-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μου ρθε σήμερα το χαρτί της περαίωσης:
όλα καθαρά, καμία παράβαση, τίποτα το αδήλωτο κτλ,
συνολική περαίωση 1.200 €.
Εννοείται πως ΔΕΝ πληρώνω...
Επειδή είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, τι δικαιολογία αναφέρεται για αυτά τα 1200 € ή δεν αναφέρεται;;;
Δεν αναφέρεται καμία δικαιολογία...Ούτε παράβαση, τίποτα απολύτως. Απλώς στο κουτί 'Φόρος Περαίωσης' αναφέρει για τα δύο τελευταία οικονομικά έτη 500 € και 700 € ...
Στειλε τους την παρακατω φωτο
Ειχα και αλλη φωτο τι να τους πεις οτι θα παρουν αλλα θα επρεπε να λογοκριθω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επειδή είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, τι δικαιολογία αναφέρεται για αυτά τα 1200 € ή δεν αναφέρεται;;;
Δεν αναφέρεται καμία δικαιολογία...Ούτε παράβαση, τίποτα απολύτως. Απλώς στο κουτί 'Φόρος Περαίωσης' αναφέρει για τα δύο τελευταία οικονομικά έτη 500 € και 700 € ...
Ειχα και αλλη φωτο τι να τους πεις οτι θα παρουν αλλα θα επρεπε να αυτολογοκριθω
Fixed
-
Σωστα.
Σε εμενα με εναρξη το 2008 παντως δεν εχει ερθει κατι ακομα .
-
Ούτε και σε μένα με έναρξη το 01'
-
Μπορείτε να δείτε τα σημειώματα σας εδώ
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μπορείτε να δείτε τα σημειώματα σας εδώΚανονισε να μην με αφησεις να κοιμηθω
Δεν εχω κωδικους χοχο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειχα και αλλη φωτο τι να τους πεις οτι θα παρουν αλλα θα επρεπε να λογοκριθω
Εκείνη η φωτό που περιγράφεις...μήπως είναι ο ίδιος τύπος να σημαδέυει κάτι με τα δυο του χέρια;
Ας έρθουν να ελέγξουν ό,τι θέλουν. Τα τιμολόγια που μαζεύω είναι πολύ συγκεκριμένα: φωτοτυπίες και εκτυπώσεις σχεδίων, γραφική ύλη, αποδείξεις κινητής και σταθερής, πολύ συγκεκριμένα πράγματα...συνεπώς...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μπορείτε να δείτε τα σημειώματα σας εδώ
Κανονισε να μην με αφησεις να κοιμηθω
Δεν εχω κωδικους χοχο
'Εχει ο λογιστής σου.
-
πρέπει να ξαναπληρώσω για το οικονομικό έτος 2008.....
Φέτος ειδικά θα πάρουν τα @@ μου καθώς δεν υπάρχει σάλιο πια στη τσέπη για τέτοια πράγματα.....
-
εγω που εκανα εναρξη 1η ιουλιου θα πληρωσω τιποτα?
-
Με 7 ενάρξεις στο όνομα μου, έχουν αρχίσει και έρχονται, αβέρτα !!!!!
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω που εκανα εναρξη 1η ιουλιου θα πληρωσω τιποτα?Φέτος; όχι. Πέρσυ; ναι.
-
Σήμερα ανεβαίνει με νεύρα ο καφετζής της εταιρίας και αρχίζει να χώνει για την περαίωση. Έλαβε λέει ο πατέρας του (ετών 85) χαρτί για περαίωση όπου πρέπει να πληρώσει 4500 € και ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος εδώ και 20 χρόνια
Απλά δεν υπάρχει!!!
-
Ούτε εγώ έχω λάβει τίποτε ακόμη και ακόμη κι αν λάβω, ΔΕΝ θα πληρώσω, γιατί από την έναρξη το 2006, είχα δυο χρονιές με ελάχιστα ποσά (γιατί ήμουν παράλληλα και μισθωτός... ), και 2 χρονιές με αρκετά ποσά (από αυτά που σου αφήνουν επιστροφή > 900€ ).
Κοινώς, ΔΕΝ με βλέπω να υποκύπτω στο ν' αδειάσω την τσέπη μου από 3 χιλιαρικόπουλα, όσο κι αν είμαι βέβαιος πως ο Γιωργάκης και η παρέα του τα χρειάζονται!Ας έρθουν να ελέγξουν. ΦΠΑ περίεργο ΔΕΝ έχω γράψει ποτέ αυτά τα χρόνια, στους συντελεστές ήμουν, οπότε περίεργα έσοδα-έξοδα δεν είχα, κατά 99% απλά δεν πρόκειται ν' ασχοληθούν...
Βέβαια, εγώ δεν χρησιμοποιούσα τον συντελεστή του 72% όπως κάποιοι άλλοι...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ούτε εγώ έχω λάβει τίποτε ακόμη και ακόμη κι αν λάβω, ΔΕΝ θα πληρώσω, γιατί από την έναρξη το 2006, είχα δυο χρονιές με ελάχιστα ποσά (γιατί ήμουν παράλληλα και μισθωτός... ), και 2 χρονιές με αρκετά ποσά (από αυτά που σου αφήνουν επιστροφή > 900€ ).
Κοινώς, ΔΕΝ με βλέπω να υποκύπτω στο ν' αδειάσω την τσέπη μου από 3 χιλιαρικόπουλα, όσο κι αν είμαι βέβαιος πως ο Γιωργάκης και η παρέα του τα χρειάζονται!Ας έρθουν να ελέγξουν. ΦΠΑ περίεργο ΔΕΝ έχω γράψει ποτέ αυτά τα χρόνια, στους συντελεστές ήμουν, οπότε περίεργα έσοδα-έξοδα δεν είχα, κατά 99% απλά δεν πρόκειται ν' ασχοληθούν...
το ποσό που πληρώνεις νομίζω πάει ανάλογα με το τζίρο που έχεις κάνει (συνολικά έσοδα) κτλ-κτλ.
Δεν βγαίνει 'fixed' τιμή για όλους. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το ποσό που πληρώνεις νομίζω πάει ανάλογα με το τζίρο που έχεις κάνει (συνολικά έσοδα) κτλ-κτλ.
Δεν βγαίνει 'fixed' τιμή για όλους.Έτσι είναι, το 3χίλιαρο δεν είναι τελική τιμή, στην ουσία είναι λίγο παραπάνω....
-
'Κατέβασα' και 'γω σήμερα από το taxisnet το 'σημείωμα' για την εταιρεία που δουλεύω... Ο εκβιασμός πλέον γίνεται και με ηλεκτρονικό τρόπο (πού καιρός για να πας 'από την εφορία να υπογράψεις' πλέον, ο κώλος τους καίγεται για λεφτά-και σιγά μην τα πάρουν, οι άσχετοι...) ...
-
Άδειο το ταμείο της περαίωσης!
Πηγή:www.capital.gr
Πολλοί ήταν αυτοί –ακόμα και μέσα στο υπουργείο οικονομικών–, που είχαν προειδοποιήσει ότι η περαίωση θα κάνει διπλό κακό:- Και θα προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις στους φορολογούμενους,
- Και δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα.
Απ΄ ό,τι φαίνεται, δεν είχαν άδικο. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με τα λάθη επί λαθών και τις αλλεπάλληλες παραλείψεις, που έχουν οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, και το ότι ουδείς έχει πειστεί ότι αυτή η ρύθμιση θα είναι η τελευταία, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους, που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της περαίωσης. Αποτέλεσμα;
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη αποστολής των σημειωμάτων και οκτώ ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για υπαγωγή ή όχι στη ρύθμιση, τα έσοδα, που έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, είναι πενιχρά. Πληροφορίες του Capitaltax αναφέρουν ότι δεν ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ΕΥΡΩ… ποσό ιδιαίτερα χαμηλό, αν υπολογίσει κανείς ότι σχεδόν όλα τα εκκαθαριστικά έχουν αποσταλεί και ότι – όσοι πληρώνουν τώρα – καταβάλλουν ως προκαταβολή το 20% του συνολικού φόρου, που τους αναλογεί.
Σε υπηρεσιακή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο οικονομικών, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση, ενώ δεδομένη είναι πλέον η μεταφορά της διαχείρισης της κατάστασης αποκλειστικά στις εφορίες και όχι πλέον μέσω του κέντρου πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών, το οποίο – εν έτη 2010 – έχει ελλιπέστερη πληροφόρηση από τις ΔΟΥ όλης της χώρας !
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι περιπτώσεις φορολογουμένων, οι οποίοι έχουν είτε δικαστικές προσφυγές, είτε κλεισμένες κάποιες εκ των χρήσεων, να είναι και αυτές με τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για υπόθεση της χρήσης του 2001, έχει περαιώσει τις χρήσεις 2002 έως και 2007, και θέλει να ρυθμίσει τις χρήσεις του 2008 και του 2009. Έλαβε, λοιπόν, εκκαθαριστικό από το ΚΕΠΥΟ, που τον καλεί να πληρώσει φόρο περαίωσης για όλες αυτές τις χρήσεις μαζί! Και δεν είναι μόνο αυτό: όταν απευθύνθηκε κατ΄ αρχήν στο ΚΕΠΥΟ για διευκρινίσεις, τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να ξεχωρίσουν ποιες χρήσεις έχουν κλείσει, για ποιες έχει προσφύγει και ποιες είναι ακόμα ανέλεγκτες !
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Φέτος; όχι. Πέρσυ; ναι.
αφου περσι δεν ειχαμε βιβλια, φετος ξεκινησαμε!
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Φέτος; όχι. Πέρσυ; ναι.
αφου περσι δεν ειχαμε βιβλια, φετος ξεκινησαμε!
Το ιδιο λετε.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος