-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
σε λιγο θα σε πεισουν οτι κανουν και λειτουργημα αστεακι μη βαρατε
Εσυ δηλαδη απο που πηρες την απαραιτητη (πιστευω εγω...) **οδηγικη παιδεια ** φιλε μου??
Απο το Δασκαλο Οδηγησης ή απο τον Κ.Ο.Κ??
Εκτος κι αν εισαι τοσο μαγκας εσυ (οπως και αναριθμητοι αλλοι..) και ολα τα καταλαβες μονος σου ή εισαι προικισμενος εκ γεννετης!!
σε λιγο θα ακουσω οτι δεν εχουν οδηγικη παιδεια οι ελληνες επειδη δε διαβαζουν περιοδικα.......
κοινη λογικη ειναι η οδηγικη παιδεια και καποιοι μαγκες την εχουν εκ γεννετης τα περιοδικα σε βοηθουν να γνωριζεις το αμαξι σου και λοιπα αλλα δεν ειναι απαραιτητα.στην ελληνικη νοοτροπια του εγω ειμαι υπερ ανω και στα αρχιδια μου, βοηθουν αλλα ποσο?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν σου πω τι είναι λάθος, θα σημαίνει ότι γνωρίζω beyond any reasonable doubt τι είναι σωστό, κάτι που δεν συμβαίνει.Άψογος!
-
Δεν υπαρχει καμμια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι ασφαλες να οδηγεις εστω και με 0.01 mgr αλκοολ στο αιμα σου!!
Έχεις υπόψιν σου κάποια μελέτη που να αποδεικνύει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος με συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα 0,01mg/mL;
Εχεις υποψιν σου καποια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι επικινδυνο να οδηγει καποιος με μεγαλη συγκεντρωση ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ στο αιμα του?
Έκανα quote όλο το παραπάνω για τον εξής λόγο: στο αρχικό σου post ανέφερες τη λέξη αλκοόλ. Όταν αναφερόμαστε σε αλκοολ μιλάμε πάντα για αιθανόλη. Η μεθανόλη δεν έχει καμία σχέση αφού πρόκειται για ένωση πολύ μεγαλύτερης τοξικότητας (έχει περίπου το μισό LD50). Αν τώρα υποννοείς οτι το ποτό είναι νοθευμένο με μεθανόλη (κάτι πολύ συχνό) τότε προφανώς και θα πρέπει να αποφεύγουμε την οδήγηση μετά την κατανάλωση τέτοιου ποτού, μόνο που δεν άφησες να εννοηθεί κάτι τέτοιο στην αρχή!
Για την μελέτη που να αποδεικνυει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγείς ακόμα και με συγκέντρωση 0,01mg/mL αιθανόλης δεν έγραψες όμως.
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Δεν υπαρχει καμμια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι ασφαλες να οδηγεις εστω και με 0.01 mgr αλκοολ στο αιμα σου!!
Έχεις υπόψιν σου κάποια μελέτη που να αποδεικνύει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος με συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα 0,01mg/mL;
Εχεις υποψιν σου καποια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι επικινδυνο να οδηγει καποιος με μεγαλη συγκεντρωση ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ στο αιμα του?
Έκανα quote όλο το παραπάνω για τον εξής λόγο: στο αρχικό σου post ανέφερες τη λέξη αλκοόλ. Όταν αναφερόμαστε σε αλκοολ μιλάμε πάντα για αιθανόλη. Η μεθανόλη δεν έχει καμία σχέση αφού πρόκειται για ένωση πολύ μεγαλύτερης τοξικότητας (έχει περίπου το μισό LD50). Αν τώρα υποννοείς οτι το ποτό είναι νοθευμένο με μεθανόλη (κάτι πολύ συχνό) τότε προφανώς και θα πρέπει να αποφεύγουμε την οδήγηση μετά την κατανάλωση τέτοιου ποτού, μόνο που δεν άφησες να εννοηθεί κάτι τέτοιο στην αρχή!
Για την μελέτη που να αποδεικνυει οτι είναι επικίνδυνο να οδηγείς ακόμα και με συγκέντρωση 0,01mg/mL αιθανόλης δεν έγραψες όμως.
Την ΜΕΘΑΝΟΛΗ την ανεφερα ως κατι το οποιο ειναι βλαβερο οταν υπαρχει στο αιμα σε μεγαλες ποσοτητες ΑΛΛΑ δεν χρειαζεται να γινει καποια ιδιαιτερη μελετη για να αποδειχθει...Δηλαδη χρειαζεται να βαλουμε ΣΚΑΤΑ στο αιμα μας για να δουμε πως ειναι βλαβερα για τον οργανισμο μας??
**Δεν ειπα ποτε πως υπαρχει τετοια μελετη!!**Υποστηριζω πολυ απλα οτι οταν πιουμε εστω και λιγο αλκοολ επηρεαζεται ο οργανισμος μας!!
Αλλα εσεις ξερετε καλυτερα..οποτε το βουλωνω!!
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
οι οδηγοί που ήταν συνηθισμένοι στο αλκοόλ έκαναν **ταχύτερους **γύρους στην πίστα μετά από κάνα δυό ποτάκια (όπως έγραψα και σε προηγούμενο post κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μένα το 95 σε έρευνα του ΑΠΘ σε εξομοιωτή).Ευχαριστω πολυ!
**Αυτο υποστηριζει την αποψη μου **αν δεν το καταλαβες!!
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
Εσυ δηλαδη απο που πηρες την απαραιτητη (πιστευω εγω...) **οδηγικη παιδεια ** φιλε μου??
Εκτος κι αν εισαι τοσο μαγκας εσυ (οπως και αναριθμητοι αλλοι..) και ολα τα καταλαβες μονος σου ή εισαι προικισμενος εκ γεννετης!!
σε λιγο θα ακουσω οτι δεν εχουν οδηγικη παιδεια οι ελληνες επειδη δε διαβαζουν περιοδικα.......
κοινη λογικη ειναι η οδηγικη παιδεια και καποιοι μαγκες την εχουν εκ γεννετης **τα περιοδικα **σε βοηθουν να γνωριζεις το αμαξι σου και λοιπα αλλα δεν ειναι απαραιτητα.στην ελληνικη νοοτροπια του εγω ειμαι υπερ ανω και στα αρχιδια μου, βοηθουν αλλα ποσο?
Νομιζω πως εδω δεν ειναι το forum των 4τροχων??
Αμα νομιζεις πως τα περιοδικα ειναι για να κοιτας τις φωτογραφιες και πως δεν ειναι απαραιτητα φιλε γιατι γραφεις σε αυτο το forum??
Συγγνωμη αλλα ειχα την λανθασμενη εντυπωση πως ολοι εμεις που γραφουμε εδω διαβαζουμε 4τροχους και αλλα περιοδικα...
Μαλλον εκανα λαθος... -
Ο χρήστης camber έγραψε:
Αν σου πω τι είναι λάθος, θα σημαίνει ότι γνωρίζω beyond any reasonable doubt τι είναι σωστό, κάτι που δεν συμβαίνει.
Άψογος!
Δεν γνωριζω τι δουλεια κανετε..αλλα αν υποθεσουμε πως εγω επενεβαινα στο αντικειμενο της εργασιας σας χωρις να εχω ιδεα και αραδιαζα δογματικες αποψεις...τι θα μου λεγατε?
Να μην αντιδρασω δηλαδη οταν ΓΝΩΡΙΖΩ πως εστω και μικρη ποσοτητα αλκοολ επηρεαζει τον ανθρωπινο οργανισμο και τη συμπεριφορα αυτου??
Και στο κατω-κατω αμα πιστευετε πως δεν εχει επιδραση στον οργανισμο σας..τοτε γιατι το πινετε?..ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ??ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 1 ΠΟΤΟ??
