διοδίων! Αν είναι, άλλη φορά να ξέρω να μην πληρώνω Nομιζω ΝΑΙ
-Οι ονομαστικές αποδείξεις που αναγράφουν ως όνομα πελάτη προστατευόμενο μέλος του φορολογούμενου, μπορούν να μετρήσουν κανονικά για τον ίδιο το φορολογούμενο; Λχ. χάλασε το τροφοδοτικό του laptop του πατέρα μου, πήγε ο αδερφός μου να αγοράσει καινούριο με αποτέλεσμα η απόδειξη να γράφει το όνομα του. Μπορεί αυτή η απόδειξη να μετρήσει για το εισόδημα του πατέρα; Αν το ονομα του ειναι γραμμενο στα προστατευομενα μελη της δηλωσης του πατερα, ΣΙΓΟΥΡΑ μπαινει στα εξοδα του πατερα.
-Ανακάλυψα απόδειξη (από ξενοδοχείο), η οποία δεν γράφει πάνω ούτε την επωνυμία και διεύθυνση του ξενοδοχείου, ούτε α/α, ούτε καν ΑΦΜ! Γράφει κανονικά ημερομηνίες, δωμάτιο, πληρωμή και ΦΠΑ. Επιπλέον η συγκεκριμένη μονάδα έχει πλέον κλείσει, αν και η εταιρία συνεχίζει να δραστηριοποιείται με άλλα ξενοδοχεία. Να τους τηλεφωνήσω για να τυπώσουν και να μου στείλουν κανονική απόδειξη τώρα (γίνεται αναδρομικά?) ή πέταξε το πουλάκι τώρα; ** Αν τους καταφερεις και παρεις καινουργια ,εχει καλως, αλλα μαλλον το πουλακι πεταξε.**
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
-Τα διόδια μετράνε;Σύμφωνα με αυτό μετράνε.
http://s.enet.gr/resources/2011-01/25b-thumb-large.jpg
Edit: το άρθρο είναι αυτό: http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=243870
-
οι αποδειξεις καυσίμων (diesel) με σφραγιδα του καταστηματος και αριθμο οχήματος παιρνανε ώς έξοδα επιχειρησης για 'κερδος' του ΦΠΑ? Ετσι μου είπε ενας βενζινας.
-
Νομίζω στα καύσιμα ΔΕΝ εκπίπτει το ΦΠΑ. Και από το συνολικό πόσο στο τέλος εκπτίπτει ένα ποσοστό αυτού, ανάλογα με τα κυβικά του οχήματος.
Αυτό βέβαια έαν είναι Ε.Ι.Χ. Εάν είναι επαγγελματικό, τότε ίσως έκπίπτουν τα πάντα.
-
Το παραπάνω άρθρο λέει ότι μετράνε οι λογαριασμοί φυσικού αερίου, είμαστε σίγουροι γι' αυτό; Δεν θεωρείται λογαριασμός ΔΕΚΟ;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Νομίζω στα καύσιμα ΔΕΝ εκπίπτει το ΦΠΑ. Και από το συνολικό πόσο στο τέλος εκπτίπτει ένα ποσοστό αυτού, ανάλογα με τα κυβικά του οχήματος.Αυτό βέβαια έαν είναι Ε.Ι.Χ. Εάν είναι επαγγελματικό, τότε ίσως έκπίπτουν τα πάντα.
To οχημα ειναι επαγγελματικο φορτηγακι. ΤΟ Ε.Ι.Χ. το ιδιο δεν σημαινει?
-
Οι αποδείξεις ταμιακής με οπίσθια σφραγίδα και αριθμό οχήματος επέχουν θέση τιμολογίου. Το αν μπαίνουν στα έξοδα ή όχι είναι θέμα δικό σου. Με λίγη καλή θέληση (και αν δεν πέσεις σε έλεγχο) όλα μπαίνουν...
-
Υπάρχει διαθέσιμο online στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ή κάπου αλλού) το βιβλιαράκι με τις οδηγίες συμπλήρωσης του Ε1; Αυτό που κάθε χρόνο - αλλά όχι φέτος - μάς ταχυδρομούσαν.
EDIT: Το βρήκα: http://www.minfin.gr/content-api/betacm ... 11/content
-
Kalispera,
na rotiso ki ego kati an xerete giati exo pelagwsi. Exo kapoio eisodima pou an katalava kala dilono sto 507 giati den simpipti se alles katigories. kai sto 605 tha valo to 20% tou forou pou kratithike. to OGA xartosimou kai to xartosimo pou prepi na ta valo?den ta vrisko pouthena...efharisto poli -
Ο χρήστης temopo έγραψε:
Kalispera,
na rotiso ki ego kati an xerete giati exo pelagwsi. Exo kapoio eisodima pou an katalava kala dilono sto 507 giati den simpipti se alles katigories. kai sto 605 tha valo to 20% tou forou pou kratithike. to OGA xartosimou kai to xartosimo pou prepi na ta valo?den ta vrisko pouthena...efharisto poliΌπου και να το βάλεις θα σου έρθει πρόστιμο 2.450 € επειδή συμπληρώνεις τη δήλωση σε greeklish. Αυτό προκύπτει από το κείμενο του νομοθετικού διατάγματος 123987-4/3/2011 το οποίο είναι γραμμένο σε ελληνικά και μάλιστα με πολυτονικό.
Τα υπόλοιπα θα στα πουν οι mods. -
Καλησπέρα σε όλους.Υποβάλλω μαζί με τη σύζυγο φορολογική δήλωση,απλά εγώ έχω και κάποια εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα ,οπότε συμπληρώνω και Ε3,αλλά υπάγομαι στην κλίμακα των μισθωτών,λόγω αναλογίας εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα.Οι οδηγίες συμπλήρωσης του Ε3 αναφέρουν ως υποχρεωτικό το πεδίο το σχετικό με το ΑΦΜ του λογιστή.Αυτό προφανώς σημαίνει ότι όλα τα Ε3 πρέπει να συμπληρώνονται από λογιστή...;
-
Βάλε το δικό σου ΑΦΜ
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Υποβάλλω μαζί με τη σύζυγο φορολογική δήλωση,απλά εγώ έχω και κάποια εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα ,οπότε συμπληρώνω και Ε3,αλλά υπάγομαι στην κλίμακα των μισθωτών,λόγω αναλογίας εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες και ελεύθερο επάγγελμα.Οι οδηγίες συμπλήρωσης του Ε3 αναφέρουν ως υποχρεωτικό το πεδίο το σχετικό με το ΑΦΜ του λογιστή.Αυτό προφανώς σημαίνει ότι όλα τα Ε3 πρέπει να συμπληρώνονται από λογιστή...;Υποχρεωτικά από λογιστή πρέπει να υπογραφούν οι δηλώσεις όταν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
- Ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 € για εμπορικές επιχειρήσεις ή 50.000 για παροχή υπηρεσιών
ή
- Αν επιθυμείς να ενταχθείς στον αυτοέλεγχο.
Αν ισχύει το 2ο, απλώς σβήσε τον πίνακα Ι από το Ε3 και θα φύγει η δήλωση.
-
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Γνωρίζει κάποιος αν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου περνάνε στις αποδείξεις(049);
Επίσης δαπάνες για φροντιστήριο ξένων γλωσσών πάνε στο 079 ή μαζί με τις υπόλοιπες αποδείξεις; -
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Έχω υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις Ε3 και Ε5 της εταιρείας μου στο νέο taxisnet. Ενώ μπορώ να δω και να εκτυπώσω την δήλωση Ε5, δεν μπορώ να κάνω το ίδιο για την Ε3. Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα προβάλλω και θα εκτυπώσω τη δήλωση Ε3.
Ευχαριστώ. -
πιστευω οτι το τεκμηριο διαβιωσης απο αυτοκινητο δεν προστιθεται στο πραγματικο εισοδημα.... ειναι ετσι?? Οπως και το γεγονος οτι οταν εχεις εισοδημα μεγαλυτερο απο τη δαπανη για αυτοκινητο, αυτη η δαπανη δεν προσθετει κατι στο φορολογητεο εισοδημα σου.. ειναι ετσι??
-
τα τεκμήρια διαβίωσης προστίθενται μεταξύ τους, και το άθροισμα αυτών είναι κάτι σαν 'minimum φορολογητέο εισόδημα'. Αν δηλώνεις κάτω από αυτό, φορολογείσαι με το τεκμήριο. Αν όχι, με το δηλωθέν.
e.g.
έχεις άθροισμα τεκμηρίων 20.000, δηλώνεις 7.000. Φορολογείσαι σαν να είχες εισόδημα 20.000
έχεις άθροισμα τεκμηρίων 20.000, δηλώνεις 25.000. Φορολογείσαι επί του 25.000Εγώ αυτό καταλαβαίνω.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος