-
Το πουλάνε σε ανεβασμένη τιμή λόγω του κύρους που έχει η VW στην Ελλάδα, ότι και καλά σαν γερμανικό έχει ανώτερη ποιότητα κτλ κτλ. Δηλαδή όπως είπαμε και πριν είναι κλοπή να πάρεις πόλο σε τόσα λεφτά. Δεν λέει κανένας ότι θα διαλύσει κιολας ή θα σπάσει ο κινητήρας αλλά μην σκέφτεσαι 'ας δώσω 2000 ευρώ παραπάνω να πάρω το Polo που είναι WV και γερμανικό, θα είναι πιο καλό', γιατί δεν νομίζω ότι ισχύει.
@4cas: Δεν ανήκει στο όμιλο VAG (VW, Audi, SEAT, Skoda) η Porsche, αντίθετα έχει σημαντικό μερίδιο μετοχών του VAG (δηλαδή είναι από τους ιδιοκτήτες του group). Πρόσφατα μάλιστα αύξησε το μερίδιο της στο group VAG και μερικοί μίλησαν μέχρι και για πιθανότητα επιθετικής εξαγοράς του group από την Porsche αν και η τελευταία αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι στις προθέσεις της.
Δες και τα μέλη του ACEA εδώ. Άλλο VAG και άλλο Porsche! -
Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από το ACEA afonic ! Στην σελίδα αυτή φαίνεται η Volkschwagen AG και η Porsche AG Υπάρχουν ακόμη οι Audi GmbH και τα λοιπά κτλ κτλ....
μάλλον θα πρέπει να μιλήσεις με έναν δικηγόρο εταιρικού δικάιου για να σου εξηγήσει... δεν μπορώ εγώ, εδώ, τώρα.
Πάλι λάθος πληροφορίες έχεις όμως, η Porsche κλήθηκε να αγοράσει σημαντικό μερίδιο της VW (όχι του group) για να την προφυλάξει απο ξένο επιθετικό αγοραστή. Ήταν στα Nea εδώ και καιρό... Επίσης το έχει σαν πληροφορία και το αγγλικό CAR του τελευταίου μήνα. Αν θές πραγματικά να δείς ποιός ανήκει σε ποιόν και με ποιό τρόπο, το αγγλικό CAR του Ιαν ή Φεβ είχε έναν χάρτη, δισέλιδο που έδειχνε την αυτοκινητοβιομηχανία σαν χάρτη του metro, αναλύοντας όλες τις εταιρικές σχέσεις. Θα σου πω την δευτέρα σε ποιό ήταν...
τα λέμε
-
Που είναι η Audi και τα λοιπά που λες σε αυτή τη σελίδα?
Σιγά μην ψάχνω δικηγόρο να μου εξηγήσει τι? Αν δεν καταλαβαίνεις εσύ το απλό, δηλαδή ότι η Porsche ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ VAG GROUP τι να πω εγώ.
Δες και http://www.volkswagen-ag.de/english/defaultNS.html
Quote από εκεί:
The Group’s passenger car business is divided into two brand groups. Under the leadership of the Group, the Audi and Volkswagen brands are responsible for the performance of their respective brand group worldwide. The Audi brand group comprises the Audi, SEAT and Lamborghini brands. The Volkswagen brand group is made up of the Volkswagen Passenger Cars, Škoda, Bentley and Bugatti brands.
Each brand retains its differentiated brand image and operates as an independent entity on the market. Together, the product ranges extend from low-consumption small cars to luxury class vehicles. The Group’s commercial vehicle products are the responsibility of the Volkswagen Commercial Vehicles brand.
Και εσύ επιμένεις, είναι και η Posche... Γιατί δεν την αναφέρουν, ντρέπονται?
Για την εξαγορά αυτό που είχα διαβάσει έγραψα και το θυμάμαι πολύ καλά.
Μάλλον στο χάρτη μπερδεύεις πιθανές συνεργασίες (πχ πάτωμα Touareg/Cayene/Q7) με το Group. -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Το πουλάνε σε ανεβασμένη τιμή λόγω του κύρους που έχει η VW στην Ελλάδα, ότι και καλά σαν γερμανικό έχει ανώτερη ποιότητα κτλ κτλ.Δηλαδή θες να πεις πως αλλού το πουλάνε πιο φτηνό και πως στην ελλάδα είναι ακριβό λόγω του κύρους που 'πουλάει'?
Δύσκολο το κόβω...
-
Ναι αυτό θέλω να πω.
-
Ο χρήστης pr0gressive έγραψε:
S MarioΑυτή την στιγμή οδηγάω ένα 'ότι να ναι' Peugeot 106 παλιό 1400cc. Για τα προηγούμενα 3 περίπου χρόνια οδηγούσα το Α3.
Καταλαβαίνω τι λέτε πως πολλοί από εσάς, με αυτά τα λεφτά (15000-16000) θα πηγαίνατε σε μεγαλύτερη κατηγορία. αλλά το θέμα είναι πως δεν θέλω μεγαλύτερο αμάξι, από αυτά που έχουν αναφερθεί στα προηγούμενα posts.
Μπορείτε να μου δώσετε το VW forum να διαβάσω για τα πποβλήματα που έχουν δημιουργηθεί?
Απλά, δε καταλαβαίνω, πως ένα αμάξι 16000 ευρώ και VW, να μην θεωρείται αξιόπιστο ενώ έχει τόσα λεφτά. Δηλαδή, παρόλο που κατά κάποιο τρόπο συμφωνώ, πως 16000 είναι πολλά, περίμενα τουλάχιστον να έλεγε κάποιος πως 'είναι πολλά, αλλά δε θα έχεις πρόβλημα γιατί είναι αξιόπιστο', είμαι περίεργος που κανείς δεν έχει πει τπτ για αυτό. Ίσως όντως έχετε δίκιο και η VW μας δουλεύει. Σήμερα θα πάω να δω το Colt. Άντε να δούμε.
Φίλε μου η λύση ειναι μια... Γυρνα στο Α3 ...
Τελος παντων , πλακα κανω ...
To τριπορτο Almera σαρεσει? αν παλι εμπιστευεσαι Mitsubishi Colt , Suzuki Swift , δες τα. Το swift το εχει συγκριτικο στους 4τροχους τευχος 416 Μαϊος 2005.Αν μπορεσω να σκαναρω τις σελιδες θα το κανω μεχρι αυριο, αλλιως δες στο site των 4τροχων. Παντως δεν εχει πολυ καλες ρεπριζ σε σχεση με τα C3 , Micra.
Μερικα απο τα σχολια των 4τροχων... :
'Η ζημια , απότι δειχνει το βλεμμα ολων οσων κοιτουν το Swift στο δρομο, φαινεται πως εγινε.Το μικρο Suzuki σχεδιασμενο απο το μηδεν έχει εμφανιση που κερδιζει με το καλημερα '.
ΥΠΕΡ: Εμφανιση , Οδικη συμπεριφορα
ΚΑΤΑ: Σχεσεις κιβωτιου , Ανοιγμα πισω θυρων. -
Ο χρήστης S_Mario έγραψε:
...
To τριπορτο Almera σαρεσει? αν παλι εμπιστευεσαι Mitsubishi Colt , Suzuki Swift , δες τα. Το swift το εχει συγκριτικο στους 4τροχους τευχος 416 Μαϊος 2005.Αν μπορεσω να σκαναρω τις σελιδες θα το κανω μεχρι αυριο, αλλιως δες στο site των 4τροχων. Παντως δεν εχει πολυ καλες ρεπριζ σε σχεση με τα C3 , Micra.
Μερικα απο τα σχολια των 4τροχων... :
'Η ζημια , απότι δειχνει το βλεμμα ολων οσων κοιτουν το Swift στο δρομο, φαινεται πως εγινε.Το μικρο Suzuki σχεδιασμενο απο το μηδεν έχει εμφανιση που κερδιζει με το καλημερα '.
ΥΠΕΡ: Εμφανιση , Οδικη συμπεριφορα
ΚΑΤΑ: Σχεσεις κιβωτιου , Ανοιγμα πισω θυρων.Ολόκληρο το άρθρο
-
Δε μπορώ να το χωνέψω πως το POLO (ή το οποιοδήποτε POLO) μπορεί να είναι τόσο αναξιόπιστο.Δε νομίζω πως επειδή ξεφλούδισε ένα κομμάτακι το αυτοκίνητο γίνεται αναξιόπιστο. Είναι όπως όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε επίπεδα αξιοπιστίας, δηλαδή αποδεκτό έως πολύ καλό, και έχει όμορφο εσωτερικό (περισσότερο ίσως από άλλα αυτοκίνητα).
Αν είναι όμως η καλύτερη επιλογή, είναι σαν να λες πως η τάδε είναι για όλους η ιδανική γυναίκα... πράγμα που δεν στέκει. Αυτό υποθέτω πως θέλουν να πούνε και οι υπόλοιποι κάνοντας διάφορες προτάσεις.
-
Το ζήτημα αξιοπιστία νομίζω ότι σηκώνει μεγάλη συζήτηση,γιατί έχουμε παρεξηγήσει πολλά πράγματα.
Το ότι βγαίνουν 2,3,10,50 και αναφέρουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετώπισαν με το δικό τους αυτοκινητο ή του κουμπάρου τους ή της τρίτης ξαδέρφης τους,την στιγμή που πωλούνται χιλιάδες αυτοκίνητα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.Μπορεί η ποιότητα κατασκευής η οποία είναι απτή και εμφανίσιμη δια γυμνού οφθαλμού να αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία και από μοντέλο σε μοντέλο,η αξιοπιστία όμως είναι άλλο κεφάλαιο.Και για να μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις και πονοκεφαλιάζουμε τον φίλο μας ο οποίος ψάχνεται,να πω ότι (κατά την γνώμη μου) εν έτει 2006 είναι αστείο να μιλάμε για αξιοπιστία.Όλες μα όλες οι εταιρείες πια έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που σου εγγυούν απροβλημάτιστη χρήση για κάποιο διάστημα.Όλες.Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις(προβληματικά μοντέλα σε όλες τις εταιρείες),οι οποίες όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
-
Γειά χαρά και πάλι,
Συμφώνω με όσα λέτε, εννοείετε πως δεν γίνεται να αρέσει σε όλου σένα και μόνο αμάξι και πως εννοείτε πως θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Εγώ την παρατήρηση μου την έκανα επειδή όλοι έχουν κάποια γνώμη για μερικά αμάξια, αλλά όλοι μα όλοι λένε πως το POLO και οτιδήποτε γερμανικό είναι μάπα. Το ότι όλοι μα όλοι συμφωνούν με αυτό το πράγμα, με έχει βάλει σε σκέψεις.
Αν οι γνώμες σε αυτό το topic ήτανε χωρισμένες, ας το πούμε κ έτσι, δε θα έμπαίνα σε τέτοιες σκέψεις.
Απλά, στο μυαλό μου εμένα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, πως ναι Ιαπωνικό είναι πάρα πολυ καλό σε μηχανή, αλλα υστερεί σε design και υλικά, ενώ πως τα γερμανικά είχαν και καλή μηχανή αλλά και καλά υλικά.
-
δεν ειπε κανεις οτι ειναι μαπα...απλως δεν ειναι τοσο καλο οσο εχεις στο μυαλο σου..πχ εσυ το σουιφτ μπορει να το χεις για κουδουνιστρα μπροστα στον γερμανο των 16000 ευρω...ε βαλε με το μυαλο σου οτι μπορει να παρεις το πολο και να γελανε οι σουιφτακηδες μαζι σου....
τα πραγματα εχουν αλλαξει, θελει ερευνα η αγορα και προπαντος να δεις τι αναγκες εχεις...μη ψαρωνεις απο ονοματα....αν ειναι να δωσεις 2 φραγκα παρε κατι που να τα αξιζει περα ως περα...
-
Πάντως το μόνο 'σίγουρο' είναι πως για την ώρα είμαι ανάμεσα σε POLO και SWIFT. Το τι θα ακολουθήσει ή τι θα πάρω δεν το γνωρίζω ακόμα.
EDIT
Είναι και το COLT στο μυαλό μου, πιο πολύ για την 7ετή εγγύηση, αλλά το θέμα είναι πως δε ξέρω αν καλύπτει τα πάντα και δεύτερον δεν έχω ακούσει καλά λόγια για Σαρακάκη...
-
Γειά χαρά και πάλι,Συμφώνω με όσα λέτε, εννοείετε πως δεν γίνεται να αρέσει σε όλου σένα και μόνο αμάξι και πως εννοείτε πως θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις. Εγώ την παρατήρηση μου την έκανα επειδή όλοι έχουν κάποια γνώμη για μερικά αμάξια, αλλά όλοι μα όλοι λένε πως το POLO και οτιδήποτε γερμανικό είναι μάπα. Το ότι όλοι μα όλοι συμφωνούν με αυτό το πράγμα, με έχει βάλει σε σκέψεις.
Αν οι γνώμες σε αυτό το topic ήτανε χωρισμένες, ας το πούμε κ έτσι, δε θα έμπαίνα σε τέτοιες σκέψεις.
Απλά, στο μυαλό μου εμένα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, πως ναι Ιαπωνικό είναι πάρα πολυ καλό σε μηχανή, αλλα υστερεί σε design και υλικά, ενώ πως τα γερμανικά είχαν και καλή μηχανή αλλά και καλά υλικά.
Εγώ δεν πιστευω πως το Polo κ οποιο γερμανικο είναι μάπα , όπως κ οι τόσες χιλιαδες κατοχοι , Polo και καθε γερμανικου. Ας μεινουμε ομως στο polo που σε ενδιαφερει κ ας μην μπλεχτουμε γενικοτερα με τα γερμανικα.
Να εισαι σιγουρος πως το Polo ειναι καλο αμαξι.Όμως για τα λεφτα του καποιος μπορει να το θεωρει ακριβό κ να παρει κατι αλλο , με λιγοτερα χρηματα ή να ανεβει κατηγορια με αυτα τα χρηματα κ άλλος να το παρει γιατι του αρεσει,ειναι στιβαρο,τα γκαζακια του τα εχει κ τη χλιδα του επισης κ να παραβλεψει άλλα όπως μπορει να ειναι τα ακριβα service ή το οτιδηποτε αλλο.Γι αυτο δες εσενα τι σου αρεσει κανε test drive και αποφασισε.Να μην λεμε τα ιδια κ τα ιδια.
Και να ξερεις οτι κ τα ιαπωνικα εχουν βελτιωθει σε όλους τους τομείς σε σχεση με το παρελθον.Το design άστο... Αν σ'αρεσει εσενα τελειωσε.Όπως λέει και ο adis4gr δες τί αναγκες έχεις.Τώρα αν γελάνε οι σουιφτάκηδες μαζί σου , δεν το ξερω κ δεν πρεπει να σε ενδιαφερει.Όπως αν παρεις το swift και γελανε οι πολάκηδες κλπ κλπ.
Εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή : Ποτέ μην κολλησεις σε μια εταιρια κ σε ενα μοντελο κ λες αυτό ειναι κ ολα τα αλλα ειναι μπαζα. Αυτο δεν ισχυει.Το καλυτερο αμαξι για σενα ειναι αυτο που τα θετικα του στοιχεια καλυπτουν τα αρνητικα του με βαση τις δικες σου αναγκες σαν οδηγο._
-
θα τον νοιαζει αν θα γελανε οι σουιφτακηδες αν αρχισουν να πεφτουν παραθυρα στο πολο κτλ κτλ...αυτο εννοουσα...
-
Πάντως το μόνο 'σίγουρο' είναι πως για την ώρα είμαι ανάμεσα σε POLO και SWIFT. Το τι θα ακολουθήσει ή τι θα πάρω δεν το γνωρίζω ακόμα.EDIT
Είναι και το COLT στο μυαλό μου, πιο πολύ για την 7ετή εγγύηση, αλλά το θέμα είναι πως δε ξέρω αν καλύπτει τα πάντα και δεύτερον δεν έχω ακούσει καλά λόγια για Σαρακάκη...
Eγω παλι γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις το Polo ?
Τελος παντων διαβασε προσεκτικα το μυνημα του S_Mario που νομιζω οτι ειναι ολη η ουσια, **ξεφυγε απο ταμπελες του στυλ 'ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ' **, οι καιροι εχουν αλλάξει και πλεον ολοι φτιαχνουν καλά αυτοκινητα.
Τα βασικα ερωτήματα ομως ειναι αλλα
-
εισαι σιγουρος οτι θελεις μικρο αυτοκινητο ? Π.χ με τις 16000 που κανει το Polo μπορεις να παρεις το Opel Astra 1.4 με πολυ καλο επιπεδο εξοπλισμου (λεω τώρα εγώ....).
-
Ποια ειναι τα κριτήρια σου ? Σε ενδιαφερει π.χ η καταναλωση βενζινης, η οδικη συμπεριφορα, η ποιοτητα κατασκευής (Πώς ορίζεις την ποιοτητα κατασκευής αλήθεια), η αξιοπιστια (προσεχε δεν ειναι ακριβώς το ιδιο πράγμα), οι επιδόσεις, η οικονομια στην συντήρηση (εχεις δει τιμοκαταλογο Service σε VW?), οι προσφερόμενες εγγυήσεις, το κοστος μεταπώλησης, η εμφάνιση ?
Βαλτα ολα αυτα κατω, συγκρινε, ιεράρχισε και μετά...
-
ΟΔΗΓΗΣΗ!! Δεν αγοραζουμε τουτου εαν δεν το οδηγήσουμε. Να εισαι σιγουρος οτι αρκουν 10-15 λεπτά οδήγησης για να αγαπήσεις ή να απορρίψεις ενα αυτοκινητο ανεξάρτητα ποσο καλό ή κακό ειναι...
-
Bάλε και το συναίσθημα (αν θέλεις)
και προχώρα
-
-
Ποιο Polo θα πάρεις τελικά;
Δες και την υπογραφή μου...Lord Rutherford είπε και ελάλησε! Και λαλήσαμε όλοι μας!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ποιο Polo θα πάρεις τελικά;Δες και την υπογραφή μου...Lord Rutherford είπε και ελάλησε! Και λαλήσαμε όλοι μας!
Ο Γιάννης ο περιπατητής το έγραψε
Ε μπορεί να χει πιεί κι ένα μπουκάλι πρώτα
-
O Lord Rutherford το έγραψε. O Ιωάννης έγραψε την επιστολή 'Προς Renaultικούς' για να τους διδάξει για τα Megane.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
O Lord Rutherford το έγραψε. O Ιωάννης έγραψε την επιστολή 'Προς Renaultικούς' για να τους διδάξει για τα Megane.Μπλέξιμο με τόσα που χουν γραφτεί τελευταία
-
Σκέφτομαι και εγώ να γράψω κανένα 'αξίωμα'!
Π.χ. Το Swift αν είναι άσπρο, δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στα χρώματα του Polo. Ειδικά στις στροφές!
Τι να διαλέξω??