Μιας και δεν βγαινει ακρη με επιχειρηματα του τυπου ''εγω νιωθω μια χαρα, αρα ειμαι και μια χαρα''...Θα ακολουθησω την τακτικη και των υπολοιπων ''ομοιδεατων'' μου που εγραψαν απλα την αποψη τους και δεν μπηκαν στον κοπο να την αναλυσουν..Απο εμενα η συζητηση τελειωνει..Ευχαριστω!
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Η Τροχαία στο Κιλκίς κάνει ό,τι μπορεί,πραγματικά,κι εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στις Αρχές της Πόλης,στο Δήμο,τη Νομαρχία,βελτιώνοντας με όλες μας τις δυνάμεις,ό,τι μπορούμε,π.χ,σε μάθημα οδήγησης,αν δω Ρουμάνικη(συνήθως...) νταλίκα χωρίς φώτα ή να γέρνει παράξενα από το φορτίο,καλώ φίλους στην ομάδα Ζ,όχι για να γράψουν,δεν έχει και νόημα,αλλά για να ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.Αυτή η νταλίκα,πιο κάτω,μπορεί κάποιον να 'φάει'...
Αν είσαι ο Σταύρος που νομίζω μπράβο για την καλή δουλειά. Μάλλον είσαι η εξαίρεση των εκπαιδευτών όμως και όχι ο κανόνας.
Τώρα όσον αφορά την Τροχαία του Κιλκίς δυστυχώς ξέρω πολύ καλά τι κάνει!
Τη στήνει στην Εθνική πριν τη διασταύρωση του Κιλκίς όπου σε απέραντη ευθεία υπάρχει 1 χιλ πριν τη διασταύρωση πινακίδα 60
Το επόμενο σημείο η περιφερειακή Κιλκίς που τη στήνουν λίγο πριν την είσοδο στην πόλη και φυσικά γράφουν τους πάντες. Σε δρόμους με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση και νησίδα το όριο είναι 50 επειδή θεωρείται κατοικημένη περιοχή (χωρίς κατοίκους όμως)Ξέρεις ποιό είναι το λάθος αγαπητέ camber?
Η νοοτροπία πριν από πολλά χρόνια ήταν μόλις γίνει ο δρόμος, να πάμε και να χτίσουμε δίπλα του.Τώρα που τα οχήματα αλλά και η ταχύτητά τους αυξήθηκε,βάζουμε πενηντάρια και τριαντάρια που ουδέποτε θα τηρηθούν και γι'αυτό ευθύνεται το 'μεταίσθημα υψηλής ταχύτητας',η κατάσταση δηλαδή του ανθρώπινου εγκέφαλου κατά την οποία ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να μειώσουμε ταχύτητα,γιατί συνηθίσαμε π.χ στα 120km/h.Όταν κινούμαστε με 120-140km/h και πέσουμε στα 80-90km/h,ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι κόψαμε,αλλά στην ουσία δεν έχει συμβεί αυτό,αφού αν πεζοί δούμε κάποιον σε κατοικημένη περιοχή να πηγαίνει με 90km/h ,θα πούμε 'μα καλά,μ.....ς είναι;'....
Αυτή η κατάσταση δεν έχει ουδέποτε προβλεφθεί στις μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ.Αν έρθετε κάποτε στο Κιλκίς,θα διαπιστώσετε ότι μπαίνοντας στην πόλη από την πλευρά της Θεσσαλονίκης με 80km/h, υπάρχει ΣΧΟΛΕΙΟ και κόβετε ταχύτητα πανικόβλητοι!
Δε νομίζω αυτή η κατάσταση να είναι προνόμιο δικό μας,όλη η χώρα μας είναι έτσι δομημένη και κωδικοποιημένη,ώστε να ξέρουν πώς να κινούνται μόνο οι τοπικοί οδηγοί σε κάθε περιοχή.
Και μη μου πείτε ότι δεν κινδυνέψατε ή ότι δεν χαθήκατε ποτέ σε κάποια ελληνική πόλη... -
Δυστυχώς είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό, δηλαδή όταν πηγαίνεις με 120 και μετά κόβεις στα 60-70 νομίζεις ότι πας σαν την πάπια ενώ στην αλήθεια ΤΡΕΧΕΙΣ.
Είμαι υπέρ των παρεμβάσεων ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις ο δρόμος να στενεύει σταδιακά (με ασφάλεια όμως, όχι να δες ξαφνικά 3 λωρίδες να γίνονται 1) ώστε να σε αναγκάσει να κόψεις.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Ξέρεις πόσα χρόνια ζητάμε από το εκάστοτε Υπουργείο σωστές εξετάσεις;
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
Προσωπικά κατέβηκα στην Αθήνα άπειρες φορές για θέματα του Κλάδου.Ίδια γεύση,κάθε φορά.
Α! Κάποια στιγμή πέρασα κι από το Safetrack...
Α! Και κάποια άλλη από τον Ιαβέρη!
Α! Και μια τρίτη από τη Moto Adventures στο Λουτράκι!
Α! Έχω προγραμματίσει και California Superbikes School στις Σέρρες τον Ιούνιο...
Όχι,δεν περιαυτολογώ.Προσπαθώ να έρθω κοντά σας χτίζοντας νέες γέφυρες επικοινωνίας,αν έτσι είμαι αποδεκτός στις νεότερες γενιές.
ΕΤΣΙ όμως, όχι με βλαχογκλαμουριά και αλκοολίκια.Ποιο Υπουργείο, ξέρεις πόσο θα τους κοστίζουν μετά οι εξετάσεις? Θα χάσουν και τις μίζες...
Μια απεργία μηνών θέλει να μην μπορεί ο Ελληνάρας να βγάλει δίπλωμα, αλλά πρέπει να ζήσετε και εσείς...
Την ανακοίνωση στους 4Τροχούς του συλλόγου σας την είδες? Για το Safetrack λέω. (ότι θα έπρεπε να δείχνουν σε υποψηφίους είναι ήδη εκεί).Πάντως αν και 'νέα γενιά' σε νιώθω και συμφωνούμε. Η διαφωνία μας ήταν στο πραγματικά ασήμαντο σημείο την μίας μπύρας και όχι του αλκοολισμού. Δεν έχω πιει ποτέ μου πάνω από μια μπύρα όταν είναι να οδηγήσω και πολύ συχνά δεν πίνω καθόλου! Να φανταστείς άμα έχω σκοπό να πιω αφήνω το αμάξι σπίτι! Αλλά η υπερβολή (με μια μπύρα όχι και επικίνδυνος ρε παιδια!) με κάνει να παρεμβαίνω σε αυτό το ποστ!
Δείχνε ότι μπορείς σε όσους περνάν από τα χέρια σου, σώζεις ζωές...
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου.Τώρα στο θέμα του Safetrack...
Μην έχεις αυταπάτες ότι θα πάει κάποιος χωρίς να έχει πιάσει τιμόνι ποτέ στη ζωή του και θα καταλάβει αυτά που έχει να του πει ο κ.Τσάδαρης!
Είναι σαν να μου λες ότι αφού ενδιαφέρομαι να πιλοτάρω αεροσκάφος,θα πάω κατ'ευθείαν στα Mirage!Δεν πρέπει πρώτα να ξεκινήσω από τα βασικά και μετά να πάω στα πιο σύνθετα;
Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι,μέχρι το τέλος της ζωής μας,είναι τάσεις ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.Χωρίς αυτές τις τάσεις,δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιοδήποτε τομέα.
Όσο για τον κλάδο μας,πιστεύω ότι καλοί και κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού.Όλοι οι γιατροί και οι μηχανικοί για παράδειγμα,είναι σωστοί;
Αφήστε που το μεγαλύτερο πρόβλημα,το δημιουργούν οι ίδιοι οι Πολίτες,ή μάλλον Υπήκοοι,κατά Κ.Κ.
Παραθέτω παράδειγμα:
'K.Τάδε μου,ο γιός σας δεν είναι έτοιμος να πάει στη Χαλκιδική για Σαββατοκύριακο,είναι νωρίς ακόμη,αν θέλετε του το απαγορεύετε,σας το ζητώ εγώ(αφού πέρασε τις εξετάσεις,παίρνοντας το δίπλωμα,αλλά ο νεαρός είναι ιδιαίτερα επιθετικός και μάλλον δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω).
'Έλα ρε μεγάλε τώρα,μη μασάς να 'ουμ,θα του δώσω την 'πεμβέ' να φορτώσει το μωρό'...
Από την άλλη πλευρά,φίλος,μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι αν διακρίνω παράξενη συμπεριφορά στο παιδί του,κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης,να του τηλεφωνήσω αμέσως και μάλιστα να τον ψαρώσω,να τον προκαλέσω δηλαδή για να δω αν τσιμπάει και πάει τέζα σε δημόσιο δρόμο!
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Γ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ GT,GTi,WRX,STi κλπ.
Αυτά τα αυτοκίνητα οδηγούνται με τη Σκέψη και όχι με τα χέρια και η Σκέψη είναι καρπός Καλής Πείρας, Κουλτούρας, Προσωπικής Ποιότητας και Αυτοβελτίωσης,δηλ. μετά τα 30. -
Κατάλαβες πως το λέω, πρώτα οι υποψήφιοι μαθαίνουν τα βασικά, τα επαναλαμβάνουν, αυξάνουν λίγο ρυθμό και μετά πάνε σε δάσκαλο στυλ safetrack για φρενάρισμα πανικού, απώλεια πρόσφυσης κτλ κτλ.
Και στο τέλος εξετάζονται ΣΕ ΟΛΑ!
-
κοινη λογικη ειναι η οδηγικη παιδεια και καποιοι μαγκες την εχουν εκ γεννετης **τα περιοδικα **σε βοηθουν να γνωριζεις το αμαξι σου και λοιπα αλλα δεν ειναι απαραιτητα.στην ελληνικη νοοτροπια του εγω ειμαι υπερ ανω και στα αρχιδια μου, βοηθουν αλλα ποσο?
Αμα νομιζεις πως τα περιοδικα ειναι για να κοιτας τις φωτογραφιες και πως δεν ειναι απαραιτητα φιλε γιατι γραφεις σε αυτο το forum??
Συγγνωμη αλλα ειχα την λανθασμενη εντυπωση πως ολοι εμεις που γραφουμε εδω διαβαζουμε 4τροχους και αλλα περιοδικα...
Μαλλον εκανα λαθος...αλλα λεω και σε αλλα απαντας .
ποτε ειπα ρε οτι ειναι για να κοιτας τις φωτογραφιες??παραπανω δε λεω οτι σε βοηθουν να γνωριζεις ταμαξι σου???
αλλα εσυ λες οτι αμα δεν διαβαζεις δεν εχεις οδηγικη παιδεια.
ναι λοιπον η οδηγικη παιδεια ειναι ενα προιον που πουλανε τα περιοδικααν το παμε ετσι μονο τα ατομα αυτου του φορουμ που ξερουμε πολλες λεπτομερειες για ταμαξια και αμα τυχει καμια στραβη θα την αποφυγουμε και δειχνουμε καλη θεληση στο δρομο εχουμε παιδεια.
και οχι καποιος που φοραει τη ζωνουλα του και παει ωραια και καλα στη δουλεια του.
-
Την ΜΕΘΑΝΟΛΗ την ανεφερα ως κατι το οποιο ειναι βλαβερο οταν υπαρχει στο αιμα σε μεγαλες ποσοτητες ΑΛΛΑ δεν χρειαζεται να γινει καποια ιδιαιτερη μελετη για να αποδειχθει...Δηλαδη χρειαζεται να βαλουμε ΣΚΑΤΑ στο αιμα μας για να δουμε πως ειναι βλαβερα για τον οργανισμο μας??Και για την μεθανόλη και για την αιθανόλη ορίζονται θανατηφόρες δόσεις οι οποίες (όπως και η επίδραση των ουσιών αυτών στον οργανισμό γενικότερα) έχουν προκύψει βάσει μελετών, όχι με την...επιφοίτηση του αγίου πνεύματος!
**Δεν ειπα ποτε πως υπαρχει τετοια μελετη!!**Υποστηριζω πολυ απλα οτι οταν πιουμε εστω και λιγο αλκοολ επηρεαζεται ο οργανισμος μας!!
Μάλιστα...μπορείς να ορίσεις λοιπόν τι σημαίνει 'επηρεάζεται ο οργανισμός' μας; Γιατί σε ένα 'μη αποστειρωμένο' και 'μη ελεγχόμενο' περιβάλλον υπάρχουν χίλιοι-δυο παράγοντες που επηρεάζουν τον οργανισμό μας. Προφανώς λοιπόν, αφού ο οργανισμός μας είναι στην ουσιά ένα πολύπλοκο βιοχημικό εργαστήριο, η εισαγωγή μιας χημικής ουσιάς θα τον 'επηρεάσει' σε κάποιο βαθμό. Το θέμα είναι σε ποιον βαθμό ακριβώς.
Μπορεί ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα να μειώσει την ικανότητά μας στην οδήγηση; Ας πούμε ναι. Η μείωση αυτή είναι σε τέτοιο βαθμό που να μας κάνει επικίνδυνους στον δρόμο; Στο 99% των περιπτώσεων όχι (αν τα όρια αιθανόλης στο αίμα είναι μέχρι 0,5mg/mL). Από κει και πέρα είναι θέμα στοιχειώδους ωριμότητας και νοημοσύνης. Έχοντας πιει έστω και ένα ποτό οδηγώ πιο προσεκτικά. Αν με έχει πειράξει το ποτό, αφήνω το αυτοκίνητο στην άκρη και παίρνω ταξί/οδηγεί ένας φίλος. Επειδή υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο νοθείας (μάλλον θα επρεπε να συζητάμε για το ενδεχόμενο μη νοθείας πλέον), ποτέ δεν πιάνουμε τιμόνι αμέσως μετά το ποτό. Την έχω πατήσει κι εγώ μια φορά και δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι όπως τα έχουν περιγράψει οι υπόλοιποι συμφορουμίτες.
Αν πάντως αρχίσουμε να αναλύουμε τους διάφορους παράγοντες που 'επηρεάζουν τον οργανισμό' σωθήκαμε. Με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να οδηγούμε μέσα στην πόλη με τα καυσαέρια και την κίνηση γιατί αυτό κουράζει ούτε να πιάνουμε τιμόνι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά κλπ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε την κατάστασή μας και να λειτουργούμε ανάλογα.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Κατάλαβες πως το λέω, πρώτα οι υποψήφιοι μαθαίνουν τα βασικά, τα επαναλαμβάνουν, αυξάνουν λίγο ρυθμό και μετά πάνε σε δάσκαλο στυλ safetrack για φρενάρισμα πανικού, απώλεια πρόσφυσης κτλ κτλ.Και στο τέλος εξετάζονται ΣΕ ΟΛΑ!
Τί εννοείς 'εξετάζονται σε ΟΛΑ;'
Υπάρχει κάποιος καθημερινός οδηγός που γνωρίζει πώς να αντιδράσει σε καταστάσεις πανικού;
Ό,τι σου βγει,αυτό θα κάνεις.Μακάρι να είναι το σωστό και το σωστό έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σου βγει αν ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ UPDATING ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΟΥ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΡΧΕΙΟ.
Και ξέρεις πού κάνεις καλή αναβάθμιση;ΜΟΝΟ στους αγώνες.ΔΕΝ φτάνουν τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης,εκτός κι αν είσαι κάθε βδομάδα πάνω στην 'αράχνη'.
Στην τελική αγοράζεις ένα kart και πηγαίνεις μαλλιοκούβαρα σε πίστα κάθε Σαββατοκύριακο,κοιτάζοντας αφ'υψηλού τα φλώρια στο Carrefour...
Μετά βγαίνεις στο δρόμο αρχοντικά για cruising με την κοπελιά σου και είσαι αρχηγός... -
Σχετικά με το αν παίζει ρόλο το να είσαι 'μαθημένος' στο κρασί, νομίζω δε χρειάζεται να εξηγεί κανείς τα αυτονόητα. Θυμάμαι ότι πριν 4-5 χρόνια με επηρρέαζε σαφώς περισσότερο το κρασί, ενώ άλλωστε πολλές φορές βλέπεις δύο άτομα που έχουν πιει το ίδιο με σαφώς διαφορετική συμπεριφορά.
Προφανώς δεν υποστηρίζω ότι μπορώ να οδηγήσω έχοντας πιει μια νταμιτζάνα κρασί. Ακόμα και με 5-6 ποτήρια νοιώθω περίφημα αλλά ΞΕΡΩ ότι καλό είναι να μην πιάσω τιμόνι, γι' αυτό και ποτέ δεν πίνω στις εξόδους μου με αμάξι
Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι με 1-2 ποτηράκια 4 ώρες πριν το οδήγημα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση για να οδηγήσω. Ακόμα κι αν δεχτώ ότι η ικανότητα μου μειώνεται, μειώνεται τόσο λίγο που δεν μπορώ να θεωρηθώ
'ανασφαλής' σε καμμιά περίπτωση. Άλλωστε, και η κούραση επιδρά αρνητικά στην οδηγική ικανότητα αλλά δε νομίζω να προτείνεις να μη γυρίζει κανείς στο σπίτι του από τη δουλειά με το αυτοκίνητο! -
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Κατάλαβες πως το λέω, πρώτα οι υποψήφιοι μαθαίνουν τα βασικά, τα επαναλαμβάνουν, αυξάνουν λίγο ρυθμό και μετά πάνε σε δάσκαλο στυλ safetrack για φρενάρισμα πανικού, απώλεια πρόσφυσης κτλ κτλ.
Υπάρχει κάποιος καθημερινός οδηγός που γνωρίζει πώς να αντιδράσει σε καταστάσεις πανικού;
Ό,τι σου βγει,αυτό θα κάνεις.Μακάρι να είναι το σωστό και το σωστό έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σου βγει αν ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ UPDATING ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΟΥ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΡΧΕΙΟ.
Και ξέρεις πού κάνεις καλή αναβάθμιση;ΜΟΝΟ στους αγώνες.ΔΕΝ φτάνουν τα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης,εκτός κι αν είσαι κάθε βδομάδα πάνω στην 'αράχνη'.
Στην τελική αγοράζεις ένα kart και πηγαίνεις μαλλιοκούβαρα σε πίστα κάθε Σαββατοκύριακο,κοιτάζοντας αφ'υψηλού τα φλώρια στο Carrefour...
Μετά βγαίνεις στο δρόμο αρχοντικά για cruising με την κοπελιά σου και είσαι αρχηγός...Υποθετικά μιλούσα.
Μετά την εκπαίδευση που πρότεινα, στθς εξετάσεις να κάνει έναν γύρο σε μία πίστα και να τον σηκώσει η αράχνη. Να δουν οι εξεταστές, μπορεί να το σώσει ή δεν έμαθε τίποτα. Μετά να του πουν, θα πηγαίνεις με 80χλμ/ω θα φρενάρεις σε αυτό το σημείο και πρέπει να ακινητοποιήσεις μέχρι το άλλο. Να βάλουν κώνους να κάνει ένα σλάλομ. Ας του βάλουν έναν κώνο και ας του πουν, κάνε μια απότομη 180.
Ας τα κάνει αυτά και δεν νομίζω να κοπεί στο παρκάρισμα και την αναστροφή με 3 κινήσεις.
-
...Να μην αντιδρασω δηλαδη οταν ΓΝΩΡΙΖΩ πως εστω και μικρη ποσοτητα αλκοολ επηρεαζει τον ανθρωπινο οργανισμο και τη συμπεριφορα αυτου??...Να αντιδράσεις. Και να εξηγήσεις. Και να ψάξεις να βρεις τι άλλο 'επηρεαζει τον ανθρωπινο οργανισμο και τη συμπεριφορα αυτου' και να το καταδείξεις.
Έφυγα το πρωί για δουλειά και γύρισα μόλις. Μετά από 5 ώρες οδήγηση (2,5 να πάω και 2,5 να γυρίσω) και τις υπόλοιπες δουλειά και έχοντας πιεί ένα τσάι, μια πορτοκαλάδα, ένα μπουκάλι νερό κι έναν καφέ, βεβαιώνω ότι αν έβγαινα στο δρόμο θα ήμουν επικίνδυνος. Αλλά από αλκοτέστ περνάω!!! -
Μαλλον εκανα λαθος...Συγνώμη για το οφφ τοπικ:Michael-Amott δεν υπάρχει κάποια ρήτρα στον κανονισμό εγγραφής ή χρήσης του φόρουμ που να υποδηλώνει ότι είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις τους 4τροχούς για να έχεις το δικαίωμα να γράφεις... Αλοίμονο κιόλας... Και ΟΧΙ οσοι γράφουν εδώ (και στα άλλα θρεντς) δεν είναι ΟΛΟΙ αγοραστές του περιοδικού...Π.χ η αρχοντιά μου,που έχει πάψει να αγοράζει 4τροχούς και άλλα περιοδικά εδώ και καιρό...
-
ειπωθηκαν πολλα σωστα πραγματα μεχρι τωρα αλλα και πολλες ανοησιες.αν νομιζετε οτι ενας νεος οδηγος παει σε πιστα για να μαθει πως να αντιδρα σε κατι απροοπτο κανετε μεγαλο λαθος.
μονο η πολυχρονη πειρα πανω στο τιμονι βοηθαει.οταν ενας παιρνει το διπλωμα τοτε του δινεται η αδεια για να αρχισει να μαθαινει.
ειναι ολα θεμα χαρακτηρα πιστευω.ενα μαγκακι ειτε ειναι νηφαλιο ειτε εχει πιει λιγο τις ιδιες βλακειες θα κανει.ενα προσγειωμενο ατομο με πειρα στο τιμονι και με μια μπυρα η ενα ποτηρι κρασι δεν αποτελει κινδυνο.μην τα ισοπεδωνουμε ολα.αλλα ΟΧΙ παραπανω.
απλα χρειαζεται να γνωριζει τον εαυτο του,πραγμα υπερβολικα δυσκολο.
αν πιστευει οτι το ποτο ειναι μπομπα θα πιει μονο ενα,και θα πιασει τιμονι μετα απο αρκετη ωρα.αν δεν νοιωθει καλα δεν θα οδηγησει. -
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Μετά βγαίνεις στο δρόμο αρχοντικά για cruising με την κοπελιά σου και είσαι αρχηγός...Υποθετικά μιλούσα.
Μετά την εκπαίδευση που πρότεινα, στθς εξετάσεις να κάνει έναν γύρο σε μία πίστα και να τον σηκώσει η αράχνη. Να δουν οι εξεταστές, μπορεί να το σώσει ή δεν έμαθε τίποτα. Μετά να του πουν, θα πηγαίνεις με 80χλμ/ω θα φρενάρεις σε αυτό το σημείο και πρέπει να ακινητοποιήσεις μέχρι το άλλο. Να βάλουν κώνους να κάνει ένα σλάλομ. Ας του βάλουν έναν κώνο και ας του πουν, κάνε μια απότομη 180.
Ας τα κάνει αυτά και δεν νομίζω να κοπεί στο παρκάρισμα και την αναστροφή με 3 κινήσεις.
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω,αφού το 'δίπλωμα' κατ'αυτό τον τρόπο θα κόστιζε 3.000€.Θα τα έδινες;
Ποτά μπόμπες και οδήγηση